2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar..moralim çok bozuk.dün gece anneannem vefat etmiş bugün öğle namazıyla cenazesi kalkıcak.durumu kötüydü annemde bir aydır yanındaydı bartında..allah mekanını cennet eder inşallah..
bide yazdıklarınızı okudum koptum tamamen..nasıl bi dünya bu..bi yanda doğum bi yanda ölüm..kafam kazan gibi..böyle durumlarda hiç ağlayamam ben şu anda taş gibi heryerim ağlayamıyorumda..:sinifsinif:
başın sağolsun cnm,mekanı cennet olsun,ben de Yasin okumaya çalışacam inş.
Delf
Selam söle benden almanlara :)))

Esmerim
Bütün yazdiklarini okudum hic bu konuya kafani takma.Cünki ben büyük oglanda calismadim dedim bu yastan sonra cocukla ilgileneyim cocuk benden sogumasin vs vs Üstelik 6 aya kadar sadece anne sütü ile beslendi benim oglan benim yatagimdan cikmadi ama o bahsettigin seyler bizdede oldu.Böyle bakinca dogal geliyor bana .O zamanlar bende üzülmüstüm ya o kadar yanindayim niye yemiyo vs vs diye takmistim ama zamanla baktimki cocuklar cevreyle öyle cok ilgileniyorki.Özellikle sosyal olan cocuklar anne nasil olsa garanti ben bilmedigimi ögreneyim gibi bi mantiklari oluyor.Bak benimki 6 yasinda hala gelgitler olur bi ara beni tanimaz bi ara bana yapisir bacaklarimda gezer.Dur daha takma kafana 2 yas sendromu var senin otoriteni sallamayacagi zamanlar gelecek.Ama su bi gercekki anne annedir kimsede onun yerini dolduramaz.Bak bi sefer 2,5 yasindaydi Istanbulda beni deli etmisti yerlere yatar tepinerek aglardi ben bisi dersem yapmamak icin.Kuzenimin is yerindeyiz bahcede cay iciyoruz gitme cocugum kaybolursun yanimda oyna diyorum yok yola kaciyor yere atti kendini gene bende kizdim sort vardi bacagina bi tane patlattim.Ne yapti biliyomusun o sirada cay bardaklarini almaya gelen cayci kadinin elini tuttu onla gitti .Hepimiz kaldik öyle bi pisman oldum ama bende inatim anlasin bazi seyler tehlikeli ve anne sözü dinlenecek ne olursa olsun.Sonra kötü bisi olacagini benim tokatim bacagina gelsin cok takmadim iki dakika durdu kadinin yaninda unuttu gene geldi yanima :)) Cocuklar ne yaptiklarini beyinlerinde tutmuyorlar o an yeni seyleri ögrenmenin hevesi oluyor. Anne kokusu olayini bilemiyorum ya ilk günler gözler görmüyor belki o an süt kokusu ariyor ama 4-5 aylikta kokuya bakmaz sanmam yani. Artik biz bu bicirlarla bi ömür beraberiz o yüzden böyle üzüp harap etme kendini zaman zaman her türlü seyi yasayacagiz.Anne sogukkanli olmali cünki cocuk anneye kasti yapmiyor nankörde degil sadece yeni bidünya onun icin oda tanimak istiyor.Calisan anneyim diyede vicdan azabi olmasin hic farketmiyor.Birde karakter meselesi her cocugun nasil göz rengi sac reng degisikse huyuda degisik.Kimi anneye cok yapisik kimi degil.Annenin onu ihmal etmesi diye bisi yok öyle her saniye yapis yapis bir arada olmak gerekmiyor. Ben oglani 3 yasinda yuvaya verdim burda mecburi bi kez aglamadi anne beni birakma diye ortaligi birbirine katma derdindeydi.Hala okuldada öyle.Önemli olan bir arada az zamanda olsa kaliteli zaman gecirmek.Düzenli zaman ayir oglana o zamanda ona bisiler ögret.Ilaki ögrensin diye cevap bekleme ilk zamanlar anlasilmiyor ögrendigi zamanla farkediliyor.Mesela hayvan resimli kitap al yazisiz her aksam bi bes dakika yatmadan o kitaba bakin beraber hayvanlari anlat ona seslerini cikart komik taklitlerini yap sen cok kolay becerirsin bunlari.Bu senin oglana yeter sni bidahaki görüsmenize kadar özlemle sabirla bekler.Birak yalnizkende seni aramasin ne güzel iste ortama ögrenmeye konsantrasyonu artar okul zamani cok önemli oluyor bu.
Neyse sabah sabah cok dirdir ettim sana umarim isine yarar yazdiklarim
cnm çok güzel şeyler yazmışsın,çok bilgilendirici,sağol..
günaydın kızlar

