benim bu 3. doğum, birincide göğüslerim yara olmuştu, emzirirken ağlamıştım, ama özetle öğrendim ki göğüslerin kuru tutulması birinci şart, emzirdikten sonra kurutma makinesi ile kuruttuğumda rahatlamıştı göğsüm, kitapta da gördüm bunu daha sonra, göğüs pedleri havasız bırakıp yara yaptı bu iki, birini emzirirken diğerindeki sızıntı için zaten sızan göğsü elinle bastırıp oğuşturuyorsun, sızıntıyı durduruyorsun ama normaldeki sızıntılar için o küçük pamuklu beyaz bezler en sağlıklısı, üçüncü olarak emzirdikten sonra göğüs ucunu sütünüzle silmek en hijyenik yöntem, kremden çok daha sağlılklı, bir de sütün gelmesinde zorluk olursa veya göğüs acıdıysa süt çekme pompası işe yarıyor ama devamlı kullanmayın, bu defa da süt çok fazla fışkırmaya başlıyor, o da iyi olmuyor, ılık duş da faydalı oluyor, emzirirken bebeğin o kahverengi bölgenin tamamını ağzına alması gerekiyor, ucunu alırsa da yara oluyor, son olarak emzirirken çok bol sıvı tüketin, süt hariç, süt baştan bebeğe gaz yapıyor, su, kuru üzüm şerbeti, meyve suları falan ve asla aç kalmayın, aç kalınca sütünüz hemen azalıyor, ve başlangıçta bebek her istediğinde emzirin, saate falan bağlamayın, çünkü süt yapımı arz talep meselesi, bebek çektikçe üretim artıyor, asla da stres yapmayın, doğduğunda emmez diye korkmayın, bebek o refleksle doğuyor, meme ucunu onun ağzının kenarına değdirirseniz o zaten dönüp emmeye başlıyor, ben çocuklarımı oldukça uzun süre emzirdim, bunda da inşaallah emzirmek istiyorum, normal doğumda da sezeryanda da hemen emzirdim, süt de hemen geldi, sezeryanda hemen gelmez falan diyorlar, öyle bir şey yok, kararlı olun ve inanın, biliyorsunuz o ilk gelen sıvı, halk arasında ağız asıl adı kolestrum bebek için çok faydalı, bebeğin sarılık olmasını bile engelliyor, kolay gelsin...