2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

sağol gözüm iyiyim şükrolsun iğneyi yidim sıpkın gibi fişek gibi geldim bide annem gelii bugün onunda etkisi var
öğretmenim saol canım daha iyiyiz bende çağanda hepiciğiniz saolun kızlar ben ev süpürüyom ama sizede yetiyom yani ceyce esmer gibi beceriksiz değilim iki işi bi arada yapabiliyomlülülülülülüolumunekankayizsmile

kötükedihüsolaelaelaelaelae nevar yapamıoz işte iki işi birden çııksss beceri meselesi biz senin gibi hamarat karı değiliz sempatiksalakcinni

şimciikk size bir sorun.
Ayaz 1 haftadır mıkır mıkır ediyor mamadandır diyorum ya. Dün ishal gibiydi. 4 kere yaptı kakasını, 2'si yeşildi.
Bir de -gerçi doğduğundan beri öyle- ayakları sürekli ıslanıyor benimkinin. Sanırım ayakları terliyor hep ve teri de ayağında kuruyunca buz gibi oluyor.
Bundan dolayı acaba midesini üşütmüş olabilir mi, dün akşam aklıma geldi de.
Ama bir yandan da diyorum ki midesini üşütecek olsa 6 aydır üşütürdü, bu bebenin ayakları hep ıslak.
Hadi bakalım 3 bilinmeyenli denklem size.
Mamayı da 2 gündür 1 ve 2 numarayı karıştırarak veriyorum hala rahatlamadı.

ya ayağının terlemesiyle bence ilgili değil kereminde çook ayağı terliyor ve kuruyor buz gibi ayakları bence mama dışında ek başka bişeyler yeni vermeye başladınmı?ben kereme meyve püresi yaparken içine muzda eklemeye başladım 3 gündür kabızlıkla uğraşıyoruz dün yaptı birde düğündeydik tam yemeğin ortasında beline kadar sonracığıma rahatladı tabi o olan gene bana oldu..dr.gidecektin tekrardan sen gittinmi esmercim bir sor telle dr.a

iyiyiz canım sen nasılsın kerem nasıl

ayy canım çok yorulmuşsun sen 100 kişi ne demek vayyyt beeee.helal olsun sana.kerem iyi işte canım yaa h.sonu gezdik gezdik bugün ayrıldık kuzumla.kız feyza biz buğlemi alalım kereme kız sana benzerse yaşadık biz hamarat bir kızın olacak allahtan benimikisi erkekte azcık bana benzese yeter artar onların mutlulukları için :lepi:kafamçokkarıştı

şimciikk size bir sorun.
Ayaz 1 haftadır mıkır mıkır ediyor mamadandır diyorum ya. Dün ishal gibiydi. 4 kere yaptı kakasını, 2'si yeşildi.
Bir de -gerçi doğduğundan beri öyle- ayakları sürekli ıslanıyor benimkinin. Sanırım ayakları terliyor hep ve teri de ayağında kuruyunca buz gibi oluyor.
Bundan dolayı acaba midesini üşütmüş olabilir mi, dün akşam aklıma geldi de.
Ama bir yandan da diyorum ki midesini üşütecek olsa 6 aydır üşütürdü, bu bebenin ayakları hep ıslak.
Hadi bakalım 3 bilinmeyenli denklem size.
Mamayı da 2 gündür 1 ve 2 numarayı karıştırarak veriyorum hala rahatlamadı.
şimdi ben sana şöle derdim lan esmer karısı daha önceki akşam bebek babasını istemiyomuş bütün geceuyudu diyen sen değilmiydin sen nasıl nankör bi kadınsın hiç pirelerin kıpırdadın istemiyosun uyumayan bebelerin analrının canı yokmu derdim emme demiyorum mütasip bir anne olarak canım arkdaşım sıkma canını ayağından bişiy olmaz çağanda hep terliyor mama geçiş dönemlerinde bu husursuzluklar normaldir alışır yakında midesindede bişiy yoktur diyorum ve kendimi alkışlıyorumhihoyyyt
günaydın kızlara.sa.s

