evet canım ben de öyle yapıyorum o yüzden yükselmedicanım geçmiş olsun
ablamın kızında da doğduğunda sarılık vardı değerlerini hatırlamıyorum ama
hastaneye yatırmak felan istemişlerdi hatta. sürekli emzirmen gerekiyo
emdikce sarılığı geçiyo uyandırmak için burnunu çeker ayaklarını gidiklar cimciklerdim
ablam kıyamazdı yenede zor uyanırdı 2 saate bi emzir diyolardı ama biz daha sık yaptık
hem sütü arttı hem sarılığı daha hızlı geçti
Allah seni de kurtarsın canımmrhaba canım ..ben mart anneleri topigindeyim..arada sizlerin yazısmalarını takip edip heyecanınza ortak oluyorum..insallah bizimde 2 ayımız kaldı doguma..sormak istedigim normal dogum yapmıssın galiba önerirmisin??ve nası gecti dogum?_?tek korktugum kesik ve dikişler..hissediomusun o anda..
alıyorum meltem ablaHoya
Canim kansizligi ihmal etme hamileyken nasil önemliyse kan ilaci al devam et.Bebisin sariligida emzirdikce geciyor canim.
demet
Halsizlik cok normal son zamanlarda artik bol bol dinlen sende yorma kendini.
evet meltem abla doktora nişanım gelince gittim 1 cm açıklık vardı hemen yatırdı ve suni sancı ile beraber sakinleştirici verdimervetalha
Dogru demisin banada hastanede doktor öyle demisti en fazla 3saat uyusun uyanmiyorsa pijamasinin altini cikart olmadi bezini ac hemen uyanir demisti.Hemsirelerde saat kurmuslar sagolsunlar gece bile gelip beni uyandiriyorlardi oglani uyandirip kucagima verip emzir diyorlardi.Öyle öyle atlattik sariligi .Uyanamadigi zamanda hemen bezini aciyordum.Iyide oldu düzene alisti 3 saatte bir emdi hep gecede bende otomatik 3 saatte bir uyandim önce altini aldim sonra emzirdim.Sarilik gecti ama düzenimiz güzel kaldi sorun yasamamistik.Bakalim bunda nasil olacak.
Hoyacim
Sana suni sanci verdilermi serumla?
BEN DE BEN DEbakalım hoyadan sonra ikinci normal dogumu kim yapacak heyecanla bekkliyorum...
Şimdi doktordan geldim kızlar
Bebişkom 2300 gram, 46 cm
Ben 71,3 kiloyum
Doğuma kadar 1 kilo daha alır mı dedim, daha fazla da alabilir dedi
Görücez bakalım
Ben çok fazla geziyorum,yürüyorum, bebeğe zararı olur mu dedim, yok bebek için daha iyi bu dedi
15 Ocak'a kadar dayan, 15 Ocak'ta sezeryan gününe karar veririz dedi
Zaten o zaman 38+ haftalık olucam
Haydi hayırlısı
Bak 25 dakikada nasil hazirlaniyor sende denersin.kız nasıl bir tarifmiş yaz bakam
kızlar bugün uyandım yine sancım vardı öğlene kadar durdum sonra öğlen doktor amcamızın özeline gittik önce ultrasonla baktı ama kızımla ilgili hiç bişey demedi hastaneye nst ye yolladı..
Nst de 15 dk azda olsa (3tane) sancı çıktı.
eğer pazartesiye kadar devam ederse şikayetim artık yatırmak zorundayım dedi.. bakalım şimdi iyiyim... eğer yatmazsam 10 gün sonra falan normal kontrolüme giderim.. kızım kaç kilo olmuş öğrenemedim kaydirigubbakcemile3
canım gözün aydın..bi hafta da olsa hasret giderin,keşke yakınlarda olsaydı şantiyesi(
ben yine eşimin gelme saatinde yazabildim bocukcuğum,behlül kaçar -tatlicadiarzu-
iyi akşamlar kızlar nasılsınız benim 21 aralıkta suyum geldi hemen hastaneye gittik sezeryanla 3300 gr dünya güzeli bi kız bebek dünyaya getirdim anca fırsat bulup haber verebildim sizlere allahım sizleride bi nefeste kurtarsın sağlıcakla inşallah bu arada kızım babasının
yardımcı konusunda çok çektim.İLk gelince reklamları izliyoruz 1 hafta gayet güzel temzilik yapılıyor,sonraki haftalarda kontrol ediyorum ya koltuk altı çekilmemeiş ya başka birşey.Kendi evlerigib görmüyorlarama bol para istiyorlar.
