2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ayyy nese
benımkıler de trabzonlu
kayınpedere annemın aldıgı bebek arabasını gosterdım
belkı utanır dıyee

iyi guzelmış dedııı
eşim demıstı ama o utanmaz dıyee
e bılıyor aılesını

ecrin hala sağ salim burda olmana sevindim canım, hadi artık izin verdik.. doğurabilirsin. 2010 geldi şekerim, yılbaşı telaşı da bitti :) sıra geldi Ayris hanım'ın telaşına... :)

merhaba nese 123, herkes başka bişi sölüyo, bi arkadaşın dr u da epid. normal doğum demiş, bizimki doğum kolay hallederiz diyo, hiç doğumdan bahsetmiyo bile, hiç anlamıyo heyecanımı, dr olan arkadaşlar sezeryanla doğur hiç parçalanmaya gerek yok, 5 dk da gir alsınlar iki günde iyileşirsin diyo, karasızım yani ben de nası doğurcam bilmiyorum, sizin ilk doğummu

erıcam
o sezeryan acısını
kac yıl usutunce cekıceksın bılıomusun
herseyın normalı ıyıdır
benım ılk dogum
kısmetse normal olacak
ımkan varsa normalden sasma derım ben

yalel valla pazartesi yatış yapcam sunisancıyla dogurcam niş..sona geldik artık...sata göre 40+4 deyim ben ama geç sayıyordu drum.şimdide erken sayıyor deli ediyo bu kadın beni..:))

bakalım baenimki ne olcak.benim kaynanamda altın takcakmış ,kıyafet büyüdükçe alır dururuz diyordu eşimin abisi aldı çogu minik kıyafetini eşimde onun çocuguna yapmış çünkü.bazen kızıyorum çok fazlada bazende şükrediyorum valla.yinede düşünmüşler yapmak zorunda degiller çünkü. gene ii benim kaynana.geçen aile ve evlilikte kaynanalardan inciler diye bişilr okudum ondan sonra bu kanaate vardım.ayy ben bi yandan temizlik yapıyorum bi yandan size bakıyorum

aynen dediğin gibi canım ayrıca anneanne yapar diye bişey yok ha eğer çok örf adet vs biliyorlarsa o zaman anneanne oda takımı yapmaz yatak ve yorgan yastık gibi şeylerini yapar...
ama bizimkiler insanlığından oda takımından tut kıyafetlerine kadar her şeyini yapıyorlar yinede yaranamıyorlar bunlarda kendilerini bir köşeye çekip oturuyorlar dahada fazlasını bekleyip birde kendi yapmaları gerekenden kaçıyprlar..
neyse ya benim zaten kimseden bir beklentim yok...

ecrın bu lazlar hep mı cmrı
ne dededen ne babaneden hayır yok
almayı bırak sormuyolar bıle bı eksıgınız varmı deyeee

aynen lazların hepsı bole hele benım kıler benım annemlerın durumu ıyı dıye kaynanam hep nesenın annesı alır dıyo ayıpyanı bende dedım valla kaynanama benım annemlerınde evlendıgımden berı alcakları bıtmedı dedı neymıs bu ya kız sahıbı olmak cok masraflıymıs habıre annemgıllere gorev dusuyor dedım:):)kadın susuyor yuzsuz ya
olsun ben esıme lafı koydum ya o yeter bana:):):)benım arkdaslarım bıle elı bos gelmezler bana onların yaptıgı cımırlık hadı
banda eksıgını falan hıc sormadılarrr bıle

saol canım ya, moral veriyosunuz valla, öyle dimi büyütürüm hem ben onu doğunca..bu annelik böle bişeymidir, hep aklımda kilosu boyu, başka da bişi düşünemiyorum

erıcam
o sezeryan acısını
kac yıl usutunce cekıceksın bılıomusun
herseyın normalı ıyıdır
benım ılk dogum
kısmetse normal olacak
ımkan varsa normalden sasma derım ben

aynen bende normal olmasını çok istiyorum
inş da öğle olur korkak bi tipim ama kendimi
normal doğum yapmaya öğle şartlandırdım ki
korkmuyorum kolay olacakmış gibime geliyo

istemezsen isteme :) hiç boşuna yorma kafanı, gelecekse gelecektir. yapacak bişey yok.

saol canım bakalım suan cesaretlıyım sancı gelınce ne yaparım bılmıyorum
kaynanalar baslı baslı basına topık konusu olmalı bence:roflol:

