2010 Nisan Anneleri

he valla canim ya....ha böyle öne dogru cikiyor...ben sabaha kalktigimdada var...aynaya baktigim zaman sok oliyorum...artik karnimi metreyle ölciyorum...incekmi yoksa devam siscekmi...esim diyor...seni 9 aylik nerelere götüre bilcem bilmiyom...

buyrunnnnnnnnnHuuuuuuuu midem bulaniyor kabizligim var diyenler baksin ben simdi zencefilli cayimi yudumluyorum yarisinda bile midemdeki rahatlamayi hissettim:teytey:

Bitkisel ürünleri doktora sormadan kullanmayın diyordu bi hamilelik kitabında , ama zencefili doktor tavsiye ettiyse kullanmanda bi sakınca yoktur canım , ne mutlu sana..

:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv: olsun canım yeterki onlar sağlıklı olsun sen yaptırdınmı canım ikili testini a.s.

birde zümminciğim benimde crino jelim 4 tane kaldı onu bitirince bende daha kullanmayacağım sadece folik asit kullanıcağım canım ankaradaki doktorumu aradık 10. haftadan sonra kesmemi söyledi canım geçende topak topak geri geldi jel çok korktum beyaz beyaz ama gelebiliyormuş sanırım birikenler

KIZLAR ZENCEFıLı DENEMEKTE FAYDA VAR. AMA BU GAZ, KABIZLIK, MıDE YANMASI VB. ŞıKAYETLER HEP VÜCUDUMUZDAKı BÜTÜN KASLARIN GEVŞEMESıNDEN DOLAYI OLUYOMUŞ. SANIRIM DAHA ÇOOOK ÇEKECEZkaydirigubbakcemile3
BENıM EN BÜYÜK DERDıM MıDE YANMASI GECELERı UYUTMUYOR. HERGÜN ıLAÇ ALMAK ıSTEMıYORUM AMA GÜVENLı ÜST SINIRI NEDıR ONUDA BıLMıYORUM. TALCıD KULLANAN VARMI ARANIZDA? DOKTOR TALCıDE DEVAM EDEBıLıRSıN DEDı AMA GÜNDE KAÇ TANEYE KADAR ARABıLıRıM BıRŞEY SÖYLEMEDı.

ya kızlar bişi sölicem ama kızmayın ya da gülmeyin bana tamam mı?

geçenlerde çok az bi pembe leke olduğu için korkup dr. a gitmiştik.zaten folic plus kullanıyorum.günde 3 tane.bi de progestan verdi işte.bi kutu bitmedi ama ölüyorum kabızlıktan uyku halinden. bi de sürekli yat dinlen iş yapma dedi. ya ben kendimi böyle çok kötü hissediyorum yaa.bu ilaçları içmesem artık olmaz mı? bebeğimin sağlığını tabiki düşünüyorum ama bu ilaçların da bu kadar şart old düşünmüyorum. mevcut vücut dengem bozuluyo yaa. kabız oluyorum karnıma baskı yapıyo,başım ağrıyo, ...sanki annem 3 çocuk doğurmuş da hangi ilacı kullanmış ki...yani Rabbim vermeyecekse ya da sağlıksız olacaksa bunu dr veya ilaç mı önleyecek.???

bıktım bu ilaçlardan ve bu hastalık psikolojisinden...
siz ne diyorsunuz bu konuda???

elifciğim afiyet olsun canım benim bende duymuştum zencefili hatta benim bir akrabamada vermişti sanırım zencefil canım

Bitkisel ürünleri doktora sormadan kullanmayın diyordu bi hamilelik kitabında , ama zencefili doktor tavsiye ettiyse kullanmanda bi sakınca yoktur canım , ne mutlu sana..

tamamen katılıyorum. mesela zencefil, temel gıda maddesi olmayan bir bitki olduğu için tek başına alındığında değil de başka bir bitkiyle ya da ilaçla birlikte alındığında etkileşime girebilir, yan etki oluşturabilir.bu nedenle başka ilaçla ya da gıdayla alınması düşünülüyorsa doktora sormakta fayda olacağı kanısındayım. arkadaşımız sanırım doktora sormuş ve sade tüketiminin sakıncası yokmuş paylaşımı için kendi adıma tşkkür ederim.

Hamilelik Döneminde Bitkisel Çay Tüketimi ve Diğer ıçecekler
Bitkisel çaylar her zamankinden daha fazla günlük hayatımıza girmiş durumdadır. Eskiden sadece aktarlardan alınabilen ve genellikle zahmetli işlemler sonrası hazırlanabilen bitkisel çaylar artık market raflarında poşetlerde kolay kullanıma hazır bir şekilde bizleri bekliyor.

Bitkisel çay dendiğinde aklımıza bunların aşırı kullanımında ciddi sorunlara yol açabileceği hiç gelmiyor, zira bitkileri her zaman ilaçlardan daha masum görüyoruz.

