selamlarrr....
yorgun bi en var yine yaa.
dün, kuşumla kalktık: 5dk sonra örümcek aradı: kahveye geliyorum diyee. anamm 3 çocukla 2 hatun zor başettik. Miray 2 kez kafasını vurdu. bu kez kötüydü: çok ağladı. sosyete pazarına gittik sonra. arabayla gidince puset almamışız: kkucakta çocuklarla dolaştık. tam bi rezillik. çarşı pazar duyunca kaybediyoruz kendimizi.
eşim yıllık izne ayrılıyo. bugün son iş günü. pazar yada ptesi Gaziantep/ Nizip e gidiyoruz.aklıma Sibelgeldi direk ama bakalım. bi yere kahvaltı, başka yere yemeğe davetten nevrim dönüyor oraya gidince. bi de miray var: nasıl yapıcam bilmem..
ayyy çok açım. kahvaltı yapıp geleyimm.
kızlar çok zamandır gelemiyorum..geçmişe de bakamadım beni merak eden oldu bilmiyorum..olduysa hakkını helal etsin..
malum canım sıkkındı biraz hiç bişey yapasım gelmedi bu ara..
tospiklerim 7. ayını doldurdu, doldurur doldurmaz da mevsim nezlesi oldular..galiba diş sıkıntısıyla da karıştı bu hastalık işi..pek mutsuzlar, çok iştahsızlar..bakalım..inşallah çabucak geçer..
sizler de herkes iyi mi?dişlenen bebişlerin incileri hayırlı olsun darısı başımıza..hasta bebişler varsa rabbim tez zamanda şifa versin hepsine de benimkilere de..
selam arkadaşlar
nasılsınız....
esramın incisi hayırlı olsun
serapçım arasında olmuştu öle alerjisi süt alerjisi çıkmıştı..
burcu eline sağlık çok uğraşmısın afiyet olsun duru kuşa
burçincim merak etmiştik canım diştendir sıkıntıları...
zeynep iş olmamaış hayırlısı inşallah istediğin gibi bulursun canım...
melek evi almışınız rabbim güzel günlerde oturtsun
sibel doktora gitçekmişiniz bakalım paşamız napmış ii haberlerle fgel
zeynepçm benim kaynanamda otıurrtmaya başla dedi ben şaşırmıştım erken değilmi diye ben 3 aylıkken oturtmaya başladım diyo...bilmiyom bakalım
esma götür canım bi doktora nezle olmuştur belki...
selma kıyamama çok yoruldun dimi bu hafta haftasonu ilaç gibi gelcek
fatolina çocuktan çocuğa değişiyo demek ya şükür arasıda çok zorlamadı diş hele bunlar süt dişleri asıl azı dişleri çıkınca ağrılı oluyomuş...
didemcim kız evlat ayrımı olurmu öle düşünme ah annelik bu işte
hülya çarşı pazar gezersen yorulursun tabi çocukla anacım oh iyi yapmışın
hülyacım iyi olmuş bak mardin fikri ay bende çok görmek istiyom mardin urfa antep maraş nasip ama pek sanmıyom
gülşahçım ecenazda sıkıntıdaymışş kıyamam dişi çıktımı onun kaçırmışım kusura bakma
kaldımı yazmadığım kusura bakmayı valla sabahtan beri geçmiş bakıyom gözlerim dönüyo
yorum yapamadan geçemiyom fatmagüle acıdım yav ne bu kız böle gelen vuruyo giden vuruyo...
ay canım ya şaka bi yana valla ben çok üzülüyorum sorma ben izliyom valla napım müge anlıya bakıyom 2 yaşında erkek çocuğu kaybolmuş bayramda geçen seniki kayseridekileri unutamadım daha öle nicesi var allahım kimseye göstermesin evladıyla sınamasın çok zor allahım koru bebeklerimizi...
sabah ben fa... gordum bi ara işi var herhalde yarına kadar çıkmazsa baskın yaparız.
Selam kızlar sizler ve bebişler nasıllar
Bizim havalar bozuk yine. Bugünde sünnetimiz var ya kocişi arayıpta erken gideyim diyemiyorum canı çok sıkkın malesef.:sinifsinif:
Benim örümcek karar vermiş bugün kocasının yanına gitti. Evdeki hiç kimse bende dahil bu kararı onaylamadık.
Şimdi diyeceksiniz hem şikayet etttin hemde gitmesini onaylamadın .Sonuçta bende kadınım ve anneyim herkesin üzülebileceği bir durumda şu anda. Sırf manyak kocası oğluna ve bizim aileye zarar vermesin diye kendini yaktı. Hadi kocası çalışsa evleri olsa iyi biri olsa evliliğini kurtarsın dersin.
