aysu87 canım kaynar malzemesini koyarken toplamda 1 avuç koyuyosun o 2 mlz.yi ama karanfili fazla atma acımsı oluyor,şeker ini de içebileceğin kadar koy kaynatırken.biz çok şekerli içiyoruz orjinali böyle,güzel süt yapıyor.şekeri olanlara da fincanını yarıya kadar kaynar+üzerine de kaynamış su ekliyerek veriyoruz.tabii tadı değişiyor.kolay gelsin
bu arada süt yapması için bol su tüket,çorba iç.bebeğin bu aylarda sık uyanır gece,akşam öğününde emzirdikten sonra gece maması yapıp verebilirsin,hem bebeğin hem de sen rahat uyursunuz
hanımlar kızımın dişlerini fırçalamaya başladık.minik bir fırça ve bebekler için özel üretilen diş macunundan aldık.8 tane dişi var onları fırçeleyıp duruyoruz.sizler fırçalıyor musunuz???
hoşgeldinnslm kızlar benide arnıza alırmısınız.henüz yeni farkettim bu topiği benim ufaklıkta 12 nisan doğumlu.ama sizinkinden farklı olarak prematüre 2,5 ay erken doğdu 2 ay küvezde yattı 1 kilo 40 cm olarak doğmuştu..ama allah şükür yaşıtlarımızı yakalamak üzereyiz.şu an 10 kilo boyuda 75 cm.benimkinin ağzında 4 dişi var.5.çıkmak üzere.bende sert şeyler hariç herşey veriyorum eline.ekmek simit börek kek kurabiye gofrte makarna meyve domates muz falan öle yumuşak şeyler veriyorumda salatalık havuç elma gibi sert şeyler vermeye çekiniyorum.anne sütü hiç almadı devam sütü veriyorum hala devam ediyorum kesmedim.konuşmaya gelince yeni yeni konuşmaya çalıuşıyo.ağzında çok laf var ama anlaşılmıyto çok nadir anne baba diyo anane de gel ver vermem al gibi basit kelimeleri kullanıyo ama çok anlaşılır olarak deil.çok hareketli oynak bişey..çokta sinirli...kızdımı hemen zıplayıp ağlamaya başlıyo...yürümeyede daha 2 gün önce tay tay olarak başladı böle 8-10 adım atıp kendini bırakıveriyo.sanırım 1 aya kadar güzel yürümeye başlar inşallah..benimki böle.daha sizin bebişleri okuyamadım.fırsat buldukça geçmiş yazıları takip etmeye çalışıcam.bu arada istanbulda oturuyorum.ismim ayşe.30 yaşındayım.bir tanede 3,5 yaşında bi oğlum var küçüğüde erkek..şimdilik böle.ayrıca buluşuyomusunuz merak ettim.eğer öle buluşmalar falan oluyosa bende katılmak isterim aranıza kabul ederseniz tabi..
cnm ben kaynarı yaptım.5 lt suya 2 kg şeker koydum ama çok tatlı oldu.gerçi içerken içine tarçın ve ceviz atmadım.biraz daha sulandırsammı acaba.şekeri boğazımı bile yaktı valla.bide bunu kaç kere içebiliyoruz günde.ben bi fincan içtim bugün ama pek bi faydasını görmedim sanki çok dolmadı göğüslerim.
vallla bızımde 3 uncu buyumeden 4 cu cıktı dıs fırcamız varda macun almadık dahahanımlar kızımın dişlerini fırçalamaya başladık.minik bir fırça ve bebekler için özel üretilen diş macunundan aldık.8 tane dişi var onları fırçeleyıp duruyoruz.sizler fırçalıyor musunuz???
