2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kız zeynep iki dakka da okumuşun bütün forumu he herkeşe yetiştin maşallahalkisalkisalkis
Canım bu bırakmaya çalıştığım 5 gün emzirmedim,tekrar başladım üç gün önce valla yapıştı eskisi gibi memeye..Nasip bakalım o günler ne göstercek..En azından kendisi istemedi derim vicdanım rahat olur öyle bişey olursa da deymi şekerimyerimseniben

Bu İpek kızın bi derdi var ama ney Toprakta bi ara çok kötü olmuştu gece bi ay felan sebebi sıcaklardı,gerçekten sıcaklar dinince tekrar uyumaya başladı.Ama İpekböcüğü epeydir böyle..
Peki canım bi buçuk saat filan uyanık kaldığı oluyor anlattığına göre,o süreçte napıyor ağlıyor mu?

macera olur korku dışında hepsi olabilir korku da mesela testere gibi gerilim olabilir mesela.böyle acıklı olabilir mesela kelebek etkisi akıl oyunları gibi değişik konulu olabilir,esaretin bedeli gibi sonunda vay be diyebileceğim filmler çok hoşuma gidiyo..

spraktin diye bi şurup canım. bizim iştah problemimiz düzeldi (çok şükür) ama uykumuza yardımcı olsun diye.
kendi doktorumuz çok zorda kalmadıkça uykuya destek olsun diye ilaç vermiyoruz demişti ama şu an gerçekten zor durumdayız.
eczası yakınımız var (ersinin yiğeni),burda beşiktaşta. sabahtan ona gitti ersin,konuştular,durumu anlattı,bu ilacı önermiş,5 gün kullanın bakalım demiş. akşamları yarım ölçek vericekmişiz. sonra kesin,gidişhata göre değerlendirelim demiş.
bizim şaşkın telini evde unutmuş,geldi bana anlattı,netten baya bi araştırdım deneyelim dedim,almaya gitti,bi kaldırım taşında sızdı heralde,hala yok sempatiksalakcinni
zararlı bişeymi diye endişelerim var ama,son çaremiz bu artık.
2 aydır böyleyiz havva,diş olsa çıkmazmıydı. hele son 2-3 haftadır tavana vurmuş durumdayız yani. diştir diyorum bende ama,el insaf,bu kadar sürermi ki?

Sabiha Paktuna nın kitabında tam böyle bir örnek var da ccevabına göre öyle bi şey mi değil mi onu söylüycem. Psikolog dr. gibi yazmışım da açıklama yapmak gereği duydumbilmiyorumkismile

ne demek ayıpsın
bazen ağlıyor, bazen ağlamıyor yatakta ayaklarıyla pat pat vuruyor,bazen inildiyor,bazen emiyor,çoğunlukla ağlama modunda ama...

di caprio nun son filmi güzel " inception"
ata demirer "neşeli hayat" güzel
"twilight" serisini izlediniz mi,onlar da güzel
komedi olarak "zohan" var ben stiller oynuyor
sandra bullock "the proposal" da komedi ve güzel -tatlicadiarzu-

Zeynepçim gündüzleri sana olan ilgisi nasıl. Yani tek başına zaman geçiriyo mu? yoksa sürekli seni yanında mı istiyo.

Sabiha Paktuna nın kitabında tam böyle bir örnek var da ccevabına göre öyle bi şey mi değil mi onu söylüycem. Psikolog dr. gibi yazmışım da açıklama yapmak gereği duydumbilmiyorumkismile

yok kız aşkolsun,ilgileniyorsun Allah razı olsun...
normal diyeyim. bazen birlikte yatakta oyunlar oynuyoruz,sarılıp koklaşıp öpüşüyoruz. bazen o yürütecinde takılıyor ben evde işime bakıyorum.
dengeli yani,beraber zamanda geçiriyoruz,yalnız oynadığıda oluyor. ama yalnız oynadığı zamanlar daha az.
genelde yakamda diyeyim...
ama şöyle de bişey var,babanesine bıraktığımda (görüşmelere falan giderken) o zaman arkamdan ağlamıyor,duruyor.

