ya bi de, işin ilginci şu... :) biz aylardır, erken doğmasın diye yapmadığımızı bırakmadık. iğneler miğneler.. her hafta kontroller... fazla aşağıdaydı kızımız, zorluyordu sınırlarını... geçen haftaki kontrolde, doğum kanalına girmişti, bu hafta dopar diye bekliyorduk yani artık.
dün bi gittik doktora, kordonunu dolamış boynuna, aşağıda rahatsız olmuş heralde, kordon kısalınca. kendini yukarı çekmiş... hiç bu kadar yukarıda oturmadı Begüm aylardır :)
Doğması gereken zamana geldik, velet yukarı çıktı. doğmak mı istemiyor nedir bu sıpa... sinir oldum çok.
Seninki de tam tersi, sıkıldı heralde :)
Sen kaç kilo aldın anneolmak, neden o kadar ağırlaştınki? haftamız aynıyd senle yanılmıyorsam...
ben 13 kilo aldım, çok rahatsız değilim şu anda. oturup kalkarken azıcık zorlanıyorum, o kadar.
aman aman ağrı sızı iyi olmuyor zaten sevcan.
bekle, kendi kendine aniden geliversin kuzun..
aynen begüm de bu dediğin pozisyondaydı. haftalardır aynı şekilde yatmaktaydı. dün ani bir hareketle değiştirdi pozisyonunu. sırtını sırtıma döndü, yüzü yukarı bakıyor, göbüşü göbüşümde.. bacaklar kollar yukarı bakıyor yani.. çok fena tekmeler yiyorum şimdi.
ben de doktora sormuştum, üstüne yatıyorum gibi oluyor diye.... ''bişey olmaz, dışardan bu tip hareketlerle bebeğe zarar gelmez.. bebeğin üzerine düşersen falan zarar verirsin ancak..'' demişti.
esracığım aynı şeyleri bende düşünmüyorum değil
çocuk yamuk çıkacak diye bende çok korkuyorumkaydirigubbakcemile3
ama artık nasıl yatıcağımı bilemez oldum
gelsinler dimi ya artıkzemuszemus
hee bir de demin geçmiş okurken gördüm.
çatlamadık hiç diyordu kızlar. içinizi karartmayayım ama şimdiden sevinmeyin çatlamadık diye.
ben doğumdan önceki gün incelemiştim 1 tane incecik çatlak yoktu. ama doğumdan 3 gün sonra karnım karayolları haritasına döndü. çatlaklarım 6 şeritli otoban gibin kalın. :roflol:
meğersem deri gergin olduğundan görünmüyorlarmış. doğurdum hepsi ortaya çıktı.
diyorum 9 ay tutsam içerde Ayaz efendiyi boynuma kadar çatlayacakmışım demek. akannehir
sezeryan olucak canım 20 sini bekliyorum tam günümü bekliyorum 40 haftayı doldurucam dr um ozaman alıcakmış sezeryana
ay eyvah esmer, demek ben mahvolmuşum..
şu anda tiksinmekteyim halimden nerdeyse.. bakarken fena oluyorum.
derim çok inceldi, gerldi feci şekilde... göbüşümün alt kısmı tanınmaz halde. 1 cm bile boşluk yok, her yer çatlak... kalın kalın çatlaklarım var hem de... göbüşün üstünde de var tabi... göğüslerim, bacaklarım, kalçam.. berbat burmda..
demek doğurunca hiç bakılmaz hale gelecem ben. allah allah, yandık... yok mu bu işin çözümü acep?
kendi isteğinlemi peki sezeryan
ben sancım suyum gelcek diye beklemedeyim
ayy bende mi aldırıversem
beklemekten sıkıldm
asılnda normal doğumda istiyorum ama
beklemek ne zormuş ya
kalıcı anacım.
eğer yok mezoterapi, yok lpg tedavisi falan yaptıracaksan acık sönüyor ama temelde kalıcılar.
en azından 2 aydır benimkiler tüm haşmetiylen duruyor bayanssulusmile
kendi isteğim deyil ters olduğundan dolayı sezeryan düzelmiyo
alsanaalsanasmile kızım bu kadar açık sözlü olma
insan alıştıra alıştıra söyler:mymeka:
vücudumuz eskisi gibim olmucak desene
ama olsun herşey miniklerimiz için
kendi isteğinlemi peki sezeryan
ben sancım suyum gelcek diye beklemedeyim
ayy bende mi aldırıversem
beklemekten sıkıldm
asılnda normal doğumda istiyorum ama
beklemek ne zormuş ya
valla bende normal istiyodum ama vazgeçtim yalancı sancılarım bu kadar kuvvetliyse gerçeğini düşünemiyorum bide lavman olayı beni inanılmaz geriyo
e çokta ağırlaştım doktoruma bgn sezeryan istediğimi sölicem ve en kısa zamanda olması istediğimi sölicem
gerçi yok bekleyelim dicek ama ben bekleyemiyorum duş aldım şimdi zar zor
bide bugun biraz başımda dönüyo gibi sersem gibiyim hiçbi işimi yapamıyorum ya
kızlar mağlum hava kapalı
tam tv karşısında şekerleme yapma havasımirmirmirmir
azcık oğluşumla uyuyalımda büyüyelimkaydirigubbakcemile3
size iyi sohbetler
kendinize ve bebiklere iyi bakınopuyorumnanaktan
esracığım normal doğum yapma şansın varsa
epidurelli normal doğum iste
ben öyle istiycem
hiç ağrı çekmiyormuşsun
çocuğun çıktığını anlamıyormuşun bile
sen nerdesin şekerim burda hava aydınlık gibi bende şimdi giyindim 2 buçukta doktorda olucaz kocişi bekliyorum
ben izmirdeyim canım.
