2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ya ben geçen kendime yumurta kırmıştım bizimki yedi onada sadece sarısını tereyağında kırıp yedirip bi deniyim diyorum.

Bende sana katılıyorum canım konuyu aççaktım bende bir türlü yetişemedim..
İlk günlerde bırakıp gitmek yerine beşiğinin ucuna oturup,ninni filan söylerek,sallayarak denemenizde fayda var..
İyice uykusu geldiğinde yatağa koymak,eline biberon vermek bunlarda faydalı olabilir..
Hatta bence odasında birlikte yatabileceğiniz bi durum söz konusu ise,önce orda deneyin,saçlarını,başını okşayarak dalmasını sağlayın.Bana kızar belki uzmanlar ama önce çocuğun kendi kendine dalabilmeyi öğrenmesi lazım..Sürekli destekle uyumuş bir bebek hele ki 8.ayına gelmiş..Bunu bi an da başarması bence çok zor..
Ben Toprakın odasını 4.ayında ayırdım.3.5 aylıkken gündüzleri yere yatak yapmaya başladım odasında..Önce biraz ellerimle oynatıyordum,parmak oyunları filan yapıyordum,sonra ninni,masaj faslı..Biraz mızmızlanıyordu,dalıyordu sonra..
Yukarda yazdığım şekle geçtim yatağına koyup,biberon verdim ninni söyledim..O günlerde hep elimi aradığını hatırlıyorumopuyorumnanaktan Tutuyordum istediğinde..Derken 15 gün gibi kısa bir süre sonra biberon verip,hadi uyuyoruz deyip üstünü örtmeye başladım.Derken derken ara ara mızmızlansa da Toprak şu an kendi kendine uyuyor çok şükür..En son dönemde yat kaldır yapmadım yalnız..Mızmızlanmasının kesilmediğinde,yanına gidip emziği verdim,pşpışladım...Almadım yani onu demek istiyorum
Hiç ağlatmadım,yat-kaldırdaki gibi..Bilmiyorum kimi çocuğa belki yarar ama benim oğlum böyle bişeyi kaldıramazdı hiç denemedim o yüzden.Yatağını sevdirmeye çalıştım,peluş bi kurbağası var ona dönüp tutarak uyuduğu oluyoropuyorumnanaktan

yapımı aynı sistemmi yaaa. aksam deniyeyim. Doruk yogurdu nasıl seviyor bi gorseniz. bu kadar sevdigi baska bisey yok nerdeyse. ama alerjisi var yediremiyorum. eger tutturursam yaşadı oğlum. sistemini bilen, yapan varsa bana bi yazarmısınız nolur ya?

duydum ama nasıl yapıldığını tam bilmiyorum canım vardır ama internetde...

kızlar bizim çokk büyük bi problemimiz var, çok üzülüyorum sabahtan beri ağlıyorum, aslında tamam çok ağlanacak bişey değil ama insan üzülüyor ve sinirleniyor.
Naz kaşık sevmiyor. hergün deniyorum, hiç yemiyor değil. ama en fazla 7-8 kaşık. sonra kaçmaya çalışıyor. ne baby tv kar ediyor ne bişey. kahvaltısını biberonla yediriyordum koyu yapıyorum kıvamını, ve ağzını kestim biberonun. kolay akıyor. ama kaşıkla yemesi gerekli. böyle bana zor oluyor. bu sabah kasede yaptım karıştırdım 7-8 kaşık bişey yedi, yemedi ağlıyor. ağzını nasıl kilitliyor görceksiniz. kaşığı sok sokabilirsen. bende ısrar etmedim. aradan biraz zaman geçti, iyi yemedi ya, gittim muhallebi yaptım, onuda kaseye koydum gene aynı şey. zor geliyor ağzını açmak hanfendiye. sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım tabi. ama insan ağzını açmadımı fitil oluyor ya.
gittim biberona koydum hepsini bitirdi. ama böyle olmazki. alışması lazım.
ya hiç yemiyor değil, ama zor geliyor. biberonla istiyor. çorba zaten sevmiyor pek biliyosunuz, onu biberonla allem edip kallem edip veriyorum. yoğurt yiyor kaşıkla. biz yemek yerken ağzına sokuyorum bişeyler, ekmek ıslatıyorum kaşıkla yoğurt veriyorum yiyo. ama onu doyurmak amaçlı yatırdığımda az yiyor, sıkılıyor, aç olsa bile bu aynı. 4 saatten fazla aç tuttuğum oldu, belki yer diye ama yemiyor az yiyor. onu doyuracak kadar değil. off. herkesin derdi ayrı.
ben sanırım bu topikte tekim bu konuda. varmı Allahaşkına benim gibi olan ya? siz napıyosunuz??