Benim görümcem çok iyidir aslında. ama son dönemde o da sinirlerimi bozuyor.
Begüm'e beşik alıcam diye yaydı herkese... Bize de dediki, ''gidin beğenin, ne alırsanız haber verin. Beğendiğinizi alın siz, ben size ödeme yapayım.''
Buraya kadar her şey çok iyi tabi..
Gittik aldık beşiği, getirdik eve koyduk, yerleştik. Teyzeleri, annemler, falanlar filanlar.. herkes geldi gitti sordu, ''Sibel'in aldığı beşik bu mu'' diye.. evet dedik tabi.
O arada kendilerine de bildirmiştik, kaç para olduğunu.
Tam 2 ay oldu, hatta geçti bile sanırım 2 ayı...
Allahın izni ile, hala verecekler parasını... 2 kere bize gelmeye niyetlendiler, 1 akşam yemeğine gelecektiler.. hazırlandım, masamı hazırladım-kendim giyindim kuşandım. sat 8:30 gibi aradılar, ''gelemiyoruz'' diye. ertesi hafta pazar kahvaltısına sözleştik, geleceklerdi. sat 11de gelecekler diye kalktım erken.. börek mörek.. cırt bırt hazırladım, yine masamı hazırladım.. kendim giyindim... saat oldu 10:30.. yine aradılar, gelemiyorlarmış.
Sonra da sesleri çıkmadı tabi bi daha... araşıyoruz ama, ne para var ortada ne gelen-giden.
Herkes de o beşiği, Begüm'ün halası aldı zannediyor.

BAkın ben size bi yöntem öğreteyim teyzoşlar.... :))))))))))

Ben şimdi grip aşısını bahane ediyorum. Kayınvalidemler, gözümcemler, eltimler, falan filan.. hiçbirisi çoluk-çocuk.. aşı olmadılar.
Annemler, bizimkiler aşılandılar. Zorla gönderdim aşılattım hepsini.
Diyorumki, '''aşı olmamış kişilerin bebeğe ve bana yaklaşmasını doktorumuz yasakladı. Bebekle yakın temas kurmayı planlayanlar aşılanacaklar. Aksi halde, uzaktan bakacaklar Begüm'e.. :))''

dr o yüzden telaşlandırıyo beni, ben uzunum eşim de öyle, bu çocuk niye ufak diyo,doğsun da bi nası besleriz dimi biz onları, hem dediğin gibi bi atak yapar da büyür belki birden

canım kesınlıkle benımde beklentım yok kımseye guvenerek yapmadık bebısı ama benım annemlere gelınce benım kaynanam ılk torunu ananesı yapar dıy dedı bı kackere ama kendıne gelınce hıc bısey yaptıgı yok benım kızdıgım o benım tarafıma gelınce konusyor dır dır kendıne gelınce hıc bısey yok

dün bi arkadaşımla görüştük.bebiş kaç kilo diye sordu 3 kilo olmuş dedim.kızın agzı açık kaldı.kısa boylu ve çok zayıftım benden beklemiyodu hiç kimse bu kadarını sanırsam.allahıma şükürki bebişim beslenebiliyo.ericam pekmez iç canım.nese ben gene temizlik yapmaya gidiyorum.bu arada yeni perdeler geldi.kendim taksam zararlı olur mu sizce kızlar?

üç aydır hergün düzenli olarak elevit alıyorum aslında, nerdeyse her sabah 1 yumurta yiyorum, ama kilo işine takıyo bizim doktor diye karbonhidrat ve şekerli yememeye çalışıyorum bi tek, 36 haftada işte 11-12 kilo aldım, dr bi de çok almışsın dedi, bak işte yavaş gelişiyo çocuk onun yüzünden

aynen bende ona kızıyorum ya...
bizim iki taraftada ilk torun anneminde kayınvalideminde hemde kayınvalidemin oğlundan ilk torun.... e şimdi birde 6 ay sonra abiminde bebeği olucak Allah izin ederse ozaman annem babanne olarak hiç bişey yapmasın varmı öyle şey... klava:

birde diyelimki bana 100 liralık bişey yapıyorsa annem beğenmezler ama abime 1 liralık bişey yapsın lafını ederler... bu kadarda terbiyesizler yani

Son düzenleme:
juli gerçek ocak anneleri olarak sıramızıı bekliyoruz şekerim:)zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…