2010 ocak annelerinin doğum hikayeleri.

opuyorumnanaktan
sağol cnm..valla ameliyathane çok soğuk bir ortam..hayatımda ilk defa yaşadığım için çk kötü oldum..
ama bebişi görünce...anlatılmaz yaşanır...opuyorumnanaktan

Artik 3 yillik evliydik son bir yildir istememize ragmen bebegimiz olmadigindan 2008’de doktora gitmis, tum tetkiklerimiz yapilmis ve asilama bile degil ancak tup bebek ile hamile kalabilecegimi soylemisti doktor. 1 haziran 2009’da yaptigim testle hamile oldugumu ogrendim..O gunden sonra da tum hayatim degisti diyebilirim. Hemen sigarayi biraktim, ayni gun doktora gittim, gebelik takibi boylece baslamis oldu. Ilerleyen gunler benim icin oldukca zordu, hemen hemen hic bir sey yiyemiyor hatta su bile icemiyordum, iki ayda alti kilo verdim, hatta bir kere serum taktilar, o zamanlari hatirlayinca simdi guluyorum, bazen hayatimin sonuna kadar bazense 9 ay boyunca kusacagimi saniyor, bebegim beslenemiyor, bu gidisle beni birakacak diye kaygilaniyordum. Dorduncu aydan sonra butun problemler bitti, kontrollerimizde, testlerimizde hersey yolundaydi. Doktorum kilo konusunda hic taviz vermediginden fazla kilo almadim. Yediklerime cok dikkat ettim, surekli hareket halindeydim, koca gobegimle elimde pazar arabam oldukca komik gorunuyordum.
Zaten nisanim da bir Cuma gunu pazardan donuste geldi. Ertesi gun Cumartesi ve doktorum yerinde yoktu. Hastanemizde baska bir doktora gorundum. Acilma olmadigi ve suyum yerinde oldugu icin eve geldim. Bu bekleyis biraz yipraticiydi, tum hazirliklari tamamladim, her an dogururum korkusundan disari da cikamiyordum, zaten iyice agirlastigimdan cok zor yuruyordum, sirtimda agrilarim vardi, surekli tuvalete gitmekten ve burnumun tikanikligindan pek uyku da uyuyamiyordum.
Sali gunu bana bir enerji geldi, cok zamandir bosladigim isler vardi onlari yaptim. Gece 11’de kasiklarimdaki agrinin belli araliklarla geldigini farkedip saatleri not etmeye basladim. Esim isten geldiginde nasilsin, iyimisin, yemek faslindan sonra notlari gosterdim.Tam duzenli olmasa da yaklasik 15 dakikada bir sanci geliyordu. Bense cogunlugun bahsettigi o bel agrilari olmadigindan hala isin ciddiyetinde degildim. Esime sen uyu, bunlar sanciysa ben yarin dogururum, bu gece uyuyamam da, bari sen dinlen sabah hastaneye gideriz dedim. Sabaha kadar sanci aralari azaldi, siddeti artti ama asla dayanilmayacak gibi degildi. En son 8-6 dakikada bire inince yollarda dogururum diye esimi kaldirdim.eyvahedigeldismile Hazirlandik ama ben hala gulup soyluyorum sadece sanci gelince biraz kivranip, ofluyorum o kadar. Esim, kayinvalidem ve ben, annem, babam ve kardesimi de alip yola ciktik, ama herkes telasli bir ben sakinim, bir de esim ondan beklemedigim kadar sakindi.
