2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Ben nurse havey gaz giderici başladım.Bebekim 15 günlük.İçinde 0 aydan itibaren yazıyor zaten.Bitkisel dereotu yağı ve kimyon yağı varmış.Kimyonu biliyordum ama dereotu yağını ilk defa duydum.2 defa verdim bir de poposunun altına sıcak su tulumu koydum pırt pırt yapıp uykuya geçti.

Uyumadığı zaman hiç durmuyor hep emiyorr..Göğsümde süt kalmıyor valla.Süt için de dut kuusu iyi geldi bana.Dut kurusunun hem kalorisi düşük hem süt yapıyor.

Bir de kalorisi az süt yapan bir tatlı tarifi vereyim size.Ananemden kalma bir tarif incir kallemesi diyorlar.

1 kg sütü ısıtıyorsunuz ama kaynamayacak,sıcak olacak.Yarım kg inciri yıkayıp ufak ufak doğruyorsunuz ve ısnınan sütü ocaktan alıp incirleri ekliyorsunuz sonra 10-15dk incirler kaybolana kadar blendırdan geçiriyorsunuz ve kaselere boşaltıyorsunuz.Soğuyunca puding kıvamını alıyorlar.

İçinde ne un ne şker var ve oldukça tatlı ,hafif bir tatlı oluyor.İncir süt yapar ayrıcaa.

tutku kaçrdım ben boru mu patladı
nasıl ısınıyorsunuz ya
çok geçmiş olsun
bizim de olmuştu iki sene önce kışın elektriksobasının önğünde kurutmuştum
canım bizim evde doğalgaz sistemi var ama biz yakmıyoduk zaten ufoyla ısınıyoruz..evimiz küçük iki kişi bize yetiyodu ufo oğlum doğuncada geçmedik doğalgaza idare ediyoruz diye..seneye kısmetse evi değiştiricez boşuna kombi falan masraf etmek istemedik..o yüzden ısınma problem olmadı..iki gündür yatak balkonda ıslaklığı gidiyo yarın odaya geçirip ufoyuda yakıcam öyle kurucak inşallah
sende sağol canım..halıları verdim bugünde yatağı kurutmak sorun işte..
tutku geçmiş olsun hem kar kış hem de bebekle zor olmuştur

tutku geçmiş olsun canım :teselli:

çok sağolun kızlaropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

kızlar bu bebeklere verdiğiniz yağları çayları falan duydukça ben çok şaşırıyorum ya..bi zararı yokmu bebeklere..6 ay anne sütü verin su bile vermeyin diyolar ya..hangisi doğru şimdi..çok şükür benim oğlumun ağlaması sızlaması yok ama ben veremezdim heralde..su bile çok az korka korka veriyorum ben

tutku cnm
ben sımdıye kadar su dısında pek bısey vermedım
2 kere sımdıye kadar sekerlı su verdım karın agrısı ıcın
hemsıreye soyledım gectıyse
sorun olmaz dedı
sekerlı ılık su verdı kayınvaldem

hoya cnm nasıl kopyalayacaz
eşim anlattı ama unuttum
sanada zahmet verıyorum cnm ya

hoşgeldiniz yazısının yanındaki aşkitomu tıkla
sonra hakkımdayı tıkla
çizelgeye kopyala

naberkızlar nasılsınız ben acık bakınıyım geçmişe bakıyım gaz için neler yapanlar varmış anam yetti bu oğlanın gazı bana bugünde anason aldırdım eşime rezene verişyodum ama oda fayda vermedi hiç anason veren varsa ne kadarveriyosunuz

kızlar poseidon dan bi haber var mııı??? doğumdan sonra yazmadı değil mi? :uhm:

ancak girdim kizlar nete, gece 12 den sabah 7 e kadar sanci cektim sunni sanci da verdiler ama 12 den 7 e kadar acilmam 1 cm de kaldi o yüzden her sancida bebegin kalbi zayifladigi icin 10 cm e kadar kalbi dayanmaz bebegin diye sezeryana aldilar. ayrintilari daha sonra yine anlatirim bebek agliyor cok gazi var ve gögüslerim parcalandi emzirmek iskence hibi geliyor. Bir de sezeryan yerimden dolayi bebegi dogru düzgün kucagima alip gezdiremiyorum, cok kötü bisey sezeryan olmak emzirirken bile bebegi tutmakta zorlaniyorum.kafamçokkarıştı

ben gaz icin bebege rezene cayi icirmyi düsünüyorum Hipp in 1 haftalik bebeklerin kullanabilecegi rezene cayi var onu yapicam ins. ise yarar

cnım benm gecmıs olsun hepsi bıttı , hepsını atlattınız. bende 1 cm de kaldım ve tam 36 saat sancı ıle bekletılıp acılma 1 cm ı gecmeyınce sezeryana alındım.aynen dedıgın sıkıntılarıı cektım, göguslerım sezeryan yerm rahat emzırememek ama hepsi bır hafta bılemedın 10 gunde gecıyor merak etme. Allahım bebeğine saglık sıhhat versın herseyın bır çözumu var...sevgıler...a.s.

poseidon geçmiş olsun gözün aydı, sağlıkla büyüt bebeğini
ilk 10-15 gün zor oluyor sezeryanda ama sonrası rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…