hani çeyiz sererler ya konu komşu toplanıp bakar, hediyelerini getirir. onun aynısı bebek için yapılırmış. kayınvalidemde bebeğe bohça hazırlıyo. hani çeyiz bohçası gibi. valla bizimki hevesli yapıyo bişeyler. ilk defa duydum kaynana karışmazmış.
evet canım bizde var öle bişey ben pek inanmam ama kayınvalidem yapalım dedi oğlumda yaptık kırkı çıktığında kırk delikli bişeyle üzerne su dökülüyor bebeğinide kucağına alıyorsun beraber olmalıymışız peştemali sardım kendime bebeğimi kucağıma aldım doğru banyoya kırkımın çıktığı gün vücüdun kasvetini nazarı falan alıp götürürmüş öle diyor büyüklerimiz ama dediğim gibi bence duadan başka herşey boş ben böle şeylere inanmıyorum yaaa ya hamilelikte işte bunu yemem bunu koklama şunu yap saçını kestirme falan bana saçma geliyor öyle şeyler
aman karışmak istemediğinden öyle diyorlardır canımm.Boşverrr.Bebişin sağlıklı olsunda.
Merhaba nisan anneleri, nasılsınız?
Ayse_denizy, canım kayınvaliden nereli? Bazı yörelerde bebek eşyaları sadece kız tarafı yapar diye geçer. Bizimde öyle komşularımız vardı. Çok kötü bir durum, bebek için bir zıbın bile almamıştı ve kız tarafı yapar diye bayağı stres yaratmıştı.klava:
Kızlar dün akşam benim bebişim, ben çok ani bir hareket yaptım. Sonra resmen kasıklarıma ağrı girdi. Uzandım ellerim karnımda tabi. Ve benim bebişkom sürekli tekmeledi. Çok ilginçti babası dokunuzca duruyor, ben dokununca başlıyor tekmelemeye.Sanırım anne ne yaptın sen diye bana kızdı. klava:
Valla direk söyledi.Bizde adet dedi.Kız tarafı yapar herşeyi.Erkek tarı yapmaz dedi.Ne bohçası kız.Hiçbirşey ben seneye kışlık alabilirsem alırım dedi.Mevlüt falan bize yaptırmaya çalışacak ama annem ben yapmayacağım kızım hangisine yetişeyiim durumumuz ortada dedi.Haklı da Olmayıversin Mevlüt.İstiyorsa yapsın kayınvaldem değil mi?
olur canııımmm. çeyiz sandığından çıktı sanki bu çocuk. valla maddi gücün yetmiyosa yapmak zorunda değilsin herşeyi. zamanla tamamlanır.bende mevlüt falan yapmıycam. zaten bizimkilerle kaynanamlar pek anlaşamaz. oda falan da alamıyoruz şimdi. bi park yatak yeter 6 ay. sonra Allah kerim.
İyiyiz canım nasıl olsun..Aynı yani
Valla kayınvaldem urfalı.Ay hakkaten öyle mi yaaa...Aman yaaa...
valla canım bende mardinliyim. yani hemşeri sayılırız. bizde yok ööle kaynana karışmaz falan. hatta bizim kaynanalar pek bi karışır herşeye.kafamçokkarıştı. eşim de diyarbakırlı. bi ortada urfa mı varmış bu adeti olan.
Valla direk söyledi.Bizde adet dedi.Kız tarafı yapar herşeyi.Erkek tarı yapmaz dedi.Ne bohçası kız.Hiçbirşey ben seneye kışlık alabilirsem alırım dedi.Mevlüt falan bize yaptırmaya çalışacak ama annem ben yapmayacağım kızım hangisine yetişeyiim durumumuz ortada dedi.Haklı da Olmayıversin Mevlüt.İstiyorsa yapsın kayınvaldem değil mi?
olur canııımmm. çeyiz sandığından çıktı sanki bu çocuk. valla maddi gücün yetmiyosa yapmak zorunda değilsin herşeyi. zamanla tamamlanır.bende mevlüt falan yapmıycam. zaten bizimkilerle kaynanamlar pek anlaşamaz. oda falan da alamıyoruz şimdi. bi park yatak yeter 6 ay. sonra Allah kerim.
İyiyiz canım nasıl olsun..Aynı yani
Valla kayınvaldem urfalı.Ay hakkaten öyle mi yaaa...Aman yaaa...
valla canım bende mardinliyim. yani hemşeri sayılırız. bizde yok ööle kaynana karışmaz falan. hatta bizim kaynanalar pek bi karışır herşeye.kafamçokkarıştı. eşim de diyarbakırlı. bi ortada urfa mı varmış bu adeti olan.
Öyleymiş galiba.Valla çok şaşırdım.Sinirlerim bozuluyor valla yaaaakötükedihüso
civciv01 hoşgelidn canım
tünaydın teyzelerimize,ancak girebildim konu komşu bendeydi kahveye..bir mrh. deyip geçmişi hızla okuyup geliyorz oğluşumla opuyorumnanaktan
Aslında gönlünden gelen toruna elinden geleni yapar. Gelenekler bazen bahane.
Bizim komşumuz beyşehirliydi, inanın zıbın bile almadı ve kız tarafına herşeyi aldırdı. Ama konyada böyle bir adet yok ama beyşehirde varmış. kafamçokkarıştı
Aman kızlar boşverin bebişlerimiz için elimizden gelenin en iyisini yaparız. Belki herşey mükemmel olmaz ama onlar sağlıklı olsun, evimiz huzurlu olsun dünyalara yeter. :Saruboceq:
ya ben bu hiç tepkisi olmayan anneleri anlamıyorum. sonuçta onların çocuklarının bebekleri. gelini sevme, gıcık ol, nefret et ama insan öz torununa nasıl tepkisiz kalıyo. ulen biz milletin çocuğuna bile hediyeler alamk için çarşı pazar gezerken anneannelere, babaannelere bak. hoş benimde kayınpeder kız olcak diye burun üstünden bakıyo ama, kalanlar çalışıyo valla.
ya ben bu hiç tepkisi olmayan anneleri anlamıyorum. sonuçta onların çocuklarının bebekleri. gelini sevme, gıcık ol, nefret et ama insan öz torununa nasıl tepkisiz kalıyo. ulen biz milletin çocuğuna bile hediyeler alamk için çarşı pazar gezerken anneannelere, babaannelere bak. hoş benimde kayınpeder kız olcak diye burun üstünden bakıyo ama, kalanlar çalışıyo valla.
kızlar ben çıkmalıyım.adliyeye gideceğim.size iyi sohbetler.ve iyi tatiller.
aynı fikirdeyim canım.Tam çıkıyordum yazını görünce tutamadım kendimi.Umurlarında değilki bizim çocuklarımız.Nasıl bu kadar duygusuz olabiliyorlar anlamıyorum
ya yosun ben şu cetvel işini bi türlü halledemedim herşeyi seçtim kopyalıyorum ama sistem yöneticisinden uyarı geliyo uygun değil diyesence neyi yanlış yapıyorum yada eksik
yaaaaaaaa kızlar :gitme: mafoldumben senağlama az önce arkadaşım karnımı severken bana azcık bi yerimin çatlak olduğunu sööleediiii senağlama bi baktım cidden de azcık çatlamışım okadar dikkat ettim kremler yağlar kullandım daha 4 aylık gebeyken şu halime bakın moralim nasıl bozuldu ya :gitme: ben çok zayıftım birden göbeğim bukadar şişince çabuk çatladı dio herkez ben ne yapacam yaa bundan sonrası için mafoldumben mafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?