2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

gökyüzü melegi
Her yil aralik ayinin 24 ünde hristiyanlar isa nin dogumgününü kutlarlar canim.Hristiyanlarin icindede bir sürü mezhep var hemen hemen her ülkede kültürlerine göre bu törenler farklidir. Noel baba denen hayal ürünü kisininde cocuklara hediye getirdigi gibi bi tiyatro yapilir her cocuk olan evde.Persembe geceside ben komsularimi davet ettim.Sagolsunlar biri esimin anasi biri benim anam babam gibi burda yillardir.Doguma gidecegim hafta icin tüm islerini ertelediler izinelrini filan aldilar .Bende hristiyanlikla ilgim alakam yok sadece onlar cocuklarindan uzaklar aile olalim diye bide bana yardimlari icin tesekkür amacli sofra kurdum davet ettim. Onlarda hediye almislar benim oglana geceyi öyle gecirdik. Herhangi bir duamiz isa yi anmamiz filan yoktu.O yüzden bende rahat oluyorum.Baska hristiyan ülkelerde daha koyu geciyor kiliselere filan gidiyorlar. Bizim seker bayrami gibi 3 gün sürüyor bu dini bayramlari bu gün bitti heryer kapali olur kimse calismaz 3 gün.Ekmek stok yaptik eve resmen ya.
Bilmem senin icin aciklayici oldu mubu yazi.Bi kac seferdir görüyorum isa meryem yaziyorsun ama konu ne anlayamiyorum.Varsa bi sorun yazabilrisin cevaplarim.

Sedacim
Anladim canim ama doktor o sancinin siddetine göre dogum olup olmayacagini anliyor o bisi demediyse icini rahat tut sen.25 haftalikken böbrek sancisi ile hastaneye gittigimde 2 saat baglamislardi beni nst ye böbrekte bayagi sanci yapiyormus yani. Onun icin demistim ne sancisi diye.Alttan bakmiyor mu doktor? Beni önce nst ye bagliyor sonra alttan bakiyor haftada bir .ptesi sabahi gene ordayim ama bisi demiyor tek dedigi normal dogum 19 ocak neyse bunada sükür.Beklesin canim sakin sakin dursun konsu anliyormus bebekler gecen ürologum diyor sesleri duyuyor bebekler diye.Özgeninde bebek dönmüs nihayet umarim seninkide sakin durur 15 ine kadar. Bende sorun yok gibi görünüyor simdilik cokta merak ediyorum nasil olacak diye Ya hic hesapta olmayan bi sorun yasarsak diyede ara sira kendimi korkutuyorum.

hante
Gecmis olsun neden cikmis sivilceler.Kitle dedigin deri altindami yoksa disinca ciban gibi mi? Doktoruna görünseydin internetten moralini bozarsin.

anladım ablacım :) henüz alttan bakmadı 37 hafta dedi doğum sancısı 2 tane gözüktü oda önemli değilmiş onun için alttanda bakmadı... ama ağrım sancım devam ederse pazartesi yatırıp gözlem altında tutarım dedi.
benim sancılarımda idrar yolundaki enfeksiyondan oluyor sanırım birde bebeğin kafası aşağıda oda baskı yapıyor enfeksiyonda ağrı yapıp ikisi birleşince dayanılmaz oluyor anlayacağın... yok yok ben aralığı çıkarıp ocağa kadar dayanıyorum :) ama ocak ayına girdiğimiz an ne olur şimdilik onu bilmiyorum :) tahmini tarihim 27 ocak ama heralde 15 ocakta falan zorlamaya başlar diye düşünüyorum

ben de pek anlamıyorum inmiş karın nasıl oluyor,annem tecrübeli 6 çocuk doğurmuş,
daha 2 hafta doğurmassın gibi diyor,bilmiyorum artık,annem 1 ay kalacak bir an önce kızım doğsa da annem doğumdan sonra çok kalmış olsa,
onun tecrübelerinden faydalansam,annem fazla kalamıyor liseye giden kardeşim var babam var onların da anneme ihtiyacı var,
en fazla 1 ay kalabiliyor,mart ayında da ben gidecem 1 ay kalacam,senelik iznimle doğum iznimi birleştiriyorum,
iznim bitmeden gittim gittim ,gidemessem daha da 1 sene gidemem,
keşke senin eski drun gibi tecrübeli drlar çıksa karşımıza hep,benim druma tahmini olarak ne zaman doğar dedim bir tarih vermedi,
hiç belli olmaz dedi,ultrasondaki tarihe pek uymuyorlar dedi..

hante
Gecmis olsun neden cikmis sivilceler.Kitle dedigin deri altindami yoksa disinca ciban gibi mi? Doktoruna görünseydin internetten moralini bozarsin.

sagol canım , evet ınternet fazla ve gereksız bozuor ınsanın moralını haklısın..
bu bende 1-2 ay önce cıkmıstı bır tane. o zaman doktrum görup molluscum dıye bı vıruse benzıyor ,son ay büyürse patalojıye yollar kesın tanıyı öyle koyarız demıstı. sımdı 5 tane olmuslar kafamı karıstıran sey su dktor alıp patalojıe gönderecekmıs o sırada sancım olur dogum baslarsa dur oglum patolojıden daha yanıt gelmedı mı dıyecegım ?
cunku normal dogum esnasında o kıtlelerdekı vırus bebege gecerse bebek ıcın söylemey e dılım varmıyor tehlıkelı sonuclar a neden oluyormus oysa ben kendımı normal doguma öyle hazırlmıstım kiii.. ama herseyın hayırlısı tabii, yeterkı bırseyler ıcın gec kalınmasın...amın..

