2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

herkeze günaydın,çok teşekkür ederim kızlar bizde çok sevinçliyiz..
sibel hayırlı olsun ehliyetin artık ıslatırızcokacimcoook..bu arada sizin de dişiniz hayırlı olsun.
zeynep geçmiş olsun şu uyku sorunu düzelsin artık bizde dün gece 3 de kalktık 2 saat uyutamadım calpol verdim belki ağrısı vardır diye.

özlemcim azmine hayranım.ne iki çocugunda böyle düşünüyorsunya.tebrik edirim.allah yardımcın olsun.
zeynepcim ipek hanımın incileri hayırlı olsun.parlak ve sağlam olsun inşallah.
sibelcim tebrik ederim.piskopak hocya rabmen başarmışsınyaa..bravoo.gözünaydın...ayrıca incinizde sizinde hayırlı olsunn..

günaydınn..
hepinize teşekkür ederimm.haftasonu tebrik eden misafirledrimiz oldu.ve yemekli gelendesempatiksalakcinni
neyse..artık sanırım nereye çıktığı bi hafta sonra belli olacak.sanırım ankaraya gidip tercihlerini verip,ordada belli olup gelecek işte..
az çok belli gibi tercihlerimiz.
1.niğde
2.aksaray
3.çorum
4.tokat
5.ısparta
sıralamayı böyle istiyoruz.o olmadı ikinci sıradaki.o olmazsa üçüncü sıradaki.pek matrah yerler degil ama doguya gitmekten iyidir.doguya şöyle gitmiyoruz.iyene eşim sıralamada iyi bi derece aldıgı için doğuya son sıralardan başlanıp iyi yerler baştakilere kalacak tabi..
antep var ama merkez yok .nizip ve islahiye.ilçeleri var.
kayseri ye hemen baktım hülyakaydirigubbakcemile3 ama merkez yok pınarbaşı diyo.onuda eledik böölece..

Ebru Duru da incilenmis inci gibi parlak kaya gibi saglam disleri olsun insallah..

Aysegul deyince hatirladim Ozlem yazdiklarin hakikaten heyecan verici. Nasil br mucize.
Insallah diledigin gibi ikisini de bol bol emzirirsin..

günaydınlarrrrr...
şükür kavuşturanaa... meğer sizler ve bebişler hayatımda tahmin ettiğimden daha fazla bi öneme sahipmişsinizi. çokkk çook özledim yawww.
ara ara okudum, incilenenler, emekleyenler için göz aydınlığı ve hasta olanlar içinse acil şifalar diliyorum.

owww çok yoğun bi haftaydı:
hangi birini anlatacağımı da şaşırdım doğrusu. Miray biraz yorgun ama iyi çok şükür. Nizip'te sabahın erken saatlerinde başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren bi hengamenin içindeydi malesef (ben tedirgin oldum) ama çoğu zaman keyfi yerindeydi küçük hanımın.
mümkünse kucağımdan inmeyi istemedi ama dizlerim ikimizi çok taşıyamadı ve üsrekli bi ağrı çekiyorum.

incimiz henüz yok ama 4-5 gündür emekleme çabalarımız başladı.
2 gündür ennne, aba gibi şeyler söylemeye başladı.
vee canı isterse alkış yapıyor.
galiba erken kıvırmaya başlicak: orda sürekli el çırpıp nininini nay nininini nay söylendi. elleri kıvıra kıvıra bişeyler yaptı bizimki ama geliştirmeye ihtiyacı var :ecrin_bebek:

gaziantep'e gidemedik yağunluktan. hatta 2 apartman ötede bi akrabanın oğlu ameliyat olmuş: ziyaretine bile gidemedik. (sibel noluur kızma. bidahaki sefere mutlaka görüşürüz yerimseniben )

haftasonu temizliğimi bitirdim: sizlerle rahat rahat sohbet edeyim diye kaydirigubbakcemile3

meraba kızlar.herkes iyidir inşallah.3haftadır tatildeydim bende.ailemle hasret giderdim.ya ben size fazla katılamadığım halde çok özlüyorum sizin sohbetlerinizi okumayı.gelir gelmez pc yi açtım hemen.bebişlerimiz incilenmiş maşallah.inşallah sorunsuz atlatırlar bu diş dönemlerini.