13 ocak Carsamba Saat 7:30’da hastaneye girdik. Apar topar dogumhaneye aldilar, ebe hemen nst’ye bagladi, gelip bakti acilman 5 cm gayet iyi dedi. Ben saskindim, bu kadar acisiz bu kadar acilma, herhalde ikinci 5 cm zorlayacak dedim. Hemen ustumu degistirttiler, lavman yapildi, tekrar muayene etti ebe oglene kalmaz dogurursun dedi, koluma da bir serum takip saldilar ortaya.bilmiyorumkismile Benden baska iki hamile daha vardi, biri cok agliyordu, biz basladik ucumuz sohbete, ebeler bile guldu bize, ustumuz bir ornek, kollarimizda serum, ortalikta dolanip vir vir konusuyoruz. O arada bir abla geldi, ucuncuymus onun, hemen dogurdu, ben cok sasirdim hemencik dogurmasina, bana kalsa hala dayanilmaz acilar diye bahsedilen acilari bekliyorum. Geceden beri surekli dua ediyor ve her sancida Allah diyordum, Rabbi yessir duasini okuyordum en cok.
Bu arada apar topar dogumhaneye alindigimdan esimle falan gorusemedim, ebeden rica ettim, esim, annem ve kayinvalidemle gorustum, renkleri bembeyazdi, gulecegim cikti cok, beni oyle rahat gorunce onlar da sevindi.
Tekrar iceri girince cok gecmeden benim suyum bosaldi, sonra da sancim artti, hemen doguma girdim. Ilk baslarda acemilik tabi, pek beceremedim ikinmayi, bir yandan da surekli konusuyorum ama, odada 4-5 ebe vardi sanirim, hepsi cok iyiydi, canim diye hitap ediyor, elimi tutuyorlar, bir de hadi kedi aslansin sen tarzinda gaz veriyorlardi. Sonra doktor geldi, eger yardimci olursam dikissiz dogurabilecegimi soyledi. Sanirim sihirli cumle bu idi, ben sakinlestim ve soylenenleri harfiyen yapmaya basladim.zemuszemus Soylenen de sesimi cikarmadan tum gucumle ikinmakti. Arada hadi gel kizim, canim kizim diye bagirdim bir kac kez. Bir iki derken, doktor kafasini goruyorum dedi, sonra bir iki ikinma daha, bebegimin ciktigini hissettim buyuk bir rahatlamaydi. Saat tam 9:55’ti. Bebegi temizliyorlar, ben rahatlayinca yine cenem dustu, kiz mi, niye aglamiyor, saglikli mi derken, getirip gosterdiler, cok guzeldi, inanilmayacak kadar guzeldi. Dedim simdi plesenta zor cikar, onu da anlamadim, doktor, ebe falan dediler cok guzel bir dogum oldu tesekkur ederiz, ben de tesekkur ettim, siz boyle derseniz ben habire dogururum deyince hep beraber guldukkaydirigubbakcemile5
Beni orada birakip herkes cikti. Kendim kalkabilirmiyim acaba diye dusunurken bir abla geldi, giysilerimi getirmis, giyinmeme yardim edip beni tekerlekli sandalyeye oturtup odama cikardi. Herkes cok mutluydu, ben de yorgun ama mutluluk sarhosuydum. Kizimi getirdiler, 49 cm ve 3140 gr dogmus. Geldiginde meme ariyordu, hemen emzirmeye basladim.
Bugun 27 gun oldu, kizimin masallahi var, bense bu harika bebegin benim olduguna yeni yeni inanmaya basladim, annelik cok guzelmis, Rabbim isteyen herkese nasip etsin, kimseyi boynu bukuk kucagi bos birakmasin insallah. Bebek isteyen herkes icin dua ettim dogumda, sizler de kizimin, Sumeyye’min Allah’a iyi bir kul olmasi icin dua ederseniz sevinirim.
Biraz uzun oldu ama ben hamileyken uzun olan dogum hikayelerini daha cok severdim, daha guzel aglatiyordukaydirigubbakcemile3

