öyle valla canımjulii bakıyorum melisa parmağında oynatıyo seni
doğmadan önceki konuşmalar işe yaramadı mı
sözünü dinlemedi bu kız senin
uslu durmuyor
o yapsın bi zahmetkaç gecedir 3 buçuk saat uyuyorum gündüz ne kadar uyusam da dinlenemiyorum akşam olunca uykum geliyor yatamıyorum evde iş miş yapmıyorum gece ölüyorum bitiyorum zaten
kaynanam diyordur ne biçim gelin bu
ne derse dsin onlar olmasa evim o kadar kirlenmez daha iyi dinlenirim her işimi de yaparım
dün kaynana yaptı ama cok gaz yaptıBen nurse havey gaz giderici başladım.Bebekim 15 günlük.İçinde 0 aydan itibaren yazıyor zaten.Bitkisel dereotu yağı ve kimyon yağı varmış.Kimyonu biliyordum ama dereotu yağını ilk defa duydum.2 defa verdim bir de poposunun altına sıcak su tulumu koydum pırt pırt yapıp uykuya geçti.
Uyumadığı zaman hiç durmuyor hep emiyorr..Göğsümde süt kalmıyor valla.Süt için de dut kuusu iyi geldi bana.Dut kurusunun hem kalorisi düşük hem süt yapıyor.
Bir de kalorisi az süt yapan bir tatlı tarifi vereyim size.Ananemden kalma bir tarif incir kallemesi diyorlar.
1 kg sütü ısıtıyorsunuz ama kaynamayacak,sıcak olacak.Yarım kg inciri yıkayıp ufak ufak doğruyorsunuz ve ısnınan sütü ocaktan alıp incirleri ekliyorsunuz sonra 10-15dk incirler kaybolana kadar blendırdan geçiriyorsunuz ve kaselere boşaltıyorsunuz.Soğuyunca puding kıvamını alıyorlar.
İçinde ne un ne şker var ve oldukça tatlı ,hafif bir tatlı oluyor.İncir süt yapar ayrıcaa.
doktor rezene ve ıhlamur verebilirsin dedikızlar bu bebeklere verdiğiniz yağları çayları falan duydukça ben çok şaşırıyorum ya..bi zararı yokmu bebeklere..6 ay anne sütü verin su bile vermeyin diyolar ya..hangisi doğru şimdi..çok şükür benim oğlumun ağlaması sızlaması yok ama ben veremezdim heralde..su bile çok az korka korka veriyorum ben
en az 1 aylık olması lazım acı elma içincadaloz acı elma yağı ile masaj iyi geliyor bi de moralini bozma stres olma
analı babalı büyüt canımancak girdim kizlar nete, gece 12 den sabah 7 e kadar sanci cektim sunni sanci da verdiler ama 12 den 7 e kadar acilmam 1 cm de kaldi o yüzden her sancida bebegin kalbi zayifladigi icin 10 cm e kadar kalbi dayanmaz bebegin diye sezeryana aldilar. ayrintilari daha sonra yine anlatirim bebek agliyor cok gazi var ve gögüslerim parcalandi emzirmek iskence hibi geliyor. Bir de sezeryan yerimden dolayi bebegi dogru düzgün kucagima alip gezdiremiyorum, cok kötü bisey sezeryan olmak emzirirken bile bebegi tutmakta zorlaniyorum.kafamçokkarıştı
benimkide öyleya kızlar benim bebişin yüzü çok kötü oldu
kıpkırmızı sivilcemi isilikmi anlamadım
önce iri kırmızılıklar oluyor sonra iğne başı gibi küçük çıkıntılar kalıyor
bütün yüzünü kapladı yavrucağın ya
ne yapacağımı bilemedim
Özge
Bide mutlaka dogum yapinca hemen bebisini emzir cok önemli ilk gelen süt.Benim oglan agzini acamiyordu kus gibi bir göreceksin bende mememden damla damla agzina akittim o bile yetti.
benim artık bitti kadusumsezeryan olan kızlar kanamanız ne alemde?benim son gaz devam niye böyle oldu anlamadım.daha önceki sezeryanımda bu kadar uzun sürmemişti.bugün 17.gün oldu doğum yapalı hiç azalma yok.günde 3 ped.sizin nasıl?yoksa sadece benim mi böyle oldu?
