2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar belki ilgileneniz merak edeniz olur diye anlatim bari biraz..

İlgilenenlereopuyorumnanaktan
Hamileliğimin 28.haftasındayım şu an
Malumunuz,geç öğrendim hamile olduğumu,tabi bu arada tam gaz emziriyordum minik kuşumu.Elhamdulillah sütümde herhangi bir azalma olmadı..Bu durumu öğrenen herkes,öncelikle aile büyüklerimiz hemen emzirmeyi kesmemi istediler.Aylarca bilmeden emzirdim oğlumu ve herhangi bir sıkıntı olmadı bu durumun bir hurafe olduğunu anlatmaya çalıştım onlara..
Neyse bir doktora gittim burda İzmitte.Kendi doktorum istanbulda.20.haftadan sonra emzirme hormonlarının kasılma yaptığını ve erken doğum riski doğurabileceğini anlattı.Yapmayadabilir, garanti veremeyiz diye de ekledi.
Benim bırakmaya niyetli olmadığı anlayınca,bir diyetisyene gitmemi,beslenmeme çok dikkat etmemi ve herhangi bir düzenli kasılma da doktora gitmemi tavsiye etti.
Bende emzirmeye devam etmeye karar verdim..Zaten iki yıldır sürekli kendime dikkat ettiğim için,diyet beni pek zorlamadı.
Kızımın hareketleri günlük hayatımın içine girdikçe,onun için daha mı az endişeleniyorum diye içim içimi yemeye başladı..
Kafamda sorular cirit atıyordu.Doktorlara,ebelere hatta pediatri portalındaki uzmanlara yazdım..Hocalarıma,prpfesörlere hiç kimse sorularımı cevaplamıyor,cevaplayamıyordu.Belki de riske girmek istemiyorlardı.Herkes "emzirmeyi kes" diyordu..

Kafamda iki mühim soru vardı,
Bİrincisi,oğlumu emzirmeye devam ettiğim taktirde hamileliğimin son dönemlerinde,kızım için nasıl bi süt hazırlanacağıydı.Nasıl bir hormonal denge oluşacak,Bu durum çocuklarımdan birisine zarar verir mi?
İkincisi doğumdan sonra emzirmeye devam ettiğim taktirde karşılaşacağım durumla ilgiliydi.
Üretilen sütün bebeğin ayına,ihtiyaçlarına uygun olduğunu biliyorum,peki oğlumda emerse,bu ihtiyaç neye göre nasıl belirlenicek?

Eşimle oturup çok konuştuk,o daha rahattı bu konuda..Ben bi şekilde dengeleneceğini düşünüyorum diyordu.Tabi yine de son kararı benim vermem gerekiyordu.Ve işte annelik ne kadar ağır bir mesuliyet,bunu bir kez yaşıyordum..
Toprak 7 ay çok iyi beslendi anne sütüyle..Anne sütünden alacağı faydanın %70 ini aldı..Ya kızım için hayati önem taşıyan ilk dönemde ki sütün oluşumunda bir problem çıkarsa benim bu kararımdan ötürü?

Emzirmeyi bırakmaya karar verdim.On gün önce..
Çok üzüldüm,çok ağladım,oğlum perişan oldu,hiç bir anlam veremedi minik aklı bu duruma.
Bunun başka bir yolu olmalı deyip durdum kendime..
Bunu Rabbim mi dilemişti?
Psikolog arkadaşım,herkes bu durumdan payına düşeni çekicek Özlem herşeyi üstüne alma diyordu.Kocanda,Toprakta,kızında.
Ama Toprak bunu nasıl göğüslücekti ki?
Kızım emerken,kendisinin neden ememediğini nasıl anlayacak?
O daha bir bebek..Hemde minicik.
Banyo yaptığında,korktuğunda,kendini güvende hissetmek istediği her anda annesinin göğsüne sığınmak onun da hakkı değil miydi?

Tandem nursing..Ardaarda emzirme.

Tandem nursingi biz okulda görmüştük.Ama bunu afrikadaki kadınların,çocuklarını beslemeyemediklerinden başvurdukları cahilce birşey olarak anlattı hocalarımız bize.Genelde yenidoğanın emdiğini görüp kıskanan çocukların meme talep etmesi..Pekte iyi bişey değil,uzaklaştırma yollarını öğrendik.
Üç gün önce durumumu bilen bir arkadaşım facebookta bir grup önermiş.Tandem nursing anneleri diye.Şimşekler çakmaya başladı içimde.Kalbim yerinden çıkacakmış gibi oldu.Hemen yazdım googleye.Alper Mumcu.Bi tek o yazmış...Olabilir demiş yapanlar var demiş...Başka da bişey yok türkçe..Mecbur ingilizcelerine baktım..
Bi de bakim ne görim..Bununla ilgili gruplar,bloklar,forumlar...

Hemen eşimi aradım,ağlayarak anlattım.. ÇOk sevindi bir yolu olmalı demişim bi gece ona..Bak gördün mü varmış dedi..

