2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar,

havva gercekten cok yararlı bilgiler. bence arada yaz lütfen. ben henüz baslamadım o kitaba. bende "freud a ne yaptık cocuklarımız böyle oldu" yu okuyorum. bende arada faydası olacak kısımları yazacağım size. Oda değişik ve faydalı bir kitap. tavsiye ederim.

özlem (zeyl) ya güneş isminin söyleyisi bana kolay geliyor ama tabi senin ne düşündügün önemli. bizim oglan icin düşündügümüz isimlerdendi. digerleri; bulut, ateş ti. ben bu tarz isimleri begeniyorum. Toprak, nehir ırmak yagmur da cok güzel isimler. dogayla dünyayla ilgili. hatta dünya bile cok güzel bir isim. :) ay şimdi Doruk'u koyanakadar cektigim sıkıntılar geldi aklıma yaaa.... isim için kafayı yiyordum resmen.... :)))

Evet sabah cümbüşümüze hoşgeldiniz kızlarr
zeynep o kitabı tavsiye ederim bende aldım yeni başladım okumaya çalışan anneler için çok güzel şeyler yazıyor

Havva yazını okuyunca mutlu olsdum bizim cicianne tamamış anladım revnanın gözlerini içi gülüyor onu görünce gerçi nevada çok seviyor her akşam mutlaka arar cişciannesini hafta sonları gidip kalır gerçi oda torunu gibi seviyor benim civcivler.i

ya kızlar dün aksam eve yarım saat geç gittim. Eşim işe gitmeyecek diye oyalandım. bi gittim ki Doruk aglıyor. böyle içli içli görmeniz lazım. Eşim diyorki senin geliş saatini bellemiş. gelmeyince aglamaya basladı. bende yok canım tesadüftür falan dedim ama cok hoşuma gitti bu fikirde. daha üstümü çıkarmadan kucagıma atladı sıpa yarım saat emdi. sonrada saat 9 a kadar oynadık. artık ona geceleri yatmadan önce 15 dk. kitap okuyorum. 3 gecedir. yatagına yatırıyorum okuyorum. sonra ışıgı kapatıyorum. yanında oturuyorum hic konuşmadan. kendi kendine uyuyor. ay insallah böyle alışır gider. eşimede gündüzde sallamamasını söyledim. bakalım becerirse artık.....

Kızlar size yeni öğrendiğim bi bilgiyi paylaşmak istiyorum eğer çocuk gündüzleri çocuğumuz 2 saaten fazla uyuyorsa uyandırılıp doyurulup tekrar uyutun diyolar çünküüü 2 saatten fazla uyuyan bebeklerin kan şekeri düşermiş ve biz uyuyo sanıyoruzya kan şekeri düştüğünden dolayı bayılıyormuş çocuklar kızlar

canım benim ya...
seni beklemiş demek yavrum kıyamam Şeniz
bende kitap okumaya çalışıyorum ama yatağın içinde dönmekten beni dinlemiyor ki
Allah bozmasın bu konuda çok sanşlısınız didemcim :Saruboceq:
Evet sabah cümbüşümüze hoşgeldiniz kızlarr
zeynep o kitabı tavsiye ederim bende aldım yeni başladım okumaya çalışan anneler için çok güzel şeyler yazıyor
alıcam canım ilk fırsatta.
canım senin o dediğin yeni doğan için.
2 saatte bi emmezse kan şekeri düşer ve açlıktan sarılık olur.
bizimkilerin artık depoları sağlam,bizim için geçerli değil o dediğin şey.
o zaman gece de uyandırılması lazım 2 saatte bir.
halbuki 8 aylık bi bebek gec yattımı en az 6-7 saat uyuması lazım

Zeynepcim ipekcim nasıl düzene girdimi biraz

yok canım ya...
1 gece uyudu öyle,şuruptandı sanırım oda.
dün gece 1 kere eşim kalktı,3 kerede ben kalktım.
emmek istiyor ben çözdüm onu ya...
gece 9 da yatırdım 10 da bi uyandı nasıl ağlıyor gene. aldım kucağıma gezdiriyorum,yok...
emzik veriyorum,yok. susmuyor çocuk. yırtınıyor resmen. dedik dursun beşiğinde pışpışlayıp sakinleştirelim,mümkün değil. bi 20 dk kadar uğraştık,her ağladıgında meme vermemek için. susmuyor...
sonra memeyi verdim 2 dk sürmedi,uyudu.
cidden memeden kesmeyi düşündüm dün gece.
zırt pırt kalkıp emmek istiyor ya feleğimiz şaştı.

canım benimkide öyle devamlı emmek istiyor çok sık kalkıyor ama kesmeyi düşünme bence biraz oyun haline getiriyorlar ama zamanla düzene girer.derinde emiyo sağa dönüyo sonra tekrar memeye geliyo 10 sn emiyo dönüyo sonra uyuyo ama

1 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyodum normalde...
ya sabır diyorum napalım
az kaldı,az daha sıkıcam dişimi...

serap berkinin yeni ftosu cok seker. gamzelerini cok seviyorum onun ben. :)

sağol teyzesi

canım yeni doğan için dediğin doğru olabilir ama sonrası için mantıklı gelmiyor kulağa
zaten öyle bi tehlike olsa doktorlarımız uyarır bizi en başta

kızlar evde tv açıyomusunuz? bebekler bakıyolar mı?
ben bu konudan çok korkuyorum,çünkü ipek çok bakıyor tv ye.
kitleniyor resmen,dünyadan kopuyor.
hele reklam sesi duydumu direk yürüteçle koşup gelip tv karşısına geçiyor yada nerde olursa olsun kafasını çeviriyor.
korkutuyor bu durum beni.
açmıyorum tv artık evde ama gittiğimiz yerlerde oluyor illaki.
çok daraldığımda 10-15 dk bebe tv açıyoruz.
onun yerine televizyondan radyo açıyorum.
bu seferde bakıyo bakıyo ses var,görüntü yok,ona şaşırıyo,gidip gelip inceliyor.
siz nasıl zaman geçiriyosunuz neler yapıyosunuz?

cnm ne oldu ya gene bu kayganalardan ne çektiğimiz

günaydın herkese...

günaydınlar -tatlicadiarzu-

Günaydın herkese

günaydın kızlar şu evin işini halledimde gelim rahat rahat...

Günaydınlar
ay sabah sabah hareketli burası ne güzel

günaydın kızlarrrr

eski günlerdeki gibi sabahtan dolmuş topiğimizz

olabilir cnm bebekler düşündüğümüzdende akıllı sanırım

zeynepçim emir kağan 6 aylıkken bıraktı memeyi emmiyo
ama ağzından emzik düşssün her seferinde nasıl bağırıyo ağlıyo sabaha kadar kaç kez uyanıyorum bazen emziğine lastik takıp kulakarının arkasından takıyım diom düşmesin die:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…