ya komik bi soru olcak belki ama kızlar anne sütüyle muhallebi yapılırmı sizce? :kedi:

BEN KAYNATILMIYOR DİYE BİLİYORUM AMA Bİ ARAŞTIR CANIM.

pak evet patates iyi fikir akşamdan haşlasam migrodalgada ısıtsam olmaz mı acaba.ilk başlarda mikro dalga yasaktı ama halen yasak mı sormak lazım.

ay herkes burda ne güzel
ben öğlen iki bankaya gittim öldüm bittim çok sıcak ve sıkıntılı hava
neyseki kredinin son taksidini yatırdığım için mutluyum :)
hadi gözünüz aydın darısı kredi bocu olanların başına.

selam canım,iyiyiz çok şükür nolsun işte..
Ay senin kızının ismi de mi Zeynep..Dayanamıycim koyicim valla kızıma Zeynep ismini çok seviyorumopuyorumnanaktan çocukluğumun ismi:asigim:

benimde kızımın Adı Duru Zeynep.

bende Zeynep ismişni çok severim aynı zamanda ablamında ismi.bende bu kız niye isimlee taktı diyorum meğer kızına isim arıyormuş.

bazen meyvesi severek yiyor bazen ağzını açmıyor bir deniyeyim bakayım.yarın meyve suyuna yapayım hem gün içinde meyve yemezsede yemesin derim daha iyi olur.

aaa edit geri gelmiş yehuuu

hani nerde sana mı gelmiş sadece acaba.

ay bende eşime söylemiştimde eve de yap bari hepimiz yiyelim demişti.:roflol:

delikafadulden delikafadulden

ya 1 dk ben sayfaları aradım ama bulamadım o yüzden size sruyorum Özlem bu Toprakı emzirme işi nedir anlamadım.

Birde yat kaldır ne demek ya.ağlatmayın çoçukları içeriğini anlamadım ama belliki ağlatılan birşey.

canım yapılışı aynıdır en fazla biraz sulu olur bi dahakine daha koyu yaparsın
var bi sürü sitede tarifi nasıl denk gelmedin

Son kontrolümüzde doktorumuz bebeğin vajinasında yapışma olduğunu söyledi. Normalmiş. Ara ara yapışık tekrar açılabilir dedi. Dün araştırdım normalmiş gibi geldi ama mız mız Eflal bikaç gündür aklıma gelince tedirgin oluyorum. Bu konu hakkında bilginiz ya da benzerini yaşayanınız var mı?

çok sağol tatlım. ben bi deneyeyim.

ya komik bi soru olcak belki ama kızlar anne sütüyle muhallebi yapılırmı sizce? :kedi:

neden olmasın cnm.

ay herkes burda ne güzel
ben öğlen iki bankaya gittim öldüm bittim çok sıcak ve sıkıntılı hava
neyseki kredinin son taksidini yatırdığım için mutluyum :)

canım benim gözünüz aydın.

selam canım,iyiyiz çok şükür nolsun işte..
Ay senin kızının ismi de mi Zeynep..Dayanamıycim koyicim valla kızıma Zeynep ismini çok seviyorumopuyorumnanaktan çocukluğumun ismi:asigim:

canım kızının adı Derin, İpek'in annesi Zeynep'ten bahsetmiş orda. noktalama işaretlerinin eksikliğinden öyle anamışsın. Zeynep ismi her halükarda güzel ama :ecrin_bebek:

ayy allah yardımcın olsun. inş kısa sürede atlatırsın bu dönemi. çokk özledim haberin olsun. görüşürüz.