slm kızlar benide arnıza alırmısınız.henüz yeni farkettim bu topiği benim ufaklıkta 12 nisan doğumlu.ama sizinkinden farklı olarak prematüre 2,5 ay erken doğdu 2 ay küvezde yattı 1 kilo 40 cm olarak doğmuştu..ama allah şükür yaşıtlarımızı yakalamak üzereyiz.şu an 10 kilo boyuda 75 cm.benimkinin ağzında 4 dişi var.5.çıkmak üzere.bende sert şeyler hariç herşey veriyorum eline.ekmek simit börek kek kurabiye gofrte makarna meyve domates muz falan öle yumuşak şeyler veriyorumda salatalık havuç elma gibi sert şeyler vermeye çekiniyorum.anne sütü hiç almadı devam sütü veriyorum hala devam ediyorum kesmedim.konuşmaya gelince yeni yeni konuşmaya çalıuşıyo.ağzında çok laf var ama anlaşılmıyto çok nadir anne baba diyo anane de gel ver vermem al gibi basit kelimeleri kullanıyo ama çok anlaşılır olarak deil.çok hareketli oynak bişey..çokta sinirli...kızdımı hemen zıplayıp ağlamaya başlıyo...yürümeyede daha 2 gün önce tay tay olarak başladı böle 8-10 adım atıp kendini bırakıveriyo.sanırım 1 aya kadar güzel yürümeye başlar inşallah..benimki böle.daha sizin bebişleri okuyamadım.fırsat buldukça geçmiş yazıları takip etmeye çalışıcam.bu arada istanbulda oturuyorum.ismim ayşe.30 yaşındayım.bir tanede 3,5 yaşında bi oğlum var küçüğüde erkek..şimdilik böle.ayrıca buluşuyomusunuz merak ettim.eğer öle buluşmalar falan oluyosa bende katılmak isterim aranıza kabul ederseniz tabi..
slm kızlar benide arnıza alırmısınız.henüz yeni farkettim bu topiği benim ufaklıkta 12 nisan doğumlu.ama sizinkinden farklı olarak prematüre 2,5 ay erken doğdu 2 ay küvezde yattı 1 kilo 40 cm olarak doğmuştu..ama allah şükür yaşıtlarımızı yakalamak üzereyiz.şu an 10 kilo boyuda 75 cm.benimkinin ağzında 4 dişi var.5.çıkmak üzere.bende sert şeyler hariç herşey veriyorum eline.ekmek simit börek kek kurabiye gofrte makarna meyve domates muz falan öle yumuşak şeyler veriyorumda salatalık havuç elma gibi sert şeyler vermeye çekiniyorum.anne sütü hiç almadı devam sütü veriyorum hala devam ediyorum kesmedim.konuşmaya gelince yeni yeni konuşmaya çalıuşıyo.ağzında çok laf var ama anlaşılmıyto çok nadir anne baba diyo anane de gel ver vermem al gibi basit kelimeleri kullanıyo ama çok anlaşılır olarak deil.çok hareketli oynak bişey..çokta sinirli...kızdımı hemen zıplayıp ağlamaya başlıyo...yürümeyede daha 2 gün önce tay tay olarak başladı böle 8-10 adım atıp kendini bırakıveriyo.sanırım 1 aya kadar güzel yürümeye başlar inşallah..benimki böle.daha sizin bebişleri okuyamadım.fırsat buldukça geçmiş yazıları takip etmeye çalışıcam.bu arada istanbulda oturuyorum.ismim ayşe.30 yaşındayım.bir tanede 3,5 yaşında bi oğlum var küçüğüde erkek..şimdilik böle.ayrıca buluşuyomusunuz merak ettim.eğer öle buluşmalar falan oluyosa bende katılmak isterim aranıza kabul ederseniz tabi..
