canımcım çok geçmiş olsun arkadaşına inan böyle üzücü haber duyunca harap oluyorum çok zor bir durum rabbim arkadaşına sabır nasip eğlesin tez zamanda o güzel haberi yeniden alırda sende bizlere söylersin canımcımiyi geceler arkadaşlar
bugün hiç girmedim moralim çok bozuk size daha öncede söylemiştim bi arkadaşım hamile diye normalde 7 haftalık olması gerekiyordu birlikte gittik doktora kalp atışını duymak için benimde kontrolüm vardı. malesef kesenin içinde bebeği göremedi doktoru sonra detaylı ultrasona yönlendirdi. boş gebelikmiş bütün gün onunlaydım yeni geldim eve o kadar üzgünki yarında kürtajla alacaklar sabahtan bende gideceğim onunla yalnız bırakmak istemiyorum
bize gelince çok şükür bebeğimin durumu gayet iyi 21 hafta 2 günlük görünüyor ultrasona göre 417 gr mmış yavrum ama duruşu tersti o yüzden çok dikkat etmem gerekiyormuş kendime doktorum ayakta durma ağır kaldırma ve uzun yürüyüşler yapma dedi normal hamilelikten iki kat daha sıkıntın olacak bacaklarına ve kasıklarına ağrısı vurabilir dedi. 32. haftaya kadar dönmesini bekleyeceğiz.
ayrıntılı ultrasonada 25-28. haftalar arasında bakılacakmış
geçmişi okuyamayacağım malesef inşallah iyisinizdir
hoşgeldin canıma.s.SLM kızlar,ben de 2010 nisan annesiyim.ilk bebişim,17 +5 günlük ,erkek dedi dr bakacaz değişmezse sonradan..herkese selamlar...
canım çok çok geçmiş olsun ben bilirim o hastalığı canım benim halamın kzı 7 sene çekti diyalizlerle sonra organ nakli oldu şükürler olsun canım inşallah eniştende en yakın xamanda iyileşir canım çıkmadık candan umut kesilmez bitanem rabbim sağlık sıhıyet versin inşallah:gitme:senağlama
Kızlar hiç iyi değilim.Eniştem hastaydı ne kadar zamandır.Böbrek sıkıntısı vardı.Diyalize bağlıydı.%5 i çalışıyordu.Kalp kapakçıkları kanı kabul etmiyormuş şimdi de.Ciğerlerinde su toplaması çıktı.Adanaya götürülüyor.Annem burada dedi ki kızım helalik isteyin dedi.Çok kötü oldum yaaa ağlıyprum durmadan....Dua edin lütfen...:Saruboceq:
günaydın yosun ve zeyra
yosun zeyra hoşgeldinizopuyorumnanaktan
kızlar ya fikir alıcam sizlerden ben iki gündür epidural normal ve epidural sezeryanı araştırıyorum.doktorumda epidurali tavsiye ediyor sizin bi fikriniz varmı kızlar şimdiden psikolojik olarak kendimizi alıştırmalıymışız eğer normal doğum yapamıosak ?
zeyracım hoşgeldin bu arada
nasılsın??
ben nasıl doğum yaparsam yapayım epiduralle yapmak istiyorum.
çocuğumun ilk çığlığını duymak, kucağıma hemen almak istiyorum.
risklerini falan okuyup şişirme hiç içini, çook düşük ihtimaller bunlar. işinin ehli anestezi uzmanlarının çalıştığı düzgün bir hastanede doğum yaptıktan sonra, sorun yaşama ihtimalimiz milyonda bir falan.
ben sezaryen değil, normal doğum istiyorum aslında.
ama hem kilomdan, hem de bir daha hamile kalamama ihtimalim oluşundan ötürü, doktorum riske atmak istemiyor gibi..eh böyle olunca da bana sezaryen yolları görünüyor...
zaman ne gösterecek bakalım.