cadı çok geçmiş olsun canım.hasta olan herkese geçmiş olsun . kızlar ben bu '' büke '' yi dün eşime mail atmıştım o da okuduktan sonra çıktısını alıp panayo asmış evli arkadaşların dikkatine diye:roflol:
akşamda gelmiş bana sen herşeyi daha güzelini bilirsin karıcım daha iyisini yaparsın karıcım eşşek benle dalga geçiyo bende ders al diye gönderdim didim bu heriflere ne okutsan boş ya işlerine gelmiyi çünkü.

kızlar evde muhallebi yapınca içine şeker koymayacakmıyız. bu hazır mamalarda şeker var değil mi?
afferin kocana yok hazırlara şeker koymuyon
günaydın arkadaşlarım çok yorucu bi hafta sonu geçirdim cumartesi yiğenim asker eğlencesinde yaklaşık 100 kişiye yemek verdik hem evde hemde kapının önünde yemek verdiler inanılmaz yoruldum evdeki tüm bulaşık ellerimde geçti desem yalan olmaz çünkü yıkamak isteyneleri hepsi dahada karıştrdılar mutfağı hemen ele geçirdm mutfağı ne bulaşık gelse hemen makinaya elde yıkanacaklar elde derken gece 1de kendimi dışarı attım daha dayancak hal kalmamıştı bi ara 1,5 saat eğlenceyi izledim çok ağladım ama hayatımda gördüğüm en güzel asker eğlencesiydi çok gurulandım bi teyze olarak çok iyi arkadaşları varmış süper bi eğlence düzenlmişler .hep çok serseri hippi denen tipler vardırya o tipte arkadaşları vardı biz hep o şeklde bilirdk ama süper çocuklarmış çok beyefendi burda birkez daha anladım ki görünüşe aldanmamak gerekiyormuş.gece 3de evimize geldik ama ben ölmüştm kendimi bi yatağa attım dün gündüz 4e kadr yat kalk kalkamadım 2de bi gözümü açtım eşim kahvaltı hazırlmış yedim yine yattım bu arad sadece emziriyorum geri kalan tüm işleri alt değişim kahvaltı bulaşık eşim yaptı sağolsun ama yinede çok yorgunum atamadım üstümden .yarın yine ablamdayız çarşamba sabah yolcu ediyoruz allah izin verirse.akşam kalktım eşim dıarda yiyelim dedi bakırköye indik yemek yedik bahçelievlerdeki carrefour gezdik 10da eve geldim ütü yaptım duş aldım gece 1de yattım
ayy ne güzel sağsalim gitsin gelsin inşallah
cadı geçmiş olsun canım dikkat et kendine
saol gözüm benim
kötükedihüsolaelaelaelaelae nevar yapamıoz işte iki işi birden çııksss beceri meselesi biz senin gibi hamarat karı değiliz sempatiksalakcinni

ivet ivett bende yapmıyonuz yapamıyonuz diyom zatiiisempatiksalakcinni:1hug:

ya ayağının terlemesiyle bence ilgili değil kereminde çook ayağı terliyor ve kuruyor buz gibi ayakları bence mama dışında ek başka bişeyler yeni vermeye başladınmı?ben kereme meyve püresi yaparken içine muzda eklemeye başladım 3 gündür kabızlıkla uğraşıyoruz dün yaptı birde düğündeydik tam yemeğin ortasında beline kadar sonracığıma rahatladı tabi o olan gene bana oldu..dr.gidecektin tekrardan sen gittinmi esmercim bir sor telle dr.a

günaydın fatma.
yook şeker koymuyorsun. bebeklerin hiçbir gıdasına şeker koymuyorsun zaten.
tatlandırman gereken durumlarda pekmezle tatlandırıyorsun. ama muhallebiyi tatlandırmana gerek yok.

ya ben dışardan kavanoz mama almak istemiyorum kendim yapayım diyorum sen başlamışsındır muhallebiyi nasıl yapacam mesela süt koymalımıyım un yerine pirinç unumu koymalıyım karar vermedim. yapnlar varsa muhallebi tarifi versinler lütfen..