kedi ne guzel bir hikaye..maşallah sümeyye kızımıza inş.adına layık bir bir insan olur.bahtıda tahtıda güzel olsun inş.

çok güzel bir doğum olmuş kedi, Allah inşaallah hayırlı bir kul yapar onu da, bizim bebeklerimizi de, bizleri de, güle güle büyüt kızını...

çok guzel anlatmıssın kedı...bende normal dogurdum.yazdıgın herkelımede yasadıklarım aklıma geldı...
benım dogumum cok zordu.bebegımın boynuna 2kez kordon dolsanmıstı dogdugunda.allaha sukur rabbım onu bıze bagısladı....

sümeyye
ne guzel ısım
bahtı kaderı guzel olur ınsallah...
hayırlı evlat olsun kızın...

Sagol askitom, Rabbim hayirlisiyla elimize almayi nasip etti, zor tabi dogum ama degiyor yaaaopuyorumnanaktan

ismini begenmene cok sevindim,
omer'de cok guzel isim, Rabbim Hz.Omer gibi eylesin yavrunu, hepimizin yavrusunu insallah

2003 yılında evlendik hiç korunmamamıza rağmen çocuğumu olmuyordu ilk zamanlar fazla önemsemedik ve 3 yıl geçti.. üç yılın sonunda doktora giderek tetkiklerimizi yaptırdık... en son aşamada normal yolla ve aşılamayla olmayacağını tek seçeneğin tüp bebk olduğunu söyledi tüm doktorlar.... ve biz zorlu bir okadarda yıpratıcı bir tedavi dönemine girmiş olduk... tüp bebek merkezindaki doktorumuz %80 şans veriyordu ilk denememizi 2008 aralık ayında yaptık ve ocak ayında koskoca bir negatif sonuç alarak bir kez daha yıkıldık hiç beklemeden 3 ay sonra 2. denememizi yaptık bu sefer o kadar umutluydumki tutacağından hiç olumsuz sonucu düşünmemiştim... ve elimide 17 nisanda alınan koskoca bir negatif sonuç daha....
yıkıldım hayat bitti o an için hiç bir sorun yokken bende niye anne olamıyorum diyordum artık... nefes alamıyordum aldığım nefes canımı acıtıyordu mafoldumben artık herşey bitmişti benim için artık asla anne olamıyacağıma karar vermiştim... :sinifsinif:
mayıs ayının ilk haftası ankara ya annemin yanına gittim 1-2 ay kalma düşüncesiyle kafamı toplayım herşeyden uzaklaşıyım istedim....
regli tarihim geldi hatta farkına vardığımda 3 gün gecikmişti bile. ama ben hamile olabileceğime hiç inanmıyordum aklımın ucundan bile geçmiıordu bu ihtimal. her ay günü gününe olmasına rağmen bu sefer 3 gün gecikmişti ve ben bunu sıkıntı,hava değişimi tedavi sırasında kullandığım ilaçlara bağlıyordum....
17 mayısta regli olmam gereiyordu ve ben test yapmadan 26 mayısa kadar bekledim test yapmayada korkuyordum negatif sonucu görmemek için... ama çiftçizgi HAMİLEYİM.... 10 gün hamile olduğumu öğrenmek için beklemişm....
her yerim titriyor ağlıyordum annem bile ağlıyordu... eşimi aradım oda inanamadı.... ilk kontrollerim ankarada yapıldı evet hamileydim inanamıyordum ve 9 aylık sürece başlamıştık...
hamileliğimin tadı kuruntularımdan dolayı tam çıkaramadım sanırım...
hep içimde bebeğimi kaybetme korkusu taşıdım ona bişey olmasından korktum hep....

korkularla hamileliğimin sonuna gelmiştim doktorum usg ye göre doğum tarihimi 27 ocak diyordu ama benim SAt a göre 24 ocaktı....
son kontrolümüzde doktorum ayın 25ine kadar rahat olabileceğimi 25inde son kontrolümüzü yapacağımızı söyledi... bende bu yüzden rahattım daha günüm var diye...
ilk sancılar 23.01.2010 cumartesi saat 22 civarında başladı ama ben pek önemsemedim nasıl.... gece 3 civarı artık sancıların sıklaştığını fark ettim ama hala doğum sancısı olduğunu düşünmüyorum nasıl olsa günüm var diye bilmiyorumkismile annem eşim hadi gidelim diyor ben sabah olsun öyle gideriz bişey yok diyorum. (halbuki 1 hafta önceden başlamıştı sancılarım acile gittiğimde 2cm açılma vardı)
en sonunda gece 4.30 civarı hastaneye gittik ve ilk muayne ardından hemen yatış işlemim yapıldı kimseyle konuşamadan apar topar doğumhaneye aldılar beni....
sancı odasında bekle bekle zaten korkuyorum ne zaman nasıl doğurcam telaşı başladı...
saat kaç oldu bilmiyorum sancılarım iyice sıklaştı dayanamıyorum artık ebe 5 dk bir gelip bakıyor az kalmış diyip diyip gidiyor ne kadar sürdü bu böyle onuda bilmiyorum...
sancı odasında yatarken doğumum tam olarak başladı ıkınıyorum ıkınıyorum olmuyor ebe diyor kafası gözüktü biraz daha ıkın tam olacak benim gücüm bitiyor... o an daha çok korku kapladı içimi ıkınamıyorum doğuramıycam bebeğime bişey olacak diye... ebe beni o halde bırakıp gitmesinmi eyvahedigeldismile meğerse seum almaya gitmiş... hemen serumu taktı ve yataktan alıp çatala götürdüler beni....
ıkınıyorum ebe hadi az kaldı diyor orda kesiliyorum ben bir yandan korkuyor bir yandan dua ediyor bir yandan yapamıyorum diye kızıyorum kendime... derken bu son deneme oldu oldu olmadı bayılıyorum artık dedim ve son bir gayretle ıkındım bir baktım kapkara saçlı küçücük bebeğimi gördüm ebenin kollarında.... o an herşey bitti gözlerimden akan yaşları tutamıyorum bebeğimin ağlamasıyla ben daha çok ağlıyorum... daha sonra yapılan işlerin (eş doğması dikiş işler vs...) farkında değilim bebeğimi ısınması için sarıp karşımdaki yere yatırdılar....
o bana bakıyor ben ona inanamıyorum hala benim olduğuna... sürekli ebeye iyimi niye ağlamıyor niye sesi çıkmıyor diye dakikada soruyorum en az 10 defa soruyorum Allah razı olsun ebemde sabırlıymış her seferinde cevap verdi...
iananın duygularımı dile getiremiyorum o mis kokulu meleğimin hala kollarımda olduğuna inanamıyorum.... hala rüya gibi geliyor....
doğum anımı bile hep korkularla geçirdiğim için o güzelliği anlatabilmek için yaşanmışlığa koymaya fırsat vermemişim kendime.... şimdiki aklım olsa hamileliğiminde doğumumunda tadı çıkarmak isterdim....
inanın doğum hikayemi daha özel ve güzel bir şekilde anlatmak isterdim.... ama ben sadece son dakikayı yaşamışım