tutku başın sağolsun mekanı cennet olsun ananenin

senin yapabileceğin bi yasin okumak şimdi rahatlatır seni

esmer feyza delf mehlika bana bakın işe dönsem mi diye düşünme zamanındayım zaten siz böyle dedikçe kafam kurcalanıyo
cnm nur nasıl huysuz bir bebek mi yoksa uslu mu?annenin çalışması biraz da bebeğe bağlı sanırım,
ama bana kalırsa iznini uzatabildiğin kadar uzat,ama çalışmaktan da vazgeçme derim,
bebik hastaa ben kötüyüm ağlama krizlerine giriyoo o zaan morarıyoo
geçen acile gittik doktor sadece gazdan diyo 38,5 ateş
sürekli yanındayım modemde hala bozuk eltimden yazıyom
modem yapılsın daha sık girerim öptüm herkesi ben kaçar opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
geçmiş olsun cnm,Allah acil şifalar versin,gaz sorunu bizde de hala bitmedi,
bir bitseydi hayırlısıyla da rahat etseydik,bugün işyerinde yemekte nohut,mercimek çorba,cacık vs vardı tam da gaz yapan yiyecekler yesen bi dert yemesen bir dert,
sanırım bu gece de bize uyku yokeyvahedigeldismile
Ayseda
Hayirli olsun yeni nickin bida nick degisince mesaj at bi bu hatun nerelerde yok diye düsünüyorum bide bu yeni kisi kim diye düsünüyorum aklimi mesgul etme cok yogunum zaten nereyi temizlesem diye bakiniyorum önemli yani :))))))))))
ayy evet yaa,Adanaya gittim geldim hep yabancı nickler,bunlar kim acaba yenimi katıldılar diye aklımı kurcalıyor benimde..temizlik konusuna gelince bıktım artık temizlikten,ev cadde kenarında çok çabuk kirleniyor,üstelik çok fazla da açmıyorum pencereleri ama nereden geliyorsa geliyor bir sürü toz..
Ayseda
Ne bilim bende inanmiyorum aslinda bide fizik okuyunca insan nerdeyse hic biseye inanmiyor herseye enerji diye bakiyor ama dedigim gibi daraldigin yalniz kaldigin durumlarda sibop gibi bisi patlamak yerine ordan veriyorum havayi:)

:)))))))

mesela şu an msn'den bu konuyu bi arkadaşla konuşuyorum. kk'ya üyesi aynı zamanda.
kendisi lisede rehber öğretmen ve 2 yaşında kızı var. ananesi bakıyor.

çocuk anneye gelmek istemiyor kimi zaman, ananesinin arkasından ağlıyor.
ve diyor ki param olsa güvenilir bir bakıcı bulurdum; çünkü aralarında böyle bir bağ oluşmayacak ve heyecanla beni bekleyecek o zaman.
o da hiç emziremedi benim gibi.
yaa neden öyle düşünüyosun esmerim sende her nne gibi emzrmek istedin ama olmadı hem ben saa bişiy diyimii annenin alnındamum yanarmış bebe tanırmış doğuranını 3 yaşına kadar kim bakarsa ona daha çok gülücük yapması normal zaten ama seni unutmaz bakıcı olayına gelince benim arkadaşımın bebesi bakıcıya anneanne diyodu fark olmuyo yanii ilgi önemli olan neticede sende onun geleceği için çalışıyosun
günaydın kızlar..moralim çok bozuk.dün gece anneannem vefat etmiş bugün öğle namazıyla cenazesi kalkıcak.durumu kötüydü annemde bir aydır yanındaydı bartında..allah mekanını cennet eder inşallah..
bide yazdıklarınızı okudum koptum tamamen..nasıl bi dünya bu..bi yanda doğum bi yanda ölüm..kafam kazan gibi..böyle durumlarda hiç ağlayamam ben şu anda taş gibi heryerim ağlayamıyorumda..:sinifsinif:
başın saolsun canımcım
sağol meltemcim çok güzel şeyler yazmışın.