2 numara başka bi mama dene esmer belki artık o mamayı istemyordur

yok bacım mamayı istemiyorum demiyor.
oo çok güzel süper, hadi içelim ama ben ıkınacam diyor.
gece maması da aynısını yaptı. derdi 2 numara sanırsam.

meyveye başlayalı 1 ay oldu, ona alıştı yani artık.
neyse sorun ayak değilse, mamaya da alışır napim.
ben acaba ayakları ıslanıyor diye mi diye düşündüm de.
c.tesi doktora gittik 1 ve 2 numarayı karıştır ver dedi. öyle yapıyor ama henüz rahatlamadı.

şimdi ben sana şöle derdim lan esmer karısı daha önceki akşam bebek babasını istemiyomuş bütün geceuyudu diyen sen değilmiydin sen nasıl nankör bi kadınsın hiç pirelerin kıpırdadın istemiyosun uyumayan bebelerin analrının canı yokmu derdim emme demiyorum mütasip bir anne olarak canım arkdaşım sıkma canını ayağından bişiy olmaz çağanda hep terliyor mama geçiş dönemlerinde bu husursuzluklar normaldir alışır yakında midesindede bişiy yoktur diyorum ve kendimi alkışlıyorumhihoyyyt

yok lan sorun benim uyumamam değil olm bebe kıvranıyo tüm gece içim gidiyor.
alışkınım uykusuzluğa ben, varsın uyutmasın da kıvranıp durmasın. hatta bir ara çok ağladı çünkü.

kızlar bide bebe büsküvisi ve süt e başlayan varmı ? büsküvinin şekersiz onları varmış sanırım hipp bebe büsküvisinde şeker yoktu yanılmıyorsam..

günaydın kızlar...
esmer bence ayağındaki terden değildir ya eğer öyle olsa sende demişsin 6 aydır midesini üşütmüş olmalıydı...
mama içinse geçen gün dediğm gibi bence birde mamanın markasını değiştir...belki işe yarar cnm

feyza maşallah ya size 100 kişiye yemek ne demek...alkisalkisalkis
ya kızlar şimdi biz hangi doktora inanacaz aptamilde GDO mu varmış yani...bzm doktor aptamil yada hipp önerdi...bende kaç aydır aptamil veriyorum ...:uhm:
valla aklımda kalanlar bunlar şimdilik..

ayy canım çok yorulmuşsun sen 100 kişi ne demek vayyyt beeee.helal olsun sana.kerem iyi işte canım yaa h.sonu gezdik gezdik bugün ayrıldık kuzumla.kız feyza biz buğlemi alalım kereme kız sana benzerse yaşadık biz hamarat bir kızın olacak allahtan benimikisi erkekte azcık bana benzese yeter artar onların mutlulukları için :lepi:kafamçokkarıştı

anacım ben kendimi övmek istemem ama mutfakta yemke yapmayı sevmem o konuda hızlıyımdır ama çok sevmedeğim için hiç uğraşmam ama ev temzilk dersen çok hızlı ve pratikdirm dedim ya evde o kadr misafr vardı akrabalar ,apartman komşular bulaşık elimde geçti koca koca kazanları hem yıkadım hem duruladım .hatta aşağıda dağıtaln yemekdede pilav ve tavukalrı hep veb servis yaptım tabaklara hızımı düşün yani ama nazarlandım zaten bacım dün kalkamadım

