2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar bizde dr dan geldik her şey yolunda bi aksilik yok deedi dr umuz hala ters duruyoruz düzelme olanağı yok dedi sezeryan günümüz 10 ocaktı ama değişti istersen hemen alırım dedi ama ben durması taraftarıyım dedi dr bizde gününü beklicez işallah zamanında gelir sağlıklı bi şekilde

çok korkuyodum nasıl doğurucam diye ama dr 10 ocak olmaz daha ileri bi tarihte alıcaz deyince yüzüm düştü hemen meyer ne kadar hazırmışım doğyumaya:roflol:

gözün aydın hako cum...:ecrin_bebek:..hem korku hem desabırsızlık...anlıyorum seni canım...opuyorumnanaktan

Benim cok uykum geldi, Meltem de uyuyacakti ama o da cikamadi bir türlü kaydirigubbakcemile3

Ben uzaniyim bakiyim bakalim uyuyabilecekmiyim, kasiklarim cok agriyor sanki farketmeden bebek ordan assagi düsecekmis gibi CADIARZU

işler beni bekliyoooor....yemek yapıcam,malum temizliğimi yapcam..:kedi:...buzdolabının içini temizliyeceğim......kafamçokkarıştı...haydi ..kendinize dikkat edin ve bebeğinize de...

algor moralim bozuldu ama 5 gün kalmıştı doğuma şimdi uzadı alışmıştım herşeyimi hazırladım temizliğimi bile yaptım doğuma alır diye çok hazırlamışım kendimi çok özledim bebeyimi dr dediki bebeyin hareketlerini takip et dedi yavaşlama olucak dedi sizede dedimi dr unuz

hakoperıcım öncelıkle hayırlısı olsun dıyecegım, kac aydır beklıyoruz az daha beklersın saglıkla olsunda...benım dun sankı hıııc hareket etmedı gıbı öyle moralım bozulmustu kı ,kımseye de dıyemıyorum bana abartıyorum,telaşe edıyorum herseye dıye kızıyorlar . bu sabahta dedım azcık bıle olsun hareket etmeden yataktan kalkmayacagım, bu saat oldu patladım catlatım ama gene tık yok. neden hareket azalıyormuş?? yada yavaşlama olması mı gerekıyormuş?benım dr.um bırsey demıyor sormadan gıcık...kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

hante sebebini bende bilmiyorum canım am sana bi fikir verim şekerin yoksa tatlı bişeyler ye canım kaç haftalıksın sen canım

kızlarrrr acıl durummmm bu sabah benden bı akıntı geldı sumuk gıbı sankı ama sarı renk nısan sandım ama sancım mancım yok dr a gıtcem oglen acaba nısan mıdır?

günaydın kızlar...
bugün dğuran yok dedik ama neşenin ki geliyor sanırım....hadi neşecim allah kolaylıklar versin, umarım nişandır bu...

hante sebebini bende bilmiyorum canım am sana bi fikir verim şekerin yoksa tatlı bişeyler ye canım kaç haftalıksın sen canım

varya su hamılelıgımde yedıgım tattlıyı, cukulatayı toplasan tum hayatım boyunca yememısımdır.. ben usg ye göre 37+5 haftalıgım, sat 'ıma göre 38+7 haftalıgım( hangısını kabul edecegımı hala bılemedıgım ıcın ıkıısınıde yazdım)
yaa bu hareket azlıgının çok buyuk sıkıntı olmadıgın söleyın nolur bırde benım bebıs bana ınat nstlerde ıse hıc olmadıgı kadar hareketlı. doktora dıyınce guluyor. ben psıkolojık olarak bu hareketlerı hıssemyor olabılırmıyım kı???:gitme:

kızlarrrr acıl durummmm bu sabah benden bı akıntı geldı sumuk gıbı sankı ama sarı renk nısan sandım ama sancım mancım yok dr a gıtcem oglen acaba nısan mıdır?

sarı renk akıntı olmaz mı bılmıyorum bende cok oluyor da, nişan kırmızı olması gerekıyor, kan yani...telaş etme hayırlısıcanım...a.s.

günaydın kızlar...

neşe nişanmı geldi canım..hadi hayırlısı..

hante artık büyüdüler hareketleri yavaşlıyor ondan az hissediyor olabilirsin..

hante canım tatlı ye yat ve dinle kendini yada biraz yorul canım sonra otur ve dinlen belki hareket eder canım normaldir belki ama dr gitme olanağın varsa git canım ama nornaldir

kızlar nişan gelmesi şöyle yazıyor nette...
Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar. Servikal olgunlaşma adı verilen bu değişimler sırasında serviks yumuşar, öne doğru döner ve hafifçe açılmaya başlar. Bu açılma sırasında kanalın içinde bulunan mukus yani sümüğümsü yapı düşer. Nişan gelmesi olarak adlandırılan durum mukus tıkaçın düşmesidir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür.
Nişan gelmesi yaklaşan doğumun belirtlerinden biri olmakla birlikte doğumun ne zaman başlayacağı konusunda net bir bilgi vermez.Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir.

36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur. Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte bazen sancıların başlaması günler hatta haftalar alabilir. Böyle bir durumda olayı doğal seyrine bırakmak en uygun yaklaşımdır.

Öte yandan akıntı aniden açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktorunuzu aramanız gereklidir

kırmızı olması net deyil canım bazende sümüksü sarı renkte olurmuş dr anlattı bana bugün kırmızı kesin olmaz sarı renkte koyu bi şekilde olur dedi ama tabi kırmızıda olurmuş bazılarında

neşe senınkı büyük ihtimalle nişan gelmiş canım çünkü nişan sümüksü koyu bi akıntı oluyo diyorlar bence sen git doktora yada ara bir sor..

günaydın kızlar...

neşe nişanmı geldi canım..hadi hayırlısı..

hante artık büyüdüler hareketleri yavaşlıyor ondan az hissediyor olabilirsin..

gunaydın fatmazehra...umarım ondandır canım, sağol...

hante canım tatlı ye yat ve dinle kendini yada biraz yorul canım sonra otur ve dinlen belki hareket eder canım normaldir belki ama dr gitme olanağın varsa git canım ama nornaldir

bakayım hakoperı az daha dınlenerek dınleyeyım oğluşu , perşembe günü nst randevumuz var zaten, onun sonucunu görunce öyle rahatlıyorum ki...zemuszemus:CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…