Yatakta beraber oynamayın bi süre canm. İkisini birbiriyle ilişkiilendirmiş olabilir.
Sana bağlılık süreci geçiriyo zannımca. Senin yapman gereken kitapların dediğince, onun kendi başına daha fazla zaman geçirmesini sağlamak. Bunun için sen odada yokken onunla konuşabilirsin, sesini duysun. Yavaş yavaş yalnız geçirdiği süreleri arttırabilirsin. Oyuncak sepetini önüne koyabilirsin kendi boşaltsın. Oyalansın yani.
Sen odada yokken elektrik süpürgesi vs gibi ses çıkarak makineleri çalıştırma. Onları çelıştırırken İpeği de yanına al. bunlardan korkuyor olabilir. Nasıl uyutuyorsun bilmiyorum ama ayaklarında sallamayı dene. Seni daha iyi hisseder. O uyurken yatağına senin kokunu taşıyan bir giysini koyabilirsin.
İlla ki birlikte yatmak istiyorsa onun odasında beraber uyuyun. Yanlış hatırlamıyorsam çekyat var odasında diyodun. Aklıma gelenler, daha doğrusu kitaplardan aklımda kalanlar bunlar...
Bir de onun bakımını mutlaka sen yap eşin ya da bir başkası yapmasın. Eşin yardım etmek istiyosa ev işlerinde yardım etsin sana...

Ay canım ya sende bendensin. Beminkide doğdu doğalı geceleri canavar oluyor uyumuyor bir türlü kaynanam sıcaktan diyor. Benim ev çatı katı çok sıcak oluyor aşağıda yatın diyor ki asla olmaz . Bana kalırsa onların yüzünden doğar doğmaz kucakcı ettiler uykusunu bozdular nazar ettiler diyorum tabi onlara demiyorum. Annemde benim gibi düşünüyor belki saçma ama bende çok çaresizim annem kurşun döktürelim dedi. Örümcek falan renkli gözlü nazara geldi çocuk diyoruz. Ben kaç gece sabah ezanlarına kadar uyumadığını bilirim artık beni tahmin edersin tam cadı oluyordum . Çocuğa sus diye bağırıyordum kociş kalkıyordu bana kızıyordu vs. vs. Çok ama çok zor seni çok iyi anlıyorum . Keşke benimkinede çare bulsamda seninle paylaşsam ama bende çaresizim :sinifsinif:

Ebru yazacağıma Tuba yazmışım
Beni mi düşünüyordum yoksa canım benim kaydirigubbakcemile3

He benim sıpada aynı evde arkamdan ağlar ne iş yaptırır ne bişey. Anneme yada kaynanama bırakayım uslu uslu durur ama beni görünce gene delleniyor. garezi bana
Gün içindede dediğin gibi çok kısıtlıdır kendi kendine oynadığı beni biraz fazla görmesin deli deli ağlar sempatiksalakcinni

her türlü test yapıldı,fiziksel bi sorun değil. tamamen psikolojik. dediğin gibi bağlılık süreci de geçiriyor olabilir.
bugünden itibaren kendi başına geçirdiği zamanları kademeli olarak arttırayım ve yatakta oynamaları keseyim o zaman.
gece bazen ayağımda sallıyarak uyutuyorum,bazen de yanyana yatıyoruz "pışpış" yapıyorum. ama uyandığında emmeden uyumuyor. oda doğru düzgün emmiyor zaten,2 çekiyo bırakıyo.
200 cc tahıl içine bebe bis. ve pekmez koyup içiriyorum. acıktığı için uyanması söz konusu değil yani.
tavsielerini dinlicem canım,çok teşekkür ederim.

sağol canım şimdi telefon açıp söyledim bunları seyrederiz bu hafta sonu..

Rica ederim Zeynepçim ne demek. Bi de yatağına mutlaka senin kokunu taşıyan bi şey koy. Senin kokunu alırsa uyuma süresi daha da artabilir.

Ay şimdi aklıma geldi ben de ne zamandır Hayalet S
vari filmini izlemek istiyodum.Bayılıyorum Jonny Deep filmlerine. Biz de onu alalım bari

kızlar bi de Sabiha Paktuna nın Anne işte kitabını çalışan çalışmayan bütün anneler okumalı. O kadar güzel bilgiler var ki içinde. Ben bi de Zeynepin dediği Freud lu adı olan kitabı da alacağım. Adını bilmeden nasıl alacaksam. Geçmişe bakayım bari

canım bende sabiha paktunayı geçen sene doktorum programına çok çıkıyodu orda seyrediyodum gerçkeden değişik fikirleri olan bi kadın onun kitaplarını bende okumak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…