1 hafta oldu temzilik vs yapmıyorum artık neyse biriyle anlaştık hergün yarım gün gelip temizlik yapıyor.Gayet de güzel yapıyor derken dün 5.günüydü telefonuma mesaj çekmiş benim kız hastlanadı yarın doktora götürecem gelemeyeceğim.Kız da lise sonda ve kocasının işi de yok evde oturuyo.Hoş gerçekten kızı hasta mı ona bile inanmıyorum ama.
Aylığını baştan aldı.Gündeliğe gitmese günlüğü kesilir.Parasını kessen bi trülü kesmesen bi türlü.Biz gebersek işe gidiyoruz.Daha patronunuza,müdürünüze bir gece önceden mesaj çekip ben yarın gelemiyom diyememişinizdir herhalde.Amannn şte.Anlıyorum yani.Hem çalışmayalım hem para alaım diyolar.
Haklısın şekerim.Ben de
aman canım tabııkı gonlune gore versın ben esın yanında dıye oyle dedım..deyiyor be canım zaman kısıtlı olunca gelecek diye seviniyorsun geldigi gibide hzün cöküyor biliyorsun ki günler sayılı
gelmesin canım yaa dua ediyorum eşimede dedim bugün ataga gecmese bari diye
canım şekerden benimki daha 1750 çiger gelişimini etkiliyor şeker gününde gelsin canım yaaaaaa
kızlar sizde olmasanız bu gece ben nasıl zaman geciririm bilmiyorum
merhaba kızlar
dün eksik tamamlamak için son bir gayret eminönüne gittim, daha doğrusu gittik eşimle, hayretlerce kere şaşkınım kociş benimle geldi!!! hatta cuma günü off olmasına rağmen perşembe gününe çekti gününü ve birlikte eminönüne gittik...ama koca bir hata yaptık, arabayla gitme gafletinde bulunduk, stresten çocuk içimden çıkacak zannettim bir an...bebek şekerlerimizi, küvetimizi, küvet ayağını, park yatağını aldık geldik...bugün de park yatağını kurdum ve inanamadım yaaa, cidden geliyor bizim ufaklık...çok heyecanlandım, bebek şekerlerini yaptım bir iki tane, bu arada bebek şekerlerini mavi beyaz almadım, rengarenk aldım kızlar, bence çok da şirin oldu, eee yeter bu kadar cinsiyetçilik bebek bu sonuçta di mi ama....
kibelesr
Bende sinir oldum ya senin yardimciya. Ben Istanbul dayken calistigim icin pek önemsemiyordum evde duran insan degildim ama simdi evde olunca bakiyorum benden iyi yapan yok evin isini.Yardimci filanda istemiyorum daha cok is aciyorlar basina insanin.Bi kac ay evvel icimden dedim hazir hamileyken naz yapayim esime yardimci bul ben yapamam artik dedim.Bu haftam oldu hala esimden bi talebim yok napim yorucu oluyor ama icim rahat en azindan.Bide grip korkusundan jimlastige gidemedim onun yerine hareket oluyordur bana.Ama bunu para kazanmak icin yapiyorsa insan öyle sallayamaz cok kizdim ya.Bence uygun sekilde anlat derdini.Sen söyleme o söylemesin oh valla . Bakalim ben simdilik yapiyorum isimi ama dogum olduktan sonra ne yapacagim Allah yardimcim olsun.
anamm ben banyo küvetini unutmuştum yaaaaaaa
yok okadar degil daha 19:30 moldovyadan çıkacak 22:00 ankara ucagı var ozaman bana esas heyecan basar gamyoncuiremsu
Şimdi doktordan geldim kızlar
Bebişkom 2300 gram, 46 cm
Ben 71,3 kiloyum
Doğuma kadar 1 kilo daha alır mı dedim, daha fazla da alabilir dedi
Görücez bakalım
Ben çok fazla geziyorum,yürüyorum, bebeğe zararı olur mu dedim, yok bebek için daha iyi bu dedi
15 Ocak'a kadar dayan, 15 Ocak'ta sezeryan gününe karar veririz dedi
Zaten o zaman 38+ haftalık olucam
Haydi hayırlısı
kızlar nassınız biz geldik demir beyle
dr gittik bugün 2900 gr olmuş boyunu söylemedi minicik ayaklarını gördük dr bakarken o beni tekmelemeye çalışıyordu yarın tekrar gidip nst ye gireceğim ben 72.7 olmuşum 1 haftada 500gr almışım dr dedimki ben son 1haftadır hiç doymuyorum yemek yedikten en fazla 15 dk sonra açım dedim güldü bişey demedi kaç kg aldın dedi bende 19 dedim kadının gözleri yerinden fırlayacaktı:)
ben sana dikkat et dedim dedi bende nasıl oldu anlamadım bile dedim yine güldü dr.teyzemizin keyfi çok yerindeydi bol bol gülüştük
13 ocağa kadar bekleyeceğiz dedi normal doğum tarihimize kadar yani yarınki nstden sonra bidahaki randevumuz haftaya c.tesi 2ocak bakalım benim sıpa ne zaman gelecek
bizden bu kadar sizlerde ne var ne yok varmı doğuran
teşekürler canımmmmmmmmmmmmmbu arada gözün aydın bocukcum
Bak 25 dakikada nasil hazirlaniyor sende denersin.
