2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

iyi geceler kizlar ancak geldim eve bugun kardesime gittim tam giderken burakin esyalarini hizli hizli hazirlayayim derken ayagimi yatagin bazasina carptim cok acidi ama evden cikiyoduk tam biraz acisa da arabayi kullandim gittim seke seke aksama dogru morarmaya basladi parmagim acaip sisti bir de agrisi artti buz falan koydum ama yok gecmiuyor aksam kardesimin esi gelince bakti kizdi niye hastaneye gitmediniz bu saate kadar kalk gidiyoruz dedi beni gotuirdu ama ayakkabi bile giyemiyorum o anda terlikelrle gittim film cekildi veee kucuk parmagim kirilmis bandajladilar sardilar gonderdiler eve zor yuruyorum ayagim uzatip yatiyorum su an burak da agliyor saolsun annem bakiyor yavrum hissetti galiba acimi aglamis ben gidince hasttaneye hep 11e kadar da uyumamais geldigimd euyanikti hala eve gelirken arabada uyudu simdi uyandi yine benden haberler boyle 15 gun bandajliyim ayakkabi falan giyip disarlara da cikamam eve hapsoldum bu sicaklarda neyse daha kotu bisey olmasind a ne yapalim katlanacagiz

canım gecmıs olsun, görunmes kaza.. allah beterınden korusun... ınsallah agrısı sızısıda cabucak gecer...

kızlar herkese merhabalar.. birşey soracagım.. bu aylarda bebişlerin agzına surulmemesı gereken yiyecekler neler... bilgisi olan varmı?

evet anim kaplama.bulrsak sanada soyleri.sen şimdi dinlenmene bak.moralinin daha iyi olmasina da ok sevindim.masallah esine de:))

hante bilmiyorum anim ya.yetişkinlerde de ok sık goruldugu iin mi aaba:))
bal da 1 yasa kadar verilmiyormus botoulism riski oldugu iin

bzm doktorumuz 6.aydan itibaren muz çilek kivi verebilrsin dedi...
ben eceye elma sıkıyorum içiyor bayılıyor hatta...havuçu artık niyeyse sevmiyor eskisi gibi...
ama ben arada azıcık muz yalattım...çilekte....
bişey olmadı çok şükür...:nazar:

slm hakoperi ben burdayim ama arada burakla ilgileniyodum simdi uyuttum ben de bacagimi havaya kaldirdim kucagimda bilgisayar oturuyorum tvde chp kurultayi vardi onu seyrediyodum

slm jasmin cim iyisindir umarım

bende kuzeyi babannesine bıraktım sütünüde ayarladım dükkana geldim kulübü dolanıyodum canım ayrılması biraz zor oldu ama çıkmak zorundaydım dayanamıyorum onsuz durmaya

cok zor gercekten 4 aydir bebislerle vakit gecirmeye o kadar alistikki bir an ayrilsak aklimiz onlarda ama mecburen de arada birakip cikmamiz gerekiyor buna da alismamiz laizm calisan annislerimiz ne yapsin onlar mecbur gidiyolar ise her gun yeterki saglikli olsun da bebsielr

doğru diyosun jasmin ama kıyamıyorum işte sanki bakamaz sanıyorum aklım hep onda bide benden ayrılamıyo hiç odadan çıkınca çığlık çığlığa dayanamıyorum ondan

iyi geceler kizlar ancak geldim eve bugun kardesime gittim tam giderken burakin esyalarini hizli hizli hazirlayayim derken ayagimi yatagin bazasina carptim cok acidi ama evden cikiyoduk tam biraz acisa da arabayi kullandim gittim seke seke aksama dogru morarmaya basladi parmagim acaip sisti bir de agrisi artti buz falan koydum ama yok gecmiuyor aksam kardesimin esi gelince bakti kizdi niye hastaneye gitmediniz bu saate kadar kalk gidiyoruz dedi beni gotuirdu ama ayakkabi bile giyemiyorum o anda terlikelrle gittim film cekildi veee kucuk parmagim kirilmis bandajladilar sardilar gonderdiler eve zor yuruyorum ayagim uzatip yatiyorum su an burak da agliyor saolsun annem bakiyor yavrum hissetti galiba acimi aglamis ben gidince hasttaneye hep 11e kadar da uyumamais geldigimd euyanikti hala eve gelirken arabada uyudu simdi uyandi yine benden haberler boyle 15 gun bandajliyim ayakkabi falan giyip disarlara da cikamam eve hapsoldum bu sicaklarda neyse daha kotu bisey olmasind a ne yapalim katlanacagiz

cok gecmıs olsun canım

selam kızlar ayy çok kötüyüm gözlerim felaket yanıyo ayy temizlikten baksetmişiniz ay bende kadınla konuştum ama çağanın yüzünden almak nasip olmadı heryerim batık dipdoruk temzilik yapmam lazım çağan çok hasta burnu habire akıyo acayip öksürüyo uyanıkken sürekli ağlıyo çığlık çığlığaa geceden beri ayakyatız eşimde bende ayy ayy dua edinde hemen iyileşsin yaa

cok gecmıs olsun cagana ınallah cabucak ıyılesır kıyamam..