Ama adam işe yaramaz delinin teki kendi başını yedi kadın aileme zarar vermesin diye .Hayat bazen çok zor her ne kadar yanında ailen olsada bazen kendin için çok zor kararlar vermek zorunda kalabiliyorsun.
Sizide sıktım kusura bakmayın paylaşacak kimsem yok biraz rahatlayayım istedim :çok üzgünüm:
Can sıkıntısından nerdeyse unutuyordum :kedi:
ESRA, BERKİN, ÖMER, MERTKAN 7. ayınız kutlu olsun kuzucuklar daha nice aylarınıza yaşlarınıza sağlıkla girdiğinizide görürüz inş.[/QUOT
maşallah kuzulara
Merhaba kızlaar,
Bugün nihayet sağlık ocağına gittim aşı olduk üç yerden birden Toprakın uykusu vardı bi de resmen kırdı geçirdi ortalığı,krize girdi kuşum..Ay bi de gözlerimin içine bakması vardı üçüncü aşı vurulurken:çok üzgünüm: Sen burdayken bana bunu nasıl yaparlar gibisindensenağlamasenağlama iç çeke çeke zor uyudu,uykusunda bile iç çekiyo yavrucakmafoldumbenmafoldumben
9500 kilo 72 cm olmuşuz teyzoşlar kilomuz fazla dedi ama bence değil..Kemikli çocuk benim oğlum hiç öyle kilolu bir bebek gibi durmuyor..
Tuğbacım görümcen artık ne yerde ne gökte..ne geri gelse rahat eder ne evine dönse çok zor valla..Bizimde başımızda var..Boşandı ve annesinin evinde daha rahat ama işte kendine ait bi hayatı olmadığından hep hzünlü içim parçalanıyormafoldumben Rabbim düşmanımın başına vermesin.
Ayy nerdeyse unutuyodum Havvacım dişlenmişsiniz oooohhh maşalahh Esrayaa
Zeynep bende tupper kullanıyordum yoğurt yaparken..Keçi sütünü kaynatmıyosun ama ısıtabililiyorsun yani normal yöntemle de yapabilirsin eğer özel kabın filan yoksa..
Benim oğlum da keçi sütüne, peynirini, yoğurduna da bayılıyor çok şükür..
Günlük mü mayalıyorsunuz kızlar hala?
Doğru diyon valla burcu verin kızlar alışsınlar amanin ben çektim bilirim yemin ediyorum akşam yemek saati olsun işstemiyorum kızlar neva tam 7 de oturuyor 8 de kalkıyor yediğide sadece 1 kase çorba revna 10 dakikada en fazla bitiriyor aynı kaseyi
slm dr dan geldik...burak 17günde 100 gr almış..moralim çok bozukmafoldumben
merhaba kızlar ozgeyı uyutum bu gece kendı uyudu resmen bana sarıla sarıla ben bugun unutum soylemeye ozge oyle bı alkıs yapıyokı elerıle aksam babasıla oha falan olduk bıze bakıp bakıp elerını cırpıyodu cok hosumuza gıtı bu aksamda bezını cıkarırken mız mızlanıyoya enne enne enne dıye 3 defa dedı aha yıne oha olduk cok muzlu oluyoruz vala bu meleklerle ya
kızlar cok sınırım bozuldu su aysegulun sucu ne dızıye o tecavuz yenını ızlerken ınanın pısman oldum dızıyı ızledıme demın cok kotu sınırım bozuldu sankı kardesıme akrabama olmus gıbı cok uzuldum :çok üzgünüm: ne oyle o ya
kızlar bu arada pazar öğleden sonra gidiyoruz Nizip'e. yarın hazırllık yapıp öğleden sonra arkadaşlarla buluşcaz. akşam Tarsus'a annemlere gidicez. işte pazar yola çıkılacak. cuma direk tarsus'a dönüp dayımın kızının düğününe katılacaz. o geceyi orada geçirip ctesi evimize döneriz. girebilir miyim nete bilmiyorum: o yüzden şimdiden yazayım dedim.
sibelcim özelden tlf umu yazıyorum. sende yaz, kısmet olursa görüşürüz canım.
kendinize ve bebişlere iyi bakın. beni de özleyin haa.
maysss
yedir yedir ben en son dr gittiğimde yemeğe başlayın dedi
yemek derken bildiğiniz bizim akşam yemekleri.bende dün tel seşriye çorbası yapmış annem saat 7 de onu yedirdim rondo falan yok artık zaten 1 kase yedi çok şaşırdık sevdi galiba sofrada olunca kendilerini birşey sanıyorlar maşallah güzel yiyorlar.ben bayramda valla besiye çektim bayram öncesi yani 1 eylülde 100 gr almıştı.14 eylülde toplam 800 gr almış yani 15 günde 700 gr iyi almış.annemde ilgileniyor tabi ama sırf 1 kişi lazım ki onun sürekli ağzına birşeyler koysun ilgilensin.zor iş valla çoçuk bakmak , ilgilenmek.
hilalcim naz ın iştahının açıldığına çok sevindim..burak ta öyleydi kaç gündür hiçbişey yemedi sadece annesütü aldı..bugün biraz yiyo gibi..bebişlerimizin kilosu aynıymş burak ta 7.900gr..boyu 73cm miş...inş iştahları daha da açılır..akşam ıspanak çorbası verdm yedi valla..o kadar sevindimki anlatamam...:sm_cool:
Selam kızlar.
