2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar nasılsınız geçmişi okumaya çalıştım ama olmadı çok uzun ve bırazdan mesai bitecek 1 haftanın sonunda dün yine döndük iş başına :gitme:

Oğlumla çok güzel 1 hafta geçirdik ama işe dönüşüm çok zor oldu şimdi dahada çok özlüyorum onu her hareketi gözümün önüne geliyor gün boyunca büyüdükçe dahada zor oluyor galiba ama mecbur döndük yine işimizin başına ...İznimde hem kendim hemde oğluşum doktora gittik oğluşum 2. gün sonra 9. ayına giriyor 9430 kg olmuş herşeyi gayet iyi dedi doktor bir problem yok çok şükür bende 3. kez adet görüyorum tam 6 ay dan sonra başladık yine doktorum genel konrtolumu yaptı rahimde bir yara oluşmuş yakıcaz dedi ama adetten sonra gel dedi onun haricinde bir problem yok korunmaya devam edin dedi işte böyle hanımlar ...

Selam kızlar...
Buluşmayı duyunca geçmişi okuyayım dedim ama olmadı... Sonucu yazabilir misiniz bana. Ne zaman kimde toplanıyoz. 9 ekim ise kurs var okulda ama öğleden sonra gelirim geç de olsa...

tarih şuan kesin değil ama 9 ekim düşünüyoruz katılıma bağlı yani.Zeynep (özlem)in yani Doruk için diş buğdayı var tek sorunumuz o. yani çok güzel bir olayda denk gelmesi sorun diyeyim...sonraki ve öncesi cumartesi çalışıyorum.yada pazar olacak.yarın yokum sende girersen konuyu aç karar verin Havvacığım.hem havalar soğumadan yapalım ki erkenden hava kararınca oturulmuyorda.

ayy ne güzel keşke bende adet olmasam..bak şükür sorunda yokmuş aman olmasın zatende.boşver hülya keyfini çıkar

karnım şişiyor ama canım yaa. neyse bi problem olmayınca içim rahatladı. canı ne zaman isterse o zaman olsun. guclubacismile

Hülyacım o zaman beklicez bu adeti ne zaman gelirse artık:bbo:

evet canım, aynen öyle. tadını çıkarak barii

maşallah kuzuma, herşey yolunda demek.
canım başka bi dr a daha görün bence: benim kuzenime de sende yara var yakıcaz yoksa 2. bebeği düşünme demişti. başka bi dr gitti: ne yara var ne de başka bişey. belli olmuyor yani: sen işini sağlama al.

ayy burcu banada deseler 2saat hiç kalkma sıpalara biz bakıcaz ne iyir olur valla..sabahtır popom yer görmedi valla..burak ta huysuz ateşi var..öksürüyo ilaç vermek istemiyorum hemen...ıhlamur vercem aksi gibi kaç gündürde biberon almıyo nasıl vercem bilmiyom

hülya bende geçen ay oldum ilk kez..1-2 yaşına kadar olmayanlar var..bnm olduğumu duyanlar şaşırdı ne çabuk oldun diye burda..

Özlemciğim maşallah çınara.dişleride tam gaz çıkıyor aman maden çıkacak bari can yakmadan kolaycacık çıksın.

bencede başka bir dr a daha görün emin ol.bu ara çok moda oldu bu zaten ya miyom var yada yara.nedir bu kadınların çektikleri.sürekli yeni birşeyler çıkıyor.

geçmiş olsun üşüttümü acaba.uyurken vermeyi dene birde biberonu belki alır.ve ilaç için çok direnme ilerlemesin.oksürük bi anda ıhlamurla geçmiyor aslında alışkanlık yapıp su yerine ıhlamur vermeli ama olmuyor işte yapamıyoruz.

heralde üşüttü...olmzsa 1gün daha beklerim..sonra dr a giderim..

ya tandem mum ne demek yaaaaa cokmu cahilim

Canım "tandem mom" ardarda gebelik geçiren annelere deniyor.."Tandem nursing" ardarda bebek emzirme oluyor..Yurtdışında sosyal grup çok ama türkiyede henüz böyle bir oluşum yok.

özlem (zeyl) benim de aklıma bir isim geldi. Toprak a da uyar. Güneş ismini çok severim. biri yerde biri gökte...

Canım Güneşin manası çok güzel ama söylenişi nasıl sence kulağa hoş geliyor mu? Başka dillerde baktım mesela farça güneş mihre demekmişşş onun söylenişi de zorbilmiyorumkismile

Hülya en iyisini yapmışsın bacım geçmiş olsun atlatmışsın muayeneyi diyelim..Söktürücüler,doğum kontrol hapları sütü azaltıyor aslında emzirirken hiç kullanmamak daha iyi..