ben her akşam yatmadan önce masal anlatıyorum mesela. rutin oluşturmak için.
veya eve gittiğimde büyük adammış gibi neler yaptım anlatıyorum, bebek gibi konuşmuyorum ama. sadece kelimeleri daha yavaş söylüyorum.
şimdi 1-2 el işi oyuncak yapma çabasındayım. oyuncak dediğime bakma pet şişeyle falan. bakalım ne olacak.
çok klişe belki ama kaliteli zaman geçirme çabasındayım.

bilmiyorum arasıra gelirler bana böyle. lohusalık yaşayamadım ya, şimdi yapıyorum onun için herhalde
yap bacım yap hakkındır biz lohusalık yaaprken sen hastanelerde ee kolay diğil birikimler çıksın ağlada açıl ama çok ağlama
Hoyacim
Benim esimin 27 yasinda kizi var ondanda 2 yasinda torunu var yani cocugun dayisi kendinden 2 yas kücük oluyor bu durumda .Esim yalnizken cok kasar kendini ciddi durayim diyede ben olunca adamda saliyor kendini ben kasamiyorum öyle ya

maşallah size meltem abla hem torun hem bebe hee süpermiş

mehlika nur çok huysuz oldu hele son günlerde çok çabuk sinirlenbiyo bağırıyo saçımızı çekiyo falan

anam benim oğlanda dün gece sabaha kadargaz sancısı çekti mafitti beni sabaha kadarsarı kızdan ayrılmadı artık göğüslerimin ucu resmen acıdı yani o derece kafayı yicem yavvv bide belim bi azıyoki gece sormayın gitsin tam gazımız bitti derken tüm şiddetiyle geri geliii dün gece rahat 1 kilo almuştu çağan okaaa emmeyeohaoldumsmile yarın misaifr var ev süpürülecek pasta yapılıcak ama yapacak karı yokkmafoldumben daha çamaşırımı asacam bi balkon yıkadım anca yavvv off offf

getüremen 2 gündür dışarlardayız dün de sahildeydik rus bazarında falan bugün dinlencez hıh

biz salı cadıyla buluştuk ya aslında cadı avmde bizi çok aramış ben de aşağı gelir diye orda bekliyodum o da gitmiş beni mağazalarda aramışalsanaalsanasmile
geldiler sonra oturduk çağan uyuyodu bi baktım kocelerimiz gidiyi biz accuk konuştuk o arada çağan uyandı onu sevdim eccük maşaallah topaç gibi bişey gollarum goptu cadu da utanmasa sen emzür deycek hiç oralu olmadu:)alsanaalsanasmile
sonra fotoğraf çekündük zira cadu acele ediyi çağana kriz gelecek diye hemen gitmek istedü benü sevmedü sanusam:sinifsinif:
sonra kocelerimiz geldü cadu da bebeyi emzürmeye gittü anam bizim goceler bi başladu gonuşmaya bizim bebe şöyle yapıyo şunu ediyo şöyle uyuyo falan anaaam dedim sankü bunnar doğurmuş şunnara bak
sonra cadu garusu emzümeden geldi çağan gazlanmış aşkım al gazını çıkar dedü adama kocesi de aldı çağanı avmde uçak gibim dolaştırdı gazı en iyi öyle çıkıyomuş zira başka türlü .çıkmazdı
sonra cadu ve saz arkadaşları gitti markete de gireceklermiş eşi rapor almış hemen tüyelim biri görür diyo zati neysem onları yolculadık kumpir yediük yukarı çıktık markete cadı bağırıyi peşimden havvvaaaaaaa bil bakalım neyin yok ben de telefonum dedim garu almuş benüm telefonu götürüyimiş son anda farketmiş getirdi ALLAhtan nmuru götümedü

