2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kahvaltılık alternatif verin bana sıkıldı duru artık bebe bisküvisi-peynir-yumurta-pekmez yada recel bulamaçından tiskinecek yemiyecek günden güne azalıyor 150 falan yerdi 3 gündür 60-75 cc arası ancak yiyor.

merhaba kızlar,

Ebru Duru da incilenmis inci gibi parlak kaya gibi saglam disleri olsun insallah..

Aysegul deyince hatirladim Ozlem yazdiklarin hakikaten heyecan verici. Nasil br mucize.
Insallah diledigin gibi ikisini de bol bol emzirirsin..

Saolun canlarım benimmmmmmopuyorumnanaktan

Ay Serapcım ne kadar mukaddes bi çaba sizinkimafoldumben

Bahar,Burak ve Durununda hayırlı olsun incileri,hep güzel günlerde göstersinler inşallahopuyorumnanaktan

Tek tek vermeyi denedinmi Burcucum?

maşallah incisiz bebiş sayısı azaldı. bizim tembel de içinde kaydirigubbakcemile3
gözünüz aydın cnm.

tahmin ediyorum normal olduğunu: ben de emziriyorum çünkü ama sıkıntı veriyor artık. bi söktürücü de bana verecek eminim.
umarım adet olunca pişman olmam!!!

Kızlar bu toplatılan mamalar hangi markaymış bilen var mı? Belki daha önce konuşmuşsunuzdur ama ben giremiyorum doğru dürüst ne zamandır o yüzden bilmiyorum.

Sibel direksiyonu mu geçtin hayırlı olsun o sayfayı.

Buraktamı diş çıkarttı.ayy 3 günde neler olmuş Hülyacığım sizinde incileriniz hayırlı olsun.

darısı başımıza artık.

hülya mı? hangi Hülya?? beni diyorsan, bizde inci falan yok cnm.

valla ben düzenli vermiyorum. elime ne gelirse. minik ekmeği zeytin yağına batırıp veriyorum. labne peyniri , ceviz, bazen yumurta sarısı ve ıhlamur. ne kadar yerse işte. en azında hepsinin tadını ayrı ayrı öğreniyor.
bi de zeytin ezmesi mi alsam diyorum? sağlıklı mıdır? katkı maddesi var mıdır acaba???

ya ben keçi sütü ile yaptım bu kez yoğurdu, güzel oldu. muhallebi de yapmak istiyorum ama tarif bilmiyorum. bilen var mıı??? diğer topiğe göndermeyin beni şimdi :gitme:

Kızlar bu toplatılan mamalar hangi markaymış bilen var mı? Belki daha önce konuşmuşsunuzdur ama ben giremiyorum doğru dürüst ne zamandır o yüzden bilmiyorum.

selam cnm. yoğunsun galiba: sesin soluğun çıkmıyor. allah kolaylık versin.
mama mı toplatılıyormuş??? valla benim haberim yok.

bazı bebek mamalarında sorun olduğunu biliyorum ama marka açıklandımı bilmiyorum şimdi internetden araştırım dedim bulamadım pek bişey...

Tek tek vermeyi denedinmi Burcucum?

tek tekte yiyorda ne biliyim sıkıldı galiba benim ayrı ayrı yedirecek vaktim yok o yüzden sabahları bulamaç yapıyorum hafta sonu tek tek yiyor ama başka ne olabilir diye alternatif arıyorum.Zeytin yağına ekmek banmak olabilir mesela ama o haftasonu taii..sabahları olmadı 30 daha erken kalkıp kahvaltı hazırlayacağım.annemde yemiyor ya bende o yüzden uyandıktan 30 dk sonra bulamaç gibi yediriyorum.ama bu bulamaçı nasıl çeşitlendiricem onu bilmiyorum.

yok canım açıklamadılar.

burak ın dişi çıktı yazmıştı tuğba galiba o yüzden atladım.Yaren için yazdım canım.

ceviz olunca içibnde Duru yemiyor.arada muhallebisine katıyorum kahvaltıda vermiyorum.Zeytin ezmesi hafta sonu menümüzde olabilir ama zararlımı ki.biz elimizlemi soysak çiğidini çıkartsak acaba.bi bu eksikti dediğinizi duyuyorum.

yada tek tek yemeye mi dönsek ayy bana çok zor olacak ama yesinde ben 6. da kalkarım ne yapayım.

