2010 Nisan Anneleri

Allah işini biliyor kızlar ya ne zaman bulantılar falan hafifliyor o zaman bebek yediklerimizden beslenmeye başlıyor. Ama tabi 9 ay bulantı çekenlerde varmış Allah korusun.
Tarhancığım ama artık bebişine ayıp olmuyormu? Küçük kesecik büyüdü bebecik oluştu. başka bişi yaz bence

bitkisel caylar konusunda bütün hanimlar bilgili am ayesil cayda paptya cayida siyah cay ve malumunuz üzre hamilelikte kullanilmasi zararli olan caylar disinda yukarida söyledigim iki cay icilebilir benim doktor Almanya da prof unvanini almis cok meshur bir kadin dogum doktoru bana kesinlikle basin catlasada ilac almayacaksin diyor ne olursa olsun almaiyorum dogustan reflüm midemde ülserim ve kronuk astimim var

Bütün ilaclarimi attim kullanmayacaksin dedi ama zencefil konusunda cok rahat kullan dedi caylarida ic papatya yesil cay ama günde 1 den fazla degil
kahve kola asla cünkü plesanta bunlara karsi herhangi bir savunma gelistiremiyormus bizim yediklerimiz plesentamiszdan vitamin ve mineralolarak geciyor ve bebege zararli olacak seyleri plesanta kabul etmiyormus ama savunmasiz kaldigi tek sey kola kahve ve sigara eminim bunlARI HEPINIZ BILIYORSUNUZDUR BEN SADECE ZENCEFILE ILGILI PAYLASIMDA BULUNMAK SADECE BU KONUDA MUZDARIP OLAN ARKADASLARA YARDIMIM DOKUNSUN SITEDIM :hemen muhalefet olmaya gerek yok herkes okuyor birseyler herkes biliyor ama benim icin zencefil bu konuda yeni bir bilgi idi yemeklerime kullanirdim Cin restoranlarina gittigimde kullandiklarini duyunca bende bazi yemeklerimde test etmis memnun kalmistim ama böyle de bir faydasi oldugunu duyunca sevinerek hemen sicak suya atip bir bardak ictim ve memnun kaldim sabahtan bu saate kadar cektigim midem bulantisi hafifledi.benden söylemesi sadece iyi niyetle söyledim

10,haftadan sonra artik adi fetus yani erisgin büyümüs anlami latince

Meslegimde ögrenci yaziyor ama 35 yasindan sonra cosupda Almanya hükümetine inat burdada üniversite okumak icin 5yil önce Almanya ya geldim ve benim oradan aldigim Isletme diplomami saymadilar bende onlara inat burda tekrar üniversite okuyacagim

önemli değil canım benim umarım işe yarar bitanem ama ben siyah çay içiyordum ama açık içmem o zamn korktum şimdi yaaa:uhm:

korkma arkadaşım, bir sorunun yok ise korkmana gerek yok. sen,ben ve tüm anne adayları bu dönemde etrafından oldukça çok nasihat ve uyarı duyacağız. mühim olan içi boş, kulaktan dolma şeyler değil de doktorun bilgisi dahilinde olan uyarı ve tavsiyeleri dikkate almak. bir bilene de sor -ki bu bilen doktor ve tecrübeli sözüne güvenilir kimseler olmalı- çok demli çay vücuttaki demir stoğunu eritmekte, kansızlık yapmakta ve hatta düşüğe neden olabilmektedir. bundan sonra açık çay içmeni öneririm, elbette herşey yaradandan fakat tedbirimizi alacağız eğil mi?vereliniortak

kızlar 11. haftada rahim karnın alt kısmında ele gelebilirmiş
hisseden varmı rahim şişkinliğini

çayın zararlarından bahsetmişsiniz ama benim canım çay istiyorr. sabahları bööööle çay yanında sıcak poğaçaa

Son düzenleme:
biz mi abartıyoruz ne, anneannem tüm hamileliği boyunca sigara ve türk kahvesi aş ermiş. hamilelikten önce de hiç sigara içmemiş halbuki. valla koç gibi dayım var. bizde herşeyden huylanıyoruz.

annelerimiz folik asit mi almış, doktora mı gitmiş deme lüksümüz yok. annemin gençliğinde istanbulda çileğin çilek gibi koktuğu, domatesin içi boş sudan ibaret olmadığı, havanın temiz olduğu gerçeğini yadsıyamayız teknolojinin ve tıbbın folik asitin nöral ve spinal gelişimdeki rolünü henüz açıklayacak kadar gelişmediğini de

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 BİLİYORUM TATLIM AMA NAPAYIM KESECİK İSMİNE ÖYLE BİR ALIŞTIK Kİ KESECİK AŞAĞI KESECİK YUKARIkaydirigubbakcemile3 HATTA ARTIK HERKES BİZE KESECİK NAPIYO DİYO. BİZDE EŞİMLE KARAR VERDİK KESECİK BİZE CİNSİYETİNİ GÖSTERENE KADAR ADI ÖYLE KALACAK. CİNSİYETİNİ ÖĞRENDİKTEN SONRA OĞLUŞUMUZ YA DA KIZIMIZ DİCEZ. naniknaniknaniknanik

biz mi abartıyoruz ne, anneannem tüm hamileliği boyunca sigara ve türk kahvesi aş ermiş. hamilelikten önce de hiç sigara içmemiş halbuki. valla koç gibi dayım var. bizde herşeyden huylanıyoruz.

tedbir ve tevekkül elbette arkadaşım. ben bu riski almam. alıp almamak bizlere kalmış.