Kurufasulye 2 su bardagi koy düdüklüye 2 gün yersiniz.Suyu doldur isaret cizgisi var oraya kadar.Altini ac 5 dakikada kayniyor.Düdük ötünce saat tut 10 dakikada yumsuyor fasulye.O arada baska bi tencerede kusbasi eti kavur kati az yagda.Sogani dogra icine domates salcasini koy .Bir iki damla limon sIk.Bu arada hep kavur eti yapismasin altida cok acik olmasin.10 dakika dolunca cesmeyi ac altina tut düdük kismi havasini verir o zaman acarsin.Süzgece bosalt biraz soguk su tut.Hazirladigin sosu düdüklüye doldur fasulyeyide koy biraz ateste kavur.Sonra isaretli yere kadar kaynamis su doldur.Bi kac dakikada kaynar gene düdügü öter 5-10 dakika tut .Gene cesme altina tut sogusun ac kapagini tadina bi bak.Ilkinde denk gelmeyebilir cünki ocak atesi fasulye tencere farkli .Tuzunu koy 10 dakika demlensin birak o sirada pilavi koyarsin.Tas catlasa yarim saatte hazir.
meltem ablanın anlatışıyla.kopyalamıştımda
benimki daha çobuk oluyor ama buda kolaymışşş
iyi akşamlar kızlar nasılsınız benim 21 aralıkta suyum geldi hemen hastaneye gittik sezeryanla 3300 gr dünya güzeli bi kız bebek dünyaya getirdim anca fırsat bulup haber verebildim sizlere allahım sizleride bi nefeste kurtarsın sağlıcakla inşallah bu arada kızım babasının
teşekürler canımmmmmmmmmmmmm
Bak 25 dakikada nasil hazirlaniyor sende denersin.
Kurufasulye 2 su bardagi koy düdüklüye 2 gün yersiniz.Suyu doldur isaret cizgisi var oraya kadar.Altini ac 5 dakikada kayniyor.Düdük ötünce saat tut 10 dakikada yumsuyor fasulye.O arada baska bi tencerede kusbasi eti kavur kati az yagda.Sogani dogra icine domates salcasini koy .Bir iki damla limon sIk.Bu arada hep kavur eti yapismasin altida cok acik olmasin.10 dakika dolunca cesmeyi ac altina tut düdük kismi havasini verir o zaman acarsin.Süzgece bosalt biraz soguk su tut.Hazirladigin sosu düdüklüye doldur fasulyeyide koy biraz ateste kavur.Sonra isaretli yere kadar kaynamis su doldur.Bi kac dakikada kaynar gene düdügü öter 5-10 dakika tut .Gene cesme altina tut sogusun ac kapagini tadina bi bak.Ilkinde denk gelmeyebilir cünki ocak atesi fasulye tencere farkli .Tuzunu koy 10 dakika demlensin birak o sirada pilavi koyarsin.Tas catlasa yarim saatte hazir.
meltem ablanın anlatışıyla.kopyalamıştımda
benimki daha çobuk oluyor ama buda kolaymışşş
kızlar yemek konuşmamızdan rahatsız olmazlarsa anlatsana açıgım her türlü tarife.:içelim:
aman canım tabııkı gonlune gore versın ben esın yanında dıye oyle dedım..
ama bebıs bundan sonra buyuyecek sen ıcını ferah tut hem cok rahat dogum yapacaksın ben ne yapayım :gitme:
sorun etmiyorum canım büyür nasıl olsa diyorum
iyi düşünelim iyi olsun demi
ahahah ben bılerek unutuyorum yer kaplamasın dıye 3 tane banyo aparatı aldık ıstemsız kayınvalıdem almıs bır tane cok fonksıyonlu aparat ben aldım sevı bebe cok fonksıyonlu fıle bır de oturak gıbı bısey ama kuvet yok kaydirigubbakcemile3
dogurunca bır hafta gececek gobek dusecek bırını yollayacagım alıp gelırler artık ahaha..
senin kide iyiymiş yaa
hadı bakalım artık ucaklar rahat be canım asıl ucak olmayan yerler zor mesela bız ıstanbula mecbur 3 saat mesafedeyız.. bıryere gıtmek ıcın ucaga bınmek ıstesen ucaktan cok yolculugu oncesınde yapman lazım..