ya ben keçi sütü ile yaptım bu kez yoğurdu, güzel oldu. muhallebi de yapmak istiyorum ama tarif bilmiyorum. bilen var mıı??? diğer topiğe göndermeyin beni şimdi :gitme:

150 cc süte 3 yemek kaşığı prinç unu koy (göz kararı söylüyorum )sürekli karıştır tamam işte baktın sulu oldu az daha pirinç unu ekle ama bu sefer hafif pütürlü olur blendırdan geçirirsin.yeni yeni muhallebi vereceksen az sulu yap kolay yutsun zamanla koyulaştırırsın.

selam bacılar nasılsınız incilenen yavruları öpüyorum tek tek ipektoşum hasta olmuş geçmiş olsunn geçmişe bakamıyorum şuan derin uyuyor işlerimi halledeyim bende zeynep derinde gece çok uyanıyo canım bende yatır kaldır yöntemine başlıycam kitabıda güzelce bi okuyayım bakayım almıştım beno kitabı

Burcu bebe bisküvisi yerine patetes haşlaması kullanabilirsin canım..Ama pekmez koymasan daha lezzetli olur kanaatimce.Dün babamız uyanana kadar yedirip tekrar yatirim biraz kestiririm diyerekten öyle yaptım ben mesela..Patetes,peynir,kaşar,tereyağı..Of bi yedi benim oğlan..
Çalışanlar için bulamaç daha kolay oluyor tabi.
Gerçi patetesi haşlayacak fırsatın olur mu bilmiyorum sabahları

ay herkes burda ne güzel
ben öğlen iki bankaya gittim öldüm bittim çok sıcak ve sıkıntılı hava
neyseki kredinin son taksidini yatırdığım için mutluyum :)

selam canım,iyiyiz çok şükür nolsun işte..
Ay senin kızının ismi de mi Zeynep..Dayanamıycim koyicim valla kızıma Zeynep ismini çok seviyorumopuyorumnanaktan çocukluğumun ismi:asigim:

ya kızlar böyle durumlarda bence kuzulara biraz zaman verin. hemen yatır kaldır yapmayın. bence şu an hem büyüme, hem dişler, hem ek gıdalara geçişler onları huzursuz ediyor. yatır kaldır cok zor bi yöntem. cocuk baya hırpalanıyor. biraz zaman verin 1 ay kadar bi geçsin düzelmezlerse deneyin bence. ben o yöntemi 3 ay önce denedim ama beceremedim ya. Doruk'uda bi sürü aglattım bosu bosuna.

selam cnm. yoğunsun galiba: sesin soluğun çıkmıyor. allah kolaylık versin.
mama mı toplatılıyormuş??? valla benim haberim yok.

Çok yoğunum çok. Başımı kaşıyacak vaktim yok denir ya aynen öyle. Sene başı yoğun geçiyor. Birinci sınıflar daha yeni düzene giriyor. Nakil gelen giden şikayete gelen kavgaya gelen bir sürü veli ve öğretmen var başımda. İnsanla uğraşmak çok zor gerçekten. Ama çocuklar çok tatlı. Her şey onlar için. Eflal'i anneme bırakıyorum. İş çıkışı gidip onu alıp eve geçiyorum artık. Yemek hazırla Eflal'le ilgilen uyut yemek ye derken saat 21:30 oluyor. Bazen yemek masasını bile toplamadan yatıyorum. O saatten sonra elimi kaldıracak enerjim kalmıyor. Şu sene başı buhranını atlatalım görüşürüz yine sık sık. Odamdan da oldum bu arada. Biz azmışız gibi başka bir okul daha geldi bize misafir. Okullarında tadilat varmış. Resmen 3000 öğrenci var okulda artık. Binada sürekli bi uğultu var. Acaip yoruyor insanı.

Hülya bende zeytin ezmesi sordum kahvaltıcı da illa ki koruyucu madde olur abla dedi..Evde yap sen dedi adam :)

Zeynepçim yoğurt yapıldığına göre muhallebi de yapılır..

bu kahvaltı için ben de değişik şeyler istiyırum artık süt peynir bisküvi veya ekmek bazen pekmez ceviz hemen hemen aynı..
burcu meyve suyuyla da yapıyor musun ben o gün sütüm daha az ise şeftali suyuna(aslında cam rendeden geçiriyorum püresi yani) yapıyorum mesela
meyveyi sevdiği için benim oğlan güzel yiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…