2010 Nisan Anneleri

bende daha sağlık ocağına gitmedim dotrum da bişey demedi kaçıncı ayda gidiliyorki

neyse kızlar bende çıkıyorum biraz iş yapayım oğlum parkı istiyor hava çok güzel birazda parka gidelim
akşam üstü görşürüz kendinzi üzmeyin taze anneler

ben ilk olarak ya 9. haftada ya 8. haftada gittim kayıt için bu aydan sonrada sanırım kalp atışlarını dinleyecekler öyled dedi geçen gittiğimde ebe zorunluymuş kayıt etmeleri

merhaba kızlar..herkez iyidir umarım..bu aralar çok takip edemiyorum başım yastıktan kalkmıyor çünkü((
ben c.tesi kontrole gittim ense kalınlığına baktı doktor normal dedi..ikili teste gerek görmüyorum ben 3 lü test ve detaylı ultrason istiycem dedi..şimdide tv de kaan kocatepe vardı 2 li test mutlaka yapılmalı diyor..
kafam karıştı((ikili test yaptırmayan varmı başka yaa?

ikili test bende yaptırmıcam benim doktorda üçlü test için çağırdı bidaki aya. ikili test demedi hiç.

benim içim rahattıda tv de doktor en iyi sonuç verenler 2 li, ve 4 lü testler 3 lü test daha zayıf diğerlerine göre dedi...ondan kafam karıştı:bbo:

esroscum zaten kafam karışıktı az öncede kızlara testleri sormuştum şimdi iice kafam karıştı..:roflol: bende yaptırmadım henüz 2 li testi doktorum tavsiye etmedi.ama 20 sinde gidecem tekrar kontrole ve cinsiyet öğrenmeye bakalım tekrar soracam 3 lü ve 4 lüyü istermi bilmiorum..

canım ben aslına bakarsan karşıyım ikili olsun üçlü olsun diyelimki doktor bir sorun olduğunu söyledi rabbim göstermesin aldırcakmıyız rabbime emanet bebişlerimiz canım içini ferah tut ikli üçlü testlerin hiç kesin tarafı yok ihtimal testleri bitanem canını sıkma benim annem bende kardeşimde sadece doğum için hastaneye gitmiştim diyor ve ekstra üstüne ne işler yapmış biz şimdi en ufak ev işinde acaba şu olurmu bu olurmu diyoruz içini ferah tut canım rabbime emanet bebişlerimiz

cnm mrh.benm dr.da gerek görmedi 2 liyi. 2kasım da gidince bakacak heralde 3 lüye
ben de anlamadm
fisfisfis

aman ne bilimmm...benimde kafam karıştı....
neyse tatlım boşver Allaha emanet bebişlerimiz...Rabbim korusun hepimizinkini inşallah...

zeyra canım ben aslına bakarsan karşıyım ikili olsun üçlü olsun diyelimki doktor bir sorun olduğunu söyledi rabbim göstermesin aldırcakmıyız rabbime emanet bebişlerimiz canım içini ferah tut ikli üçlü testlerin hiç kesin tarafı yok ihtimal testleri bitanem canını sıkma benim annem bende kardeşimde sadece doğum için hastaneye gitmiştim diyor ve ekstra üstüne ne işler yapmış biz şimdi en ufak ev işinde acaba şu olurmu bu olurmu diyoruz içini ferah tut canım rabbime emanet bebişlerimiz

zeyracım doğru söylüyorsun tatlım...Rabbim korusun hepimizinkini..hepimize sağlıklı uzun ömürlü hayırlı evlatlar versin inşallah...