gelinciğim valla bana doktorum sezeryan dedi ama ben genel anestezili isterim sanırım tarhanında dediği gibi oram buram kesilirken ben zaten bayılırım canım çünkü bir çok yerde izledim sezeryan ameliyatını izlerken bile bayılcaktım canımcım bakalım o zamna bir gelelim rabbim yol gösterir hayırlısıyla
günaydın bitanem şükürler olsun iyiyiz canım çok rüya gördüm bu gecede oooo bi anlatsam birde soluma çok yatıyorumya artık çok acıyo sabah olunca artık yatamıyorum biz ilerde dahamı kötü olcaz hiçmi yatamayacağız acaba:uhm:
sağol tatlım doktorumun daha önce epidural yaptığı kişilerle de görüştüm nette de çevremde de çok araştırıyorum.herkez çok memnum çok yakın arkadaşım la da dün uzun uzun konuştuk böle rahatlık yok diolar.öölee acı çekmeden ana olunmaz gibisinden laflara kulak bile asmıorum ben ,acı ve annelik arasında alaka kuramıorum
canım banada tuhaf gelio ama narkoz u en az 6 ay temizleyemiomuş vucüdumuz,,hele ki doğumdan sonra narkozu atmaya çalışmak kötü oluyomuş.epidural sezeryanda anlamıomuşsun zaten doktorlar senle sohbet halinde oluyomuş önündeki perdeden göremion zaten ne olup bittiğini.bebeğinide ilk sen görüon düşünsene..allah hayırlısını nasip etsin yaa bana anlatılanları anlattım şekerim
doğru söylüyorsun..
kızlar, sezaryen olurken oramın buramın yarılışını göremem demeyin, göğsünüzün hizasında bir perde olacak, hiçbirşey görmeyeceksiniz.
zaten bir sakinleştirici iğne yapacaklar, kafanız güzel gireceksiniz :)
ama önemli olan uyanık olmak.
bebeği ilk emziriş açısından da çok önemli bebeği olabildiğince çabuk görmek, kucağa almak..
gerçi bünye meselesi bu tabi, "ben kaldıramam öylesini" diyen için genel anestezi en iyisi, ama ben şartlar elveriyorsa, uyanık olmayı tercih ederim kesinlikle.
hastaneme, doktoruma da güveniyorum. kolaycacık atlatırım gibime geliyor..
nese azcık efkarımız dağılmış sanırım kızlar....
eyyy nekaramsardık sabah....
birde yaren hanımın resmi konmuş ayy ne şirin o öyle...
benim eşimde bu sabah rüyasında kızımız olduğunu görmüş....
hayırdır inşlh.....
:gitme:senağlama
Kızlar hiç iyi değilim.Eniştem hastaydı ne kadar zamandır.Böbrek sıkıntısı vardı.Diyalize bağlıydı.%5 i çalışıyordu.Kalp kapakçıkları kanı kabul etmiyormuş şimdi de.Ciğerlerinde su toplaması çıktı.Adanaya götürülüyor.Annem burada dedi ki kızım helalik isteyin dedi.Çok kötü oldum yaaa ağlıyprum durmadan....Dua edin lütfen...:Saruboceq:
özgeciğim sizinki size süpriz yapmasın sonra canım bende rüyamda kayınvalidemlerin yanına mekkeye hacılığa gitmiştim ziyarete eşimle çok güzeldi oradan bana bir domates verdi kayınvalidem o kadar lezzetlidiyki anlatamam sanki gerçek gibiydi rüyam sonra biz eşimle oradan ev arıyoruz almak içn ama baktığımız evler o kadar güzelki bembeyaz hepsi yeni yapılmış rabbim bizleride nasip eğlesin inşallah oralara:Saruboceq:
epidural konusunda inanın büyük bir şehirde güvendiğim bir hastanede olsam daha cesaretli olurdum. ama gebzedeki hastanelere çok güvenmiyorum açıkcası. o beni düşündürüyor çok tecrübeli olamayabilir anestezi uzmanı. ama şimdi aklıma geldi benim çok eskiden çok yakın bir tanıdığım var anestezi uzmanı hem de 30 yıllık ona bir danışayım. sizede söylerim sonucu. hatta malatyadan çıkar gelir belki
gelincikcim tabiki bence de analıkla acı arasında bir bağlantı yok. 9 ay çektiklerimizi çekeceklerimizi biz biliyoruz. varsın doğum kolay olsun. insanlar neden kadınların işlerinin kolaylaşmasına tahammül edemiyorlar anlamıyorum. ev işini makineler yapıyomuş, doğum acısız oluyomuş eski kadınlar şöyleymiş. çok kızıyorum valla.
özgeciğim sizinki size süpriz yapmasın sonra canım bende rüyamda kayınvalidemlerin yanına mekkeye hacılığa gitmiştim ziyarete eşimle çok güzeldi oradan bana bir domates verdi kayınvalidem o kadar lezzetlidiyki anlatamam sanki gerçek gibiydi rüyam sonra biz eşimle oradan ev arıyoruz almak içn ama baktığımız evler o kadar güzelki bembeyaz hepsi yeni yapılmış rabbim bizleride nasip eğlesin inşallah oralara:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?