çok güzel hikaye olmuş cnm bnm....
işte yaşadığımız herşeyden bir tecrübe ediniyoruz...olumunekankayizsmile

hamileligimin 34. haftasınde eşim eltim ve kaynımla ankarada bebegime beşik almak için dolasmaya cıkıstık artık nekadar kaç saat dolastık bılmıyorum ben artık penguen gıbı yurumeye baslamıstım bebek alt tarafıma sancı yapıyordu alt tarafıma baskı artınca 2 gün sonra doktoruma gittim doktorum panik oldu bebegin çok erken yerleşmiş kanala erken dogma ıhtımalı var kesınlıkle yerınden kalkmadan yatacaksın dedı bana kılosu falanda ıyı degılmıs dogarsa yasamaz faln dedı bızı cok korkuttu ve ben hıc yerımden kalkmadan 15 gun yattım sagolsun 1 hafta esım baktı 1 haftada annem geldı baktı aralık ayını gecırmek ıcın cok cabaladık basardıkta artık herhafta bazen 3-4 gunde bır konrollere gıdıyordum doktorum bu hafta gelır dıye 37.haftada basladı ama benım cadı kızım gelmek bılmıyordu ıyıce strese gırdım ama yok gelmeye nıyetı son dogum tarıhımız 27 ocaktı artık herseyım normal gorundugu ıcın normal dogum bekledık son gunumuzde dolunca suni sancı ıle doktorum dogurtmaya karar verdı 28 ocak aksamı başkent ünv hastanesine yatısım yapıldı sabah 6.00da lavmanımı yaptılar rahimi açmak için ilaç yerlestırdıler 2. ilacıda saat 10.00da yerlestırdıler yavas yavas acılmalarım olmaya baslamıstı ve sancılarımda baslamıstı eşimde yanımda bana sureklı destek oluyordu ben bır doguracaktım ama benle bırlıkte sancı cektıgı ıcın o 9 doguruyordu:):)saat 12.00ye dogru sancılarım cok sıddetlendı ve acılmam 5cm gelmıstı baska bır doktor suyumu patlattı hayatımda boyle agrılar hıc cekmemeıstım canım cok yanıyordua grısız dogum ıstedıgım ıcın anestezıcım geldı basımda hemsıreler doktorlar tabı ben ıyıce panık olmustum epidural ıgnem yapıldı zaten ne olduysa ondan sonra oldu belden asagı kısmım uyusması gerekırken benım tüm vücudumda uyusukluk olustu doktolar panık oldular tansıyonum ılk once en dıbe vurmus sonra en yuksege cıkmıs hipotansiyon olusmus ve bende solunum yetmezlıı olustu nefes alamıyordum hızlı kalp carpıntımdan artık konusamıyordum doktorlar sureklı konusturmaya calısıyordu ama benım ara sıra hafızam gıdıp gelıyordu bazı seylerı hatırlıyorum ama bazılarını hıc hatırlamıyorum bebegımın kalp atıslarındada azalma olunca benı acılen sezeryana almak zorunda kaldılar sedye ıle asagı amelıyathaneye ınerken esımle kapıda karsılastık o benı o halde gorunce sanırım uzulup aglamıs sonrasında anlatıyor annemde bırtarafa yıgılıp kalmıs amelıyathaneye ındıgımızı hayal meyal hatırlıyorum bn cok yruldugum ıcın bana cok az narkoz verdıler bir ara ayıldıgımda bebegımın aglama seslerını duydum sonra tekrar dalmısım doktorlar uyandırdılar ve bak bebgın dedıler kızımı dogrulup burnundan optum okadar guzel ve sırındıkı butun cektıklerım o anda gıttı hıcbırseyım kalmadı sankı amelıyat ıslemı bıtınce benı 3-4 saat cok zorluk cektıgım ıcın yogun bakıma alıp dınlendrmısler uyutup bebegımı aılemın yanına goturmusler bende cok sonra uyanınca odama aldılar allahıma cok sukurku bukadar zor bır dogum yasamama ragmen belkı cevremdekı ınsanların duaları ıle yasayacagım belkıde kotu seylerı onların duaları ıle atlattım cunku benım yasadıgım bu seyler bayagı rısklı seylermıs kalıcı rısklerı varmıstı ama cok sukur hıcbırseyım kalmadı helekı bebegımı kucagıma alıp emzırdıkten sonra hıcbırını hatırlamıyorum bıle oyle guzel bır duyguymuskı allahım ısteyen herkese nasıp etsın ınsallah

