Slm kızlar! Kimse yok mu? Zor durumdayım ya 3'lü test yaptırdım Trisomy 21 1/250'li çıktı! Doktorum amniosentez yaptıralım diyo ama canım çok sıkkın ne yapacağımı bilmiyorum. Böyle bişey yaşayan var mı?
slm kızlar bugun ben hiç giremedim zaten sitedeki sorun bitmemiş daha.....
bugün kk'dan bir arkadaşım yanıma geldi ve ozaman anladım ki gercekten burdaki dostluklar sanal değil ve klavye başında yazmaktan çok daha öte bişey...nasıl mutlu oldum anlatamam sanki yıllardaır tanıyormuş gibiydim.....kk dostlukları anlatılmaz yaşanırmış....valla imkanı olan kızlar görüşün sizde...
özge81 canım valla o testler olasılık testleri,yaptırmayan çok kişi var,yaptırdıktan sonrada problem görülüpte sağlam ve sağlıklı doğan bir çok kişi tanıyorum.....valla sadece duyumsamalar bunlar ama testler hakkında bilgim yok tam üçlü test daha yaptırmadım....gecmiş olsun canım en iyi yolu doktorun gösterecektir yinede....
ruzenincim haklısın benim çevremdekiler de çok ciddiye almamamı söylüyo ama elimd değil doktorum da amniosentez deyince eşimle baya sıkıldık. Üstelik eşim onu da istemiyo riskli olduğu için.
sütlügayfecim 2'li için gittiğimizde bebeğin gelişimi tahminimden 1 hafta önce dedi doktor boyu da 7.8 cm di 7.5 i geçince bebeğin boyu ikili test sağlıklı sonuç vermezmiş. Bizde 3'lüye kaldık işte ama çok zor ya
özgecim valla bu tür konularda bir doktora bağlı kalmamak gerek istersen ikili test sonucunla bir doktora daha görün,biz burda ne riskler duyuyoruz ama Allahın izni ile bişeycik çıkmıyor,sen içini ferah tut....birde şu kafama takıldı madem bebek gereken boyu geçmiş 7.8 olmuş neden doktorun bebeği 15 günde bir takip etmiyormuydu ki ikili test için bu akdar bekledi ki.....daha önce olsaydı bu test bebeğin boyu test için idealken demekki sorun olmuycaktı sen iyi düşün canım ya eminim bişiyciği yoktur....
ozge81, canım bencede içini ferah tut. Benim doktorum üçlü test çok yanıltıcı diye yaptırmamı istemedi. 2'li daha iyi sonuç veriyor dedi. Ben ikiliden sonra üçlüde yaptıralım dedim, doktorum direk karşı çıktı çok kafa karıştırıyor ve genelde doğru sonuç vermiyor diye.
Emin ol bebişin çok sağlıklı. Aminosentezin risklerini bilmiyorum ama bebişin sağlıklı çıkacak moralini bozma.
Ruzenincim aslında ikili test 11 ve 14 haftaları arası yapılıo. biz 9. haftada başka bi doktora gittikondan pek memnun kalmadım bir ay sonrada tam 13. haftada bu doktordan randevu aldık. O da hafta olarak uygun oluğunu söyledi ve gittik ama ultrason da aldığı ölçülere görebebeğin gelişimi umduğumdan 1 hafta önde dedi genetik ya da yumurtlama durumuyla ilgili olabilirmiş bu.
inşallah kızlar ya! Eşimle de zıt düştük! Sonuç ne olursa olsun bu bebek bizim aldırmak istemiyoruz buraya kadar tamama ama ben amniosentez yaptırıp emin olmak istiyorum sorun yoksa rahatlayalım varsa da bilelim ki kendimizi ona göre hazırlayalım diyorum ama eşim düşük vb riskleri olduğu için istemiyo bi kere daha yaptıralım dio başka özel bi hastanden randevu aldık bakalım ama onlarda testleri ankaraya gönderiyolar ve biraz geç geliyo bu kez de amniosentez haftasını geçirmiş olmak istemiyorum kafam gerçekten karıştı arpacık kuşları ibi düşünüyoruz evdemafoldumben
iyi akşamlar..
özge merhaba , kötü düşünme sakın , bu testler arkadaşların da dediği gibi yanıltıcı da olabiliyormuş , amniyosentezini yaptır içini ferah tut bence..
iyi akşamlar kızlar...
bugün ben doktora gittim bel ağrımdan dolayı..bebiş büyüdüğü için oluyormuş.. maşallah baya sağlıklıydı yavrumm
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
iyi akşamlar kızlar
günlerdir doğrudürüst giremiyorum kk ya malum sorun var
inşallah iyisinizdir keyifleriniz yerindedir
bizde çok şükür iyiyiz bebişimle
MERABA KIZLAR DıZıMı ıZLEDıM GELDıM SORUN ÇÖZÜLMÜŞ SANIRIM ıLK DEFA SORUNSUZ GıREBıLDıM ÖZGECıĞıM CANINI SIKMA BıTANEM BU TESTLER OLASILIK KESıN SONUÇ DEĞıL DOKTOR SAĞLIKLI DESEDE AMNıYOSENTEZ YAPILMADAN KıMSE NE OLDUĞUNU TAM BıLEMıYO CANIM RABBıM KORUSUN MELEKLERıMıZı ıLKENURCUĞUM SENıNDE GÖZÜN AYDIN CANIM BENıM
kızlar yaa benim hala dişlerimin kanaması geçmedi yaa hamilelikte bir diş eti hastalığı varmış acaba ondan mı oldum haftaya gerçi doktoruma gideceğim ama ne bileyim o kadarda bakarım dişlerime yaaa
benim bebişim de kızzzzzzz..
bugün doktordaydım tüm gün. değiştirdim dr u.artık nisa hastanesi ne gidiyorum asiye hanıma. çok memnun kaldım. çok uzak bana ama olsun.hastane ve ilgileri süper gerçekten.bebişim çok iyi şükür.ama ben ii değilim pek. faranjit ve sinüzit gelmiş yine bana. birsürü ilaç.offff....napalım bebiş ii olsun yeterki
budebeciğim nasılsın bitanem ya ben dayanamadım bu akşam acı biber yedim turşusundan canım çok çekti ama ne yapim hep ekşi acı çekiyo canım tatlı olan hiçbişey istemiyorum yaa