ben yapılması gereken tüm testlerin yapılması taraftarıyım.tabiki 2 li 3 lü 4 lü testler kesin sonuç vermiyor.ama bu testler bize olabilme ihtimalini sunuyor.dr da riskli gördüğü testlere amiosentez istiyor ve buda yüzde yüz kesin tanı koyuyor.allah korusun eğer down sendromlu olacağını bilsem kesinlikle kararım bu gebeliği sonlandırmak olur.(allah kimselere göstermesin)çünkü çocuk içinde anne baba içinde çok zor.çocuğumu down sendromlu dünyaya getirmek istemem onu öyle görmeye içim dayanmaz.bu kötülüğü ona yapamam.benim bi arkadaşım var yıllardır çocuğu olmuyor.geçen sene mücize bir şekilde hamile kaldı.12 haftalık olduğunda testlerinde bir anormallik saptandı.dr detaylı usg de bebeğin bağırsaklarının dışarda gelişmiş olduğunu gördü.onada büyükleri yok kızım aldırma,dr yanlış görmüştür,doğar doğmaz amelliyat yaptırırz falan fistan denildi.ama o gözyaşlarını akıta akıta o çok zor olan kararını verdi ve gebeliği sonlandırdı.dr doğduktan sonra yaşama şansı yok denilecek kadar az demişi.hepimizin yavruları allaha emanet.allahım kimselere yaşatmasın.

ayrıca ben bu zihniyete çok karşıyım.
olsuun çocuğum sakat ta olsa,down sendromluda olsa ben bu çocuğu doğuracağım.
kimsenin mahsum bir varlığa bu kötülüğü yapmaya hakkı yok.bu annesi olsa dahi.

Son düzenleme:
ya kızlar hakikaten ne zaman gidilmesi gerekiyor hamile olduğumuzu bildirmek için sağlık ocağına

ya kızlar hakikaten ne zaman gidilmesi gerekiyor hamile olduğumuzu bildirmek için sağlık ocağına

canım git şimdi istersen aslında onların gelmei gerekirmiş kayıt için araştırmaları lazımmış bölgelerini ama benimki karşımda olduğu için ben gittim şimdi gidebilirsinde bitanema.s.

ben fikrimi söyledim sende buna katılmyabilirsin ama kimsenin yarınının ne olacağı belli olmaz canım sağlıklı doğurursun bir ateşli hastalık geçirir rabbim korusun o zamn ne yapacaksın ben öyle her doktorun dediğiylede çocuk sakat olduğunada inanmıyorum çok örnek var çevremde çünkü sakat denilip nerdeyse okul birincisi olan

ayy Allah korusun :1no2:, Allaha emanet olsun bebişlerimiz

zeyra canım git şimdi istersen aslında onların gelmei gerekirmiş kayıt için araştırmaları lazımmış bölgelerini ama benimki karşımda olduğu için ben gittim şimdi gidebilirsinde bitanem
gelincik53 canım ben tahliller için gittiğimde bildirdim dosya falan açtılar..istediğin zaman gidebilirsin..
teşşşekürler kızlar,ben istanbula gelin gitmiştim 4 yıl kaldım,ailemin hasretine dayanamayıp adanama geri geldim eşimle henüz kayıtta yaptırmadm bayağa uğraşaıcam anlaşılan ama olsun çok mutluyum annemlerin yanındayım sırf bu yüzden 4 yıl bebişi erteledm, kısmet hayırlısı diyorm opuyorumnanaktan

tabiki öyle kimsenin garantisi yok bu hayatta herşey bizim için.
çocuğum sağlıklı doğar ama ayağı takılır düşer. ömür boyu sakat kalır.bu çok ayrı bir şey.çocuğumun kaderi bu imiş derim.
ama çocuğun tedavisi mümkün olmayan bir özrünü anne karnında öğreniyorsun ve bunu göz göre göre dünya getiriyorsun.örnek çocuğun yolda yürüyor ve biraz sonra düşüp ömür boyu sakat kalacak.sen çocuğunun bu yola devam etmesini istermisin.buda böyle bişi işte canım.şimdi tıp çok ilerledi tabiki tek dr deddiğinle karar vermeyeceksin.neyse bu böyle uzaar gider.herkezin fikri,düşüncesi farklıdır tabiki.bunları konuşmak bile çok üzücü allahım korusun hepimizin bebişlerini.allah düşmanıma yaşatmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…