Benim bebişimin de burnu tıkalı 1 haftadır,her gün 3-4 defa temizliyoruz,buhar makinesini açıyoruz ama geçiremedik bi türlü,ıhlamuru ne kadar veriyorsunuz bebişlere

sıze de gecmıs olsun canım ıhlamuru ıcebıldıgı kadar verıyorum hem burun tıkalı olunca bol sıvı alması gereklıymıs hem de sıcak sebebıyle ıcebıldıgı kadar dedı dr ıcıne de bır ıkı dmla lımon..

mama unitesi sandalye uerine oturtulanburdaki model gibi seyahat iin super

kibelesr daha one paylaşmişti hatta

yaa bunu mothercare magazalarında goren olursa bana mutlaka haber verebılır mı hangı magazada oldugunu kesın alacagım ben julı caddebostanda goremmemıs :(((

bende öyle bırsey duymustum ama tam emın olamadım. içindekı hangı maddeden biliomusun cnm?

canım alerjı olasılıgı yuksek besın oldugundan verılmıyormus

netten gorduklerım sunlar

• Tütsülenmiş yada işlemden geçirilmiş etler(sosis, pastırma gibi). Hem nitrat ve diğer kimyasal maddelerden, hem de yağ ve kolesterolden zengin olan ve bazen kemik içerebilen bu gıdalar, bebeklere çok nadiren verilmelidir.
• Tütsülenmiş somon ya da alabalık gibi tütsülenmiş balıklar. Tazeliklerini korumak için genellikle nitratlarla muamele edilen bu gıdalar bebekler için uygun değildir.
• Suyun kirli olduğu yerlerde yakalanan balık.
• Kafein ve ilişkili bileşikler içeren kahve, çay, kakao, ve çikolata gibi yiyecek ve içecekler. Kafein bir bebeği çok sinirli hatta daha kötü yapabilir, kalsiyumun ve diğer besleyici maddelerin emilimini engelleyebilir.

• Sütsüz krema (yağ, şeker, ve kimyasal maddelerle doludur), donmuş soya fasulyesi sütü ile yapılan tatlılar gibi taklit yiyecekler, meşrubatlar(gereğinden çok şeker ve bazen de kimyasallar içerirler). Bebeğinizi kimyasal kokteyller ile değil,gıda ile besleyin.
• Doğal ot çayları vermeyin. Bunlarda çoğu kez şüpheli maddeler bulunabilir ve bebeğin vücudu üzerinde sıklıkla istenmeyen etkiler oluşturabilir.
• Bebekler için özel olarak hazırlananlar haricindeki vitamin preperatları. Aşırı vitamin bebekler için özellikle zararlı olabilir, çünkü vücutları onları erişkinler kadar çabuk işleyemez. Çiğnenebilir C vitamini preperatlarındaki asit dişlere zarar verebilir ve ne bebekler nede büyükler tarafından kullanılmamalıdır.
• Çiğ balık. Küçük çocuklar çiğ balıklarda bulunabilecek parazitleri öldürecek kadar kuvvetli çiğneyemezler ve bunlar ciddi besin zehirlenmelerine neden olabilir.
• Alkollü içecekler. Hiç kimse bunu bebeğin diyetine koymaz ama bazı kültürlerde bir bebeğe küçük bir yudum vermek eğlence gibi görünmektedir. Hem alkol bir bebek için zehirli olabileceğinden, hemde bebek buna karşı zevk geliştireceğinden bu tehlikeli bir oyundur.
• Kurşun, PCB, yada başka zararlı maddelerle kirlenmiş musluk suyu. Bölgenizde sularla ilgili bir şüpheniz varsa kaynatıyor bile olsanız musluk suyunu kullanmayın.
• Kontamine olduğu bilinen sebze ve meyveler. Belli bir sebze ve meyvenin zararlı olduğu haberi yayılırsa, adı temize çıkana dek onu satın almayın.

ve

Bal
Yumurta akı
İnek sütü
Çikolata, kakao
Çilek, domates, kivi, fıstık ezmesi gibi alerji potansiyeli yüksek gıdalar
Deniz ürünleri
Şarküteri ürünleri (salam, sosis, sucuk…)
Konserve ve dondurulmuş gıdalar
Katkılı, tuzlu, salçalı, baharatlı hazır gıdalar
Kuruyemiş, patlamış mısır, pastil, sakız gibi boğulmaya neden olabilecek taneli ya da yapışkan besinler (4 yaşına kadar verilmemeli)
Tüm diyet ürünleri (aksi doktor tarafından belirtilmedikçe)

dogrulugu tartısılır tabıı

kızlar slm ...jasmin 77 çok geçmiş olsun..ben de 2 sene önce ayak orta parmağımı kırmıştım 40 gün sürdü iyileşmesi hep atelle dolaştım dikkat et ayak biraz geç iyileşiyor hep basmak zorundayız heralde ondan...
geçmişten alıntılar yapmıştım geçen gün ama aksilik işte cevap yazamadım bi türlü ..pek giremiyorum nete...girdiğimde yazmış olduğunuz yazıları gördüm iyi dilekleriniz ve dualarınız için sağolun...hepinize tşk ederim duyarlığınız için...eşim şu anda daha iyi ..artık ateşi yok çok şükür..çekilen akciğer filmi de daha iyi çıktı.pazartesi günü de izmire gidecek kontrolü var inşallah iyi haberlerle döner...
umarım hepiniz ve bebekleriniz iyisinizdir..

Back
X