vallla bızımde 3 uncu buyumeden 4 cu cıktı dıs fırcamız varda macun almadık daha
bırazdaha buyusunler baslarık heral
8 nısan dogumlu devamlı annne sutu alan hala almaya devam eden ne bulduysa dogdugu gunden berı yıyen bennu hanım bıle 3 mayıstan berı yuruyor masalllah senınkıne benımkı tembel bıraz daha baba bıle demıyor bı örenmıs daaaaaaaaaaaaaaaa herkesı daaaaaaaa dıye cagırıyo
arada aneneanne dıyo ama bılıncsız
ha bu arada hıc tay tay durmadı daha yenı yenı duruyo
ben ankarada oturuyorum sen nerdesın weydencıgım
maşşallah vallahi,nerdeeeee anacım biz de dişi mi var fırçalayalım teyzesi :90:
2,5 dişimiz var henüz,diğerlerinin de yeri belli inşallah çıkacaklarr bekliyoruz sabırla...
hoşgeldinn
doğum yapana kadar çok aktifti bu topik,şimdi genelde face de buluşuyorlar bildiğim kadarıyla nisan anneleri,ben face kullanmıyorum arada takılıyoruz birkaç anne burda.görüşürüz,bu arada maşallah senin de bebeğine canm.benim oğlum da yürümesini iyice düzellti,yinede peşinden koşturuyoruz
içerken tekrardan üzerine tarçın koymana gerek yok aysucum,şekerli ise üzerine su ekleyebilirsin tabii.kaynarı tutturmak zordur.bilsen tadını daha önceden ona göre yapabilirdin ama şimdi ne diyem sana bacım
kızımda çok yiyor ama 10 kilo boyuda 75 cm.bende az diye üzülüyorum demekki normal bu boy ve kiloları bebeklerimizin..
normal canim zaten takmiyorum kafama cok sükür sagligi yerinde babasi gibi uzun olacak benim kiz insallah
hanımlar kızımın dişlerini fırçalamaya başladık.minik bir fırça ve bebekler için özel üretilen diş macunundan aldık.8 tane dişi var onları fırçeleyıp duruyoruz.sizler fırçalıyor musunuz???
bizde basladik 6 tane disimiz var
çok tşk.ederim arkadaşlar.ben hamile kalmadan 3 ay önce birde dış gebelik yaşamıştım.o dönem açmış olduğum bi topik vardı malesef bebeğimi kaybettim linkinin altında dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar diye.benimde orada bir arkadaş gurubum oluşmuştu.hamileliğimi yaşadığım bütün sıkıntıları falan hep orada paylaştığım için hiç aklıma böle aylara göre topikleri dolanmak gelmemişti.zaten gününde doğurmuş olsaydım 21 hazirandı beklenen doğum tarihim muhtemelen ozamanda haziran annelerine katılmış olurdum.ama preklamsi oluştu ve yüksek tansiyon sebebiyle erken doğum yaptım.çok zor günlerdi. 2 ay küveze gidip geldim zaten.hst.çıkardığımda bebeğim henüz 1700 gr.idi.o kadar küçük üstelik ciğerleri bile tam gelişmemiş bir bebeği büyütmek oldukça zor ve yorucuydu.üstelik diğer oğlumda henüz 2,5 yaşındaydı.birde bebğim hst.çıktıktan hemen 2 hafta snr henüz 2 kilo iken iki gözünden birden ameliyat oldu.erken doğduğu için göz damarları gelişmemiş ve kör olmak üzereydi.allaha şükür ameliyatımız başarılı geçti ve şu an iyi durumda.ondan bir ay snrda 2,5 kilo iken 2 kasığından birden fıtık ameliyatı oldu.çok yorucu bi süreçti.şimdi bir ameliyatı daha var onuda bu yaz yaptırmamız lazım.peygamber sünnetli doğdu ve idrar deliğinin hemen altında bir idrar deliği daha var çişini ordan yapıyo ve o deliğin kapatılıp normal delikten yapması için düzeltme ameliyatı yapılacak.oda baya hassas ve zor bi ameliyatmış.ufacık bi hata bütün hayatını etkileyebilirmiş.çok deneyimli bu konuda uzman prof.ların bu ameliyatı yapması gerekliymiş.şimdi doktor arayışı içindeyim.istanbulda bildiğiniz iyi bir çocuk cerrahı veya çocuk üroloğu varmı arkadaşlar.çok korkuyorum.ameliyattan snrda 10 gün sonda takılı kalıyomuş ve çok ağrısı oluyomuş.ben ufacık bebeği nasıl zaptedicem bilemiyorum.moralim çok bozuk o yüzden.neyse beni tanımanız amacıyla bu kadar uzun yazdım ksr bkmyın kızlar.benim küçük meleğim doğduğundan beri hayatla mücadele ediyo işte kızlar.prematüre olduğu içinde biraz fazla hassas ve sinirli.uğraşıp duruyorum.ama allaha şükür hemen hemen yaşıtlarımızı yakaldık.inşallah rabbim sağlıkla büyümeyi nasip etsin hem benim meleğime hemde sizinklere..
