2010 ocak anneleri isim paylaşıyor...

bende yazayım biraz sevdigim isimleri..
kız bebek..
almila
gökçe
bilge
zümra
zümral
begüm
iclal
aslı
selin
selis
like
liha
sahra
nansu
nursu
erkek bebek
tuğra
bera
eymen
tubertu
oğuzhan
nogayhan
noyan
süha
sina
enis
edip
ediz
altan

Affan: Kötü şeylerden kaçınan, kötülüklerden uzaklaşan, temiz. Ashab'dan bu ismi kullananlar olmuştur.

Alpay: Cesur, yiğit kimse.

Batu : Üstün gelen, gücü yeten, galip.

Bera : İlim ve cemalde üstünlük 1. Fazilet. 2. Seçkin olma vasfı. 3. Olgunluk. el-Bera' b.
Azib: Ashabdandır. (Küfe-691). Bedir gazası dışında bütün savaşlara katıldı. Rey ve Kazvin'i fethetti. Kufe'de vefat etti.

Behlül : 1. Çok gülen, çok gülücü. 2. Hayır sahibi, çok iyi adam. 3. Bir İslam sofisi, Behlül-i Dana. Harun er-Reşid'in kardeşinin adı olup, delice hareketleriyle meşhur olmuştur.

Beren : Güçlü, kuvvetli, akıllı.

Cem: 1. Toplama, biraraya getirme, yığma. 2. Hükümdar, şah. 3. Süleyman Peygamberin lakabı. 4. Büyük İskender'in lakabı. Cem Sultan: Fatih Sultan Mehmed'in Çiçek hatundan olma oğlu (1459-1495).

Ceyhun:
1. Ceyhun, Orta Asya'da bir nehir.
2. İki aşığın birbiri için döktüğü gözyaşının miktarı.
3. Hun Şehzadesi'ne verilen ad.
4. Tevrata göre cennetteki 4 ırmaktan bir.
5. Eski Türkçe'de yiğit güçlü kişi.

Ensar: 1. Yardımcılar, muavinler, müdafiler, koruyucular. 2. Medine'ye hicretle Mekkeli muhacirlere yardım eden, Medineli müslümanlara verilen ad. Kur'an-ı Kerim'de çok geçen kelimelerden birisidir.

Emir: 1. Bir kavmin, bir şehrin başı. 2. Büyük bir hanedana mensup kimse. 3. Peygamberimizin soyundan gelen. 4. Kumandan. 5. Abbasi devletinde başkomutan. 6. Osmanlı devletinde beylerbeyi ve Tanzimat'tan sonra sivil paşalığın ilk derecesi

Ediz : 1. Yüksek, yüksek yer. 2. Ulu, yüce, değerli.

Eymen: 1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayctiylc ün kazandı.

Huzeyfeeygamber efendimizin sır katibinin adı.

Kayra: Yüksek büyük tutulan ya da sayılan birinden gelen iyilik lütuf, ihsan atıfet, inayet.

Mete : Büyük Türk-Hun İmparatoru (M.Ö. 209-174).

Ben şu anda erkek olursa Batu kız olursa İrem düşünüyorum

berke ve berkay cok güzell kanka

kanka şimdilik erkek diye yoğunlaştığımız için
eşim baştan beri illa Berkay olsun dedi
Berke yi sonradan ben buldum onuda beğendi
Kayra da tesadüf aklına geldi araştırdım Kayra yı hem kız hem erkek ismiymiş
bakalım neler değişecek
Bu gidişle erkek olursa Berkay olacak gibi görünüyo ama :kedi:

6 aylık oğlumun adı deniz.çok severim bende deniz adını..çok şükür koymak nasip oldu.taa evlenmeden önceki isteğimdi ve gerçekleşti.hepinizi hayırlı doğumlar kızlar.