Evet kızlar yavaş yavaş ocak annelerinde tanınmaya başladım sanırım . Hoya arkadaşımında isteği üzerine bende doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum.

2006 yılının ağustok ayında evlendik . demeye kalmadı 2008 yılının mayıs ayında 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim ki umreye gitmek üzereydim . uçak yolculuğu 4 haftalık bir gebe için biraz tehlikeliydi . doktorum gitme dedi . umreye gittim geldim kontrol vakti gelip doktora doğru yola çıkmıştım ki doktorum sert bir dille bebek öldü dedi . ben ağla ağla kürtaj oldum sonuç ilk gebelik ve nedensiz ölü bir bebek
2009 yılının nisan ayının 4 ünde yeniden hamile olduğumu öğrendimm sevinçten çıldırdım diyebilirim ama önümde zorlu bir maraton beni bekliyordu ki öle de oldu . düşük hapları , haftalıık kontroller vs vs . 7 ayım çok zor geçti . hiç bir şekilde yemek yeme olayım yoktu sadece serum yedimm ve bu yüzden beslenemediğim için plesanta yaşlandı .
tam sonuna geldim derken erken doğum riskim başladı zar zor 36 ıncı haftanın sonuna geldikk ve doktorum alalım bu yaramaz oğlanı artık dedi .
14.12.2009 sabahı bütüüüün ailem hastaneye doğru yola koyulduk bende ve eşimde bir heyecan birbirimizin yüzüne bakamıyoruz o derece yani . neyse yatış yapıldı önlük giyildi lavman yapıldı derkeeen bende bir çığlık atma reaksiyonu görüldüü ben o sondayı taktırmaaaaaaaaaaaaamm . ki nitekim de öle oldu uyuştuktan sonra taktılar .
saat tam 11:00 bir sedye bana doğru yaklaşmakta Allah ım bu ne büyük heyecan ölecem nerdeyse ve ben sedeyede doğruuu ameliyathaneye . spinal yapıldı ( not hiçte can yakıcı birşey değil ) saat 11:10 ve bir çığlıkk aman Allah o benim yavrum mu diye bağırmaktayımm sarı , küçücük bana bakıyo koşa koşa ameliyathaneden çıkardılar . canım yavrum 48 cm 2920 gr olarak doğdu .
derkeeen dikişler bitti ve ben odadayım hala yavrum gelmemiş niye acaba 1 saat oldu yok 2 saat oldu yok 3 saat oldu yok meğer bebeğim çok hızlı soluk alıp verdiğinden dolayı gözetim altındaymışş tam 3 .5 saat sonunda odaya bir can geldi daha tazecik ohh ne güzel kokuyoo adeta cennet kokusu ve sonunda bizimle
nasıl bir duygu tarifi imkansıııızz Rabbim herkese tattırsın inşallah ....