Sedacim
Hakkimizda hayirlisi ya bende 12-22 ocak arasi diye kendime gün bictim bakalim ne olacak.Sende geceleri wc nöbetine gidiyormusun? Ben gündüz dogru dürüst wc ye gidemiyorum bebegin basi su anda hani bikini bölgesi derler ya önde ücgen tam orda tuvalete oturunca cok sanci yapiyor.wc ye gidicem diye aklim cikiyor sonra dogumda böyle sanci gelirse bayilirim kesin acidan diyorum ama gece uykuda vücut sakinliyor mu ne daha rahat oluyor gitmek yada bebek kendimi toparliyor ben uzanip yatinca bilemiyorum.

mehlikasu
1 ayda olsa annen yanindaymis ne güzel ya bayagi yardimci olur sana.Calisanlara allah yardimci olsun.Ben ev isiyle basa cikamiyorum bide calissam napardim diyorum kendime.

geceleri 3 kere falan kalkıyorum yani gece 12-6 arası 2 saatte 1 falan dediğin gibi çok sancı oluyor benim gecede oluyor hatta gece uyandığımda ağrıdan dolayı korkuyorum wc ye gittiğim kan falan görücem diye

hante
Tam anlayamadim ama bende yillar önce popoya dogru vardi 2 tane o bahsettigiden doktor dondurarak yakmisti. Bi kac arkadas bizdede oldu nedne doktora o kadar para veriyorsun gecer kendisi demislerdi hatta. Doktora neden olmus diye soruncada bi sekilde virusu vücut aliyormus sonada bagisiklik düsünce bi yerlerinde cikiyormus.Her yer olabilir diyor doktor kulak ici yada bagirsak ici bile. Ben de göndermistim ama sonucu hemen gelmisti.Doktor stresle alakali seninki kendine bakmiyorsun diyordu bana ama ben korkmustum lab a göndermistim temiz cikmisti degerler ama cok beklememistim istersen gönder simdiden dogumun olana kadar icin rahat eder.Hamilelik bagisikligin en cok düstügü dönem daha önce alinan viruslerin normalde cikmazken cikmasi dogal ama bebege gecme konusunu bilemiyorum bende mantar var mesela o bile agizda pamukcuk yapiyor diye icim daraliyor.Ben hic bir etkisini görmüyorum ama doktorum tahlil yapinca var diyor .Insallah gecmistir benimkide ptesi ögrenecegiz bakalim.

Sedacim
Sorma bendede var o korku üstelik böbrek sorun yaptiginda bi kac kez kanamam olmustu benimde gene ayni seyi görücem diye korkarak gidiyorum. Zaten uykuda tuvaletim geldigini anlamiyorumki bi agri oluyor ona kalkiyorum bi gün agriya kalkip dogrurmuyum acaba :)

iyi akşamlar,
bende size gece rahat uyuyabiliyormusunuz diye soracaktım. Çünkü dönerken merasimle dönüyorum, bazen ağrı olduğu için tamamen uyanıyorum ve 1,5 saati geçmiyor uyku sürem. Ayrıca dönemi gerektiren şey yattığım tarafın uyuşması.
Tuvalet konusunda bende aynı sorunu yaşıyorum, gece daha çok gidiyorum.

ay evet canimm yaaa buralar ölü gibi bi cumartesimiz vardi o da yok bu hafta! gerci ben subatta dogum yapcam 14 üne ama sanirim kiz cocugu erken olur diyorlar belki ocagin sonuna da yapabilirim diye düsünüyorum!

:roflol:aynen meltem abla tuvalet ihtiyacından değilde ağrıdan uyanıyorum sendede vardı dimi enfeksiyon

olabılır cnm senın yıllar öncekıyle aynı belkı , normal de olsa bende kesın ıhmal eder dr. a bıle göstermezdım ama şimdi kılı kırk yarıyorum halıyle..umarım senınde geçmştir, pazartesi gusel haberlerı alırsın.çok zor yaa, sıkıntılı bır durum olunca ınsanın kafasında bın tılkı dönup duruyo.. tabıı buna da sukur, bu benım yasadıgım hıc bırsey degıl...a.s.

scedcedu
Canim ben 3-4 gündür denk gelmedim dogumami gitti acaba?

sdsmt
Sorma kafamdan .. ya kadar aklina gelen her yerimde bisi enfeksiyonu var doktor sabir dogum olunca hepsi gidici dedi psikolojik olarak rahatim insallah giderler ya.

ank
Benim sag taraftaki böbregin calismamasindan dolayi sagima yatmam yasak yaklasik 2,5 aydir bende sola yatmaktan uyusmus vaziyetteyim bazen yataktan kalkip odada tur atip yatiyorum gene sanki otobüste giderken mola verir gibi.Kurtulucaz canim az kaldi .

Duygusuzduygu
Sen nerdesin? Ilk cocuk mu? kiz mi? Senin yada esinin dogumu kac haftada olmus normal mi? Bunlar hep etkiliyormus dogacagi günü.Subat 14 de güzel gün sevgililer gününde bebisin olmasi.

Duygusuzduygu
Sen nerdesin? Ilk cocuk mu? kiz mi? Senin yada esinin dogumu kac haftada olmus normal mi? Bunlar hep etkiliyormus dogacagi günü.Subat 14 de güzel gün sevgililer gününde bebisin olmasi.
evet canim benimde dogumum erken olmus! bebisim kiz:ecrin_bebek: ben DORTMUN dayim canim ya sen neresindensin?

inşallah benimkide geçer... sağsağlim kucağıma aldığım günüde görsem... bu hamilelik benim psikolojimi çok bozdu.. normalde hep olumlu yönlerini görürdüm herşeyin.ama halileğimin başından beri tam bir olumsuzluk abidesi halindeyim hep kötü bişey olacak diye korkuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…