Krizalit Jjuliett
Bebisler bu dönem anneye cok düskpn oluyorlar bende ilkoglumda 24 saat mememde geziyordum bu sefer emzik vermeyi basardim rahatim.Buda ayni seyi yapiyor bana cok dogal yani yasadiklariniz az sakin olun bebiside sakin birakin biraz aglar gecer .Krizalit mama verme bence sütün yetiyordur emin degilsen hassas bir terazi al derim.Sen kendin tartil sonra bebek kucagindayken tartil kilo aliyorsa sorun diil.Ilk oglumda öyle ölcüyordum bide günde ortalama 4 kez kaka yapiyorsa doyuyor demektir.Gececek bu günler kizlar sabirrrrr.Dün gece oglan bana yapti aynisini kiyamadim bide aglar milleti uyandirmasin istedim gögüsüme koydum öyle uyuduk benimde hosuma gidiyor caktirmayin :)) Öglen gene aynisini istiyor yok canim yat yatagina dedim kiyamet koptu ama bu oglum öbüründen daha sakin yani inat huyu yok iki israr ücüncüde kabulleniyor.Ilki cok fenaydi halada öyle ama bu sekilde yapsaniz bi zarari yok bence anne teniyle sürekli temas halindeki cocuk ilerde daha zeki daha sosyal girisken insanlarla kolay kontak kuran cocuk oluyor.
Oferta
Canim ilk oglani her gün yikiyordum burasi asiri soguk ebe haftada bir yeter yikama fazla dedi kücügü sende havaya göre ayarla kendini.Her gün yüzünü gözünü siliyorum .
Denizeiklim
O dedigin sütten oluyor canim kendi gececek merak etme.
Poseidon
Cok gecmis olsun sezeryan olmusun simdi nasilsin? Bebis nasil?
hatırlıyorumda doğsun artık sabrım kalmadı diyenlere 2009 anneleri karnınızda olduğu günleri özleyeceksiniz bu günlerin kıymetini bilin falan derlerdi
gerçekten öylemi ne
bakıyorum da dertler bitmiyor anneler kayınvalideler gaz sancıları uykusuzluk yara olan memeler
çok zor gibi eyvahedigeldismile
sezeryan olan kızlar kanamanız ne alemde?benim son gaz devam niye böyle oldu anlamadım.daha önceki sezeryanımda bu kadar uzun sürmemişti.bugün 17.gün oldu doğum yapalı hiç azalma yok.günde 3 ped.sizin nasıl?yoksa sadece benim mi böyle oldu?
sanırım problemler hep aynı...benim de memeler parçalandıktan, kovalarca gözyaşı döktükten sonra nihayet aklıma bugün Aras'ın doktorunu aramak geldi, adam aynen şöyle dedi: Hımmm biraz obur olacak galiba, ama memede kaldığı sürece sizi emdiğini düşünmeyin sizi yalancı emzik gibi kullanıyor annesi, memeyi 3 saatte bir 15 dk vereeceksiniz, biraz pışpışlayıp uyutmaya çalışacaksnız olmadı sağdığınız sütü verin uyutun, 15 dk. dan fazla yok dedi...ben de şaşırdım Aras oburuna kalsa beni sabaha kadar emecek, bu sabah süt ağzından ve burnundan fışkırdı resmen...uyanınca bir deneyeceğim bakalım neler olacak, ama 80 cc sütü hazır bulunduracağım yanımda...
haklısın canım cadaloz
bizimki de aynı işte
takmıyorum kimseyi
sezeryan olan kızlar kanamanız ne alemde?benim son gaz devam niye böyle oldu anlamadım.daha önceki sezeryanımda bu kadar uzun sürmemişti.bugün 17.gün oldu doğum yapalı hiç azalma yok.günde 3 ped.sizin nasıl?yoksa sadece benim mi böyle oldu?
Özgecim
Ben bebekle oynuyorum 40 dan sonra olunca böyle oluyor :)))
Ben öztürkce isim istemistim ama cok aradim i türlü uygun bi isim bulamadim.Bunuda son gün arkadas söyledi allahin hediyesi anlami artik italyanca ama anlami güzel diye koyalim dedim.Bizim Türklerden henüz begenen cikmadi annem mete derim kayinvaldemde metin derim diyor valal diyecekseniz mete metin koyardim alla allla dedim :)
ahh canım onun canı acımıyo kı gecer dıyo annelık bole bısey dıyokibelecim ben kullandım işe yaramadı
sana verdiğim krem ismi bi tek iyi geldi
bol e vitaminli bi krem al canım
senin kayınpeder cerrah değilmi yardımcı olur sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?