2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

hadi hayırlı olsun inci gibi dişleri olsun fıstığın.

havvacım hadi gözün aydın
ecrin baya zor geçiriyo ya kusuyo çok sık kakayapıyı bugün uyuduğu 20 dk
hala ayakta maf olduk valla

akannehir ay birde patlattıktan sonradamı zorluğu var.ve bu iş 2 yaşına kadar falan sürecek sürekli bir diş çıkarma sendromu.

yöntemini bulmuş geri geri gidip birden kalkacak herhalde Esra.

ayna gibi ortada yumurta alereji yapmış.
dr alerji testi yapmaz benimki yapmadı bu aylarda alerji testi yapılmaz küçük dedi.sen takip edip anlayacaksın canım 2 güne kızarıklık geçer kıyma verırsiz sorun olmazsa yumurtadandır.
her o şüphe bendede var canı yanıyormudur kaşınıyorsa kaşıyamaz diye.dr geldikten sonrada banyosunu yaptır kremle rahatlar şimdi annen yaptırsa dışarı çıkacaksınız olmaz.

malesef atanamayan ve özel dersenedeki öğretmenler 600 falan alıyor canım asgari ücret onları bqağlamıyor.

ee iyi görümcenle anlaştıysan evlimi görümcen çoçuğu falan varmı kız de hele.

hee bende senin patronu seviyorum Allah razı olsun valla hem hamileliğinde hem doğum sonrası üzmedi seni.

kızlar burak artık tek eliyle sürünüyo...mutfağa geldi dün yanıma..ayy bi korktum sesini duyunca...sesime gelmş şok oldum...2gündür aştı kendini sıpakaydirigubbakcemile5

ee verseydin 2 bulaşıkta bi yaralı parmağa içeyim işin uçundan tutsaydı :jeyyar:

ayyyy yoruldum Selma .Şu Pazartesi bi gelsede babaları götürse okula.

Reçel yaptım geliyorum yazıcam

kötükedihüso
dur daha bu ne kiiii

hamarat kadınlarsınız vesselam...

valla napıcam bilemedim yahu cep tel müzik açında bebek arabasında oturuyo oda bir evdeede müzik açıyorum cepten onla braz duruyo oynarken mpi çalar alim bari dışa ses verenlerden

cnm ölemi ben bilmiyodum öğretmenlerin okadar az aldıklarıı cnm

görümcemin kızı var 24 oğluda 13 yaşında büyükler sabah 8,30 dagelip alıcak ben işten gelene kadar getiricek evinde bakıcak çok zoğuk olan günlar götürmem annemde bakarım dedi ücretide anlaştık haftaya vericem artık inş.
patronumda sağolsun Allah herzaman razı olsun ama artık 7. seneye başladım yanında demek benide seviyo iyi davranıyo sağolsun çokşükür

hadi gözünaydın diyelim çocuğa tanıdık bakacak en azından bana kalsa akrabayla iş olmaz ama sen bilirsin

hadi gözünaydın diyelim çocuğa tanıdık bakacak en azından bana kalsa akrabayla iş olmaz ama sen bilirsin

ah ah biliyom akrabayla işolmaz mecbur olmasam görümceme çocukmu bırakıırm hiç komşuyla anlaştık yamuk yaptı bende halaya kaldım ama eline para vericem yarın öbürgün laf söleyemez cnm

Güya organik Reçel yaptım taşi meyveleri değil şekeri Pekmez toz şeker kullanmak istemedim .

aksi gibi evdede bi dünya iş vardı saat gece 1 e kadar da bunlarla uğraştım 1-2 saat bende ses çıkmazsa bilinki pc başında uyudum :)

şimdi önce tam yaptığım gibi yazayım sonra benim yaptığım gerekşizlikleri çıkartıp yazayım yapa yapa öğreniyor ama insan napıyım fazladan uğraşmış oldum.

Sizin için üzümleri bile saydım.
2 çeşit reçel yaptım ve başlangicta iki receldede kullanmak üzere 1 kilo elmayı katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu tencereye alıp kısık ateşte 30 dk kaynattım kalınlaştı gibi ama pek anlamadımda .öyle kıvamlı birşey olmayacak yani.

KIRMIZI ÜZÜM REÇELİ (MARMELAT OLDU )

50 Tane büyük kırmızı üzüm kabuklarını soydum.
üzerinden soğuk su geçirip elimle ortasındaki çiğitleri çıkart. (büyük oluyor Duru onları öğütemez)
çelik tencereye al.
kaynattığım elma suyundan 1 çay bardağı ekledim kısık ateşte 20 dk kaynattım belkide 30 ona tam bakmadım .sonra 3 yemek kaşığı dolusu Pekmez koyup 10 dk daha kaynattım.üzerine 10 damla kadar limon suyu ekledim 1 taşım kaynadıktan sonra altını kapattım.