Gerçekte ise tam tersi geçerli:

Belli başlı bazı bitkisel çayların içinde bulunan etken maddeler özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda sorunlara neden olabilir. Eczaneden alınan ilaçların içerdikleri etken maddelerin her biri ve miktarları net olarak bilindiği halde bitkisel çaylar birden fazla etken madde içerebiliyor ve etken madde miktarının net olarak bilinmesi imkansızdır.

Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.

Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.

Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.

Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Bitkiler her zaman masum değildir.”Bitkisel tedavi ilaç tedavisinden iyidir” düşüncesiyle aktarlardan içeriği ve ne işe yaradığı bilinmeyen bitkilerin alınması ve kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bitkisel tedavi ancak bu konuda özel eğitim almış bir doktor tarafından yürütülebilir. alıntıdır gebelik.org

benim jellerim bitmeden dr um artık kullanma dedi. Topak topak geldiğinde hatta bir avuç şeklinde gelmişti. ve içinde siyah siyah noktacıklar vardı. Korktum hemen herhangi bir dr a gittim. Bebeğim iyidi. Kendi dr umu aradım. önemli değil jeli kes artık dedi. O günden beri açık sarı akıntım var. Ama önemli değilmiş. Miden bulanıyorsa sorun yok demişti.

bende aynen folik asit bide aspirim kulaniyorum..jel hic kullanmadim...bilmiyorumki...ikili testi daha yapmadim...ondan cok korkiyorum ya zaten...neyse canim kizim üsüttü...burnu saril saril akiyor....ben cay verim ona...Allaha emanetsin....

teşekkürler zeyra. doğru ve yerinde bir paylaşım. mesela siyah çay içmiyoruz, içiyorsak çook açık içiyoruz değil mi kızlar. demir stoklarımızı tükettiğini ve düşük riski oluşturduğunu bilmeyen arkadaşlarımız var ise söylemek isterim.

önemli değil canım benim umarım işe yarar bitanem ama ben siyah çay içiyordum ama açık içmem o zamn korktum şimdi yaaa:uhm:

kızlar ya hadi yazın görmedinizmi msj.ı neler yiyosunuz gün içinde
ben kahvaltıda yumurta yiyorum hergün sonrahaftada 4 gün balık hergün süt yoğurt ceviz ve çook meyve ama sebze yemiyorum fazla sorun olurmu

kızlar ya hadi yazın görmedinizmi msj.ı neler yiyosunuz gün içinde
ben kahvaltıda yumurta yiyorum hergün sonrahaftada 4 gün balık hergün süt yoğurt ceviz ve çook meyve ama sebze yemiyorum fazla sorun olurmu

sen bana bakma canımm ben sağlıklı hiçbirşey yiyemiyorumm
süt yokkkk
et yokkk
yumurta yokkk
balıktan yeni tiksindimmm
bol bol armut yiyorumm bugün tüm yediğimm
1 küçük dilim börek
yarım kilo çileek :sinifsinif::sinifsinif:
bilmiyorumm noolcak bu halimm

bayanlar kasmayın fazla şimdilik, bebek bizden beslnemiyor şu anda çok fazla. suyu sakın ihmal etmetin en az 2 litre, süt olmuyosa beyaz peynir, kaşar, yoğurt, bulgur tüketin et yiyemiyosanız. semizotu faydalı balık yiyemiyosanız.

BENıM ıŞTAHIM ÇOK AÇIK VALLA NE YEDıĞıM HıÇ BELLı OLMUYOR. MUTFAKTA KEDı GıBı DOLAŞIYOM NE YıYECEĞıMı BıLEMıYOM. SÜTTEN TıKSıNDıM AMA PEYNıR VE YOĞURT ÇOK YıYORUM. YUMURTA FIRSAT BULDUKÇA. CEVıZ HEP ELıMıN ALTINDA AKŞAMLARI. SEBZEYLE BENıMDE HıÇ ARAM YOK. MEYVE DESEN MıDEMı ÇOK YAKIYOR AZ YıYORUM O YÜZDEN. ŞıMDıLıK ÇOK PROBLEM DEĞıL NE YEDıĞıMıZ ASIL 3 AYDAN SONRA BEBıŞLER BıZıM DEPOLARI TÜKETTıKTEN SONRA NE YıCEZ BAKALIM kaydirigubbakcemile2

slm kızlar;zencefil çayını güde bir fincanı geçmiycek sekilde tüketebilirsiniz,benim mesleğim aktarlık yani işim bitkilerle,ben işin içinde olduğum halde mide bulantıma zencefil kullanmadım,genellikle biraz tuzlu kraker yiyince bastırdı yada çok aşırı boyutlara ulaşmadan geçti fakat geçenlerde aşırı gaz sancım oldu bilmiyorum artık üşüttüm mü? ondada yarım çay bardağı rezene demledim ve içtim yarım saat sonra gaz sancım kalmadı midem rahatladı,ıhlamur -kuşburnu rahatlıkla bir bardak tüketebilirsin yan etkisi yok ıhlamur rahatlatır kuşburnundada yoğun bir c vitami var.ben siyah çayı baya bir azalttım vücuttaki demir eksikliğini tetikliyor çünkü içsemde çok açık içiyorum......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…