benim kızımda benzerse inş benzer düşünürüz kerem beyi emme öyle kolay değil ben eşime 10 yıldır süründürdüm bak o konuda bana çekerse bilemem iyi düşün yani:)) benim annemde çok hamarat tüm yemekleri eniştemle beraber yaptılar bende anneme çekmişim kızımda bana benzer inş

günaydın kızlar...
esmer bence ayağındaki terden değildir ya eğer öyle olsa sende demişsin 6 aydır midesini üşütmüş olmalıydı...
mama içinse geçen gün dediğm gibi bence birde mamanın markasını değiştir...belki işe yarar cnm

ya kızlar şimdi biz hangi doktora inanacaz aptamilde GDO mu varmış yani...bzm doktor aptamil yada hipp önerdi...bende kaç aydır aptamil veriyorum ...:uhm:

canım çok yoruldum diyorum ya hiç halim yok bacım yaaa

bnde dün izledim gidip bebelac aldım ilk defa akşam verdim yedi bizm kız ne verceğimiz şaşırdık ya .yemesydi eğer sma alcaktım

hııı unutmadan cadoloz geçmiş olsun cnm...ucuz atlattın desene...ohhh annende geliyor süperrr...hihoyyyt

günaydın herkese
esmer o mıkırdanma dönem dönem oluyo erende

ben alıştım yani hiçbişey yok mıkır mıkır
biyeri agrıyo karnı falan diye calpol veriyorum uyuyo

yoksa benim oglumda çok uslu ama dönem dönem kuduruyo.:umursamaz:

yok bacım mamayı istemiyorum demiyor.
oo çok güzel süper, hadi içelim ama ben ıkınacam diyor.
gece maması da aynısını yaptı. derdi 2 numara sanırsam.

meyveye başlayalı 1 ay oldu, ona alıştı yani artık.
neyse sorun ayak değilse, mamaya da alışır napim.
ben acaba ayakları ıslanıyor diye mi diye düşündüm de.
c.tesi doktora gittik 1 ve 2 numarayı karıştır ver dedi. öyle yapıyor ama henüz rahatlamadı.

yok lan sorun benim uyumamam değil olm bebe kıvranıyo tüm gece içim gidiyor.
alışkınım uykusuzluğa ben, varsın uyutmasın da kıvranıp durmasın. hatta bir ara çok ağladı çünkü.

2 numaraya alışamıyor bence biraz daha 1 numara ver sonra 2e geç canım çocuğun bünyesi kaldıramıyor yada bağırsakları düzenleyici şurup kullan bi dönem alışana kadr sonra şurubu kesersin benim doktrda eğer çok zorlanırsan debribatı günde 1 ölçek ver alışnca bırak demişti dene istersen

2 numaraya alışamıyor bence biraz daha 1 numara ver sonra 2e geç canım çocuğun bünyesi kaldıramıyor yada bağırsakları düzenleyici şurup kullan bi dönem alışana kadr sonra şurubu kesersin benim doktrda eğer çok zorlanırsan debribatı günde 1 ölçek ver alışnca bırak demişti dene istersen

ben öyle yapıyorum bagırsak düzenleyi veriyorum hemen yapıyo..

ya ben dışardan kavanoz mama almak istemiyorum kendim yapayım diyorum sen başlamışsındır muhallebiyi nasıl yapacam mesela süt koymalımıyım un yerine pirinç unumu koymalıyım karar vermedim. yapnlar varsa muhallebi tarifi versinler lütfen..

ben daha hiç muhallebi vermedim ve doktora sormayı da unuttum vereyim mi diye.
ama devam sütüyle ya da anne sütüyle yapabilirsin muhallebiyi.
pirinç unu koyarsın, azıcık da pekmezle tatlandırabilirsin.

kızlar bide bebe büsküvisi ve süt e başlayan varmı ? büsküvinin şekersiz onları varmış sanırım hipp bebe büsküvisinde şeker yoktu yanılmıyorsam..

bize bebe ekmeği verdi doktor.
bebe bisküvisini ben önermiyorum, şekerli onlar dedi.

günaydın kızlar...

