gözün aydın serapcım..:lepi:
ana anne sütüyle yogurtmu yapılıyor? aklinialirimsmile akannehir
ay bende eşime söylemiştimde eve de yap bari hepimiz yiyelim demişti.:roflol:
ya kızlar böyle durumlarda bence kuzulara biraz zaman verin. hemen yatır kaldır yapmayın. bence şu an hem büyüme, hem dişler, hem ek gıdalara geçişler onları huzursuz ediyor. yatır kaldır cok zor bi yöntem. cocuk baya hırpalanıyor. biraz zaman verin 1 ay kadar bi geçsin düzelmezlerse deneyin bence. ben o yöntemi 3 ay önce denedim ama beceremedim ya. Doruk'uda bi sürü aglattım bosu bosuna.
yapımı aynı sistemmi yaaa. aksam deniyeyim. Doruk yogurdu nasıl seviyor bi gorseniz. bu kadar sevdigi baska bisey yok nerdeyse. ama alerjisi var yediremiyorum. eger tutturursam yaşadı oğlum. sistemini bilen, yapan varsa bana bi yazarmısınız nolur ya?
ya komik bi soru olcak belki ama kızlar anne sütüyle muhallebi yapılırmı sizce? :kedi:
Burcu bebe bisküvisi yerine patetes haşlaması kullanabilirsin canım..Ama pekmez koymasan daha lezzetli olur kanaatimce.Dün babamız uyanana kadar yedirip tekrar yatirim biraz kestiririm diyerekten öyle yaptım ben mesela..Patetes,peynir,kaşar,tereyağı..Of bi yedi benim oğlan..
Çalışanlar için bulamaç daha kolay oluyor tabi.
Gerçi patetesi haşlayacak fırsatın olur mu bilmiyorum sabahları
hadi gözünüz aydın darısı kredi bocu olanların başına.ay herkes burda ne güzel
ben öğlen iki bankaya gittim öldüm bittim çok sıcak ve sıkıntılı hava
neyseki kredinin son taksidini yatırdığım için mutluyum :)
selam canım,iyiyiz çok şükür nolsun işte..
Ay senin kızının ismi de mi Zeynep..Dayanamıycim koyicim valla kızıma Zeynep ismini çok seviyorumopuyorumnanaktan çocukluğumun ismi:asigim:
Zeynepçim yoğurt yapıldığına göre muhallebi de yapılır..
bu kahvaltı için ben de değişik şeyler istiyırum artık süt peynir bisküvi veya ekmek bazen pekmez ceviz hemen hemen aynı..
burcu meyve suyuyla da yapıyor musun ben o gün sütüm daha az ise şeftali suyuna(aslında cam rendeden geçiriyorum püresi yani) yapıyorum mesela
meyveyi sevdiği için benim oğlan güzel yiyo
aaa edit geri gelmiş yehuuu
yapımı aynı sistemmi yaaa. aksam deniyeyim. Doruk yogurdu nasıl seviyor bi gorseniz. bu kadar sevdigi baska bisey yok nerdeyse. ama alerjisi var yediremiyorum. eger tutturursam yaşadı oğlum. sistemini bilen, yapan varsa bana bi yazarmısınız nolur ya?
tek tekte yiyorda ne biliyim sıkıldı galiba benim ayrı ayrı yedirecek vaktim yok o yüzden sabahları bulamaç yapıyorum hafta sonu tek tek yiyor ama başka ne olabilir diye alternatif arıyorum.Zeytin yağına ekmek banmak olabilir mesela ama o haftasonu taii..sabahları olmadı 30 daha erken kalkıp kahvaltı hazırlayacağım.annemde yemiyor ya bende o yüzden uyandıktan 30 dk sonra bulamaç gibi yediriyorum.ama bu bulamaçı nasıl çeşitlendiricem onu bilmiyorum.
yok canım açıklamadılar.
burak ın dişi çıktı yazmıştı tuğba galiba o yüzden atladım.Yaren için yazdım canım.
ceviz olunca içibnde Duru yemiyor.arada muhallebisine katıyorum kahvaltıda vermiyorum.Zeytin ezmesi hafta sonu menümüzde olabilir ama zararlımı ki.biz elimizlemi soysak çiğidini çıkartsak acaba.bi bu eksikti dediğinizi duyuyorum.
yada tek tek yemeye mi dönsek ayy bana çok zor olacak ama yesinde ben 6. da kalkarım ne yapayım.