Birazdan ersinin abisine gidicez. Akşam anca döneriz. Yarında çorluya gidicez,arkadaşlarla beraber başka bi arkadaşa gidiyoruz. Mangal falan yapıcaz sabah 8 de çıkıcaz gece geliriz heralde. Yorucu 2 gün beni bekliyor...
Bu arada dün parka giderken sağlık ocağına uğradım,ipeği bi tarttırayım dedim. 8.200 çıktı. 10 gün önce doktorda 7.600 dü. 10 günde 600 gr almış olamaz canım. hemşire bezini falan düşersek yaklaşık 8 kilo dedi. boyuna baktı 65 cm. Doktor 69 cm olarak ölçmüştü. Bu sağlık ocağının verilerine hiç güvenmiyorum. Boyu zaten yalnış,ben evde kendimde ölçüyorum 69 cm evet,kilosuda kesin yanlıştır...
Hilalcim geçmiş olsun... Zorlama bence. İpekte bi dönem yemiyordu,bu aralar iştahı iyi maşallah. Zamanla toparlar oda. ayrıca zayıf değil Naz. İpek 69 cm ve 7.600 gr dı 10 gün önce. doktor normal dedi bana. Aman sağlıklı olsunlarda...
Ben kaçtım kızlar. İpekte uyuyor babasıda. Uyansınlar çıkıcaz. Bende sabahtan temizlik yaptım yoruldum azcık dinleneyim. Öpüyorum sizleri.
selam millet
bayramdan beri giremiyorum temizlik falan yaptık annemde.sonra oğlumun hastalığı falan derken zamanı geçrdik.salı gğnğ de annem glince annmlere gidiyorum hep.bugün de laptopu kaptım buraya geldim .arada bir bağlantım gidiyo burda ama yine de bi bakim dedim napıyosunuz diye.geçmişe bakamayacağım galiba.herkes iymi?:teytey:
kızlar haftaiçi ayşenuru doktora götürmüştüm bugün de çınarı götürdüm..çok şükür iyileşiyoruz..
hırıltıları, ateşleri yok şükür..
ikisi de tam 9 kg olmuş..ayşenur 69 cm çınar 68.5 cm olmuş..kilolarını da iyi buldu şükür..veee bomba haber haftaya sünnet oluyor paşam..bakalım acıbademde bi dr önerdi doktorumuz onun uygun gününe göre kararlaştırıcaz..gelişmeleri yazarım size..
bu arada doktorumuzla pütürlü yeme olayını da görüştüm bana 9-18 ay arası çiğneme ve yutma refleksinin geliştiğini söyledi 2-3 ay daha bekle sonra verirsin acele etme dedi..benimkiler 37+4te 2300 ve 3470 gr yani prematüre doğdular ya sanıyorum becerileri sizin kuzucuklardan azıcık geri..şuan yaşıtlarını yakaladılar şükür bi marazları da yok ama sanıyorum bi takım gelişimleri biraz geriden geliyor..mesela kızım daha yeni desteksiz oturmaya başladı oğlum anca bi kaç dakika oturuyor..burda sizlerin minişlerinin ayaklanmaya başladığını, emeklemeye başladığını falan okuyorum mesela benim kızım yerde yuvarlanıyor ama oğlum yüzüstü dönüyor geriye dönemiyor tekrar..diş falan da yok henüz..sanıyorum hepsinin zamanı ayrı ve doğru zaman geldiğinde hepsi herşeyi yapacaklar..
herkese hepinize yavrucuklarınızla sağlıklı huzurlu keyifli bir haftasonu diliyorum..
öpüyoruz sizi kocamaaaaannn..
Selam kizlar
bizde dün doktora gittik kontrol için
boyumuz baya uzamis iki ayda 4,5 cm almis kuzum ve 71 cm olduk
kilomuz çok az bir ayda 150 gr almis malum yemiyo hala meme hariç bisey yemiyo
napicagimi sasirdim kaldim artik
Doktor kilosunda düsüs var dedi ama simdilik boyuyla kilosu uyumlu dedi bi ay sonra duruma bakariz dedi bu ay kilo almasi lazimmis çok üzgünüm ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?