2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bugün niye kimse yokakannehir valla ben fırsat bulamıyorum...burak vız vız ediyo

Saolun kızlar valla çok destek oluyorsunz çok değişik burası ya her topik böylemidr çok merak ediyorum..
Burcucum geçmiş olsun ve ben anlamadım şimdi senin kız mı 5 ay emdi? Öyleyse napıyosun,devam sütü mü veriyorsun? Anne sütü içeriğini araştırdım tekrardan kitaplarımdan...Yerine bişey asla geçemez tabi ki de,neler verirsem gelişimini tamamlarım en faydalı biçimde diye araştırıyorum.
Anne sütü vermeden çocuklarını besleyen arkadaşlar kaç öğün süt veriyorsunuz ?

didem ne oldu kuzum? niye darallar geliyor? sen bi alışverişe çık,iyi gelir

minecim ağlatma yazıktır, yanında duruver,ya da gittiğin yere onu da götür..

özlemcim biz sadece gece bazen de sabah mama veriyoruz..ben de şu anda hiç emzirmiyorum..eğer gündüz bişey yemez ve açlığından dolayı huysuz olursa gündüz de mama veriyoruz.

kahvaltı,yoğurt,çorba,meyve bunları yiyor gün içinde..ceviz-pekmez mutlaka oluyor kahvaltısında. birgün peynir, bir gün yumurta..meyve de değişik değişik..
dün çift çekilmiş kıyma aldım, bugünden itibaren de çorbalarına katıcaz.

didem ne oldu kuzum? Niye darallar geliyor? Sen bi alışverişe çık,iyi gelir

minecim ağlatma yazıktır, yanında duruver,ya da gittiğin yere onu da götür..

öyle yapıcam valla çıkşta kızlara oyuncak alayım neva uzaktan kumandalı araba istiyordu alimde gönlü olsun kuzumun

artık herşeyden yiyebilir mamaya gerek yok bence..ama devam sütleri kullanabilirsin...seni çok iyi anlıyorum..ben büyük oğlumu 2ay emzirdim sadece..kaynanam gitti geldi bu çocuk doymuyo dedi..çıldırttı beni bende biberonla mama verdm...derken çocuk memeyi reddetti..önce geceleri emiyodu..2ayın sonunda tamamen bıraktı..benm içimde kanayan bir yaradır bu..sebepsiz yere bıraktırdık çocuğu...sütüm yokmuydu vardı..kaç gün göğüslerim sızladı...nasıl doymuyo çocuk anlamadım...seninkini çokkkkkkk farklı bi durum tabi....

Ama annesütü almadı oğlum ne kaybetti...bana göre çok şey kaybetmedi...gerek zeka bakımından gerek bünye bakımından..çok zayıf benm oğlum ama yapısı öyle..baba zayıf anne zayıf( tabi bir zamanlar)..zeka küpüdür maşallah...konuştuğu kelimeleri ben bile bilmem..öyle bi cümle kurarki şaşarsın...demem o ki sıkma canını akışına bırak...

kızlar hayırdır bişeymi kaçırdım ben...niye herkes face ye giriyo...buraya pas vermiyo anlamadım..

Gece bazen mama veriyoruz dedin,mama mı devam sütü mü?
Ya bizim yemek derdimiz yok çokşükür bu da Rabbimin merhameti herhalde.
Herşeyi yiyor oğlum maşallah barekallah..Bi kahvaltı yapıyor büyük adam gibi..Meyvesi,yoğurdu,çorbası,sebze yemeği..
Gece yatmadan da keçi sütü veriyorum bi biberon.
Şimdi doyma problemi yok ne versem yer böyle bi durumda yine de devam sütü vermeli miyim sizce?

Burcu geçmiş olsun dinlen valla ben dinlenmedim hala iyileşemedim

O yüzden rapor verdi zatek aksi halde bende toparlanamazdım.teşekkür ederim Didemciğim.

geçmiş olsun canım yat dinlen annen bakar duruya..