Elifçim yanlış anlamadın umarım kimse muhalefet olmadı sana , paylaşımın için teşekkür ettik afiyet olsun dedik. Konula ilgili bişeyler yazdığım için muhalefetmişim gibi algılanmak istemem zaten bu konuda yanlış anlaşılıyorum çoğu zaman.. Zencefilin hamilelikte kullanılabileceğini ben bilmiyordum , benim bildiğim de doktora danışmadan bitkisel çayların kullanılmaması gerektiğiydi bunu hatırlatmak istedim diğer arkadaşlara , sen zaten doktora sorduğunu belirtmişsin seninle ilgili değil yani durum. Biliyoruz ki bilgi kirliliği çok fazla özellikle de hamilelik konusunda. Senin doktorundan edindiklerin benim doktorumdan edindiklerimden bile farklı olabiliyorsa tabiki çok bilgi sahibi olmayan sen ben diğer arkadaşlar fikir ayrılığına düşebiliriz mutlaka.

aynen hayatim sana katiliyorum bizde biraz killandiriyoruz eski analarimiz nasil dogurmus ya folik asit magnezyum calcium ha birde dogudaki kadinlarimiz haftada iki kez baligi nerden bulsun

Kusura bakma bende biraz gerildim herhalde malum hamilelik psikolojisi ama bilgi kirliligi yapan ar var dogru isin aslinda ona bilgide denmez aaa su söyle yapmis söyle olmus diyen kulaktan dogma seyleri yazanlar.sapla samani ayirmak lazim.

sevgiyle herkesi tüm hamis anneleri seviyorum

anneannelerimiz de annelerimize biz evde doğum yaptık ne hastanesi demişlerdir herhalde. annemizin zamanında yoktu ya da bu bilgilere erişme imkanları yoktu diye şimdi bilimin söylediği şeyleri yapmamak olmaz benimde annem sigarayı bırakmamış hamileliklerinde. 2 sağlıklı çocuktan sonra kızkardeşim kalp hastalığıyla doğmuş. fakat doktorlar genetikde olabilir sigaranında etkisi olabilir demişler.

şimdi bizler neyin faydalı neyin zararlı olduğu bilgisine ulaşma şansına sahipken görmezden mi gemeliyiz. bütün bu yasaklar listesi (çay kahve sigara bitkisel çaylar vs.) %100 bebeğe zarar veren değil bazı riskleri artıran şeylerdir. ne bir bardak kahve içtik diye kendimize hayatı zehir etmeye, ne de amannnn anam yapmış bişi olmamış diye yasak olan herşeyi bile bile sürekli tüketmeye gerek yok bence..

Bende diyorum ki cok a-bar-ti-yo-ruz. bazen
ha ona bakarsan bende yiyecek ve iceceklerimi bio almaya gayret ediyorum ama ne su ne toprak ne hava ekolojik denge olmayan bir ortamda bio gida almak ne derece akil kari tartisilir.

Söylediklerini katiliyorum ama doguda balik yemeyen analarimizin cocuklarinin beyni fosfordan eksik mi oldu sanki yooo

yaaa benim midem şimdiye kadar bi kere bulanmadı iyimi kötümü anlamadım tamam bulanmasın ama neden herkesin oluyo benim olmuyo gerçi anneminde olmamış ama anlamadım valla şimdiden sonra olurmu bilmiyorum ne aş eriyorum ne bişeyden tiksindim nede bulantım var herşey hamile olmadan önce nasılsam aynı yani

arkadaşlar bence de bizler neyin faydalı neyin zararlı olduğunu bilmenin konforunu yaşayacağımıza, diken üstünde oturup paronoya yapıp bu bilgiyi olumsuz yönde kullanıyoruz. çok abartıyoruz.
oysa ben bir sitede kendi vücudunuzu dinleyin o sizi yönlendirir diye birşey okumuştum. bir şey aklıma düştüyse canım çektiyse vardır ona bir ihtiyacım diyip yiyorum ben açıkcası. bugüne kadar en çok canımın istediği şeylerde pek zararı olmayan şeylerdi.(yeşil biber, zeytin, çorba, un helvası, mercimek köftesi bu sonuncular olmadı galiba kaydirigubbakcemile3)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…