İşte sorularımın cevapları kızlar...
Doğumda önce bi on günlük süreçte kolostromun oluşmasına izin veriyoruz..Birinci bebeği emzirmiyoruz ki hormonlar bebeğin haftasını algılasın ve doğum haftasına göre ihtiyaçlarını karşılayacak kolostromu oluştursun..
Doğumdan sonra ki bir hafta da bebeğin kolostorumu iyice almasına müsade ediyoruz.Bir hafta kafiymiş ama,iki hafta beklemeyi düşünüyorum ben..Sonrasında iki bebeğin emmesi sonucu ne oluyormuş biliyor musunuz?
İkisinin tükrük bezlerinden salgılanan tükrükle bir tahlil yapıyor hormonlar ve iki bebeğinde ihtiyacını karşılayacak sütü oluşturmaya başlıyormuş..
Yaniiiiii bir mucizeeeee oluşuyor...
Ben buna talibim..İnşallah başarırım.opuyorumnanaktan

Çok mutluyum kızlar,belki bebiklerim biraz büyüdüğünde yüksek lisans yaparsam bu konuyla ilgili tez hazırlarımopuyorumnanaktan

tuba benim adama urfayı seç diyom.madem illa dogu görevimiz var urfagüzeldir diyom.bilmiyorum diyo..nasıl bacım oralar..ucuzmu ev kiraları,giyim kuşam,anlat bacı..

Canım karıştırdın galiba ben Urfa değil Uşaktayım yerimseniben
Oraları bilsem bilgi vereyimde bilmiyorum ki anacım

misafirim geliyormuş.acil çıkmalıyım.hemde yemekli.off sinir oluyorum böyle habersiz gelenleree..byy..

Hey Allahım iki çift laf ettirmediler . İki çocuğu olan kadına ne yemeğine geliyorlarmış :mymeka: Kolay gelsin canım

Tamam o zaman Tubacım gelsinler...Altın fırlamış zati kaydirigubbakcemile5

kaydirigubbakcemile2:ecrin_bebek:

aman ozaman gitmiş iyi olmuş görümcen zaten bize iyi davrandıklarında altına baktığında gene kendi çocukları için yapıyolar gerçekden bizi sevdiklerinden değil.aman güzel iyi bişey getirdilerse misafir sorun yok ozaman.güle güle giysin..

vay bee mucize resmen yaa şimdi iki bebeğide emzircen ne güzel işte allah bol bol süt versin canım sana..

Tuğbacım,Reyhancım hoşgeldiniz canlar...opuyorumnanaktan

Ebru ben bazen son mesajları takip ediyorum..Mesela sabah yurtdışında yaşıyan evli,öğrenci bi kız evinin resimlerini çekmiş..Afedersin ama evi b.. götürüyor:roflol:
Utanmadan resimleri çekmiş bi de dalga geçiyo milletleakannehir ona baktım koptum sabah sabah..
Genelde çocuğu olmayanlar çok yazıyor,onlara bakamıyorum üzülüyorumsenağlama
Bazen de evini gösterenlere,bebikinin odasını falan koyanlara bakıyorum.

Sen nerelere bakıyon canım

Zeyl canım umarım herşey gönlüne göre olur. Olurda emziremezsen kendinide hiç üzme çünkü senin kadar emziremeyenlerde var. Bu senin hatan değil . Toprağında zamanla alışacağını unutma eninde sonunda memeden ayrılma döneminde üzülecek hepimizin bebişleri gibi. Ha seninki biraz daha erken olacak ama keyfi değil . Sen süper mantıklı bir annesin kendin ve meleklerin için en doğru kararı vereceğinden eminim kaydirigubbakcemile5

Allah in mucizesi iste bu daha ne diyeyim
Içindeki bi istekle ve Allah in yardimiyla sen bu isi basarirsin canim merak etme

ay aynı bende resim fotoğraf olan heryere bakıyom gördükçe evinin resmini koyanlara bugun ne giyidin diye bi topic var oraya bebek kıyafetlerine odalarına geçen işyerinde sorun yaşayanlara aile içinde sorun yaşayanlara meraklıyım neyimohaoldumsmile

selam kızlar.
ben bitmiş,mahvolmuş durumdayım. ipek yine gece terörü yaşattı bize. 9 da yatırdım,12 ye kadar 3 kere ağlayarak uyanmış (eşim bakmış)
12 de uyandı 12.30 da geri uyuttum
2 de uyandı 3.30 da geri uyuttum
5 te uyandı 7 ye kadar mır mır zor uyudu inleye inleye. yine bütün gece yanımızdaydı,günlerdir gözümüzü kırpmıyoruz ersinle. bitmiş durumdayız.
spraktin adlı bi ilaç tavsiye etti bi yakınımız (eczacı)
5 gün kullan dedi
ersin ilacı almaya gitti.çok çaresizim resmen. ersinde öyle. gözlerimiz kan çanağı. üstüne hastalandım,ağrım var. ve 1 ay öncesinden bugün için kuzenlere söz vermiştim,mangal için akşam üstü oraya gidicez. nasılsa gece uykumuz sıfır bari sohbet ederiz.
kafayı sıyırmak üzereyim...
geçmişe bi bakayım.

