tebrik ederim canım hakkınızda hayırlısı olsun..kızlar eşim mulakatı kazandı(yanlış istihbarat aldım yani kaydirigubbakcemile3) eee alanyada son bir ayımız kaldı:gitme:
Kızlar belki ilgileneniz merak edeniz olur diye anlatim bari biraz..
İlgilenenlereopuyorumnanaktan
Hamileliğimin 28.haftasındayım şu an
Malumunuz,geç öğrendim hamile olduğumu,tabi bu arada tam gaz emziriyordum minik kuşumu.Elhamdulillah sütümde herhangi bir azalma olmadı..Bu durumu öğrenen herkes,öncelikle aile büyüklerimiz hemen emzirmeyi kesmemi istediler.Aylarca bilmeden emzirdim oğlumu ve herhangi bir sıkıntı olmadı bu durumun bir hurafe olduğunu anlatmaya çalıştım onlara..
Neyse bir doktora gittim burda İzmitte.Kendi doktorum istanbulda.20.haftadan sonra emzirme hormonlarının kasılma yaptığını ve erken doğum riski doğurabileceğini anlattı.Yapmayadabilir, garanti veremeyiz diye de ekledi.
Benim bırakmaya niyetli olmadığı anlayınca,bir diyetisyene gitmemi,beslenmeme çok dikkat etmemi ve herhangi bir düzenli kasılma da doktora gitmemi tavsiye etti.
Bende emzirmeye devam etmeye karar verdim..Zaten iki yıldır sürekli kendime dikkat ettiğim için,diyet beni pek zorlamadı.
Kızımın hareketleri günlük hayatımın içine girdikçe,onun için daha mı az endişeleniyorum diye içim içimi yemeye başladı..
Kafamda sorular cirit atıyordu.Doktorlara,ebelere hatta pediatri portalındaki uzmanlara yazdım..Hocalarıma,prpfesörlere hiç kimse sorularımı cevaplamıyor,cevaplayamıyordu.Belki de riske girmek istemiyorlardı.Herkes "emzirmeyi kes" diyordu..
Kafamda iki mühim soru vardı,
Bİrincisi,oğlumu emzirmeye devam ettiğim taktirde hamileliğimin son dönemlerinde,kızım için nasıl bi süt hazırlanacağıydı.Nasıl bir hormonal denge oluşacak,Bu durum çocuklarımdan birisine zarar verir mi?
İkincisi doğumdan sonra emzirmeye devam ettiğim taktirde karşılaşacağım durumla ilgiliydi.
Üretilen sütün bebeğin ayına,ihtiyaçlarına uygun olduğunu biliyorum,peki oğlumda emerse,bu ihtiyaç neye göre nasıl belirlenicek?
Eşimle oturup çok konuştuk,o daha rahattı bu konuda..Ben bi şekilde dengeleneceğini düşünüyorum diyordu.Tabi yine de son kararı benim vermem gerekiyordu.Ve işte annelik ne kadar ağır bir mesuliyet,bunu bir kez yaşıyordum..
Toprak 7 ay çok iyi beslendi anne sütüyle..Anne sütünden alacağı faydanın %70 ini aldı..Ya kızım için hayati önem taşıyan ilk dönemde ki sütün oluşumunda bir problem çıkarsa benim bu kararımdan ötürü?
Emzirmeyi bırakmaya karar verdim.On gün önce..
Çok üzüldüm,çok ağladım,oğlum perişan oldu,hiç bir anlam veremedi minik aklı bu duruma.
Bunun başka bir yolu olmalı deyip durdum kendime..
Bunu Rabbim mi dilemişti?
Psikolog arkadaşım,herkes bu durumdan payına düşeni çekicek Özlem herşeyi üstüne alma diyordu.Kocanda,Toprakta,kızında.
Ama Toprak bunu nasıl göğüslücekti ki?