2-3 daha devam edecem karışık vermeye. hala kıvranırsa 1 numaraya geri döneceğim birkaç gün. sonra farklı bir markayla deneyeceğim 2'ye geçmeyi.

GDO konusunda ise açıkçası hiiiççç umursamıyorum.
yediğimiz ya da bebelere verdiğimiz herşey katkılı zaten.
yoğurdu evde yapıyoruz desek mayaladığımız süt işlenmiş süt.
bütün mama firmaları toplanıp dese ki hepimizde GDO var kaderşim; ne yapacaz seve seve gene verecez.
o yüzden yapacak bişey yok.

günaydın herkese
esmer o mıkırdanma dönem dönem oluyo erende

ben alıştım yani hiçbişey yok mıkır mıkır
biyeri agrıyo karnı falan diye calpol veriyorum uyuyo

yoksa benim oglumda çok uslu ama dönem dönem kuduruyo.:umursamaz:

her mıkırdandığı calpol verme canım ya bağışıklık yapar çok ateşli ve hasta olduğunda ver bence

2-3 gün daha devam edeyim alışamazsa 1'e dönerim zaten.
doktor da dedi zaten; karışık verince de rahatlamazsa bir dönem daha 1 numara verirsin diye.

ben öyle yapıyorum bagırsak düzenleyi veriyorum hemen yapıyo..

yok benimki gayet güzel yapıyor da, sancısı var işte sanırım.
mamada level atlayınca alışamadı

hee bu arada mama sandalyesi alacaklar.
dün bana arkadaşımdan chicco polly geldi. gayet güzel, beğendim ben. tavsiye edebilirim.
istanbuldan saraçhanedeki haşim işcan geçidinden almışlar 3 sene önce.
piayasadaki fiyatının yarısına almışlar ordan, aklınızda bulunsun.

gazamız mübarek olsun
dün gece acile gittik öksürüğü artmıştı
dr üşütmüş dedi sadece öksürük olsa sorun yokmuş peditus verip göndercekmiş
fakat kulağı iltahap olmuş antibiyotik başladık kızlar
çok moralim bozuldu
öksürüğü 10 gün sürer dedi
bide peditus verdi yalnız bizimki her peditus sonrası kusuyo hoopp bütün midesi gidiyo zaten sütüm az
vermiycem peditus

dr sütüm azaldı mama dedim aptamillerde gdo var hipp i öneriyorum dedi hipp 2 bugün aldırdım fakat bizimki içmiyo ama emmeye gelince yada meyva falan emmeye gelince süper
ne olacak halimiz
öylede huysuz olduki
[/QU

cnm çok çok çok geçmiş olsun...hemencecik geçer inşallah...:Saruboceq::Saruboceq:
ama ben aptamil veriyorum cnm ya ...bzm doktorumuz çünü hipp yada aptamil dedi....fisfisfis

canım çok yoruldum diyorum ya hiç halim yok bacım yaaa

bnde dün izledim gidip bebelac aldım ilk defa akşam verdim yedi bizm kız ne verceğimiz şaşırdık ya .yemesydi eğer sma alcaktım

iyiy yapmışsın cnm...valla şaşırdık kaldık...:umursamaz:her kafadan bir ses çıkıyor..:1ninca:
ben 1 kere bebelac kavanoz mamasından vermiştim havuçlu bişeydi..tadı iğrençti kokusu da...ece de hiç sevmedi...attım valla...
şimdi herbişeyi robotta kendim yapıyorum...
çorba için hazırladığım buharda pişen sebzelerin birazını ezip veiyorum..
sadece kavanoz mamalarından bazı olmayan meyveleri veriyorum..herobabyde baya çeşit var..üzümlü anaslı vs vs...

Back
X