sızın dırek var mı oraya mesafenız oluyor mu ucaktan sonra canım..
kontrolden gelen annelerin hepsine ve bebişlerine maşalllah diyelim..ecrin ben anlamadım perşembe doğummu yapacaksın..
maşallah canım ne guzel saglıgı yerındeymıs bak cok sevındım :))
canım benım sen 14 kıloyu mu dert edıyorsun benım suan ıtıbarı ıle tam 20 kılo oldu ahahahah olecem yaaa yemıyorum da cok neden alıyorum onu anlamıs degılım 50 den 70 e cıktım ama ılgınvtır yuzum ve kol bacaklarım hala ıpınce..
benım kızım yıyo zaten bellı degıl mı babaya cekmıs..
.
kızlar bu gece kocam geliyor yaa zaman gecmek bilmiyor sankii
bocuk hadi gözün aydın canım..şimdi geçmez sana zaman guzel yemekler yapmışsındır.alışverişinizide yaparsınız..emir bey gelmeden başbaşa gezin tpozun vakit geçirin biraz..
yalel kilosuna çok takma canım çabuk büyüyorlar saglıklı olsunda..
bocuk
Ben oglumda esimle alisverise cikip banyo küvetini unutup eve dönmüstüm.Sonra esim ben alirim dedi.Bende üzerinde durmadim ama hastaneden gelince bi baktim bildigimiz normal camasir sepetinden ama Allahtan kalitelisinden almis .Ben bu olmaz diyene kadar eve ebe gelmisti yardima banyo yaptirmayi ögretecekti olur olur dedi kadin iki havlu atti icine bende sonra öyle yikadim .Esimde oglan icine sigmaz daha sonra normal küvette yikarsin bunuda camasir sepeti yaparsin diyip gecistirmisti beni. Valla öyle bi farkinida görmedim acikcasi halada camasir sepeti olarak kullaniyorum.Bu seferkinde esim gitmis banyo küvetine bi özenmis alirken suyu ölcme derece yeri filan cok fiyakali .Bende alismisim aman camasir sepeti vardi ya ne gerek vardi aldin dedim :)))) Erkekler 2. de i farkli oluyorlar ya.
ben şuan ne alıp ne almıyacagımı bilmiyorum
herkez onu aşdım bunu aldım derken bende alırım diyordum herkez aldı kenara cekildi şimdi ne eksik bilemiyorum
slm kızlar nasılsınız bizde biraz halsizlik var.arada fena oluyorum yatıyorum o yüzden.dogum yapanlar olmuş allah analı babalı büyütsün darısı bizim başımıza inşallah.doktora gidenler maşallah bebişlerinize.
iyi akşamlar kızlar
biz bugün doktora gittik kızımlan hem benim hem kızım için
sarılık 11 e çıkmış
17 olursa hastaneye alırız önemli olanilk 10 gün
10 günü atlatırsanız tehlike geçiyor dedi
pazartesi tekrar gideceğiz
bi de bıngıldağı erken kapanabilir takip edelim dedi
benim de rahmim temizlenmiş
çok iyi toparlıyorsun kendini normal olduğu için dedi
dikişlerim de tutmuş,
çok iyi dedi
artık baticonla temizlemene gerek yok suyla temizle ve her gün banyo yap dedi
bi de demez mi gez dolaş yürü bol bol
kansızlığım çok başım dönüyor bazen
kan hapına devam edeceğim
bocukcum gözün aydın kavuşuyorsunuz demek çok sevindim
drajee maşallah kızına seninde gözün aydın analı babalı büyüsün yavrun
pınarcım sağol oğluma maşallahta bana ne denir bilmem aldığım 19 kg ile :):):)
kızlar nassınız biz geldik demir beyle
dr gittik bugün 2900 gr olmuş boyunu söylemedi minicik ayaklarını gördük dr bakarken o beni tekmelemeye çalışıyordu yarın tekrar gidip nst ye gireceğim ben 72.7 olmuşum 1 haftada 500gr almışım dr dedimki ben son 1haftadır hiç doymuyorum yemek yedikten en fazla 15 dk sonra açım dedim güldü bişey demedi kaç kg aldın dedi bende 19 dedim kadının gözleri yerinden fırlayacaktı:)
ben sana dikkat et dedim dedi bende nasıl oldu anlamadım bile dedim yine güldü dr.teyzemizin keyfi çok yerindeydi bol bol gülüştük
13 ocağa kadar bekleyeceğiz dedi normal doğum tarihimize kadar yani yarınki nstden sonra bidahaki randevumuz haftaya c.tesi 2ocak bakalım benim sıpa ne zaman gelecek
bizden bu kadar sizlerde ne var ne yok varmı doğuran
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?