aynen sibel yaa anlatamam ama varya baby tv den Allah razı olsun, honkey ponkey dansı yapıyolae bide bugün benim doğumm günüüümm diye bişi çıkyo bol müzikli, dikiyo gözleri, ona bakarken kakaladım yedi :)
sanki bana vitamin geldi. of allahım kaç gündür ne üzüldüm anlatamam.
oh gezin bol bol ipoşla...iyi gelir valla...yiyosa belki almıştır canım kilo.ama dediğin gibi o kadarda olmaz bencede..bende güvenmiyorum hiç sağlıkocağının ölçümlerine...boyu65 çıkınca çekti heralde deseydin..kafamçokkarıştıSelam kızlar.
Birazdan ersinin abisine gidicez. Akşam anca döneriz. Yarında çorluya gidicez,arkadaşlarla beraber başka bi arkadaşa gidiyoruz. Mangal falan yapıcaz sabah 8 de çıkıcaz gece geliriz heralde. Yorucu 2 gün beni bekliyor...
Bu arada dün parka giderken sağlık ocağına uğradım,ipeği bi tarttırayım dedim. 8.200 çıktı. 10 gün önce doktorda 7.600 dü. 10 günde 600 gr almış olamaz canım. hemşire bezini falan düşersek yaklaşık 8 kilo dedi. boyuna baktı 65 cm. Doktor 69 cm olarak ölçmüştü. Bu sağlık ocağının verilerine hiç güvenmiyorum. Boyu zaten yalnış,ben evde kendimde ölçüyorum 69 cm evet,kilosuda kesin yanlıştır...
Hilalcim geçmiş olsun... Zorlama bence. İpekte bi dönem yemiyordu,bu aralar iştahı iyi maşallah. Zamanla toparlar oda. ayrıca zayıf değil Naz. İpek 69 cm ve 7.600 gr dı 10 gün önce. doktor normal dedi bana. Aman sağlıklı olsunlarda...
Ben kaçtım kızlar. İpekte uyuyor babasıda. Uyansınlar çıkıcaz. Bende sabahtan temizlik yaptım yoruldum azcık dinleneyim. Öpüyorum sizleri.
selam millet
bayramdan beri giremiyorum temizlik falan yaptık annemde.sonra oğlumun hastalığı falan derken zamanı geçrdik.salı gğnğ de annem glince annmlere gidiyorum hep.bugün de laptopu kaptım buraya geldim .arada bir bağlantım gidiyo burda ama yine de bi bakim dedim napıyosunuz diye.geçmişe bakamayacağım galiba.herkes iymi?:teytey:
burcu cnm 13 gunde bı cocuk 700 gram alamaz bu ımkansız obezden ote olması lazım 1 ayda anlarım ama 13 gunde bence bı yalnıslık var tartıda falan herhalde 100 gram dıl belkıde fazladı 100 gram zanetıler odktorlar cok sacma hele saglık ocagı palavra tartıları yuzde yuz bozuk oluyo su saglık ocagı boy olcmede cok sacma oluyo doktorun kınle nedense zeynepcım ama belı oluyo ıpegın boyu saglık olsun kılo onemlı bız kendımız vermeye cocuklarada zorla aldırmaya calısıyoruz bırakalımda kendılerı alsın ehehehe:roflol:
kızlar haftaiçi ayşenuru doktora götürmüştüm bugün de çınarı götürdüm..çok şükür iyileşiyoruz..
hırıltıları, ateşleri yok şükür..
ikisi de tam 9 kg olmuş..ayşenur 69 cm çınar 68.5 cm olmuş..kilolarını da iyi buldu şükür..veee bomba haber haftaya sünnet oluyor paşam..bakalım acıbademde bi dr önerdi doktorumuz onun uygun gününe göre kararlaştırıcaz..gelişmeleri yazarım size..
bu arada doktorumuzla pütürlü yeme olayını da görüştüm bana 9-18 ay arası çiğneme ve yutma refleksinin geliştiğini söyledi 2-3 ay daha bekle sonra verirsin acele etme dedi..benimkiler 37+4te 2300 ve 3470 gr yani prematüre doğdular ya sanıyorum becerileri sizin kuzucuklardan azıcık geri..şuan yaşıtlarını yakaladılar şükür bi marazları da yok ama sanıyorum bi takım gelişimleri biraz geriden geliyor..mesela kızım daha yeni desteksiz oturmaya başladı oğlum anca bi kaç dakika oturuyor..burda sizlerin minişlerinin ayaklanmaya başladığını, emeklemeye başladığını falan okuyorum mesela benim kızım yerde yuvarlanıyor ama oğlum yüzüstü dönüyor geriye dönemiyor tekrar..diş falan da yok henüz..sanıyorum hepsinin zamanı ayrı ve doğru zaman geldiğinde hepsi herşeyi yapacaklar..
herkese hepinize yavrucuklarınızla sağlıklı huzurlu keyifli bir haftasonu diliyorum..
