2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

evet canım ben de öyle yapıyorum o yüzden yükselmedi
Allah seni de kurtarsın canım
epidural normal doğum yaptığım için hissetmedim dikişleri
nornmalde de hissedilmiyormuş zaten
dikişler içn doktor antibiyotik veriyor ağrı kesici veriyor
çok acımıyor sadece sızlıyor
doğumum kolay geçti
ağrısız olduğu için acı hissetmedim
Hoya
Canim kansizligi ihmal etme hamileyken nasil önemliyse kan ilaci al devam et.Bebisin sariligida emzirdikce geciyor canim.

demet
Halsizlik cok normal son zamanlarda artik bol bol dinlen sende yorma kendini.
alıyorum meltem abla
sağolsun kayınvalidem ev işlerini yapıyor o olmasa hiçbir şey yapamam

evet meltem abla doktora nişanım gelince gittim 1 cm açıklık vardı hemen yatırdı ve suni sancı ile beraber sakinleştirici verdi
sonra hemeN katateri taktılar
hızla açılma oldu
saat 2 de sancıyı verdiler akşam 21.45te doğdu nur
bakalım hoyadan sonra ikinci normal dogumu kim yapacak heyecanla bekkliyorum...
BEN DE BEN DE

MAŞALLAH SEVCAN

kızlar nassınız biz geldik demir beyle
dr gittik bugün 2900 gr olmuş boyunu söylemedi minicik ayaklarını gördük dr bakarken o beni tekmelemeye çalışıyordu yarın tekrar gidip nst ye gireceğim ben 72.7 olmuşum 1 haftada 500gr almışım dr dedimki ben son 1haftadır hiç doymuyorum yemek yedikten en fazla 15 dk sonra açım dedim güldü bişey demedi kaç kg aldın dedi bende 19 dedim kadının gözleri yerinden fırlayacaktı:)
ben sana dikkat et dedim dedi bende nasıl oldu anlamadım bile dedim yine güldü dr.teyzemizin keyfi çok yerindeydi bol bol gülüştük
13 ocağa kadar bekleyeceğiz dedi normal doğum tarihimize kadar yani yarınki nstden sonra bidahaki randevumuz haftaya c.tesi 2ocak bakalım benim sıpa ne zaman gelecek
bizden bu kadar sizlerde ne var ne yok varmı doğuran

kız nasıl bir tarifmiş yaz bakam
Bak 25 dakikada nasil hazirlaniyor sende denersin.
Kurufasulye 2 su bardagi koy düdüklüye 2 gün yersiniz.Suyu doldur isaret cizgisi var oraya kadar.Altini ac 5 dakikada kayniyor.Düdük ötünce saat tut 10 dakikada yumsuyor fasulye.O arada baska bi tencerede kusbasi eti kavur kati az yagda.Sogani dogra icine domates salcasini koy .Bir iki damla limon sIk.Bu arada hep kavur eti yapismasin altida cok acik olmasin.10 dakika dolunca cesmeyi ac altina tut düdük kismi havasini verir o zaman acarsin.Süzgece bosalt biraz soguk su tut.Hazirladigin sosu düdüklüye doldur fasulyeyide koy biraz ateste kavur.Sonra isaretli yere kadar kaynamis su doldur.Bi kac dakikada kaynar gene düdügü öter 5-10 dakika tut .Gene cesme altina tut sogusun ac kapagini tadina bi bak.Ilkinde denk gelmeyebilir cünki ocak atesi fasulye tencere farkli .Tuzunu koy 10 dakika demlensin birak o sirada pilavi koyarsin.Tas catlasa yarim saatte hazir.

meltem ablanın anlatışıyla.kopyalamıştımda

geçmiş olsun canım hadi hayırlısı

hz.meryem ana bakire hz.meryem anaya allah vermiş hz.isayı hz.isayla hz.meryemanada sizinle olsun kızlar meleklerle allahda sizinle olsun peygamberlerde sizinle olsun amin benimlede olsun hepsi amin

içime dogmuş demekki draje.tebrik ederim allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inş.