zeynepçim benim oğluşumda tatilfe sürekli ağlayarak uyanıyodu ve emmedende uyumuyodu.bende emzirmemek için direniyodum alışmasın diye.ama ağlamaktan helak oluyodu.normalde emziği verirdim susardı.sanırım dişten büün bunlar.bizim alt iki dişimiz çıktı ve onlar çıkana kadar böyle ağlayarak uyanıyodu sürekli.düzenimiz şaşmıştı.ama çıkınca rahatlamıştı.şimdi biraz geçti oğlumun gece nöbetleri ama üst dişler hala yok.büyüme atağıydı sanırım.eğer seninkide öyleyse üç dört güne geçiyo canım.sabret.ama değilse emin ol dişten.benim oğluşum öyle gece ağlayabn bi bebek olmadığı halde diğş döneminde kabus görmüş gibi ağlayarak uyanıyodu.inşallah herşey düğzene girer.

hoşgeldinnn...
oh iyi geldi desene..iyi geçmiş ..sizede iyi oldu ne güzel gezip geldiniz..
aferin miray hanımaa..erken konuşacak .maşallah..emekmelemede hızlı geliyoo..ee daha ne olsun.her bişeyi yaparmışş.
bizim kız el çırpmayı bilmiyo ya yaptırıyorum.eller yumruk gibi bi açmıyokaydirigubbakcemile3

sende hoşgeldin canım.üç haftamıı.ohh ne güzel yaaa..keşke bizdede öyle olsaa..
sizdedemi ağlama vardı.siz geçinişsiniz ne güzell.darısı diger ağlayan bebişlere..

Gunaydin kizlar

Aysegul hafta sonu girip baktim merakimdan hayirlisi olsun esin adina cok sevindim.

Sibelcim gozun aydin hadi sira arabada boshayallersmile
sağol canım..inş alalım diyoruz kısmet...
:lepi:
bi bebeğimiz daha incilendiiii
olaysız çıkardınız ne güzel,maşallahhhh
Allah herkese böylesini nasip etsin.
bizimki gibisi düşman başına resmen akannehir
devamını bekliyoruzzzzzzzzz
ayy öyle oldu valla...inş ipoşta bir an önce düzene girer valla..çok zor..dışardan normal diyoruz ama ..onu en iyi sen bilirsin...uykusuzluk çok fena...insanın aklı başından gider...kayınalidene bıraksan 2 saat sende yatarsın..en azından gece sen biraz ayakta kalabilirsin canım ya...
Ipekle Buraga masallah inci gibi disleri olsun insallah
inş..darısı berkin e...
günaydın....

Zeynep,Ebru,Sibel incileriniz hayırlı olsun...
Sibelcim ehliyetini almışsın hayırlı olsun canım ..
teşekkür canım....
hoşbulduk zeynep teyze...teşekküy edeyim.
size bir selam verip kaçıyorum hemen, komşum kahvaltıya bekliyor cokacimcoookhepinizi öpüyorum iyi haftalar herkeseopuyorumnanaktan
afiyet olsun canımcokacimcoookbende yapıcam şimdi..evde ve tek başıma..ayy pardon burak lakaydirigubbakcemile3
aaa evet ya sibel seni unuttum pardon. ehliyetin ugurlu hayırlı olsun. kazasız belasız kullanmak nasip etsin allah.
amin canım....
slbelcim hayırlı olsun,Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin...
amin inş....
teşekkür canım...
he gız..hocada ordaydı..uyuz uyuz bakıyodu..
Allah tan başka arabaya verdiler bizi tesadüf...teşekkür canım...
antep düşünü derim..burası doğu gibi değl canım..çok gelişiyo...
hoşgeldinmi desem güle gülemi desem....yarım saat uzağımdaydın gız hain...canım gitti...eşime dedim biz gidelim yanlarına...ayıp olur dedi..müsait olsa kendi gelir zaten dedi...geleyim senle tanışayım miray ı ısırayım dedim...kısmet yaza gelin inş ozaman görüşelim mutlaka...

hoşgeldin canım...bi görünüp bi kayboluyosun..sizinde inciler hayırlı olsun...

sibelcim antep merkez listede yok anam.dedigim gibi ilçeleri var.nizip ve islahiye var.ben merkez olsun istiyorum.sonuçta 5 yıl kalacagız.zeynebi düşünmem lagzım ilkokul 3.sınıfa kadar gititmiz yerde okuyacak.egitimin temilini atmış olacak.dikkatli secmemiz lağzim..

