2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

bebelac pek reddedilmiyo bebekler tarafından heralde
bizde mama dahil hep bebelac ürünlerini kullanıyoruz...
bu aralar yeni huyumuz çorbaya yada yemek sularına ekmek içi batırıp yemek bayılıyo zilli

oooo biz uzun zamandır öyleyiz.
çorba,yemek suyu,salata herşeye batırıyorum nasıl kuş gibi açıyo ağzını:icecream:

aa ben devam sütünün içine hiçbişey katmıyorum..hele çorba falan hiç olmaz kız bence..sevmemiş demekki, başka bi devam sütünü alıp dene. doktor bize ilk başladığımızda laktum önermişti ama bulamadım hiçbiyerde. aptamille başladım, sevdi devam ediyoruz hala..bak esma bebelac diyo, onlardan dene bakalım bi de.
üff bu deneme içi çok sinir. 4 paket kaşık maması attım..inş 2 denemende başarılı olursun :)
ben de ülker-hero baby yeni devam sütü çıkarmış. numune almıştımi,bi defa verdim sevdi. ona devam edeyim diyorum.. bakalım nasıl olcak?
günlük 500 ml vermeye çalışıyorum,ama bu ara yemek yemediği gibi mamayı da içmiyor..

Aynen canınm biz de bu hafta veya haftaya yapıcaz..

domatesi bilen birine deneticem ama sanırım zamanıda geçti.
Kız çok kolay aslında rendele veya rondodan geçir güzelce kaynat, kaynar haldeyken koy kavanoza kapat ters çevir, ertesi sabah bak akmamışsa olmuştur kaldır. akan varsa ki kavanoz veya kapağı bozuksa olabiliyor kavanozu değiştir veya kavanoz yeniyse kavanozu suya koy kaynat, tekrar ters çevir beklet.

çorbaya devam maması katılabiliyor. Milupa sitesinde tariflerde yazıyor zaten.. hem besleyici hem doyurucu olur. Hem farketmeden içmiş olur.

Ben kaçıyorum kızlar
Gidim oğlumu daktıra götüreyim
Haber ederim size de öptüm hepinizi ve bıdıklarımı

keçi sütünü günlükmü alıyosun yoksa kaysütmü...

Kay süt alıyorum 200 cc gece uyumadan veriyorum aynı gün 2 kavanoz mamasını yapıyorum 1 büyük bardak babası içiyor zaten süt bitti.açınca kalır derdide yok yani 1 lt yetiyor bize.

bu arada keçi sütü kaynatılmıyor kızlar mama için ısıtıyorum biberona alıyorum gerisini biraz daha sıcak yapıp yoğurt mayalıyorum.3 günde birde 200 cc veriyorum.

Tadını sevmemiştir başka mama dene yine yemez ise muhallebi yap içine mama kat.muhallebiyide bebelac pişirilenler var armutlu falan güzel oluyor.çorbayada katılıyormuş okumuştum 1-2 yerde.kaşık mamaların suyunu mama ile yapabilirsin.

mercimek çorbası yaptım kızlar. ipeğe ayırdım biraz. içine az yogurt koydum,ekmek ufaladım 1 kase içti... bu aralar iştahı iyi. ishal geçince iştah normale döndü. maşallah kızıma
ohh yerin yarasın kuşuma.

bu hazır olmasını beklemek banada yanlış geliyordu ama doğru aslında.duru niye oturmuyor diye dert ettim dr hazır olmasını belke dedi sonra kendi kendine oturdu.kafasını tutamıyor doğduğunda tutan çoçuk 3 aylıkken tutamıyordu yine aynı şey.şimdi adım atma yürüme içinde dr aynı şeyi dedi ben oluruna bıraktım kendısi hazır olunca yapacak zaten diye .wc eğitimi için demiyorum sen bilirsin tabi kolay gelsin.

selamlarrr....
yorgun bi en var yine yaa.
dün, kuşumla kalktık: 5dk sonra örümcek aradı: kahveye geliyorum diyee. anamm 3 çocukla 2 hatun zor başettik. Miray 2 kez kafasını vurdu. bu kez kötüydü: çok ağladı. sosyete pazarına gittik sonra. arabayla gidince puset almamışız: kkucakta çocuklarla dolaştık. tam bi rezillik. çarşı pazar duyunca kaybediyoruz kendimizi.

eşim yıllık izne ayrılıyo. bugün son iş günü. pazar yada ptesi Gaziantep/ Nizip e gidiyoruz.aklıma Sibelgeldi direk ama bakalım. bi yere kahvaltı, başka yere yemeğe davetten nevrim dönüyor oraya gidince. bi de miray var: nasıl yapıcam bilmem..

ayyy çok açım. kahvaltı yapıp geleyimm.

ben dr a sordum 500 cc mama içerse diğer şeylerden vitamin alamaz yok öyle birşey kes demiyorum ama 500 olacak diyede birşey yok dedi.

bende nyarın pazardan alayımda önce 3-4 kavanoz yapıyım olacaksada hepsi ziyan olmasın.domateslerin kabuğunu soyup mu rondona geçireyim.soymadan mı .