canım gözün aydın..bi hafta da olsa hasret giderin,keşke yakınlarda olsaydı şantiyesi (

ben yine eşimin gelme saatinde yazabildim bocukcuğum,behlül kaçar -tatlicadiarzu-

teşekür ederim canım ama maleseffffff
görüşürüz canım:gitme:

maşallah canım allah analı babalı büyütsün .

ayyynen canım basında durursan ıyı yoksan ne koltuk altı ne baska yer..
ıyıce paranoyak yaptı benı buara koltuk ustlerını o kadar pıslenmıs gorunce yerı sılıp koltugu mu sılıyo yada tuvaletı vs..
aman ınsallah gercekten hastadır kızı senı de yarı yolda bırakmasında bak bızımkı doguma ıkı gun kala bıraktı kafasınca..
yaa dı mı ben de ne mıgren krızı gecırdım ıse gıttım..
gece kaldım bız enayıyız valla herkes kurt olmus bız kuzu..

aman canım tabııkı gonlune gore versın ben esın yanında dıye oyle dedım..
ama bebıs bundan sonra buyuyecek sen ıcını ferah tut hem cok rahat dogum yapacaksın ben ne yapayım :gitme:

kızlar sizde olmasanız bu gece ben nasıl zaman geciririm bilmiyorum

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

oyyy oyy ne guzel gule gule kullanın aldıklarınıza
ben kuvetı almadım daha ıcının malzemelerını aldım
dgumdan sonra alacam kaydirigubbakcemile3

ayy canım aynen
canım en azından san cok gelen olmayacak ben cok kucuk bıryerde oturdugum ıcın bırde merak edıyor ınsanlar evımı fılan cok temız olmam lazım gelıp gelıp duracaklar kı grıp var ne yapacagız onu da bılmıyorum..
canım evet jımnastıge gıtmemen gercekten ısabet olmus ben de artık cıkmama kararı aldım gecende tıyatroya gıttım ama ıcım tuhaftı habıre opmek ıcın egılen ınsanlar opusmeyelım demekten utandım resmen yanı halımı de goruyorlar yıne egılıyorlar..
canım amacı para kazanmak olamaz bızımkının cunku suanda zaten onden para alıyor o ıcerıde canı ısteyınce bana 100 tl bırak dıye yazıyo not olarak..
sıkıntısı yok kı para nasılsa verıyoruz..
dogumdan sonra sen de bakarsın artık bır caresıne canım uzme kendını
senın de zor valla uzakta olmak ama olsun bazı hallerde cok ıse yarıyor uzakta olmak..

anamm ben banyo küvetini unutmuştum yaaaaaaa

ahahah ben bılerek unutuyorum yer kaplamasın dıye 3 tane banyo aparatı aldık ıstemsız kayınvalıdem almıs bır tane cok fonksıyonlu aparat ben aldım sevı bebe cok fonksıyonlu fıle bır de oturak gıbı bısey ama kuvet yok kaydirigubbakcemile3
dogurunca bır hafta gececek gobek dusecek bırını yollayacagım alıp gelırler artık ahaha..

yok okadar degil daha 19:30 moldovyadan çıkacak 22:00 ankara ucagı var ozaman bana esas heyecan basar gamyoncuiremsu

hadı bakalım artık ucaklar rahat be canım asıl ucak olmayan yerler zor mesela bız ıstanbula mecbur 3 saat mesafedeyız.. bıryere gıtmek ıcın ucaga bınmek ıstesen ucaktan cok yolculugu oncesınde yapman lazım..
sızın dırek var mı oraya mesafenız oluyor mu ucaktan sonra canım..

canım maşallah . yürümen çok sağlıklı sevcancım.