Ben Doğum hikayemi yazmaya kalksam sayfalar dolusu yazı okumak zorunda kalırsınız.. Aslında o zor günleri tekrar yaşamamak için içimden yazmakta gelmiyor çünkü ben hamile kaldığımı öğrendiğim günden beri çok sıkıntılar yaşadım.. En sonunda bebeğim kalp yetmezliği riskiyle doğdu.. Senin yazını okurken çok duygulandım çünkü bende çapada doğum yaptım bende spinal epudral sezeryan oldum. benimde elimi okşayan ve sürekli motive eden bir anestezist vardı ve benimde bebeğimi doğar doğmaz yanağıma dokundurdukları anda hissettiğim o his ve o koku ömrümce birdaha hissedemeyeceğim kadar güzel duygular uyandırmıştı..
Şuan şükürler olsun iyi oğluşum.. ufak tefek sıkıntılar haricinde bir derdimiz yok.. Allah isteyen herkese bebeğinin kokusunu tatmayı nasip etsin:)

Merhaba, ben burayı KK yı hamileleik sürecinden beri takip ediyorum ve çok faydasınıda gördüm. Benimde 25 Ocak da bir oğlum oldu. MERT.
Ben uzun bir çalışma döneminden sonra 2009 mayıs ayında işten ayrıldım ve o ayın sonunda da hamile olduğumu öğrendim. Açıkçası korunmayı yeni bırakmıştım ve bu kadar çabuk olacağını tahmin etmiyordum. Sevinç ve şaşkınlık tabiki. Allaha şükürler olsun sorunsuz bir hamilelik geçirdim. Doktorumda her zaman herşey, normal oalrak gör rutin hayatına devam et derdi. SAT 02 şubat olarak gözüküyordu. Son kontrole 23 ocakda gittiğimde doktorum bebeğin duruşu itibari ile sezeryana yönlendirebiliriz dedi ve 26 sında tekrar bakakalım diye gönderdi beni. Tabi bende bu rahatlıkla (sancı falanda hiç yoktu) eve gittim. Havada kar kıyamet, dışarısı buzlu. 24 ünde daha çok kar yağışı eve kapandık ben sıkıntıdan temizlik bilee yaptım. Sonra eşim dışarı çıkalım dedi carrefoura gittik saatlerce gezdik. Eve geldikten sonra gece 12 de kardeşimle face de salı günü dr kontrolüm olduğunu bu karda nasıl gideceğimi endişelendiğimi konuştuk ve yattım 01 de sancıyla uyandım 03 e kadar evde sancı ile dolandım eşim hastaneye gidelim diyorduu ama bende nişanı bekliyordum. Sonra tuvalete gittiğimde nişanın geldiğini gördüm. Hadi gidebiliriz dedim ve çıktık. O gün içinde bu karda asla araba ile çıkmayaccağını söyleyen eşim gecenin 03de bir karış buzda arabayı kullandı ve hastaneye gittik. 6 cm açılma olmuş sancılar kontroller falan 05.30 kadar devam etti. eşimde hep yanımdaydı onun elini tutmak bana güç veriyordu karşılıklı nefes alıp verdik. :) annemlere 04 de haber verdik. Doktorum geldi doğum anı başlamıştı ebeye karnıma bastırması için bağırıyordu olmayınca kendi geçerek öyle bir bastırdıki içim komple çıktı zannettim nefes falan alamadım. Ve küçük adam geldi.saat 05.50 (sonrdan öğrendimki kordon dolanmış ben ıkındıkça o geri çekiyormuş) onun temizliği, benim işlemlerim bitti ve 06.30 da odadaydık. ben gayet iyiydim sanki o doğumu yapan ben değildim. Dışarıda felaket kar içerde ise sonsuz mutluluk vardı. tabi kimse o ist.son 30 yılın en soğuk gününde ziyarete falan gelemedi. Zaten bende ertesi sabah eve çıktım :)

hoşgeldin merto Allah bağışlasın oğlunu

vavey güzelmiş doğum hikayen

selda hoşgeldin sen de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…