Ben kaçıyorum kızlar
Gidim oğlumu daktıra götüreyim
Haber ederim size de öptüm hepinizi ve bıdıklarımı

hadi iyi haberler gel inşallah.
Selda mesaj atmıştı Yiğit bugün testislerinden ufak bi operasyon geçirecekmiş.İnşallah iyi geçer başına gelmeyen kalmadı yavrumun allah beterinden saklasın.

kızlar çok zamandır gelemiyorum..geçmişe de bakamadım beni merak eden oldu bilmiyorum..olduysa hakkını helal etsin..
malum canım sıkkındı biraz hiç bişey yapasım gelmedi bu ara..
tospiklerim 7. ayını doldurdu, doldurur doldurmaz da mevsim nezlesi oldular..galiba diş sıkıntısıyla da karıştı bu hastalık işi..pek mutsuzlar, çok iştahsızlar..bakalım..inşallah çabucak geçer..
sizler de herkes iyi mi?dişlenen bebişlerin incileri hayırlı olsun darısı başımıza..hasta bebişler varsa rabbim tez zamanda şifa versin hepsine de benimkilere de..

hıımm antep hemde nizip..nizip bize baya yakın...gelince görüşmeden olmazzemuszemus

ben evden annemlere gidene kadar nefes nefese kalıyorum kucakta iyi gezmişsiniz yine.
uff evet çoçuklar birbirini görünce iyice kuduruyorlar birde belli bir yaşa kadar sadece günde 1 saat buluşsalar ne güzel olur bizdede var amcamın torunu 2 tane annemlerle aynı binada duru'nun yanına çıkınca daha bi kavgacı oluyorlar duru için kavga ediyorlar boğuşuyorlar ee seneye Duru'da aralarına katılacak bina da durulmaz artık.sürekli göüzümüz üstlerinde nede olsa çoçuk yani kafayı mı vurdular Mirayin sen onlar gelince kalkan oluştur canım.

iyi yolculuklar hayırlısı ile gidin gelin inşallah.

selam arkadaşlar
nasılsınız....
esramın incisi hayırlı olsun
serapçım arasında olmuştu öle alerjisi süt alerjisi çıkmıştı..
burcu eline sağlık çok uğraşmısın afiyet olsun duru kuşa
burçincim merak etmiştik canım diştendir sıkıntıları...
zeynep iş olmamaış hayırlısı inşallah istediğin gibi bulursun canım...
melek evi almışınız rabbim güzel günlerde oturtsun
sibel doktora gitçekmişiniz bakalım paşamız napmış ii haberlerle fgel
zeynepçm benim kaynanamda otıurrtmaya başla dedi ben şaşırmıştım erken değilmi diye ben 3 aylıkken oturtmaya başladım diyo...bilmiyom bakalım
esma götür canım bi doktora nezle olmuştur belki...
selma kıyamama çok yoruldun dimi bu hafta haftasonu ilaç gibi gelcek
fatolina çocuktan çocuğa değişiyo demek ya şükür arasıda çok zorlamadı diş hele bunlar süt dişleri asıl azı dişleri çıkınca ağrılı oluyomuş...
didemcim kız evlat ayrımı olurmu öle düşünme ah annelik bu işte
hülya çarşı pazar gezersen yorulursun tabi çocukla anacım oh iyi yapmışın
hülyacım iyi olmuş bak mardin fikri ay bende çok görmek istiyom mardin urfa antep maraş nasip ama pek sanmıyom
gülşahçım ecenazda sıkıntıdaymışş kıyamam dişi çıktımı onun kaçırmışım kusura bakma

kaldımı yazmadığım kusura bakmayı valla sabahtan beri geçmiş bakıyom gözlerim dönüyo
yorum yapamadan geçemiyom fatmagüle acıdım yav ne bu kız böle gelen vuruyo giden vuruyo...

evet merak ettik canım sağlığınız yerinde olsunda gerisi önemli değil.
Bizde nezle olduk sürekli burunlarını temizle nefesleri açıkınca daha bi rahatlıyorlar eczanede nazal orti bebenin burun aspiratoru var çok güzel birşey benim kurtarıcım oldu resmen.geçmiş olsun.iştahsızlık hava ilede ilgili neyseki havalar serinliyor.

,kızlar ya arasın bişeye alerjisi varr ama çözemedim sadece yüzünde ergen sivilcesi gibi pütürlü pütürlü belli saatlerde oluyo belli olmuyo kıpkırmızı oluyo anlamadım gitti...yumurtadan değil
bu gün yoğurdu kesecem ondan şüpeleniyom yoğurt öğünü yerine ne verecem ben bu kuzuya devam sütümü versem

slm canım hşg
yok dişimiz daha teyzesi uğraşıyo ama patlamadı bi türlü
tşk ederiz öpüyoruz seni ve arası

fatmagül yorumuna çok güldüm :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…