150 cc süte 3 yemek kaşığı prinç unu koy (göz kararı söylüyorum )sürekli karıştır tamam işte baktın sulu oldu az daha pirinç unu ekle ama bu sefer hafif pütürlü olur blendırdan geçirirsin.yeni yeni muhallebi vereceksen az sulu yap kolay yutsun zamanla koyulaştırırsın.
ya komik bi soru olcak belki ama kızlar anne sütüyle muhallebi yapılırmı sizce? :kedi:
ay herkes burda ne güzel
ben öğlen iki bankaya gittim öldüm bittim çok sıcak ve sıkıntılı hava
neyseki kredinin son taksidini yatırdığım için mutluyum :)
selam canım,iyiyiz çok şükür nolsun işte..
Ay senin kızının ismi de mi Zeynep..Dayanamıycim koyicim valla kızıma Zeynep ismini çok seviyorumopuyorumnanaktan çocukluğumun ismi:asigim:
Çok yoğunum çok. Başımı kaşıyacak vaktim yok denir ya aynen öyle. Sene başı yoğun geçiyor. Birinci sınıflar daha yeni düzene giriyor. Nakil gelen giden şikayete gelen kavgaya gelen bir sürü veli ve öğretmen var başımda. İnsanla uğraşmak çok zor gerçekten. Ama çocuklar çok tatlı. Her şey onlar için. Eflal'i anneme bırakıyorum. İş çıkışı gidip onu alıp eve geçiyorum artık. Yemek hazırla Eflal'le ilgilen uyut yemek ye derken saat 21:30 oluyor. Bazen yemek masasını bile toplamadan yatıyorum. O saatten sonra elimi kaldıracak enerjim kalmıyor. Şu sene başı buhranını atlatalım görüşürüz yine sık sık. Odamdan da oldum bu arada. Biz azmışız gibi başka bir okul daha geldi bize misafir. Okullarında tadilat varmış. Resmen 3000 öğrenci var okulda artık. Binada sürekli bi uğultu var. Acaip yoruyor insanı.
Hülya bende zeytin ezmesi sordum kahvaltıcı da illa ki koruyucu madde olur abla dedi..Evde yap sen dedi adam :)
kızlar ya ben geçen kendime yumurta kırmıştım bizimki yedi onada sadece sarısını tereyağında kırıp yedirip bi deniyim diyorum.
Bende sana katılıyorum canım konuyu aççaktım bende bir türlü yetişemedim..
İlk günlerde bırakıp gitmek yerine beşiğinin ucuna oturup,ninni filan söylerek,sallayarak denemenizde fayda var..
İyice uykusu geldiğinde yatağa koymak,eline biberon vermek bunlarda faydalı olabilir..
Hatta bence odasında birlikte yatabileceğiniz bi durum söz konusu ise,önce orda deneyin,saçlarını,başını okşayarak dalmasını sağlayın.Bana kızar belki uzmanlar ama önce çocuğun kendi kendine dalabilmeyi öğrenmesi lazım..Sürekli destekle uyumuş bir bebek hele ki 8.ayına gelmiş..Bunu bi an da başarması bence çok zor..
Ben Toprakın odasını 4.ayında ayırdım.3.5 aylıkken gündüzleri yere yatak yapmaya başladım odasında..Önce biraz ellerimle oynatıyordum,parmak oyunları filan yapıyordum,sonra ninni,masaj faslı..Biraz mızmızlanıyordu,dalıyordu sonra..
Yukarda yazdığım şekle geçtim yatağına koyup,biberon verdim ninni söyledim..O günlerde hep elimi aradığını hatırlıyorumopuyorumnanaktan Tutuyordum istediğinde..Derken 15 gün gibi kısa bir süre sonra biberon verip,hadi uyuyoruz deyip üstünü örtmeye başladım.Derken derken ara ara mızmızlansa da Toprak şu an kendi kendine uyuyor çok şükür..En son dönemde yat kaldır yapmadım yalnız..Mızmızlanmasının kesilmediğinde,yanına gidip emziği verdim,pşpışladım...Almadım yani onu demek istiyorum
Hiç ağlatmadım,yat-kaldırdaki gibi..Bilmiyorum kimi çocuğa belki yarar ama benim oğlum böyle bişeyi kaldıramazdı hiç denemedim o yüzden.Yatağını sevdirmeye çalıştım,peluş bi kurbağası var ona dönüp tutarak uyuduğu oluyoropuyorumnanaktan
kızlar bizim çokk büyük bi problemimiz var, çok üzülüyorum sabahtan beri ağlıyorum, aslında tamam çok ağlanacak bişey değil ama insan üzülüyor ve sinirleniyor.