esracım maşallah demire ve sana kaydirigubbakcemile3

bu arada gözün aydın bocukcum
teşekürler canımmmmmmmmmmmmm

Maşallah kızına
Analı babalı büyür inşallah

bocukcum gözün aydın kavuşuyorsunuz demek çok sevindim
drajee maşallah kızına seninde gözün aydın analı babalı büyüsün yavrun
pınarcım sağol oğluma maşallahta bana ne denir bilmem aldığım 19 kg ile :):):)

bu konuda haklısın bazen türkiyede olup daha gec geldigi oluyor
hava alanına evin mesafesi 1 saat kadar canım

geçen sene biz evlendiğimizde, üst katta yenidoğmuş bebek vardı. ağlamayı bile bilmiyordu daha, yatak odamızın üstündeydi onların da odası - bebek de yatak odalarındaydı.. geceleri sessizlikte duyuyoduk sesini sıpanın.
şimdi... 1 yaşını geçti, 13-14 aylık falan oldu heralde minnoş.. apartmanı ayağa kaldırmayı öğrendi geceleri :)
şimdi başladı yaygaraya, evde dolaştırıyorlar sanırım.. :)

kontrolden gelen annelerin hepsine ve bebişlerine maşalllah diyelim..ecrin ben anlamadım perşembe doğummu yapacaksın..

teşekkürler fatmacım, sağolasın. nasılsın?

kibelecim, sıkma canını bacım... temizlikçilerden çektiğimi bi ben bilirim.
geçen sene düğünden evvel, ev müvlütü yaptım evimde..
bir kadın vardı, 2 senedir zaten bana geliyordu her hafta. ama evde yoktum tabi ben, hep işte oluyordum o çalışırken. sabah veriyordum parasını, akşam gelince o evde olmuyordu. yaptığı işten çok memnun kalmadığım halde, güvenilir olduğu için vazgeçemiyordum. evimi teslim edip gidiyordum neticede.
neyse... mevlüt günü için de, eve yeni yerleşiyor olduğumuz için de... 1 hafta her gün geldi bu hatun bize, her gün temizlik-yerleşme falan..
mevlüt için de yardıma çağırdım. kalabalık olucaz, 70 kişi falan, yardımcı olursun dedim. mutfakta falan yani..
geldi bu hatun kişi bize :)
saat 17:00 oldu, daha misafirlerim oturuyorlar, çay may içiliyor.. servis devam ediyor... bulaşıklar toplanmayı bekliyor mutfakta... bana dediki, '''benim satim doldu, çıkmam lazım'''
'''şimdi çık sen yasemin, sağol eline sağlık, bir daha da gözüme gözükme benim''' dedim. verdim parasını gönderdim.
kan beynime çıkmıştı o gün.

kızlar bu gece kocam geliyor yaa zaman gecmek bilmiyor sankii

ay hadi allah kavuştursun bocuk, hayırlısıyla inşallah.. sağ selamet kavuşun kocişinle...

evet evet, allahım sağlık sıhhat versin, napıyım yani... yemedim yedirdim, içmedim içirdim sıpaya... kilo almamakta ısrarlı cadı.

meltem, naber şekercim, iyi misiniz kuzucuklarla...
demek çamaşır sepetinde yıkadınız bebişi... valla biz de düşündük açıkçası.. küveti koyacak yer yok evde, evde bize bile yer kalmadı... ama annemin içine sinmemiş, almış gelmiş bi küvet-kova-maşrapa takımı :) onlara da yer bulduk bi şekilde evde.. :)

ben şuan ne alıp ne almıyacagımı bilmiyorum
herkez onu aşdım bunu aldım derken bende alırım diyordum herkez aldı kenara cekildi şimdi ne eksik bilemiyorum

sakın liste yapmadan çıkmayın alış-verişe... aman diyim.
acayip bi pazar bu, işe yarayan yaramayan.. ne ararsan var piyasada.
alakalı alakasız ne varsa raflarda, satmaya çalışıyorlar insana.
bilmediğini, ilk tecrüben olduğunu da anladıkları zaman, çılgın gibi ''bir de bu var, buna da ihtiyacınız olacak'' telaşına giriyorlar...
benden söylemesi.

kan değerlerine baktırdın mı son zamanlarda demetçim?

neyseki 10 güne az kaldı, ha gayret... öp bizim için minnoşunu..

Son düzenleme:

boşver kiloları esracım bende 17 ile tamamladım ve şu an 10 kilosu gitmiş bile düşün

maşallah bebişine ayaklarını yesinler onun
anan sen kilo konusunda harbi aşmışsınyasakkelime
teşekür ediyorum bu arada gözün aydın dedigin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…