Boğaç: Bir Dedekorkut kahramanı.
Çağan: Bayram, Şenlik.
Çınar: Uzun ömürlü, uzun boylu, kalın gövdeli bir ağaç türü.
Enis: Dost, arkadaş.
Furkan: Doğruyu yanlıştan ayırma. kuranın diğer adı
Kaan: 1.Hükümdar. 2.Çin ve Moğol hükümdarlarına verilen ad.
Mert: 1. Yiğit. 2. Sözünün eri, güvenilir kimse.
Salih: Elverişli, yararlı - Dinin emirlerine uyan.
Yağız: 1. Esmer 2. Doğru. 3. Yiğit.
Berkay : Sağlam yapılı ve ayışığı gibi parlak olan. Ay ışığı, Güçlü ay
Miray : Yılın ilk aylarında doğan / Güneş gibi ay gibi parlayan
Utku: Bir çok emek ve çekinceli ugraşmalar sonucu erişilen mutlu sonuç, yengi, zafer
Aycan: Ay gibi güzel insan
KAYRA: Yüksek tutulan ya da sayılan birinden gelen iyilik; Tanrıdan geldiğine inanılan iyilik; ıhsan, lütuf
NEVA: Ses, ahenk; Güç, zenginlik, servet; Nasip; Türk müziğinde bir makam
ALPEREN : Yiğit ve ermiş kişi.
EMıR : Bir kavmin başı -Peygamber soyundan – Kumandan
YıĞıT : Güçlü, yürekli, kahraman, alp.
Miray: gunes gibi parlayan
tugrap (hz.alinin lakabi..bereketli toprak anlaminda)
LıNA:sevecen,saf,hurma fidesi
ESNA:yüksek yüce
HÜMA:efsanelrde geçen cennet kuşu
KAYRA: Yüksek büyük tutulan ya da sayylan birinden gelen iyilik lütuf, ihsan atyfet, inayet.
ELVıN: Cennet çice?i, Gökku?a?ynyn her bir tayfyna verilen isim, Sycak - Sadakat, sonsuz arkadaslik
ELMıRA: Cennetteki en büyük meyve a?acy
BELıNAY: Cennette peygamber cicegi
BERRA: (Ar.). - Doğru sözlü, hayır işleyen kimse.
CEYLıN: Cennetin kapısı, cennete açılan kapı
ECRıN: ALLAH'IN hediyesi anlamını taşımaktadır
NıSA: Kuranı kerimin 4. suresi anlamı kadın
RAVZA: Suyu yeşilliği bol olan yer bahçe
ŞEVVAL: (Ar.). - Hicri takvime göre yılın 10. ayı, ilk üç günü şeker bayramıdır.
HıRA:Peygamber Efendimiz’e(S.A.S) ilk vahyin geldiği Hira Dağı’ndaki mağaranın ismi.Cebrail(Vahiy Meleği) Peygamberimiz’e ilk defa bu mağarada görünüp vahyi bildirmiştir.
ıKRA:ılk inen ayet,oku
ESıLA: Işık saçan kız
HAZEL: Allahın sevğili kulu, Farsçada deniz anlamında
BERFU: Cennet çiçeği,
BERıKA: Kabe örtüsü
DıLA: Gönlümü çalan
EFSA: Cennetteki ırmak
ZıŞAN:ılk savaşçı kadın
ELVıN: Cennet çiçeği, gökkuşagının her bir tayfına verilen isim
TUANA:Ay ışığı
ESLEM:Daha sağlam, en selâmetli, en sâlim Sahabe adı
ve miraç isminide çok seviyorum

gibi isimleri çok seviyorum henüz cinsiyeti bilmiyoruz o yüzden bu kadar çok :))))))))))) ama eşim bunların hiç birine yanaşmıyo eşim erkek olursa kesinlikle menderes olur diyo (((((( ama ben hiç istemiyorum asla koyamazsın dedim inş koymaz :)

Son düzenleme:
MENDERES yerine MERıÇ koysun eşin oğlu olursa.ıkisi de ırmak ikisi de M ile başlıyor:))

Bu arada BEREN ve KAYRA ismini düşünecek arkadaşlar isimler hem uniseks hem çok yoğun kullanılıyor bence yanlarına erkek ya da kız olduğunu belirten kısa birer isim daha ekleyin.Karışıklık olmasın.

ECE BEREN

ELA KAYRA ya da BEREN CAN KAYRA CEM gibi.

ayyy kızlar arda efe kaan üçlüsünü koymayın da ne koyarsanız koyun yaaa çevremde her 10 bebekten 7 sinin isimleri bunlar duymaktan o kadar çok sıkıldım kiiii, araştırırsanız herkes aynıu isimleri koyuyorr offf türkiye d ebaşka isimli bebek kalmayacak vallahii

aybuke sna katılıyorummm..ben kalsık isim sececegım okula giderken aynı isimler sınıfta kaynarsa sinirim bozulur..asla herkeısn koydugunu koymam cok haklısın gına geldı banada

daha cinsiyetı öğrenmedım gerci..ama hep dıkaktımı erkek isimlerı erkek kıyafetlerı cekıyorrrr ..kız derse şoke olucam:))

bizim oğlışumuz olucak adı çok önceden belliydi zaten DENıZ ama kızım olsaydı eğer adı eylül olucaktı ama ada isminide çok severim

benim prensesimin adı melisa opuyorumnanaktan zaten herkeşler biliyo kaydirigubbakcemile3
ilk duru istedik ama cok var bu sene bu isimden

benim oğluşum olursa yiğit,yağız yada umut ismini düşünüyoruz.kız olursa da henüz daha düşünmedik çünkü içimden hep oğlum olcakmış gibi geliyor.zaten dr.muzda %51 erkek gibi dedi.ama genede kesin bişey yok.:1rolleyes:

ben de surekli kiz isimleri dusunuyorum, henuz cinsiyetini ogrenmek icin erken... serra, maya, alara, alya, rana gibi isimlere takiliyorum simdilik....

bizim de ayın 1 inde belli olacak cinsiyeti ama erkek olursa Baran kız olursa Beren düşünüyoruz

bende beren ,defne veya defnenin orjinali olan dafne isimleri arasında karaesız kaldım gerçi ben hangi ismi düşünsem eşim beğenmiyor kendide henüz bir isim önermedi umarım beni deli edecek bir isim bulmaz çünkü kızımın ismi için çok özeniyorum oğlumun ismini bir günde bulmuştuk bakalım bunu nezaman bulacaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…