Naz kaşık sevmiyor. hergün deniyorum, hiç yemiyor değil. ama en fazla 7-8 kaşık. sonra kaçmaya çalışıyor. ne baby tv kar ediyor ne bişey. kahvaltısını biberonla yediriyordum koyu yapıyorum kıvamını, ve ağzını kestim biberonun. kolay akıyor. ama kaşıkla yemesi gerekli. böyle bana zor oluyor. bu sabah kasede yaptım karıştırdım 7-8 kaşık bişey yedi, yemedi ağlıyor. ağzını nasıl kilitliyor görceksiniz. kaşığı sok sokabilirsen. bende ısrar etmedim. aradan biraz zaman geçti, iyi yemedi ya, gittim muhallebi yaptım, onuda kaseye koydum gene aynı şey. zor geliyor ağzını açmak hanfendiye. sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım tabi. ama insan ağzını açmadımı fitil oluyor ya.
gittim biberona koydum hepsini bitirdi. ama böyle olmazki. alışması lazım.
ya hiç yemiyor değil, ama zor geliyor. biberonla istiyor. çorba zaten sevmiyor pek biliyosunuz, onu biberonla allem edip kallem edip veriyorum. yoğurt yiyor kaşıkla. biz yemek yerken ağzına sokuyorum bişeyler, ekmek ıslatıyorum kaşıkla yoğurt veriyorum yiyo. ama onu doyurmak amaçlı yatırdığımda az yiyor, sıkılıyor, aç olsa bile bu aynı. 4 saatten fazla aç tuttuğum oldu, belki yer diye ama yemiyor az yiyor. onu doyuracak kadar değil. off. herkesin derdi ayrı.
ben sanırım bu topikte tekim bu konuda. varmı Allahaşkına benim gibi olan ya? siz napıyosunuz??
geçmiş olsun canım bizde yok ama araştırmalarındanda normal olduğunu söyleniyor ise sıkı takip ettir düzelir inşallah biran önce.anam bunların pıtısıda uğraş istiyor.ne nazlı uşak oldu çıktılar.Son kontrolümüzde doktorumuz bebeğin vajinasında yapışma olduğunu söyledi. Normalmiş. Ara ara yapışık tekrar açılabilir dedi. Dün araştırdım normalmiş gibi geldi ama mız mız Eflal bikaç gündür aklıma gelince tedirgin oluyorum. Bu konu hakkında bilginiz ya da benzerini yaşayanınız var mı?
edit çıkmadı mı sizde
belki bana açtılar bi tek
Hülya beni utandırıyorsunve de duygulandıyorsuuuuuuunsenağlamasenağlama
Burcu Duru da çok güzel isim..Duru işte daha ne olsun bi kız isminde deymi canımopuyorumnanaktan
Traccynin yatır-kaldır yöntemi var canım,biliyosundur da işte adı böyle..Uyku rutinleri hazırlıyosun en son olarak koyyosun yatağına..Ağladığında geliyosun alıyosun kucağına pışpışlıyon,konuşmamaya dikkat ediyon,sakinleştirip yerine koyyuyosun..Çıkıyorsun odadan..
Sonra ağlarsa tekrar aynı rutin. ta ki uyuyana kadar..Dirayetli olmak gerek..Artık kaç kez ağlarsa ağlasın alıyosun kucağına..Bi de odadan çıktığı görmesi gerek..Uygulanabilir bir yöntem..Ama her çocuk için uygun olmayabilir..
Türk kahvesi,canım senin adın neydi hatırlayamadım mazur gör,yatıyorum mu dedin yedirirken..Yatırarak yedirme pek doğru diil canım..Görmediği şeyi yemesini istemek..
Sofrada senin yediklerinden yemesi ve ağzını açması da iyi bir haber..Bence senin Nazlı kelebeğin pusette ya da yerde sofra da senin yanında oturup kahvaltı yapmaya hazır bence..Farklı farklı şeyleri elinle ezerek vermeyi denesen canım bence güzel tepki alıcaksın bak gör..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?