hosgeldin canim aramiza baya saglik sorunlari atlatmisiniz gecmis olsun
bebegin bizim b ebeleri yakalamis masallah ona yakinda yürür canim
ayrica istanbul annelerimiz arada bulusma yapiyorlar canim face kullaniyorsan sende katilabilirsin bize
ayrica benimde 3.5 yasinda bir oglum ve 31 mart dogumlu bir kizim var 29 yasindayim ve avusturyadayim tekrardan hosgeldin aramiza
sağol canım iyi dileklerin için,sen de güle güle büyüt bebeğini.ben de sebze meyve ne varsa eline tutturuyorum,bugün kabak temizlerken annannesi eline kabak verdi mesela kıtır kıtır yedi,bitince küçük sert bir şeftali verdim eline,ondan önce de salatalık vardı elinde :)) hiç de yok demiyor kerata,gören de çok iştahlı zanneder ama tipine bakan bu çocuğu aç mı bırakıyolar der)))))) (oğlum 10 kilocuk) ama boyu 80 cm maşallahh.biz boyuna veriyoruz teyzeleri (bu arada smilleri seçmiyor bilgisayar ya da kk da sorun var?) bu arada çok güzel çubuk kraker yiyor 3 dişiyle, elini hiç boş bırakmıyorum,babası gibi seçici olmasın..anası gibi taştan yumuşak ne varsa yesin :)) şaka bir yana da şimdiden neye alıştırırsam o kadar iyi olur ilerisi diye düşünenlerdenim
ankara sıncanda yım su an ama cebecıden geldım batıkentte buyudum ıyı bılırım heryerını tekrar gelme ıhtımalınız yokmubiz ankarada 2 yıl oturduk.geçen yıl eşim istanbullu olduğu için istanbula taşındık canım.sen nerde oturuyorsun ankarada???
çok tşk.ederim arkadaşlar.ben hamile kalmadan 3 ay önce birde dış gebelik yaşamıştım.o dönem açmış olduğum bi topik vardı malesef bebeğimi kaybettim linkinin altında dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar diye.benimde orada bir arkadaş gurubum oluşmuştu.hamileliğimi yaşadığım bütün sıkıntıları falan hep orada paylaştığım için hiç aklıma böle aylara göre topikleri dolanmak gelmemişti.zaten gününde doğurmuş olsaydım 21 hazirandı beklenen doğum tarihim muhtemelen ozamanda haziran annelerine katılmış olurdum.ama preklamsi oluştu ve yüksek tansiyon sebebiyle erken doğum yaptım.çok zor günlerdi. 2 ay küveze gidip geldim zaten.hst.çıkardığımda bebeğim henüz 1700 gr.idi.o kadar küçük üstelik ciğerleri bile tam gelişmemiş bir bebeği büyütmek oldukça zor ve yorucuydu.üstelik diğer oğlumda henüz 2,5 yaşındaydı.birde bebğim hst.çıktıktan hemen 2 hafta snr henüz 2 kilo iken iki gözünden birden ameliyat oldu.erken doğduğu için göz damarları gelişmemiş ve kör olmak üzereydi.allaha şükür ameliyatımız başarılı geçti ve şu an iyi durumda.ondan bir ay snrda 2,5 kilo iken 2 kasığından birden fıtık ameliyatı oldu.çok yorucu bi süreçti.