hadi iyi haberlerini bekliyoruz.
bakalım bi konuşalım ne dicek inşallah hayırlı haberlerle geliriz dua edin teyzoşlar kociş geliyomuş öpüldünüz hepinizz
kızlar çatlaklar için krem sera diye bi krem varmış ama her eczanede bulunmuyormuş fiyatı da çok uygunmuş 5-6 tl gibi. benim doğumdan sonra sadece sol kasığımda 3-4 çizgi şeklinde çatlağım oluştu mustela kremimi sürmeye devam ediyorum renkleri açıldı gibi ama bu krem sera derin çatlaklara da iyi geliyormuş bi deneyin isterseniz.
sevcan senin dr normal olur dedi mi? çatına baktı mı?tekrar dr'la konuşacaktın ne yaptın?
evet canim kaldi 11 gun insallah ayni gun guzel haberler veririz herkese zaten artik sona yaklasiyoruz ocak ayinda bizden sonra pek dogum yapacak da kalmayacak birkac kisi normal dogumu bekliyor olur sanirim o kadar o zaman kadar doguru tum ocak annisleri gibime geliyorjasmin
doğumlarımız aynı gün peşpeşe bende 23ocakta sabah 9da genel anestezi ile olucak hayırlısı olsun allah yardımcımız olsun aynı gün haberli 2doğum var topikte bakalım süprizde çıkarmı aramızdan deppoda21inde doğum yapıcakmış hadi hayırlısı canım peşpeşe haberlerimiz gelecek allah izin verirse bakalım çok heycanlıyım yahuu
ben de oglak olsun istemistim cok babasiyla ayni burc olsun diye ben kocisimden cok memnunum inanilmaz evcimen ve ev aile duskunu oluyorlar ama doktorum oglak olmasina izin vermedi :) o kadar erken alamam dedi tabi sagligi daha onemli ben de kabul ettim aslidna sevmem kova burcunu cok dahi olduklarei icin kendielrini cok begenirler ama yapacak bisey yok21ine kadar sıkarsan dişini olur canım :))) bizmki de kılpayı kov olucak zaten. oğlakta güzel bir burç baya insan canlısı oluyorlar...benim kovadaki ısrarım dahi burcu oluşu. bide babamız da kova, kızıyla aynı burç olsun istedim ondan :)))
aa canim basladinmi bile ise biz de daha doguramadan gecmis olsun ayaza da iyilesir insallah eminim cok zordur birakip ise gitmek ama ilerde anlar annesi oglusun onun icin calistigini hayat sartlari hem calisan annelerin cocuklari daha bir sorumluluk sahibi oluyolar benim annem de calisiyodu hemd e 40i ciktiginda baslamis eskiden oyleymis ben kendi kendime =tum islerimi yapma sorumlulugu aldim kucukten bu da cok isime yaradi uzulme yani canimdoğum iznim bitti ve işe başladım bugün. :gitme:
sizin daha bebişleriniz karnınızdan bile çıkmadı benim doğum iznim bitti.
gerçekten zor birşeymiş evde bırakıp işe gelmek. bide üşütmüştü zaten hasta gibi aklım iyicene evde kaldı.:sinifsinif:
benim doktorum 38.5 hafta olmadan kesinlikle almiyor esracim ciger gelisimi icin onemliymis 38.5 haftayi doldurmak benim sezaryanim da 39. haftamda olacak insallah o yuzden durabildigi kadar dursun icerde ayni seninle gunlerimiz surda 10 gun daha kaldi sikinti cekecek dayanmaya calis canimvalla ben sezeryandan korkmuyorum açıkcası çünkü 10 gün evvel arkadaşım benim doktorumda benim doğum yapacağım hastanede sezeryan oldu ve o kadar rahatki çok çabuk toprlandı hiçbir sıkıntısıda yok ben aylardır yok bel ağrısı yok bacak bilmemnesi bu son dönemdede yalancı ağrılar sncılar mahvetti beni eminimki doğumda ve sonrasında bu kadr uzun süre ağrım olmaz
normal yatmanın sağa sola dönmenin nasıl bişi olduğunu unuttum koca göbeğimden
aynen bende sürekli dua ediyorum sağlıkla kucağıma alıyım diye
doktorum alabiliriz sorun yok dediği an yatıcam hastaneye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?