Kızım emerken,kendisinin neden ememediğini nasıl anlayacak?
O daha bir bebek..Hemde minicik.
Banyo yaptığında,korktuğunda,kendini güvende hissetmek istediği her anda annesinin göğsüne sığınmak onun da hakkı değil miydi?
Tandem nursing..Ardaarda emzirme.
Tandem nursingi biz okulda görmüştük.Ama bunu afrikadaki kadınların,çocuklarını beslemeyemediklerinden başvurdukları cahilce birşey olarak anlattı hocalarımız bize.Genelde yenidoğanın emdiğini görüp kıskanan çocukların meme talep etmesi..Pekte iyi bişey değil,uzaklaştırma yollarını öğrendik.
Üç gün önce durumumu bilen bir arkadaşım facebookta bir grup önermiş.Tandem nursing anneleri diye.Şimşekler çakmaya başladı içimde.Kalbim yerinden çıkacakmış gibi oldu.Hemen yazdım googleye.Alper Mumcu.Bi tek o yazmış...Olabilir demiş yapanlar var demiş...Başka da bişey yok türkçe..Mecbur ingilizcelerine baktım..
Bi de bakim ne görim..Bununla ilgili gruplar,bloklar,forumlar...
Hemen eşimi aradım,ağlayarak anlattım.. ÇOk sevindi bir yolu olmalı demişim bi gece ona..Bak gördün mü varmış dedi..
İşte sorularımın cevapları kızlar...
Doğumda önce bi on günlük süreçte kolostromun oluşmasına izin veriyoruz..Birinci bebeği emzirmiyoruz ki hormonlar bebeğin haftasını algılasın ve doğum haftasına göre ihtiyaçlarını karşılayacak kolostromu oluştursun..
Doğumdan sonra ki bir hafta da bebeğin kolostorumu iyice almasına müsade ediyoruz.Bir hafta kafiymiş ama,iki hafta beklemeyi düşünüyorum ben..Sonrasında iki bebeğin emmesi sonucu ne oluyormuş biliyor musunuz?
İkisinin tükrük bezlerinden salgılanan tükrükle bir tahlil yapıyor hormonlar ve iki bebeğinde ihtiyacını karşılayacak sütü oluşturmaya başlıyormuş..
Yaniiiiii bir mucizeeeee oluşuyor...
Ben buna talibim..İnşallah başarırım.opuyorumnanaktan
Çok mutluyum kızlar,belki bebiklerim biraz büyüdüğünde yüksek lisans yaparsam bu konuyla ilgili tez hazırlarımopuyorumnanaktan
ikiz paket 14.90 tl
tebrik ederim canım hakkınızda hayırlısı olsun..
çok etkilendim çok duygulandım çok ağladım okurken..belki de ben emziremedim diye..bilemiyorum..annelik ne mukaddes bir duygu ya Rabbim..inşallah planladığın gibi gelişir herşey canım..
ikiz paket 14.90 tl
Kokusu dışında memnunum canım ben
sana gelmedi mi canım. Tek kullanımlık 2 paket gece maması. Niveanın ıslak mendili. pişik kremi ,şampuanı tabi tanıtım amaçlı olanlarından minnacık hepside. Yine indirim kartı var tansaş ve migrosta geçiyor ya . Aşılarla ilgili broşürler ,bebek beslenmesiyle ilgili kitapçıklar ,milupa mamalarının tanıtım kartları birde buzdolabına yapışan bir tablo var tatlımÖzlemcim ikiz paket 72 li sanırım..
Tubiş ne paketi kız.Ne var içinde..
ikiz paket 14.90 tl
Ay ne kadar karışık şu bez işi ya. neden böyle abidik gubidik sayılarda koyuyolar ki. Yani ellili yap neden 48, yada 70 li yap neden 72 yada 74
Biz de gidellim bari Carrefura. Stok yapalım ucuzsa. biz 4 noya yeni geçtik bu arada..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?