Geçmiş olsun bacım doğumdan sonra mı oluşmuş yarabilmiyorumkismile normal mi sezeryan mı yaptın sen

selammmmmmmm
geçmişi okudum ilk defa, hazır naz uyurken, ama pek bişey aklımda kalmadı.
sanırım buluşma yapacaksınız, bana da uğrayın geçerken diyarbakıra, iki halay çekerik, karpuz yirik kaydirigubbakcemile3

Herkese iyi geceler kızlar örümcekle konuştum derdi neymiş öğrendik bu insanları anlamak çok zor hele benim örümceği anlamak herkesten zor,onu çözersem bayağı hayat yolunda yol katetmiş olucam ayrıntıları yarın anlatıcam sana

Herkese iyi geceler kızlar...
Sabiha Paktuna'nın Anne İş'te, Çalışan Anne ve Bebeği adlı kitabını bitirdim. Önemli gördüğüm bir kaç noktayı paylaşmak istedim sizinle...
"Öncelikle 0-3 yaş arası bebeğin anneden temel beklentisi bakımının yapılmasıdır. Bu yaş aralığında anne, çocuğuyla kaliteli vakit geçirmelidir. Kaliteli vakit geçirmekten kasıt pahalı oyuncaklarla, saatlerce oynamak değildir. TAMAMEN bebeğinize ayıracağınız yarım saat bile buna yeterli olacaktır. Çalışan anne ne olursa olsun, evde olduğunda bebeğinin bakımını eşine dahi bırakmamlıdır. Eş yardım etmek isterse ev işlerine yönlendirilmelidir. Anne evde geçirdiği zaman diliminde bebeğinin bakımıyla ilgilenmezse bu bebkte güven duygusunun gelişememesine neden olur. Güven duygusunu kazanamayan çocuk hayatı boyunca bunun sıkıntısını yaşar.
Çocuk nesne devamlılığını kazanır ancak annenin devamlılığını kazanması 3. yaşın sonunu bulur. Anne evden ayrıldığında, çocuk terkedildiğini, annesinin bir daha gelmeyeceğini düşünür. Bu onda derin bir travma yaratır. Bunun önüne geçmek için anne, geri geleceğini somut bir şekilde göstermelidir. Kendine ait bir şeyi ikisinin arasında bir sırmış gibi saklamalı, eve geldiğinde ilk işi onu sormak ve saklanan yerden çıkarmak olmalıdır. O nesne anneyi sembolize etmektedir.Böylece çocuk annenin geleceğini düşünür ve travma oluşumunun önüne geçilir. Anne eve döndüğünde çocuğun tüm bakımını üstlenmelidir. Ayrıca belli saatlerde belli bir köşede randevulaşarak etkinlikler düzenlemelidir. Bu etkinlik kitap okuma, bebek dikme, gibi etkinlikler olabilir. Annenin yaratıcılığı burada devreye girer. Ayrıca koltuğun önünde, yemekten sonra verilen bir randevuda ön sonra arka yan gibi kavramlardan da bahsedilebilir. 'Koltuğun önünde buluşacaktık. Oysa sen yanındasın' gibi. Bu özel saatler sadece anne ve çocuğa ait olmalı, tv, baba, aile büyükleri vs tarafından bölünmemelidir. Böylece çocuktaki anne özlemi doyurulmuş olur. Kreş ve kardeş için de 3 yaştan öncesi uygun değildir. Çünkü çocuk annenin devamlılığını kazanamadığı için anksiyete geliştirir ve güven duygusu zedelenir ( Bu bölümler örnek vakalarla da desteklenmiş.)
Çocuğun bakıcısını benimsemesi, ona gülücükler atması, arkasından ağlaması iyiye iişaret durumlardır. Anne bunları kıskanabilir. Bu doğaldır. Bu durumlar bakıcının çocuğa iyi baktığının ve aralarında güven duyygusunun geliştiğinin bir göstergesidir.
Bakıcı mecbur kalınmadıkça değiştirilmemelidir. Bu çocuğun güven duygusunu zedeler. Elinizdeki bakıcının kötü yönlerinin görmüşsünüzdür. Bu yönleri değiştirmek, yeni bakıcıyı tanımaktan daha kolaydır. Çünkü yeni bakıcıyı tanıyana kadar bebeğiniz zarar görecektir.Üç yaşına kadar bebeğe mümkünse tek bakıcı bakmalıdır.
Tuvalet eğitimi kesinlikle 2 yaştan önce başlanmamalıdır. Çünkü çocuk bu yaşa kadr anal dönemdedir. Yani zevk noktası artık ağız değil, anal bölgedir. O yüzden çocuğun bu dönemdeki haz noktası doyurulmalı yani tuvalet eğitimine başlanmamalıdır.Bunun aksi özgüveni zedelenmiş birey demektir.

Aklıma gelenler bunlar kızlar. Gene yazarım aklıma geldikçe...

Neymiş derdi peki Serapçım akşam olup da okuyana kadar çatlarım ben meraktan...Pek dedikoducu gördüm kendimi caanım

canım benim bu kitap bendede var okuyorum ve çok yararlı gerçekten evet kaliteli zaman önemli ve hakikaten bunu başarmakta önemli sanırım.

havvacım derdi şu biz onunla çok saminiymişizde neden bu kararımı ilk ona söylememişim onun çocuğu olmadığı için ben ona güvenmiyomuşum ama o herkesten daha çok vicdan sahibiymiş derini kıskanıyolar bence annem bakıcak diye ama beende biz erdoğanla karar verdik bizim hayatımız dedim oda evet çocuk sizin hayat sizin demeye başladı diyorumya havva bi anlasam arkadaşım işe başlıycam zaten kızımın özlemi burukluğu var bide bunlarla uğraşıyorum ha bide dediki bizim yetiştirdiğimiz çocuklar çok terbiyeli oluyo dfedi nereye çekersin...

Herkese kocaman günaydın gönlünüzce güzel bir gün olsun arkadaşlar anneme gidicektim ama gidemiyorum annem ananeme gitti tarhana yapmaya balıkesire burcucum sözümü unutmadım yolluycam canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…