canım herkez kendini daha iyi bilir.eğer ilerde keşke diceksen yaptır.ama bununda bir olasılık testi olduğunu ve olumlu yada olumsuz hiçbirşeyin kesin sonuç olmadığınıda bil.ben pişman olmamamk için dedimki doktor ne derse onu yapıcam.doktorum gerek yok dedi.bende zaten istemiyordum açıkçası.oda öyle deyince içim rahatladı.
ama yaptırmayıpta işte yaptırmadım hep benim yüzümden diceksen yaptır.ki sonuçta ne değişicek.hangi birimiz gidip canımızın canına kıyabiliceğiz.içine kuşku sokma.nasıl iyi hissediceksen öyle yap.yeterki sen iyi düşün.yaptır yada yaptırma.
selam herkeze bugün baya bi temizlik yaptım mide hapım bitti almadım inipte aşağı. sabahtan beri mide bulantısından mahvoldum demekki hapsız duramıomuşum. bi aç karnına temizlik yaptım başım döndü durdu. herkeze slm öpüorum herkezi opuyorumnanaktan
yaaa banda öle dedi akraba evliliği de var amcamın oğlu benim ilk oğlumda hiç test bile yaptırmdım çok sağlıklı bi oğlum var maşallah nezle bile olmuyo kolay kolay dün gitmiştim iste sen bilirsin bi sorun yok istersen yaptır ama bence gerek yok fakat sorumluluk alamam sen bilirsin istersen yaptır dedi ben ne yapacağımı bilmiyorum fikrinizi sölesenize ikili test yaptırayım mı?
canım ne düşünüyom biliyonmu allah korusun yaptırdım mesela bişey çıktı ben bebeği aldıramam ki ona kıyamam yani yaptırsamda yapacak bişey yok daha beter takrar allah korusun bişey çıkarsa morelim bozulacak hamileliğim berbat geçecek ablamda salak doktorun bi tanesi dedi sınırda ense kalınlığı down sendromlu riski çok fazla sonra bişey çıkmadı maşşallah çok yakışıklı bi oğlu var ama hamilelik boyunca neler çekti bilemezsin piskolojik olarak yıkıldı başka bi doktor hiç bişeyi yok desede acaba diye bi soru kafasını kemirdi hep ben en iyisi yaptırmayayım zaten doktorda dedi gerek yok
ayy hacercim aman dikkat et kendine canımyaa misafir ağırlamayı bende çok seviyorum ama bu aralar dikkatli olmamız gerekiyor
saolasın canım hoşbulduk bitanem geçmiş olsun canım dikkat et kendine bebğim yaaa geçende bende çok yoruldum misafirim geldiğinde belim çok ağrıyo benim ayakta fazla kalınca canım
teşekkür ederim kızlar valla dün doktorum da dedi mutlaka iş yapman gerekecek yapma diyemem ama dinlene dinlene yap dedi ama ben tabi hiperaktif olunca hemen herşey olsun evim kirlenmesin bi yandan düzelteyim bi yandan yemek yapayım bi yandan misafirlerimle ilgileneyim derken artık akşm olunca düşütüm
benimde belim çok ağrıyo yaa hele 1 sepet ütüm var nasıl yapacam bilmiyorum artık 2 parça ütü yapar dinlenir tekrar yaparım
zaten zavallı kocam dün hem süpürdü ve hemde sildi pırıl pırıl oldu eline de çok yakışıyor benimkadar temiz yapıyo valla bi yeri iki defa makinalıyo ve ikidefada siliyor sağolsun valla yemek bile yapma ben gelir yaparım bişeykler diyo 1 hafta idare edeyim seni sonra da beraber yaparız diyo
canım ama öyle olmazki sende dikkat etsene.bak sağlık ocağındaki ebe bana ne dedi.sabah uyanınca önce yan yat,yere bakma ve aniden kalkma.başın döner miden bulanır.uyanınca ağzına tuzlu leblebi yada kraker at.mideni bastırsın.aç karnına su içme ve en az 6 öğünün olsun dedi.ara öğünlerde meyve önerdi.hamileler kesinlikle aç kalmamalı lütfen yapma böyle.üstelik Allah(c.c.) korusun ya başın dönse düşsen.ya sandalyede olsan o anda.ne olacağı belli olmuyorki.
valla benim hamilelikten fizyolojim öyle değiştiki.herşey anlık.mide bulantısı,baş dönmesi,ağrısı,afedersiniz isal,kabızlık.dakkam dakkamı tutmuyor malesef.