evet doğru söylüyosun..merkez herzman ilçeye göre daya iyi tabi...hayırlısı olsun canım...

yaww kızlar iki sohbet edeyim dedim.kimsecikler kalmıyo.benimde öglenden sonra arkadaşım gelecek giremem.

hayırlı olsun incilerinizz. inş sorunlu geceler geride kalır.

zeynep bizimde dişimiz çıktı seni okuyunca bende bi bakım dedim çıt çıt ediyo bardakda oturdum ağlıyom şimdi...

ooo incilenen incilenene, maşallah. gözünüz aydın cnm.
ağlıyon muu? ayy nee büyük heyecan. darısı başımıza.

hayırlı uğurlu olsun. kazasız belasız inş.

kızlar size sürprizim varr....

bizde incilendik..................

belirgin bi şekilde elime deyiyo dişimiz......

çok mutluyummmmmmmmm:teytey:

ooooooo burak paşa da incilenmiş. gözünüz aydınn.

geçmiş olsun cnm.uzun oldu ama geçici bi dönem belli ki. 2 diş birden çıkarmak kolay olmasa gerek.
allah sana peygamber sabrı versin. yaşamayan bilemez.
bu gece miray da çok uyandı başım kazan gibi.
sen aylardır böylesin. allah kolaylık versin.

hakkınızda hayırlısı cnm. inş güzel bi yer çıkar.

maşallah uzun bi tatil olmuş.
sizin inciler de hayırlı olsun. gözünüz aydın.

hoşbbulduk tatlım.
evet yeni yeni başlıyoruz yeni şeylere.
defnenin emekleme durumu ne alemde?

valla ne desen haklısın ama ben de çok istedim. kız met deiğlmiş. daha çok geliriz inş. düğün dernek bitmezorda :)))
allah iyi güne getirsin. görjüşcez merak etme. sadec bu sefer olmadı: o kadar. muckkk

yaa ben hala adet olmadım. artık rahatsız ediyor. şişiyorum resmenn.
yarına randevu aldımm. dr a gidicemm.
alttan bakar mı kiii? :gitme:

yaa ben hala adet olmadım. artık rahatsız ediyor. şişiyorum resmenn.
yarına randevu aldımm. dr a gidicemm.
alttan bakar mı kiii? :gitme:

ayy hala bende olmadımm.off bendede sıkıntı yaptı yaw.acayip terliyorum..bende gidecegim bu hafta.sanırım alttan bakarlar gibi geliyo.yumurtalıklara bakmak için:kedi:ben kadın doktora gitvem valla.insan utanıyo..

defnem emeklemeyi hızlandırdı.epey gidiyo..artık rahatça emekliyo diyebilirim.alkisalkisalkis

Kızlar güzel bir yazı. okuyun iyi gelir :)

Tuvalette süt sağdınız mı hiç?

Ofis tuvaletlerinde süt sağarak oğlumu 7 ay emzirdim. İki toplantı arası kan ter içinde tuvalete girerdim; elimde süt sağma makinesi, sütler birikmiş, memeler olmuş taş.

O daracık, nefes almanın üçüncü dakikadan sonra imkansız hale geldiği, hijyen dışı ortamda süt sağardım dakikalarca oğluma. Alet pilliydi. Bir kere pili bitti, kaldım mı öylece çaresiz! Küfür etsem, bağırsam, cinnet geçirsem kaç yazar? Cepten ofisi aradım: “Ben burada bu şekilde kaldım. Çıkamıyorum (sütler akıyor diyemiyorum). Bana aşağıdan pil alıp getirmeniz mümkün mü? Lütfen n’oolur...” Sütler bebeğime yarayacak diye manyakça çırpınırken ben, elim süt torbasına çarpınca hepsi dökülmez mi bir de! Ay ne ağladım o gün anlatamam.

Tuvalette bi başıma, zavallı halime, anneliğime, giden sütlerime, emeğime ağladım. Kızım ateşlenir veya durup dururken birinin gözü şişer. Çocuk işte. Toplantının ortasında telefon gelir, yardımcımız “Koş Yonca!” der, en büyük patron karşımda, ben sunum yapıyorum sözüm ona, başlarım titremeye, ha deyince çıkamazsın ki işten! Çıksan da zaten bitmişsindir.