Oh güle güle giysin montunu Mertkan

sağolun teyzoşlar daha güzelleri sizin meleklerinizin olsun inş. opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Allah allah bu çocuğun derdi ne yaa diş çıkarmadı daha demi zeynep..bu ilaç ne ilacıymış.

Ay minik kuşun ne derdi var yabilmiyorumkismile

bizde seni özledik... aşşağı bakıyorum havva buralarda mı diye,yok
neyse salı gelsin de bol bol hasret gideririz...
Allah ım maşallah size...
bizim gece uykumuz neredeyse sıfıra düştüğünden gündüz hiçbişey yapmaya dermanımız kalmıyor.
gece uyusa iyi kötü belki halimiz olur ama yok işte,yok
serap ipekte aynı,uyumuyor,ama derin iyi kötü emerek uyuyomuş bak,ona da razıyım şu an.
bol bol resim çekin he,çatlatmayın bizi..
canım sizin için hayırlısı olsun...
nereleri yazıcaksınız tercih listesine,ve o ne zaman belli olacak?

maşallah esra kuşuma... annem dinlensin diyor bak,akıllı bıdık. baya bişeyler yapmaya başlamış bak. büyümüş biz haber almayalı :)
kuzucum,boncuk gözlüme de koskocaman maşallahhhhhh :)
zamanla oraya da adapte olucaksınız. umarım çok soğuk bi yer olmazda,az hasarla atlatır senin kızlar. ama gardrop yenilemek zorunda kalmayasınız da bide
kızlar bişey sorcam burdan başka hangi topiclere bakıyonuz.ben hep haftasonu burda kimse olmayınca diğer topicleri geziyom nekadar değişik şeyler var yaa..
ben bakıyorum "bir dedim var" topiğine falan. bazen yazıyorum da kafama göre...
bizim ipekte yiyor canım. bu ara maşallah iyi yiyor hemde.
lokma lokma ekmek,pilav,tavuk veriyorum yutuyor.

ne güzel misafirlikte uslu duruyomuş mertkan bak. afferin ona...
gezenti annenin gezenti oğlu işte :)
insan vücudunun mucizesi,Allah ın hikmeti işte...
ama ara verdiğin dönemlerde toprak tamamen bırakmaz dimi emmeyi?
Allah allah bu çocuğun derdi ne yaa diş çıkarmadı daha demi zeynep..bu ilaç ne ilacıymış.

iştah açıcı bi şurupmuş ama uyku etkisi de varmış
netten de baya araştırdım
5 gün kullanıyosun,vücut kendini uykuya programlıyo,uyku düzene giriyor diye...
hani nasıl 1 hafta işe gitmek için erken kalkarsında 8.gün vücut alışır,biyolojik saatin seni kaldırır ya,o hesap gibi
denicem ebru çok çaresiz durumdayım şu an,naptıysam kar etmedi...

Ay minik kuşun ne derdi var yabilmiyorumkismile

bilmiyorum ki
zaten 2 aydır zırt pırt uyanıyodu,ama son 1-2 haftadır hiç uyumuyo desem yeridir.
gündüz de çok yatmaz.
öğleden önce 1 saat
öğleden sonra 1 - hadi en çok 2 saat...
pilim bitmiş durumda,bakalım...

kullan bakalım inşallah iyi gelir biraz uyuy uykusuzluk çok zor insan uyumadığında çocuğa tahammülüde azalıyo.sırf çocuk değil herkeze ve herşeye sabrın kalmıyo kafan götürmüyo.
kızlar bi dvd önersenize beğendiğiniz bi film varmı eşim alcakda bu hafta sonu seyredebilirsek seyredelim..

Zeynepçim bence diş hazırlığı yapıyor olabilir. Esra da çok huzursuzdu o zamanlar.
Benzer bir şurubu annem bize de verirdi ilkokula giderken. Adı Backtrim miydi neydi.Ben çok iştahsızdım çünkü. Çok tatlı bir uyku yapardı saat sekiz dedi mi sızardım hemen

aynen öyle ebru.
tahammül sınırımın sonundayım. ersin de öyle.
zırt pırt takışıyoruz uykusuzluktan sebep.
umarım bu işe yarar...

film konusunda yardımcı olayım,bizim evde 2000 filmlik geniş bir arşiv var :)
ne tür seversiniz?

Zeyl canım ne güzel anlatmışsın. Allahın mucizesi işte ya.. Herkesin nasibini veriyo.
Tuba izlemediyseniz Çikolata yı izleyin eski bi filmdir ama ben sarar sarar izlerim...Bien son zamnlarda hep Türk filmi izledim. Neşeli Hayat, Ata Demireerin filmi falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…