Hülya bende zeytin ezmesi sordum kahvaltıcı da illa ki koruyucu madde olur abla dedi..Evde yap sen dedi adam :)

hımm hadi yaa. evde ayarlayayım ben o zaman.sağol canım.

kızlar ya ben geçen kendime yumurta kırmıştım bizimki yedi onada sadece sarısını tereyağında kırıp yedirip bi deniyim diyorum.

ben elime ne gelirse veriyorum ağzına azıcık, tadını öğrensin diye. onu da denedim yani. dene sen de.

ay bende eşime söylemiştimde eve de yap bari hepimiz yiyelim demişti.:roflol:

delikafadulden

her yazdığını okuduğumda, iki bebeğine birden tamamen yetebilecek bi anne görüyorum karşımda. maşallah.

tek değilsin canım bende başlarda Esmaydı galiba laf ediyordum ama benimkide sabahları özellikle kaşıkla yemiyor.uyurkende kaşıkla yemiyor sabah ve akşam illaki biberon valla alışır diyorum hilal yoruldum bu konuda ısrar edince ağzını kitlediği gibi eliye bi ittimi etraf batıyor.2 saattede onu temizle işin yoksa.ya bilmiyorum ben pütüğrlü yutamaz diye korkuyordum ama pütürlü yiyor bayağı ekmek içi falanda islatıyorum yutuyor.kaşıkla yemeyip elle yiyen adam yok herhalde ilerde yer diyip oluruna bıraktım.sende öyle yap istersen.bu süreçte hem çok yorucu hem çok sabır istiyor malesef bende herzaman o kadar sabır olmuyor.

geçmiş olsun canım bizde yok ama araştırmalarındanda normal olduğunu söyleniyor ise sıkı takip ettir düzelir inşallah biran önce.anam bunların pıtısıda uğraş istiyor.ne nazlı uşak oldu çıktılar.

edit çıkmadı mı sizde
belki bana açtılar bi tek

bende çıkmadı canım.anladılar kredin bitti hedşiye verdiler galiba sana :)

Hülya beni utandırıyorsun ve de duygulandıyorsuuuuuuunsenağlamasenağlama

Burcu Duru da çok güzel isim..Duru işte daha ne olsun bi kız isminde deymi canımopuyorumnanaktan
Traccynin yatır-kaldır yöntemi var canım,biliyosundur da işte adı böyle..Uyku rutinleri hazırlıyosun en son olarak koyyosun yatağına..Ağladığında geliyosun alıyosun kucağına pışpışlıyon,konuşmamaya dikkat ediyon,sakinleştirip yerine koyyuyosun..Çıkıyorsun odadan..
Sonra ağlarsa tekrar aynı rutin. ta ki uyuyana kadar..Dirayetli olmak gerek..Artık kaç kez ağlarsa ağlasın alıyosun kucağına..Bi de odadan çıktığı görmesi gerek..Uygulanabilir bir yöntem..Ama her çocuk için uygun olmayabilir..

Türk kahvesi,canım senin adın neydi hatırlayamadım mazur gör,yatıyorum mu dedin yedirirken..Yatırarak yedirme pek doğru diil canım..Görmediği şeyi yemesini istemek..
Sofrada senin yediklerinden yemesi ve ağzını açması da iyi bir haber..Bence senin Nazlı kelebeğin pusette ya da yerde sofra da senin yanında oturup kahvaltı yapmaya hazır bence..Farklı farklı şeyleri elinle ezerek vermeyi denesen canım bence güzel tepki alıcaksın bak gör..

EVET Duru ismi çok güzel babası koydu ama bende çok seviyorum.

ayy bu uyu uyut hiç bize göre değil Duru ben kapıya yöneldiğim an ağlıyor bol bol ağlayacak yani bu yöntemi yapsam katiyen kıyamam ve aa diyince gözünden yaş geliyor fenalık geçirir valla.

Benim zillide masada elimden yemeyi çok seviyor ama kaşık için aynı şey geçerli değil Özlem sen çoçuk gelişim uzmanımısın ben tam çakamadımda canım.ve hiç bahsetmiyorsun kızımız nasıl.hamilelik nasıl gidiyor.

Bu arada aklıma gelmişken 30. haftada ama malesef anne ile bebek arası damar tıkanıklığından 900 gr doğmuştu ya benim kuzenimiz kızı.şişi gitti falan neyse 700 gr oldu 10. günde ve bugün yarı 40'ı maşallah 980 gr.yani çabuçak toparlıyoruz sağlığıda gayet iyi ara ara haber ver demiştiniz ya Defne bebek iyi yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…