2010 Nisan Anneleri

Baş ağrısı genelde mevsim değişirken olabiliyor tabi ki birde günlük stresin eklenince kaçınılmaz oluyor.Dinlen biraz .pc de artırıyor baş ağrısını malesef.

Bende uzanayım biraz belim ağrıdı.İyi akşamlar.

kızlar inanması zor ama ben bugün bebişimin hareketlerini hissettim:teytey:
Dışarıdaydım, bir dükkanda otururken karnımda parmak ucu gibi bi yer öyle bi acıdı ki nolduğunu anlayamadım. Parmağımı bastırdım oraya noluyo gibisinden birden parmağımın ucunda 3-4 tane tık tık oldu yumuşacık. Öyle heyecanlandım ki eşimde yanımdaydı ama bişi diyemedim o sırada.Öyle güzeldiki... bakıyorum bu haftalarda ilk anneler duyamaz bağırsak hareketidir diyor ama hiç bağırsak insanın parmağını ittirir mi??? :lepi:

canım iki gündür bende bişeyler hissediyorum. seninki gibi tık tık değil ama içeride bi kayma gibi hafif bi his. ama bence de gaz değil :)

canım iki gündür bende bişeyler hissediyorum. seninki gibi tık tık değil ama içeride bi kayma gibi hafif bi his. ama bence de gaz değil :)

ne kadar güzel dimi... gazla ayırt edilebiliyor bu işte:)))
yaa çok güzeldi ya o dakikadan beri elim hep karnımda:asigim:

güzel hemde nasıll önce sıçradım yerimden eşime falan söyledim sonra bayaa bi oturdum ama bi daha olmmadı o gün ertesi gün gene hissettim. ama tam hareket ettiğini hissettiğimizde allah aklıma mukayet olsun bu sefer tavana sıçrarım heralde .. :))

allahtan dışarıdaydım bende:) etrafımda bir sürü yabancı insan. sevincimi tam yaşayamadım ama aklımı korudu çok şükürlaelaelaelaelae

allahtan dışarıdaydım bende:) etrafımda bir sürü yabancı insan. sevincimi tam yaşayamadım ama aklımı korudu çok şükürlaelaelaelaelae

:) şanslıymışsın senn..hayırlısıyla doğursak artık diyorum ben yaa sabrım kalmadı ama zamanında gelsinler. zaman çabucak aksın gitsinn..

slm kızlarrr.... ne güzell bebeğinin hareketlerini hissedenler varr... nazlıcımm..certuran... sizin adınıza sevindim... bende bir hareketlenme yok henüzz... yanii arada karnımda değişik kıpırtılar oluyo ama tıp bunun pek mümkün olmadığını söylediği için hiç ona yormadım ben...

sakın hevesinizi kırmış gibi olmiimmm.. herkes farklıdır.. gebeliklerde... misal birimizin bebeği 11.haftada 8 cm. birimizinki 14.haftada 7 cm... normal bunlarr... siz de erken hissetmiş olabilirsiniz... sizin adınıza sevindim...

>>>>>>>>>>yine de bi dipnot<<<<<<<<<<

Gebe bir kadının karnındaki bebeğin hareketlerini ilk kez hissetmesine quickening denir. Bu hareket pekçok gebe tarafından baloncuklar, kelebeğin kanat çırpması ya da karnın içinde gaz dolaşması olarak algılanır.
izafet.Com - Bebeğin ilk hareketi ılk bebeğine hamile olanlar bebeğin ilk hareketini genelde gebeliklerinin 18 ile 24. haftaları arasında fark ederler. Anne adayı için bu çok heyecan verici bir deneyimdir. Tecrübeli anneler ise hem ne hissettiklerini bildikleri için hem de ilk gebeliğe göre rahim daha gergin olduğu için biraz daha erken, genelde 16. haftadan sonra bebeklerinin "kanat çırpışını" fark ederler.
Heyecen içinde olan anne adayları için bebeklerinin hareketini hissetmek önemli olduğu gibi bebeğin durumunu da yansıttığı düşüncesi olaya ayrı bir boyut kazandırır. 4 ayı geçmesine rağmen hareketleri hissedemeyen anne adayı telaşlanır. Oysa quickening için anne adayının ağırlığı, bebeğin ve plasentanın pozisyonu önemlidir. Aynı gebelik haftasında olmalarına rağmen bir anne adayının bu hareketleri hissedebilmesine rağmen diğerinde henüz bir kıpırdanma olmaması bu farklılıklardan kaynaklanır.
ıçinde başka bir canlının hareket etmesinin yarattığı eğlence dışında anne adaylarını düşündüren bir başka konu da hareketlerin sayısıdır. Kimine göre bebek az hareket ederken kimine göre de çok hareketlidir.Gerçekten de gebeliğin 28. haftasından sonra bebek hareketlerinin sayısı bebeğin iyilik hali hakkında bilgi verebilir. Hareketlerin azalması bebeğin sıkıntıda olduğunu düşündürür ve ileri tetkik gerektirir. -alıntıdır-