bencede yataktan birden kalkılmaz ki zaten tansiyon düşük oluyo genelde hamilelerde sabah uyanınca bi meyve suyu iç kalkmadan tuz ii değilmiş o belirtiler tansiyon yükselmesinde de oluyomuş tuzlu yeme şekerli su yada vişne suyu falan iç dedi dün
canım ama öyle olmazki sende dikkat etsene.bak sağlık ocağındaki ebe bana ne dedi.sabah uyanınca önce yan yat,yere bakma ve aniden kalkma.başın döner miden bulanır.uyanınca ağzına tuzlu leblebi yada kraker at.mideni bastırsın.aç karnına su içme ve en az 6 öğünün olsun dedi.ara öğünlerde meyve önerdi.hamileler kesinlikle aç kalmamalı lütfen yapma böyle.üstelik Allah(c.c.) korusun ya başın dönse düşsen.ya sandalyede olsan o anda.ne olacağı belli olmuyorki.
valla benim hamilelikten fizyolojim öyle değiştiki.herşey anlık.mide bulantısı,baş dönmesi,ağrısı,afedersiniz isal,kabızlık.dakkam dakkamı tutmuyor malesef.
bende aç karnına su içip içip kusuodum her sabah demek çok yanlışnış. söylediğin için sağol gerçekten yanlış yapıomuşum canım bebişim ne çekmiş benim yüzümden oy ağzını yerim onun. bidaha dikkat edeyim teşekkürler.. :ecrin_bebek:
kızlarrr ben çıkayım sağlık ocağına gideyim bide alışveriş yapayım hava çok güzel burda
kendinize çokk çokk iyi bakın
ben bide kalktım halılarımı çırptım aç acına çamaşır suyuyla sildim heryeri tuvalet banyo ovdum çamaşır astım bulaşıklarımı yıkadım vitrin sildim şimdi atıştırayım bişeler ütü var daha yemek yapılcak
ben zaten oğlumda hiç bi test yaptırmdım herşey normal dedi sölemedi bile test var yaptır falan bi arkadaşımdan duydum neden yaptırmdın falan çocuk için önemli dedi dr a sormuştum ben geregk görmedim ama için rahat etsin 4 boyutluda herşey çıkar git yaptır dedi yaptırdım hiç bişey çıkmadı bunda da doktoru dinleyeyim ben en ii si 2li test okadar da öneml değil bencedeCanım bu kararı vermek genelde anne adayına bırakılıyor. Benim doktorumda istersen yaptır demişti. Eğer bebeğinde bir sorun çıkınca aldırmayı düşünüyorsan yaptır ama yok sonuç ne olursa olsun doğuracağım düşüncesindeysen hiç yaptırıpta kafanı bulandırma derim. Ama dediğim gibi en iyi kararı verecek olan yine sensin... Çokta sıkma bu konuda kendini bazı doktorlar 2'li testi hiç yapmadan 3'lü istiyor...
canım bak bide şu varmış.35 yaş altındaki gebeliklerde risk zaten çok olmadığı için genç anne adaylarına doktorlar pekde gerekli görmüyorlarmış.dolayısıyla belkide doktor ondan gerekli görmedi.akraba evliliği varmış sende ama.benim eşimde akraba evliliği turp gibiler maşallah.teyzem dayısının oğluyla evlenmiş çocukları turp gibi çocuklarının çocuklarıda turp gibi.Rabbim (c.c.) vermesin.olacaksa zaten oluyor.ama olmayacaksada olmaz.dediğim gibi senin kendini bundan sonra iyi hissetmen ve pozitif düşünmen bence daha önemli.
kızlarrr ben çıkayım sağlık ocağına gideyim bide alışveriş yapayım hava çok güzel burda
kendinize çokk çokk iyi bakın
sağol tatlımmm sizde çok dikkat edin kendinize yorma bebişinide olurmu hayatım öpüyorum ikinizideŞenizöptüm şekerim Allah(c.c.) emanet ol.kendinize dikkat edin olurmu annesi.
hadi güzel gezmeler canım benim dikkat et fazla yorma kendinia.s:1hug:
aboooooooo kız sen ne işler yapmışsın valla helal olsun maşallah ama kendini yorma canım benim o kadar bitanem:1hug:
canım eğer su tok karnınada seni kusturyorsa mutlaka içine 2-3 damla limon damlat öyle iç.bak göreceksin mideni bulandırmıcak Allah(c.c.) izni ile.ben ilk aylarda susuzluktan ölmekten böyle kurtuldum herkezede öneriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?