nan zatii geçmişi okumaktan nevrim döndüü biz gaz konusunda uzmanlığı geçtik prof olduk uçak helikopter teyyare kocamın yapmadıı kalmii ogüdnen beri çok huysuz çağan daha şimdi anca uyudu geceden beri ıhh ıhhh ıhh ıhhh yidi ömrümü telefon olayınagelince ben onu benimkinin biüst modeli sandım çalıyım dedidim sora baktımki aynısımış seninküde adiymiş geri verem dedimlülülülülülü emme kocanın çağana bakışını unutamıyom ne kadan büyük bu bebe dirkene:)))

Hoyacim
Benim esimin 27 yasinda kizi var ondanda 2 yasinda torunu var yani cocugun dayisi kendinden 2 yas kücük oluyor bu durumda .Esim yalnizken cok kasar kendini ciddi durayim diyede ben olunca adamda saliyor kendini ben kasamiyorum öyle ya
eşinin ve senin yaşınız kaç sorması ayup..
biz salı cadıyla buluştuk ya aslında cadı avmde bizi çok aramış ben de aşağı gelir diye orda bekliyodum o da gitmiş beni mağazalarda aramışalsanaalsanasmile
geldiler sonra oturduk çağan uyuyodu bi baktım kocelerimiz gidiyi biz accuk konuştuk o arada çağan uyandı onu sevdim eccük maşaallah topaç gibi bişey gollarum goptu cadu da utanmasa sen emzür deycek hiç oralu olmadu:)alsanaalsanasmile
sonra fotoğraf çekündük zira cadu acele ediyi çağana kriz gelecek diye hemen gitmek istedü benü sevmedü sanusam:sinifsinif:
sonra kocelerimiz geldü cadu da bebeyi emzürmeye gittü anam bizim goceler bi başladu gonuşmaya bizim bebe şöyle yapıyo şunu ediyo şöyle uyuyo falan anaaam dedim sankü bunnar doğurmuş şunnara bak
sonra cadu garusu emzümeden geldi çağan gazlanmış aşkım al gazını çıkar dedü adama kocesi de aldı çağanı avmde uçak gibim dolaştırdı gazı en iyi öyle çıkıyomuş zira başka türlü .çıkmazdı
sonra cadu ve saz arkadaşları gitti markete de gireceklermiş eşi rapor almış hemen tüyelim biri görür diyo zati neysem onları yolculadık kumpir yediük yukarı çıktık markete cadı bağırıyi peşimden havvvaaaaaaa bil bakalım neyin yok ben de telefonum dedim garu almuş benüm telefonu götürüyimiş son anda farketmiş getirdi ALLAhtan nmuru götümedü
:roflol::roflol:
slm kızlar ben geldim
napıyosunuz bebekler nasıl iyi geçiniyomusunuz

slm cnm hoşgeldin,
ecrin sende hoşgeldin cnm,alıntı yapmıştım olmamış

yaa beyim hala tosun ne kadan büyüktü bee deyip duruyi o da unutamamış zati

naniknaniksırnaşık şey verim sizde bi gece kalsın çağan zatii daha kucan unutmak istesede unutamaza:sm_cool::teytey:
esmerim biçim biçim naber kız depresif esmerim gittimi lohusalık sendromun bak saada reçete yazdım al çağanı bi gece depresyon sendrom bişiy kalmaz:dance:

hoya;
cadı senin telefonu yürütecekmiş de son anda imana gelmiş bence kaydirigubbakcemile3