öpüyoruz sizi kocamaaaaannn..
Selam kizlar
bizde dün doktora gittik kontrol için
boyumuz baya uzamis iki ayda 4,5 cm almis kuzum ve 71 cm olduk
kilomuz çok az bir ayda 150 gr almis malum yemiyo hala meme hariç bisey yemiyo
napicagimi sasirdim kaldim artik
Doktor kilosunda düsüs var dedi ama simdilik boyuyla kilosu uyumlu dedi bi ay sonra duruma bakariz dedi bu ay kilo almasi lazimmis çok üzgünüm ya
Selam kizlar
bizde dün doktora gittik kontrol için
boyumuz baya uzamis iki ayda 4,5 cm almis kuzum ve 71 cm olduk
kilomuz çok az bir ayda 150 gr almis malum yemiyo hala meme hariç bisey yemiyo
napicagimi sasirdim kaldim artik
Doktor kilosunda düsüs var dedi ama simdilik boyuyla kilosu uyumlu dedi bi ay sonra duruma bakariz dedi bu ay kilo almasi lazimmis çok üzgünüm ya
aaa öyle miii?ben bilmiyordum canım..benim doktorum 2500 gr ın altında ve 38. haftanın bitiminde doğmadıklarından prematüre sınıfında incelenmeliler demişti hala da öyle bakıyor ama maşallah yetiştik yatışlarımıza..Selam
zeynepçim iyi eğlenceler bol gezmeler...
Hülyacım hayoırlı yolculuklar...
yasemin hoş geldin canım
burçin 37 hafta prematüre değil canım ya...benim oğlan prematüre 32 haftalık 1300gr doğdu benimkide pütürlü yiyemiyo ben zaten 6 ay başladım ek gıdaya anca alışır diyom bende bakalım çok istiyom yesin pütürlü ....doktor bana hareketlerini yaşıtlarıyla kısıtlama şuan 8 aylık olsada o aslında 6 aylık bebeiğin yaptıklarını yapabilir dedi ama maşallah benim oğluş önden önden gidiyo bu arada maşallah kuzulara
burcu bende mi keçi sütü versem sademi veriyon kilo alsın accık zaten az kilosu bide hareketli sıpa...besiye çekeyim bende...nerden alacam keçi sütü
sağol canım..seninki de aceleci çıkmış benimkiler gibi..maşallah hepsine..arada vericem canım yavaştan alıştırıcam azar azar..maşallah canım kilolarıda boylarıda iyi.iyileşmişlerde.sünnet işinizde hayırlı olsun erkekliğe il adımı atıyoruz yani acısız sızısız kolaycacık olsun inşallah.
sen maşallah iyi tutmuşsun benimki tekti ama 37. haftada doğum yaptım bende.ayrıca hiçde geri değil canım sen galiba Arası okudun aras bizim topiğimizin ilk bebeği yanlış hatırlamıyorsam Aralık sonu doğmuştu abimiz yani o başladı ayağa kalkmalar.benim tembelde anca oturuyor ama 1-2 dk sonra devriliyor tembel işte.hepsinin gelişimi farklı tabi hazır olmalarını bekleyeceğiz.
Pütürlü işinide sen bilirsin ama sen arada denesen iyi edersin gibime geliyor.sende kendini hazır hissedince başlarsın artık.
amin canım hepimize hepimizinkine inşallah..maşallah ayşenur ve çınar a...
bide erkek oluyo ha çınar bey...evlendiğinide gör inş canım..
allah sağlık sıhhat hayırlı ömürler versin evlatlarına...evlatlarımıza...
Selam
zeynepçim iyi eğlenceler bol gezmeler...