Sağol canım , annem hembana hem duru ya bakıyor.bizden sonrada anneme bakan biri lazım olacak :)

sağol canım evet fena salgın var teker teker dökülüyoruz bizde.

ağlatma canım onun uyuduğu arada koşturarak iş yapacaksız.göbek fıtığı olur çok ağlatma yürüteç falan varsa al yanına öyle iş yap.

evet canım benim sütüm yoktu ite kaka 5. ayına kadar emzirdim hatta 3,5 ayından sonra sadece geceleri amzirdim.böyle böylede iyice azaldı bitti.ben 1 yaşına kadar devam maması taraftarıyım.günde 500 cc değil tabii zaten istesemde tutturamıyorum.sabahları kahvaltısını devam maması ile yapıyorum.birde gece yatarken devam maması 2 gün devam maması 1 gün keçi sütü.anne sütünün yerini elbette hiçbirşey tutmaz ama sen Toprak işin üzülme bak 7.ayında çok şükür 7 ay emzirdin.onun hariçinde gün içinde çorba-yoğurt -meyve kaşık maması yiyor.akşamlarıda az bizim yemeklerden otlanıyor eğer açıktığı bir gün işse arada 120-150 cc devam maması veriyor annem.

annem hep mama diyo da ordan benim de dilime dolanmış :)

bizde mama diyoruz aramızda:)

çok çok geçmis olsun canim insallah çabucak iylesir de toparlar pasam

laf sokmadan duramazlar zaten bosver salla gitsin ne derse desin takma canim kafana
Geçmis olsun canim güzelce dinlen de toparlan
burak çok huysuz yaaa..yavrum damağı patlamış 1-2 güne çıkıcak dişi..ama çok acı çekiyo biliyorum..eli sürekli ağzında...uyuyamıyo oynayamıyo...bir an önce çıksaydı yaaa..
Hayirlisiyla agrisiz çiksin incileriniz canim

Masallah Toprak pasama ne güzel bak herseyden yiyomus oh yarasin kuzuma

Bu saatte kimsecikler olmaz biliyorum ama bende gündüz doya doya sohbet edemiyorum artık :sinifsinif:
Benim çocuk sapııttı yine bu aralar ne gece ne gündüz uykusu var onunla uğraşmaktan halim kalmıyor.
Bugün dra gittik kan ve idrar tahlili verdik. Yavrum kan verirken çok ama çok ağladı içim gitti ağladıkça:gitme: İdrar tahlili için baya bir bekledim iki saat kadar zaten o zımpırtıya gıcık oluyorum çıkıp duruyor. Neyseki onuda verebildik sonuçları saat 3te alın dediler . Bende annemi çağırdım gezdik yedik içtik alışveriş yaptık. Şu evdeki stresli dönemden sonra iyi geldi açıldım tabi oğlanda arabada gezerken uyudu hiç eziyet etmedi boshayallersmile
Sonuçlarımız iyi çıktı az kansızlık varmış bu aylarda normal bu değerler olur dedi. Kan damlasını sabah 10akşam 10 ver dedi okadar. İşin en kötü kısmı boyumuz 65cm kilomuzda 7400 gr olmuş. Yani 1cm uzayıp 200 gr almışız. Biliyordum zaten yemezse uyumazsa olacağı buydu doymuyorda galiba sütümde yetmiyor herhalde ne yapayım sağlıklı olsunda . Gerçi anneyiz işte üzülmemek elde değil malesefmafoldumben

Ayşegül canım başın sağolsun çok ama çok zor bir durum . Bizde bayramda yine buruktuk babamı 2sene önce bayramda kaybetmiştik oda daha çok gençti torununu bile göremedi.
Ben evleneneli daha 3ay olmuştu . Diyeceğim oki her ölüm erken derler helede genç olunca.
Allahım sizlere sabır dayanma gücü versin evlatlarınızı size bağışlasın. Mekanıda cennet olsun orda huzur bulsun inş.:çok üzgünüm:

HASTA OLAN TÜM KUZUCUKLARIMIZA VE ANNELERİMİZEDE ÇOK AMA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN
ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…