2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ohh ne güzel eekliyo işte benimkide bayadır emekliyo çok tatlı sürünüyo emekliyo yuvarlanıyo ama evin bütün pisliği üstünde valla..leş gibi oluyo akşama kadar kıyafetleri.ayşegülcüm hayat devam ediyo moralini yüksek tut kızlarınla oyalan ,mülakat sonucu içinde hayırlısı artık Allah gönlüne göre versin..

canım hoşgeldin başın sağolsun.. allah kalanlara uzun ömürler versin.. dayıcığının mekanı cennet olsun inşallah..
defneciğime de kacaman maşallah..

yarın çok işim var.saglık ocagına gidip tetanozz aşımın 5.dozunu olacagım.son artık kurtuluyorum.o arada defneyide tartaırayım.biliyorum yanlış ama gitmişken boş çıkmayayım.
sonra diş var.dişimi geçen cuma bitiriyordu ama ignesiz yapacaım dedi.agrın olup olmadıgnı bilmem lagzım dedi.ayy daha adam dokunur dokunmaz cigerlerim söküldü resmen başladım aglamaya.adam bıraktı yapamayız böyle haftaya gel dedi.off hiç hazır degilim.ignesiz yaptırayacagm sanırım.dayanılacak gibi degill.çok acıyooo(
yorgancıya gidecegim.adnadan gellrken aisele gelmiştikya.onlara oda ayaradık defnenin odasını ne güzel klimanızı açın yatın dedikonlarolmaz çarpar bizi dediler.biz balkonda yatsa dediler.ee bende döşek ne gezer.düşündüm. onlar rahat etsin diye üç beş yorganı üst üste serip balkona serip yatak yaptım.çarşafı falan geçirince mis gii oldu sana yatak.neyse bunlar abisi yengesi oğlu yattı.sabah uyandık ben aceleyle kahvaltı hazırlıyorum.eltim geldi demezmi bizim oğlan yataga işemiş diye..3 elyaf yorgan ve bir tanede annem ölmeden önce hepimize kendi elleriyle yün yorgan yapmıştı zeynebe kadar.hatıram olsun diye(sanki ölecegini anlamış gib) neyse..bu işemiş bana kusra bakma zaten bizim oğğlan böyle ediyordu demezlermi.ayy okadar sinirlendimkii.dokunsalar hıçkıra hıçkıra ağlayacaktım.yün yorgana işemiy diye..annemn kendi elelriyle hazırladıgı şeyin içine ettiler yani..yaa ben olsam önceden söyerim benim koz böyle ediyo nölem alallım derim.ada ben o kızı gece uşutmam yine işemesine engel olurum degilme.utanırım çünkü.işte bu kadar düşünüyorlar.artı hırcımı kocamdan aldım.yıkattırırız dedi.onu verecegim yadır.yani annemin elinin dokundugu yorgan gidecek.üzlüyorum.hemde o çocugu gördükçe sinirleniyorum..off abartıyormuyum..

ohhhh maşallah defneye...
ipek hala yerinde sayıyor bak...
yakında hızlanır yetişemezsin cadıya.

şimdi reklamda çıktı o kitap.aradım bende bakalım gelicekmi bizede...

canım hoşgeldin başın sağolsun.. allah kalanlara uzun ömürler versin.. dayıcığının mekanı cennet olsun inşallah..
defneciğime de kacaman maşallah..

sağolun kızlar.hayat devam ediyor evet..yavrularımla oyalanıyorum şükür.
ben emekelemisi çok hoşuma gidiyo.ama daha hızılı degil.ama gidiyo işte.yuvarlanmalar epeydir vardı zaten artık tam emekliyo şükür.

Kızlar aşağıdaki yazı yazılarını takip ettigim blogcu anneden. biraz eglenin.
-----------------

Geçen gün statüme sıradaki sosyal sorumluluk projelerim diyerek aşağıdaki ilk dört maddeyi yazdım. Gerisi Facebook’taki Blogcu Anne takipçilerinden geldi, ve ortaya bu liste çıktı.