Hülyacım hayoırlı yolculuklar...
yasemin hoş geldin canım
burçin 37 hafta prematüre değil canım ya...benim oğlan prematüre 32 haftalık 1300gr doğdu benimkide pütürlü yiyemiyo ben zaten 6 ay başladım ek gıdaya anca alışır diyom bende bakalım çok istiyom yesin pütürlü ....doktor bana hareketlerini yaşıtlarıyla kısıtlama şuan 8 aylık olsada o aslında 6 aylık bebeiğin yaptıklarını yapabilir dedi ama maşallah benim oğluş önden önden gidiyo bu arada maşallah kuzulara
burcu bende mi keçi sütü versem sademi veriyon kilo alsın accık zaten az kilosu bide hareketli sıpa...besiye çekeyim bende...nerden alacam keçi sütü
aaa öyle miii?ben bilmiyordum canım..benim doktorum 2500 gr ın altında ve 38. haftanın bitiminde doğmadıklarından prematüre sınıfında incelenmeliler demişti hala da öyle bakıyor ama maşallah yetiştik yatışlarımıza..
sağol canım..seninki de aceleci çıkmış benimkiler gibi..maşallah hepsine..arada vericem canım yavaştan alıştırıcam azar azar..
amin canım hepimize hepimizinkine inşallah..
Evet canim doktorda öyle dedi üst sinirda diye simdilik sorun yok dedi ama yinede bir ay içinde kilo almasi lazim dedi oda nasil olcak bilmiyorum ek gida olarak hiç bisey yemiyo hep emmek istiyo gece gündüz ama sütümde eskisi gibi bol degil artik doymuyo diye üzülüyorum istemaşallah eceme
niye üzülüyosun annesi oluyo bunlar...sağlıklı sonuçta artık alıcaklarda vericeklerde
hem kilo almamışsa bile üst sınırdadır ecem o yüzden problem yok
ecenaz a öyle demişti doktor..kiloyu yavaş alıyodu geçen aylarda ama endişelenme hala üst sınırda dedi
Saol canim evet boyumuz uzun olcak babamiz gibi:)Boyuna maşallah Ecem'in.uzun boylu fit olacak zilli.
kilo verenlerimiz bile var canım ki sizin orda ek gıday tam başlatmıyorlarda doğru hatırlıyorum dimi.çok hareketliler toparlar annesi.
Sen nerdesin bu arada 1 haftadır pek karşılaşmadım seninle.
doğru valla onlar yemezse zaten sen yediğinin tadını alıyosun ne içtiğinin..hep bi yanın eksik..diyosun şunu yese vitamin şunu yese şöyle olur..bakakalıyosun zor yani...bizimkide abisi başında konuşup ses çıkarırsa ona bakıyo bende o sırada tepiyom ağzına.kaydirigubbakcemile3
Selam Hilal hoşgeldin nasıl ayakuydurabildiniz mi faklı şehir farklı düzen?
Nazın ağzından dolayıymış bak yememsi mantar dediğin olay zaten pamukçuk halk arasında pamukçuk diye biliniyor ama aslında mantar duru'da yeni doğduğunda olmuştu 1-2 gün o damladan kullandık sarı bi damla geçti.
Sütü bende veriyorum ama keçi sütü sende bi araştırsana inek sütünden daha faydalıymış anne sütüne en yakın süt 4 ayından itibaren verilebiliyormuş hatta anne sütü eksikliğinde 2 ayında başlayanlar olmuş.bende 1 gece süt 2 gece mama veriyorum şimdilik süte yüklenmek istemedim gece yatarken hatta sütünde mamanında içine 200 cc süte 3-4 mama kaşığı kaşık mama koyum koyulaşmadan hemen veriyorum gece beslenmek için uyanmıyor.uyanıyorda aç değil yani.hatta yoğurdunuda keçi sütü ile mayalıyorum.keçi sütü kaynamıyorda ısıtıp veriyorsun içinde mikroorganizmada barındırmıyormuş aman bi dünya okudumda tam hatırlamıyorum.süt içerse zaten çabuk toparlar.
Zeynep ben bayram arasında evdeydim ya bak sütüde verince 15 günde 700 gr aldı kız belki olur olur ama boyu çekmiş İpeğin belli :)
sende az gez be fıldır fıldır geziyorsun sonra 1 hafta kendine gelemiyorsun.
Selam canım hoşgeldin.
oğluşuna geçmiş olsun.bundan sonra aktif bekliyoruz işin gücünde bitmiş.
Serap çalışmıyor bugün galiba ne dediler Berkin 'e acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?