- 4 Haziran 2007
- 9.099
- 17.645
- 448
başın sağolsun cnm,mekanı cennet olsun,ben de Yasin okumaya çalışacam inş.günaydın kızlar..moralim çok bozuk.dün gece anneannem vefat etmiş bugün öğle namazıyla cenazesi kalkıcak.durumu kötüydü annemde bir aydır yanındaydı bartında..allah mekanını cennet eder inşallah..
bide yazdıklarınızı okudum koptum tamamen..nasıl bi dünya bu..bi yanda doğum bi yanda ölüm..kafam kazan gibi..böyle durumlarda hiç ağlayamam ben şu anda taş gibi heryerim ağlayamıyorumda..:sinifsinif:
cnm çok güzel şeyler yazmışsın,çok bilgilendirici,sağol..Delf
Selam söle benden almanlara :)))
Esmerim
Bütün yazdiklarini okudum hic bu konuya kafani takma.Cünki ben büyük oglanda calismadim dedim bu yastan sonra cocukla ilgileneyim cocuk benden sogumasin vs vs Üstelik 6 aya kadar sadece anne sütü ile beslendi benim oglan benim yatagimdan cikmadi ama o bahsettigin seyler bizdede oldu.Böyle bakinca dogal geliyor bana .O zamanlar bende üzülmüstüm ya o kadar yanindayim niye yemiyo vs vs diye takmistim ama zamanla baktimki cocuklar cevreyle öyle cok ilgileniyorki.Özellikle sosyal olan cocuklar anne nasil olsa garanti ben bilmedigimi ögreneyim gibi bi mantiklari oluyor.Bak benimki 6 yasinda hala gelgitler olur bi ara beni tanimaz bi ara bana yapisir bacaklarimda gezer.Dur daha takma kafana 2 yas sendromu var senin otoriteni sallamayacagi zamanlar gelecek.Ama su bi gercekki anne annedir kimsede onun yerini dolduramaz.Bak bi sefer 2,5 yasindaydi Istanbulda beni deli etmisti yerlere yatar tepinerek aglardi ben bisi dersem yapmamak icin.Kuzenimin is yerindeyiz bahcede cay iciyoruz gitme cocugum kaybolursun yanimda oyna diyorum yok yola kaciyor yere atti kendini gene bende kizdim sort vardi bacagina bi tane patlattim.Ne yapti biliyomusun o sirada cay bardaklarini almaya gelen cayci kadinin elini tuttu onla gitti .Hepimiz kaldik öyle bi pisman oldum ama bende inatim anlasin bazi seyler tehlikeli ve anne sözü dinlenecek ne olursa olsun.Sonra kötü bisi olacagini benim tokatim bacagina gelsin cok takmadim iki dakika durdu kadinin yaninda unuttu gene geldi yanima :)) Cocuklar ne yaptiklarini beyinlerinde tutmuyorlar o an yeni seyleri ögrenmenin hevesi oluyor. Anne kokusu olayini bilemiyorum ya ilk günler gözler görmüyor belki o an süt kokusu ariyor ama 4-5 aylikta kokuya bakmaz sanmam yani. Artik biz bu bicirlarla bi ömür beraberiz o yüzden böyle üzüp harap etme kendini zaman zaman her türlü seyi yasayacagiz.Anne sogukkanli olmali cünki cocuk anneye kasti yapmiyor nankörde degil sadece yeni bidünya onun icin oda tanimak istiyor.Calisan anneyim diyede vicdan azabi olmasin hic farketmiyor.Birde karakter meselesi her cocugun nasil göz rengi sac reng degisikse huyuda degisik.Kimi anneye cok yapisik kimi degil.Annenin onu ihmal etmesi diye bisi yok öyle her saniye yapis yapis bir arada olmak gerekmiyor. Ben oglani 3 yasinda yuvaya verdim burda mecburi bi kez aglamadi anne beni birakma diye ortaligi birbirine katma derdindeydi.Hala okuldada öyle.Önemli olan bir arada az zamanda olsa kaliteli zaman gecirmek.Düzenli zaman ayir oglana o zamanda ona bisiler ögret.Ilaki ögrensin diye cevap bekleme ilk zamanlar anlasilmiyor ögrendigi zamanla farkediliyor.Mesela hayvan resimli kitap al yazisiz her aksam bi bes dakika yatmadan o kitaba bakin beraber hayvanlari anlat ona seslerini cikart komik taklitlerini yap sen cok kolay becerirsin bunlari.Bu senin oglana yeter sni bidahaki görüsmenize kadar özlemle sabirla bekler.Birak yalnizkende seni aramasin ne güzel iste ortama ögrenmeye konsantrasyonu artar okul zamani cok önemli oluyor bu.
Neyse sabah sabah cok dirdir ettim sana umarim isine yarar yazdiklarim
cnm nur nasıl huysuz bir bebek mi yoksa uslu mu?annenin çalışması biraz da bebeğe bağlı sanırım,günaydın kızlar
tutku başın sağolsun mekanı cennet olsun ananenin
senin yapabileceğin bi yasin okumak şimdi rahatlatır seni
esmer feyza delf mehlika bana bakın işe dönsem mi diye düşünme zamanındayım zaten siz böyle dedikçe kafam kurcalanıyo
ama bana kalırsa iznini uzatabildiğin kadar uzat,ama çalışmaktan da vazgeçme derim,
geçmiş olsun cnm,Allah acil şifalar versin,gaz sorunu bizde de hala bitmedi,bebik hastaa ben kötüyüm ağlama krizlerine giriyoo o zaan morarıyoo
geçen acile gittik doktor sadece gazdan diyo 38,5 ateş
sürekli yanındayım modemde hala bozuk eltimden yazıyom
modem yapılsın daha sık girerim öptüm herkesi ben kaçar opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
bir bitseydi hayırlısıyla da rahat etseydik,bugün işyerinde yemekte nohut,mercimek çorba,cacık vs vardı tam da gaz yapan yiyecekler yesen bi dert yemesen bir dert,
sanırım bu gece de bize uyku yokeyvahedigeldismile
ayy evet yaa,Adanaya gittim geldim hep yabancı nickler,bunlar kim acaba yenimi katıldılar diye aklımı kurcalıyor benimde..temizlik konusuna gelince bıktım artık temizlikten,ev cadde kenarında çok çabuk kirleniyor,üstelik çok fazla da açmıyorum pencereleri ama nereden geliyorsa geliyor bir sürü toz..Ayseda
Hayirli olsun yeni nickin bida nick degisince mesaj at bi bu hatun nerelerde yok diye düsünüyorum bide bu yeni kisi kim diye düsünüyorum aklimi mesgul etme cok yogunum zaten nereyi temizlesem diye bakiniyorum önemli yani :))))))))))
Ayseda
Ne bilim bende inanmiyorum aslinda bide fizik okuyunca insan nerdeyse hic biseye inanmiyor herseye enerji diye bakiyor ama dedigim gibi daraldigin yalniz kaldigin durumlarda sibop gibi bisi patlamak yerine ordan veriyorum havayi:)
:)))))))