İNCİR REÇELİ

5 Tane büyük incir kabuklarını soy 8-9 parçaya küp küp kestim.
yine çelik tencere al bu sefer üzerine 2 çay baydağı elma suyu incirler daha fazla oldu çünkü.20 dk kısık ateşte kaynadıktan sonra 4 yemek kaşığı dolusu pekmez 10 dk kaynadıktan sonra 10 damla limon suyu bi taşım kaynadıktan sonrada kapatıım.

bende ki koskanın pekmezi ve çok tatlı kullandığınız pekmez çok tatlı değilse az daha eklenebilir.

--------------------------------------------------------------------------------

Şimdi gelelim asıl meseleye koyulaşmadı incir yine fena değilde üzüm hiç kalınlaşmadı.ee zaten bu çoçuk böyle yiyemez dedim.aldım elime blendırdan geçirdim tekrar ocağa aldım 1-2 dk kaynadı kalınlaştı bu sefer. ( blendırdan geçince zaten bi kıvamı artıyor ya) işte şimdi oldu dedim .

önce elimde patlayacak bu ne dedim ama blendır aklıma gelşince güzel oldu 1 kiloluk kavanozlar varya onun yarıdan fazlasını doludurdu incir.
üzümde yarım kiloluk kavanozdan az oldu diyelim.tezgahın üstüne koydum soğudu sabahta kahvaltısının içine mama kaşıkları var ya devam maması kaşığı 2 kaşık üzüm 1 kaşık incir koydum yedi valla.ama tadına baktım hoş olmuş yani güzeldi.

üzümleri soyun falan dedimya zahmetli iş aslında hele çiğit çıkartma dahada zahmetli kabuğa yapılacak birşey yok ama blendırdan geçeceği için çiğit çıkartmaya gerek yok.
incirleri kesin ama içi iyşice pişsin.
üzüm az oldu ben birde hiç reçel falan yapmayı bilmem şimdi bunların ağzı kavanoz kapağı ile kapalı buzdolabında kullanacağım .ama kış için saklamak istersem onların ağzı nasıl kapanıyor bilmiyom hanı sıcak suya koyuyorlar yada hava almasın diye birşeyler yapıyorlar ya reçeldede yapılıyor mu öyle işin aksi annemde bilmez reçel saklamayı

Selam kızlar.
İyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ederiz. Umarım tüm bebişler sıkıntısız dişlenirler.
Bu arada ben editörlükten ayrılmak istediğimi söyledim. Çok zor oluyodu. Sağolsunşar aldılar bu görevi..
Yaşasınnnn

kış için yapacaklarını sıcakken hemen dolduracaksın kapağını kapatıp ters çevirip beklet bişeycik olmuyor

burcu eline koluna sağlık...
bende yengemden alıyorum reçeli yapmama gerek kalmıyor ama ncir reçelini not ettim denicem.
ama neden incir reçelinin üzerine elma suyu koyuyosun?

halktan biri olmuşsun kaydirigubbakcemile3

dün gece 2 kere fatmagülün suçu ne dizisini vermişler. bende 2. postasına yetiştim hadi dedim izliyim barim.
izlemez olaydım uykusuzluktan bayılacağım.
fatmagülü çağırayım da baksın ipeğe bari :roflol:

dün gece 2 kere fatmagülün suçu ne dizisini vermişler. bende 2. postasına yetiştim hadi dedim izliyim barim.
izlemez olaydım uykusuzluktan bayılacağım.
fatmagülü çağırayım da baksın ipeğe bari :roflol:

kız dur çalışcam diyon alış bunlara bende seyrettim ilk postasını 10 da bitti bende hemencikin yattım benim civcivlerde uyumuştu zaten hemen uyumuşum bende yazıkl kocam kendi kendine takılıyor adam

cnm fatmagül gelemez ki son hali hiç iyi deildi -tatlicadiarzu-

Burcu eline sağlık afiyet olsun kuşuma.. baya uğraşmışsın..
ben de bugün doktra sorucam kahvaltı alternatiflerini.. oğluş zaten sevmiyo kahvaltıyı sıkılacak hiç yemeyecek yoksa..
Ben kendimize yaptım bu sene reçel 2 kilo vişne 1 kilo kayısı.. hazır reçel sevmem ben.. ama öyle sıcak koyayım sıkıştırayım yapmadım normal koydum dolapta duruyo..
arada bi yoğurduna 1 çay kaşığı vişne reçeli koyuyorum valla çok güzel oluyor.. ama çok nadir tabii..

Zeynep Allah seni:) dizi güzel miydi ya sabah nette gazetede o tecavüz sahnelerini gördüm çok sinirlerim bozuldu

kız dur çalışcam diyon alış bunlara bende seyrettim ilk postasını 10 da bitti bende hemencikin yattım benim civcivlerde uyumuştu zaten hemen uyumuşum bende yazıkl kocam kendi kendine takılıyor adam

aha aynı ben:roflol:
spora başlayınca bu miskinlikten kurtulacağımı ümit ediyorum:Saruboceq:

cnm fatmagül gelemez ki son hali hiç iyi deildi -tatlicadiarzu-

:roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…