2010 Nisan Anneleri

bende sezeryanda amelyatlı gibisin insanın karnı çok ağrıyomuş günlerce korsede. takamam sarkar diye korkuyorum normal doğum bi gün çekion acısını doğurana kadar doğuca ağrı azalıomuş nasıl bi ağrıki acaba. benide kordon bağını kesiolar bide açılmayınca hafif makasla yarıolarmış bikaç santim o korkutuoooo.

canım nasıl anlıyosun yani içine mi doğuyor yoksa emin olduğun bunun bir belirtisi mi var?

hosgeldin canım.

Kızlar en iyisi normal doğum.Adı üstünde normal ama birçok dr sezeryan diyor.Sebebi herzaman sağlık konusu değil tabikii.Bir gün sancı çekiyorsunuz gelip geçiyor.Herkes kendisi bilir yinede:)

canım nasıl anlıyosun yani içine mi doğuyor yoksa emin olduğun bunun bir belirtisi mi var?

hiçbir belirtisi yok tabi ki şu aşamada arkadaşım. ben zaten öyle ekşi, acı, tuzlu aşerme vs gibi efsanelere de pek inanmam. sadece neredeyse %100 beni emin kılacak şekilde içime doğuyor. doğru olup olmadığını zaman gösterecek:teytey:

evet ya sezeyan daha zor tamam ameliyet sırasında bişey hissetmiyosun ama ondan sonra kaç gün acı çekiyosun dikiş yerleri falan acıyomuş ve izde kalıyo çocuklamı uğraşıcaz yoksa o acıyımı çekicez normal doğumda sadece o an acı çekiyosun ve bi kaç saat içinde ayağa kalkabiliyosun ağrın falan kalmıyo hem ben bebeğimi doğururken baygın olmak istemem her anını yaşamamk isterim doğumdan sonra hemen kucağınıza veriyolar düşünsenize ne güzel...

Hadi hayırlısı.içinden geçen olur inşallah.:teytey:

inşallah o zaman canım Allah kalbimize göre eli ayağı düzgün ve de hayırlı evlat versin... bende bu arada erkek istiyorum ama hayırlısı...

arkadaşlar sezeryan daha sağlıklı, normal daha sağlıksız ya da normal daha sağlıklı sezeryan daha sağlıksız gibi sözleri binlerce kez duyacağız. çok kemikleşmiş inanışlar var ve her nesense bazı kimseler bu konuda doktorculuk oynamakta bi hayli ısrarcı. bir kimse suyu azaldığı için ve buna banzer tıbbi nedenlerle sezeryan yaptırmak zorunda kalabilir. bazı duyduklarım gibi -aaa sezeryan olunca yarım insan oluyomuşssun vs -gibi bence çirkin sözlerle o kimseyi demorlize etmek bence vebaldir. ya da normal doğumu, vajen kaslarının gevşemesi vs gibi asılsız sözlerle yermek de doğru değildir. keyfi ya da mecburi doğum şekli herkesin kendi tercihidir. iyi araştıralım, öyle ya da böyle inşallah sağlıkla doğurmak nasip olur...kaydirigubbakcemile3

kızlar erkek olursa 3 3,5 ayda belli oluyomuş ama kız belli olmuyo 7 aya kadar bile belli olmayanlar varmış nedenini bilmiyorum ama

kaçıncı haftada belli oluyo kızmı erkekmi

Ben 14. haftadayım ve 2 gün önce öğrendim. Hep içime kız doğuyodu. Doktor da büyük ihtimalle kız dedi..
Ama bazı bebekler 18. haftaya kadar göstermiyolar diye duydum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…