Bakugan, Ben 10, Winx benzeri zehirli karakterle ilgili her türlü eşyayı piyasadan kaldırtma reformu
Çocuk doktoru ziyaretlerinden sonra lolipop verilmesini yasaklatma projesi
İkinci bebeğin birincisiyle aynı cinsiyetten olduğunu öğrenince suratını buruşturanları hapise attırma girişimi
Bebek ve köpeğin (ya da kedinin) aynı evde yaşadıklarını öğrenince köpeği (ya da kediyi) sokağa bırakmayı tavsiye edenlere bir ay boyunca hayvan barınaklarında çalışma zorunluluğu getirilmesi girişimi
“Bu bebek aç, sütün yetmiyor senin” diyen misafirlere “ziyaretin kısası makbüldür” tezahüratı
Küçücük çocuklara “kokoş, zilli” gibi kelimelerle hitap edenlerin, “Erkekler ağlamaz, kızlar yaramazlık yapmaz” gibi kalıp yakıştırmada bulunanların bir ay boyunca sosyete dergilerine kapak olmaları projesi
Sokaktaki bebek manyağı teyzelerin daha bir aylık bebeği mıncırıp öpme isteği içerisinde yanıp tutuşması anında bebeği oradan hızla uzaklaştırmak için her köşe başında acil kaçış noktaları yapılması girişimi
Daha büyük çocuklar için okul kantinlerinden kola cips ve her türlü zararlı gıdanın satışının yasaklanması harekatı
Yolda yürürken astronot gibi giyinmiş bebeğin üzerine neden battaniye örtmedim diye kızan teyzelerin aynı astronot kıyafetlerine sarmalanıp uzaya gönderilmesi projesi
Bebeğinin cinsiyetinin kız olduğunu duyduğunda üzülüp, erkek olduğunu duyunca aklını kaybetme derecesinde sevinenlerin sadece kızların olduğu ıssız bir adaya gönderilmesi girişimi
Bebeği ayakta sallamayı teşvik eden ve her fırsatta uygulamaya çalışan büyükanne-teyzelerin enerjilerini çeşitli sporlarla harcatma projesi
Misafirliğe gelirken çikolata, kola cips getirip üstelik anneye sormadan çocuğun eline tutuşturan misafirlere bunların yerine kuruyemiş, meyve alımı için teşvik verilmesi
Eve ‘yardımcı kadın bulma’ için dayanışma derneği, dernek içinde ‘rehabilitasyon grupları’
“16 aylık olmuş, hala konuşamıyor mu, benim kızım-oğlum 1 yaşında şakır şukur konuşurdu” gibi kıyaslama yapanların ağzına biber sürme girişimi
Çocuğa ille ve zorla şeker çikolata vermeye çalışan, hayır dedikten sonra da gizlice yapmaya çalışan aile efradına karşı bir hareket
Çocuk parklarında bir yandan çocuklarını salıncakta sallayıp diğer yandan da pofur pofur sigara içen annelere de sokaklardaki izmaritleri temizleme gibi bir ceza
“Benimki oğlan, kız anneleri düşünsün” zihniyetindeki kadın-erkek herkesi eşşek sudan gelinceye kadar delirtmek; Çocuklarını polis-iğneci-o anda orada bulunan amca ve/veya teyzelerle korkutanları sarsalamak, amca ve/veya teyzelerin de hemen havaya girip,rollerini benimseyerek “höt zöt” etmelerini engelleme harekatı
Kışın dahi temiz hava alma ihtiyacını karşılamak için sokağa çıkarılan bebeklere bakıp” ayyy bu havada çocuk mu gezdirilir hasta edeceksin” diyenlere 6 ay boyunca Kuzey kutbunda yatıp kalkma cezası
Bebeğini kendi yatağında yatmaya alıştırabilmiş olmana ve bunu erken aylarda yapmana karşın “bu çocuğu yanına al, beşiğe koy, gece uyandı diye mama ver, meme ver, süt ver” diye ısrar edenlere… Gece yattığı oda ısısını 21-22 arasında tutma gayretine bakıp “donacak bu çocuk, elektrikli soba yakın” diyenlere de 6 ay boyunca Afrika çöllerinde sürünme cezası
Ne emzik, ne biberon, ne de parmak emme alışkanlığını kabul etmeyen, tüm uğraşılara rağmen bunlardan faydalanamayan annelerden biriyken sen, hepsini kullanan bebeği ile seninkini kıyaslayıp “a-aa, bizde hiç sorun yok, sen neyi yanlış yaptın acaba??!!??” diye dudak bükenlere her türlü sıvı tüketimini biberon ile yaptırma girişimi
Bunları bir hayata döksek, var ya…

hşg AYŞEGÜLcüm..
maşallah defneme bizimki poposunu kaldıramıyo daha karnının üstünde geri geri gidiyo :)

yorgan işine çok kızdım ben ne lüzumsuz insanlar varya biliyomusun çocuğunun huyunu alsana tedbirini vurdumduymazlığa hiç tahammül demiyorum...

maşallah defneye emekliyomuş

ben hala ne yapacağıma karar veremedim ya 45 dk sonra gelirler bi mutfağa geçiyim en iyisi
şu kitap için numarayı yazarmısınız tekrardan bende arıyım kızlar

ben hepsine varım yaasempatiksalakcinni
çok begendim

abartmıyosun tabiki. bende çok önem veririm böyle şeylere. anneden yadigardır,manevi değeri yüksektir. zarar gelsin ister mi kimse???
zor zamanlar geçiriyosun,hassassın ondan birazda bence. zamanla herşey düzelicektir. şimdi ağlayarak andığın şeyleri ilerde gülerek anacaksın...
annemin tarafı azalıyo demişsin. benim kimsem yok o taraftan. hepsi ölü (benim için) düşün. 1 Allah kulu yok... herşeyin hayırlısı. şimdi duygusalsın,zamanla aşıcaksın bunlarıda.
yorganıda ver eşine hallettirsin. düşüncesizlik etmişler. madem çocugun çiş yapma riski var ona göre ayarla sende...
ne insanlar var işte.

[

sağol teyzesi.zamanla hepsini yapıyorlar işte.zeynebe göre geç bile kaldı defne.ama aynı olmuyor işte..emekler annesi.
işte benimde kızdıgım olay bu neden bana başta demedim.ben önlemimi alırdım.buna çok kızıyorum bennnalsanaalsanasmile

maşallah defneye emekliyomuş

ben hala ne yapacağıma karar veremedim ya 45 dk sonra gelirler bi mutfağa geçiyim en iyisi
şu kitap için numarayı yazarmısınız tekrardan bende arıyım kızlar

sağol canım.ben numarayı bilmiyorum..

ya bana desinler istedim.ben gerekini yapardım.
hatlısın zamanla fikirlerim degişecek elbet.annem için bile daha üzüntüm taze biliyorum herşey degişecek.benim annemin tarafı düşkündürlen bize.gerçe babamın tarafıda öyle.annemizi kaybettikten sonra haftada bir arayan akrabalarım dayım dahil haftada iki kez aradılar.ihmal ettik sanmasınlar diye.iyilerdir..hepside:))

bende varım bende...
sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…