hanımlarr kimse yokmuu.. ama saat 11 olmuş hamişlerin uykusu geldi:) ben neden böyle oldum bugün anlamadın 9 da yatardım halbuki.. şimdiyse sadece belim ağrıyorr

:) şanslıymışsın senn..hayırlısıyla doğursak artık diyorum ben yaa sabrım kalmadı ama zamanında gelsinler. zaman çabucak aksın gitsinn..

inşallah hayırlısıyla, sağlıkla alırız kucaklarımıza.

kızlar ii geceler yarın iyi haberlerle görüşmek üzere
:enbuyukkk:

bebeg83 canım benim durumum farklı bende plasenta previa var belki onunla bi ilgisi vardır. belkide ben böyle bişeyin olmasını çok arzuladım ondanda olabilirr :)
bide bişey sorucam bana doktorum ikili testten bahsetmedi 14+2 de kontrolüm var. geç kalmış olmuyomuyumm. gitsem mi daha erken

canımcım.. olabilir tabii. bilemem onun da etkisi varmıı.. ama sonuçta 7-8 haftalıkken hareketleniyo bebişlerimiz.. ondan sonraki her an hissedilebilir bence.... herkesinki de bir olmaz...

hıı bide 2li test 11-14 testi diyolar cnım.. 14. haftada bitiyo süresi.. ama 14+2 de olurmu bikemiyorumm... ben daha p.tesi gidicmmm.

kızlarrr kızım uyuduu.. kocişim mesaide... bende accık erken yatiim bugün.. dün 2 yi buldu yatmamızz.. malum sabah da 6 buçukta kalkıp uyumuyorum bi dahaa...

öptüm hepinizi.. allah rahatlık versin .. iyi geceler...

ben en iyisi haftaya bi daha gidiim doktora 13+ olunca, en azından 11-14 ün içinde olurum :)
canım bende yatiim artık iyi geceler sana

ya arkadaslar...buyrun gelin diycem...ama...ben biraz uzaktayim...isvicrede oturiyorum...alp daglarinda...insallah bi tatil yaptigimizda bebis toplantisi yapariz seneye yazin....hihi ne güzel olur....hele zeyranin bide yosununkini merak ederim.....onlarla beraber girdik bu yola....opuyorumnanaktan :1shok:yanlis anlamayin ha tüp bebek....demek istedim

neyse pazar gününden beri de bende bebisi duyiyorum...pit pit ediyor...minik kizim kucagimda karnimda bebis...esimde oh gel keyfim gel...uzaniyo tv basinda...esime dedim vah halime...simdiden bebisler annelerini birakmiyor.....esimin cevabi...sen annesin ya ondan...haklida... hihoyyyt sükür Rabbime

Günaydın kızlar.
Bugün tahlil sonucumu aldım.ıkili test sonucumu.Değerleri veriyorum
hCGb:31,37
PAPP-A:563,1
NT:1,3

Bunların altında da şöyle yazıyordu
Gebelik haftasına göre PAPP-A düzeyindeki düşüklük dikkat çekmektedir.PAPP-A testi tekrar çalılşılarak sonuç teyit edilmiştir.

Bu kötü bişi mi anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…