şimdi bir ameliyatı daha var onuda bu yaz yaptırmamız lazım.peygamber sünnetli doğdu ve idrar deliğinin hemen altında bir idrar deliği daha var çişini ordan yapıyo ve o deliğin kapatılıp normal delikten yapması için düzeltme ameliyatı yapılacak.oda baya hassas ve zor bi ameliyatmış.ufacık bi hata bütün hayatını etkileyebilirmiş.çok deneyimli bu konuda uzman prof.ların bu ameliyatı yapması gerekliymiş.şimdi doktor arayışı içindeyim.istanbulda bildiğiniz iyi bir çocuk cerrahı veya çocuk üroloğu varmı arkadaşlar.çok korkuyorum.ameliyattan snrda 10 gün sonda takılı kalıyomuş ve çok ağrısı oluyomuş.ben ufacık bebeği nasıl zaptedicem bilemiyorum.moralim çok bozuk o yüzden.neyse beni tanımanız amacıyla bu kadar uzun yazdım ksr bkmyın kızlar.benim küçük meleğim doğduğundan beri hayatla mücadele ediyo işte kızlar.prematüre olduğu içinde biraz fazla hassas ve sinirli.uğraşıp duruyorum.ama allaha şükür hemen hemen yaşıtlarımızı yakaldık.inşallah rabbim sağlıkla büyümeyi nasip etsin hem benim meleğime hemde sizinklere..
ankara sıncanda yım su an ama cebecıden geldım batıkentte buyudum ıyı bılırım heryerını tekrar gelme ıhtımalınız yokmu
rabbım yardımcın olsun sen bakma söylenenlere belkı o kadar takılı kalmaz sonda hem rabbım bı caresını verır ne zamana kadar olması gerek amelıyatının dualarını eksık etme bunuda atlatırsın hayırlısıyla
yok canım geçen yıl taşındık pursaklarda oturduk 2 yıl.eşim müteahhit pursaklarda inşaatlar yaptı sonrada istanbula taşındık.ankara üniversitesinde okuyordum evlenmeden önce ozaman kocatepe camii'nin orda yurtta kalıyordum.kızılayı,kuğuluparkı, tandoğan taraflarını,bilkenti iyi biliyorum orda hep ödevler için koşuştururdum.öğrendim az çok ankarayı.cebeci ne taraftaydı unuttum valla???göksu parkına falan gidiyor musunuz eryamana biz çok giderdik eşimle.
cebecı kızılayın arka tarafı yuruyerek 10 dakka kurtulus tan sonra
arabamız yok bıde anılarım var benım orada kötu hıc aklıma gelmedı gıtmek
tıp fakultesı hukuk fakultesı hep orada hatta denız yıldızı cekılıyorya
gnydın arkadaşlar..hepinize cevaplarınız için çok tşk.ediyorum.benim ufaklığın adı seyit.ameliyatı 1,5 yaşına kadar yaptırmamız gerekiyomuş öle sölüyo doktorlar.gerçi bu ameliyatı 20-30 yaşında olanlarda var pek başarılı olmuyomuş hep 2.veya 3.kez ameliyatın tekrarlanması gerekebiliyomuş.aslına bakarsanız bu yaz pek yaptırmak istemiyorum.çünkü çok hareketli.kolundaki serum iğnelerini pipisindeki sondayı falan çıkarmaya çalışır muhtemelen o yüzden doktorla tekrar konuşucamhiç deilse seneye falan yaptırsam daha iyi olur diye düşünüyorum.en azından sölediklerimden daha çok anlar daha rahat durur gibi geliyo bilemiyorum tabi..off vallahi sıkıldım.hayırlısıyla şu ameliyatıda atlatsak başka bişey istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?