Herkesin suratında o “Yine mi çocuk!” bakışı, izin alınca birilerinin arkandan sanki seni kayıran varmış da sanki çok ballıymışsın kokan tavrı, yüreğinde bin bir vicdani sızı düşersin ev yoluna, yolda doktordan randevu almak için yalvara yalvara.

Okuldan rengarenk boyanmış eğri büğrü yazılarla yazılmış bir kart gelir: “Şu gün şu saatte okulda gösterimiz var seni de bekliyoruz Anne!” yazar üstünde. Aman nasıl da güzel bir davetiye; güzel kızım, aslan oğlum kendileri hazırlamışlar. İçim erir daha o saniye. Haydi yine izin almam lazım, yine bunu telafi etmek için kendimi paralamam lazım, surat çekmem, açıklama yapmam, ıkınmam sıkınmam lazım. Oysa nasıl da gitmek istiyorum çocuklarımı seyretmeye! Kime nasıl anlatsam ki derdimi?

Okul yılı boyunca bin kere oluyor bu, bin kere!

Bazen dönüp okula: “Çalışan anne sürekli izin alamaz. Lütfen şunu akşam geç veya cumartesileri yapın ya da biriktirip dönemde 1 kere toplu gösteri yapın da, her seferinde şu gösteriyi işten atılıcam korkusuyla çabucak bitmesini dört gözle bekleyerek seyretmeyeyim. Ya da inanın ben çocuklarımızın her şeyi çok güzel yaptığına eminim. Size de helal olsun müthişsiniz zaten ondan size verdik ama, bana göstermeyin!” diye yazmak geliyor içimden. Bari onlar anlasa halimi. Nerdeee? Gidersin patron kızar, gitmezsin çocuğun ağlar. Ooof offf, çile bülbülüm çile! Okula da yazdım, şirkete de. Hatta hurriyet.com.tr de 13 Şubat 2008’de “Bu yazı çalışan annelerin yöneticilerine” diye yazdım. Rekor sayıda yorum geldi.

Trajikomik öneriler getirdim çalışan anneler için kendimce. Hiçbiri olmadı, olamadı gitti. Bizden başka herkes hep haklı çünkü. Bugüne kadar kaç kere okul yollarında ağladım bilmiyorum. Kaç kere ofis tuvaletinde duvarlara yumruk salladım sayısını hatırlamıyorum.

O tuvaletten hep en işkadını halimle çıktım. Kimse anlamadı. Okula hep en güler yüzümle gittim, çocuklarım da halimi asla çakmadı. Yazılarımı da aksatmadım. Her gece, her gece yazdım. Ama bir gün öyle bir bittim ki, ben depresyona girip kafayı sıyırınca anlayan anladı. Anladı da ne oldu? Hiç. Baktım öyle de olmuyor, mübarek iş de okuldaki gösteri de devam ediyor, mecburen depresyondan da kendi kendime çıktım. Bir daha o hale gelmek yok diye tövbe ettim. Kendimi koşmalara verdim. Şimdi çocuklarıma açıkça gelemiyorum diyorum veya şirkete ishal oldum diye yalan söylüyorum, birkaç saatliğine. Valla benim suçum değil, sistem beni yalancı yaptı!

Çalışan anne olmak zor. Kocan dünyanın en İsveç-Norveç-Danimarka karışımlı adamı olsa da zor. O yüzden geçtiğimiz perşembe İtalyan kadın vekili Licia Ronzulli’yi bebeğiyle Avrupa Parlamentosu’nda otururken gördüm ya, “Yürü be kadın! Kim tutar seni!”dedim. Her şey bir kadınla başlıyor, her şey. Güçlüyüz biz. herkesten de güçlü hem de. Yapamayacağımız şey yok bu hayatta. Altından kalkamayacağımız güçlük yok. Kendimi acayip iyi hissettim.

Yonca
“Köle Yoncaura”

kızlar eşimi çağırdım işten. elim kolum oynamıyo. çıksın gelsin. başım ağrıyo,hastayım karnım ağrıyo,midem bulanıyo,terliyorum,idare edemicem galiba.çık gel dedim,umarım gelebilir.

geçmiş olsun zeynepçim kaç günün ayın yorgunluğu çıkıyo işte ahh ipoş ahhh anneyi nakavt ettin sonunda

bizimde çıkıcak sanırım dilerimiz alt damağı bayağı beyazladı görünürde bişi yok ama yarıldı gibi sanki bide dün ishal oldu yani benim oğlanda ishal oldu ya ne diyim artıkohaoldumsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…