yaa neden öyle düşünüyosun esmerim sende her nne gibi emzrmek istedin ama olmadı hem ben saa bişiy diyimii annenin alnındamum yanarmış bebe tanırmış doğuranını 3 yaşına kadar kim bakarsa ona daha çok gülücük yapması normal zaten ama seni unutmaz bakıcı olayına gelince benim arkadaşımın bebesi bakıcıya anneanne diyodu fark olmuyo yanii ilgi önemli olan neticede sende onun geleceği için çalışıyosun

yap bacım yap hakkındır biz lohusalık yaaprken sen hastanelerde ee kolay diğil birikimler çıksın ağlada açıl ama çok ağlama

yaa aslında normal bi zamanda bunları başkası yazsa saçmalama tanır annesini derdim ama geldiler ya bana bugün ondan böyle oldum. geçer herhalde akşama kadar.

iyi geldi ağlamak ama çok dolmuşum uzun zamandır.

naniknaniksırnaşık şey verim sizde bi gece kalsın çağan zatii daha kucan unutmak istesede unutamaza:sm_cool::teytey:
esmerim biçim biçim naber kız depresif esmerim gittimi lohusalık sendromun bak saada reçete yazdım al çağanı bi gece depresyon sendrom bişiy kalmaz:dance:

cıkkss olmaz, çağan gece uyumii.
ben uyuyan bebe isterem zemuszemus

Son düzenleme:
ee uyuyna uslu bebe olunca depresif oliin kızım al işte saaa memeni vee emmemde dimez :))) daha napam bi bacı olarak ben saaa bee

mehlika nur çok huysuz oldu hele son günlerde çok çabuk sinirlenbiyo bağırıyo saçımızı çekiyo falan
ayy cnm,yerim onun sinirini ben,
cnm o zaman iznini uzat,rapor mapor al,ama çalışmayı da tamamen bırakma bence..
anam benim oğlanda dün gece sabaha kadargaz sancısı çekti mafitti beni sabaha kadarsarı kızdan ayrılmadı artık göğüslerimin ucu resmen acıdı yani o derece kafayı yicem yavvv bide belim bi azıyoki gece sormayın gitsin tam gazımız bitti derken tüm şiddetiyle geri geliii dün gece rahat 1 kilo almuştu çağan okaaa emmeyeohaoldumsmile yarın misaifr var ev süpürülecek pasta yapılıcak ama yapacak karı yokkmafoldumben daha çamaşırımı asacam bi balkon yıkadım anca yavvv off offf

nan zatii geçmişi okumaktan nevrim döndüü biz gaz konusunda uzmanlığı geçtik prof olduk uçak helikopter teyyare kocamın yapmadıı kalmii ogüdnen beri çok huysuz çağan daha şimdi anca uyudu geceden beri ıhh ıhhh ıhh ıhhh yidi ömrümü telefon olayınagelince ben onu benimkinin biüst modeli sandım çalıyım dedidim sora baktımki aynısımış seninküde adiymiş geri verem dedimlülülülülülü emme kocanın çağana bakışını unutamıyom ne kadan büyük bu bebe dirkene:)))
bizim de gaz sorunumuz bitmedi yahuu,bizim kızında ağlama nöbetleri tuttuğunda eşim omuzuna alıp ayaklarını da havaya dikip uçak pozisyonu yapıyordu,bir tek öyle duruyordu zatii,
benimki de bonusu olsun çağanın,depresyon falan kalmaz,çok mülayim bişey olursun:))

ee uyuyna uslu bebe olunca depresif oliin kızım al işte saaa memeni vee emmemde dimez :))) daha napam bi bacı olarak ben saaa bee

hee boş boş emdiririm. Ayaz'a öyle dediydim en sonunda tükürdüydü memeyi "ne uğraşacam, em Allah em birşey gelmiyor diye"
çağan da tükürür sonunda sırnaşık şey

benimki de bonusu olsun çağanın,depresyon falan kalmaz,çok mülayim bişey olursun:))

depresyona girmeye fırsta bulamam dimi kaydirigubbakcemile3

kız cadaloz niçin julinin avatarını çaldın,nicke bakmayınca juli saniim seni,

Back
X