2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar suyu çok olan çok anne var dr o suyu fazlaysa amniyosentez yoluyla alıyolarmış haftada 1

scedcedu ögretmenim
Yoksunuz ama belki görürsünüz.Bebekler 3. ay bitince dogal olarak algilamaya basliyorlar gece gündüzü sizin yapacaginiz bisi yok.Bebek ve cocuklar böyle zamanlari gelince anliyorlar herseyi.Belki annenin yaptigi bisey yardimci olabilir ama burda almanlar tamamen kendi haline birakiyorlar kendi kendine yetmeyi ögrensin diye.Ben onlar gibi yapamiyorum ama oglani zorluyormusum gibi geliyor bazen.

kızlar suyu çok olan çok anne var dr o suyu fazlaysa amniyosentez yoluyla alıyolarmış haftada 1

evet, eğer erken haftalarda böyle bi sorun oluşursa, amniyosentezle alınıyormuş. şırınga ile...

eğer suyun çok oluşu sakıncalı bir durumda ise ve artık doğum olmasında bi sakınca yoksa, bebek doğurtuluyormuş.

ancak, mervetalha'cim.... sen kafaya takma bunları. çünkü, bir problem olsaydı hakkatten, dediğim gibi, doktorun aval aval bakmaz-çözüm üretirdi muhakkak. demekki riskli bir durum yok ortada.

kızlar ben kaçtım. yemek yapmam lazım...

öptük sizi Begüm ile... başbaaaşşş

Geçmi,şi okuyayım bitireyim öyle sohbete koyulayım dedim ama dayanamadım buna tepkisiz kalmaya. Meltem abla yerim ben senin oğlunu yaaaacokacimcoook demek annesi kötü konuşuyo diye kötü kadın mıymış kaydirigubbakcemile3 Valla yanımda olsa ısırırdım her yerini oğlunun. Benim de oğlum böyle olsun boyundan büyük,hiç aklıma gelmeyecek şeyler söylesinnnnopuyorumnanaktan Maşallahhhh

amniyosentes çok kötü bişey kızlar ben oldum 1 hafta ayağa kalkamadım süründüm resmen

sezeryanın en iyi yanı ne biliyomusunuz çatı muayenesi yapmamalarıkaydirigubbakcemile3

Yalelcim
Benim kardesim yok nasil bir duygudur bilemiyorum.Ama bazen cok ihtiyacim oluyor keske kardesim olsaydi diyorum.Esim 11 karde neyse bi kizkardesine ben el koydum:)))) Ama birlikte büyümek daha farklidir herhalde bizimki 35 yasindan sonra ne kadar olursa artik. Ben ikinci cocugu düsünmüyordum ise girip calisayim diyordum.Birden öyle duygu geldi oglum tek basina kalacak filan diye .Kalkistigim iste hic kolay diil.Neyse Allah yardimcimiz olur.Ben oglani birakip hic bi yere gitmedim annem ne bu halin görmemisin oglu olmus derdi yada koala gibisiniz ana ogul derdi:)))

Canim bende enfeksiyon var ya ondan oluyor agrilarim sancilarim.Birde bu mantar ilaci mahfediyor beni canimi cok yakiyor ama iyilesmiyo bi türlü belki faydasi olur diye dayaniyorum. Wc sancilarim normal dogumdan dolayi diil yani korkmayin. Böbregi calismayan yada sistit olan normal insanlarda bu agriyi cekiyor. Oglumu dogrurken bi agrim sizim yoktu ki enfeksiyonumda yoktu .

Sagol Özgecim
Söyler söyler neler söyler sasirip kalirsin az sabret :)))))

Kizlar bende cati muaynesi olmamisti daha dogrusu alttan muayne hic olmamistim oglumda ama bu sefer zaten cati mati kalmamistir alistik alttan bakmazsa doktor fena olurm herhalde :))))))
Saka bi yana kasmayin kendinizi hemen olup biter .

hakoperi
Sen neden aminosentez olmustun? Benim yasimdan dolayi tutturmustu olacaksin diye doktor bende istemiyorum die inat etmistim.En sonunda baska yöntemlerde varmis ama pahali oldugu icin sigortaya anlatmalari zormus ama ikna ettik aminosentezsiz kontrol oldum .

meltem

bebişimde sakıncalı bi sağlık sorunu varmı diye 3 lü tarama testi yerine yapıldı canım ama gerçekten çok para gidiyo canım

Hakoperi
Ailede var mi peki? Sadece testler güvenilir degilmia cünki.Ben cok israr ettim ailemde de esimin ailesindede sorun yok diye.Bazi doktorlar sorumluluktan korkuyor bazilarda o para durumunu kullaniyorlar gibime geliyor.En sonunda genetik doktoru bir türk bayan buldular bana burda onun verdigi raporla gectim.

bize dr 3 lü tarama testinin kesin sonuç vermiyo dediler bizde amniyosentes yaptırmaya karar verdik daha ayrıntılı inceliyolarmış kromozanları bi sorun olduğundan dolayı deyil canım sadece test için yapıldı

ay ben senin o oğlunu poposundan ısırırım...bak sıpaya, neler söylüyor yaaa, ama kıyamam meltem ya kimbilir iç dünyasında neler oluyor, ne gibi kaygılar yaşıyor...ama bebek geldiğinde hiçbir şeyin korktuğu gibi olmadığını görp rahatlayacak, sen de içini ferah tut canım, eee uzun zaman koala gibi yaşamanın da bir bedeli var di mi ama...yeni koala adaylarına :içelim: yalel bu da sana gelsin canım...(ben de o dediklerinden acayip aşeriyorum çaktırma...:)

Hakoperi
Anladim canim benim doktorum beni korkutmustu 35 den sonra kadinlarin yumurtalari bozuk gelebilirmis bebekte zeka özürlü olabilirmis diye.Eee napim aldiracaksin demez mi ondan sonra koptu bizde ipler Allaha sükür bu güne kadar geldik.Bide sag salim kucagima alsam icim rahatlicak

Krizalit
Canim esimle oglan ayni kapali kutu onlari acicam diye canim cikar.Hep iclerine atsinlar konusmazlar.Iclerinde ne oluyor anlaman mümkün degil. 1 haftadir didikliyorum oglani anlamazsam bende rahat edemem.Bebegi mecbur kucagima alicam emziricem o arada sevicem oglanida kaybetmek istemiyorum farkinda olmadan.Yasi daha kücük olsaydi hatirlamazdi ama simdi hem iyi anlamasi hemde bi yandan zor.

Amniyosentezi 30 yas üstü herkese yapmalarini öneriyorlar, ama zorunlu degil, benim 30 yasi asmis kac tanidiga bu testi yaptirtmak istediler düsük riski oldugu icin senin iznin olmadan yapamazlar o yüzden korkutma yolunu deniyorlar, test sonucu olarak kac kisiye bebeginiz Down sendromlu dediler alalim bebegi dediler hepsi saglam cikti. bazi hastaneler karindan su alma digl kandan bakiyorlar yani yeni yöntemleri kullaniyorlar bazilari bu testi sigortali kabul ediyor, hastane hastane degisiyor bazen. Baska hastanelere de sormakta fayda var. Mesela ben benim hastanem de organ taramasini sigortayla yaptim ama baska hastaneler artik organ taramasini özel yapiyorlarmis sigorta kabul etmiyorlarmis.

kıslar...göbişi çatlamayan var mı? ben şimdilik benimkinde çatlak göremiyorum acaba doğumdan sonra çıkar mı hani diyordunuz ya kedi tırmığı gibi çıkıyor diye...sürekli elimde lierac ile dolanıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…