zeynepcim karar verildi. 9 ekim ctesi buluşuyorsunuz. sonra siz buluşma gününün fotolarını bende diş bugdayının fotolarını koyuyoruz. 1 hafta onlar üzerine sohbet ediyoruuuuz.... :)
sedaaaa kasım ayı buluşmasını ben kaptım. :)
hülya bende geçen ay oldum ilk kez..1-2 yaşına kadar olmayanlar var..bnm olduğumu duyanlar şaşırdı ne çabuk oldun diye burda..
ayy burcu banada deseler 2saat hiç kalkma sıpalara biz bakıcaz ne iyir olur valla..sabahtır popom yer görmedi valla..burak ta huysuz ateşi var..öksürüyo ilaç vermek istemiyorum hemen...ıhlamur vercem aksi gibi kaç gündürde biberon almıyo nasıl vercem bilmiyom
Canım "tandem mom" ardarda gebelik geçiren annelere deniyor.."Tandem nursing" ardarda bebek emzirme oluyor..Yurtdışında sosyal grup çok ama türkiyede henüz böyle bir oluşum yok.
Canım Güneşin manası çok güzel ama söylenişi nasıl sence kulağa hoş geliyor mu? Başka dillerde baktım mesela farça güneş mihre demekmişşş onun söylenişi de zorbilmiyorumkismile
Hülya en iyisini yapmışsın bacım geçmiş olsun atlatmışsın muayeneyi diyelim..Söktürücüler,doğum kontrol hapları sütü azaltıyor aslında emzirirken hiç kullanmamak daha iyi..
Geçmiş olsun bacım doğumdan sonra mı oluşmuş yarabilmiyorumkismile normal mi sezeryan mı yaptın sen
ya kızlar dün aksam eve yarım saat geç gittim. Eşim işe gitmeyecek diye oyalandım. bi gittim ki Doruk aglıyor. böyle içli içli görmeniz lazım. Eşim diyorki senin geliş saatini bellemiş. gelmeyince aglamaya basladı. bende yok canım tesadüftür falan dedim ama cok hoşuma gitti bu fikirde. daha üstümü çıkarmadan kucagıma atladı sıpa yarım saat emdi. sonrada saat 9 a kadar oynadık. artık ona geceleri yatmadan önce 15 dk. kitap okuyorum. 3 gecedir. yatagına yatırıyorum okuyorum. sonra ışıgı kapatıyorum. yanında oturuyorum hic konuşmadan. kendi kendine uyuyor. ay insallah böyle alışır gider. eşimede gündüzde sallamamasını söyledim. bakalım becerirse artık.....
yok canım ya...
1 gece uyudu öyle,şuruptandı sanırım oda.
dün gece 1 kere eşim kalktı,3 kerede ben kalktım.
emmek istiyor ben çözdüm onu ya...
gece 9 da yatırdım 10 da bi uyandı nasıl ağlıyor gene. aldım kucağıma gezdiriyorum,yok...
emzik veriyorum,yok. susmuyor çocuk. yırtınıyor resmen. dedik dursun beşiğinde pışpışlayıp sakinleştirelim,mümkün değil. bi 20 dk kadar uğraştık,her ağladıgında meme vermemek için. susmuyor...
sonra memeyi verdim 2 dk sürmedi,uyudu.
cidden memeden kesmeyi düşündüm dün gece.
zırt pırt kalkıp emmek istiyor ya feleğimiz şaştı.
kızlar evde tv açıyomusunuz? bebekler bakıyolar mı?
ben bu konudan çok korkuyorum,çünkü ipek çok bakıyor tv ye.
kitleniyor resmen,dünyadan kopuyor.
hele reklam sesi duydumu direk yürüteçle koşup gelip tv karşısına geçiyor yada nerde olursa olsun kafasını çeviriyor.
korkutuyor bu durum beni.
açmıyorum tv artık evde ama gittiğimiz yerlerde oluyor illaki.
çok daraldığımda 10-15 dk bebe tv açıyoruz.
onun yerine televizyondan radyo açıyorum.
bu seferde bakıyo bakıyo ses var,görüntü yok,ona şaşırıyo,gidip gelip inceliyor.
siz nasıl zaman geçiriyosunuz neler yapıyosunuz?
kızlar emiri dün banyoda düşürdük
gerçi çok sert düşmedi ama ilk düşüsü oldu küvetinden bakarken devrildi kafa üstü çakıldı
tutmaya çalıştım ama tam tutamadım yavaşltmış oldum sadece baya ağladı ama akannehir
slm kızlar..kabus gibi bir gece geçirdk..
burak akşamüstü iyiden iyiye kötüleşti...ateşler içinde yandı yavrucak...
sonrada saatte bir uyandı ağladı..şurup verdk...
bi öksürüyor ciğerinden taaa...balgamlı bide...şimdi doktora götürücem...
hiç hali yok ya...inş ciğerlerine inmemiştir...nasıl böyle oldu anlamıyorum...
üşütmesi imkansız odalarının camını hiç açmıyoruz...ceryandada kalmıyo...
gidelim bakalım dr ne diyecek....
öpüyoruz sizi ve kuzuları...
slm arkadaşlar nasılsınız bebişler nasıl 3 gündür giremedim annemle babm gelmiş ti bu sabah gittiler çok erken döndüler babam durmuyoki hiç tanıdığı yok burda sıkılıyo az da olsa has,ret giderdik içim buruk bayramı 4 gözle bekliycem artık...
sizler nasılsınız..bebeişler nasıl önemli bişi yok dimi...geçmiş birikmiş okuyamam...
aras bey gel gel diyo teyzeleri 3 gündür anne annesini çağırıyodu bu sbah kalktı insan arıyo....
sibel geçmiş olsun canım inşallah hemencecik iyleşir...
kendine ne güzel oyuncak bulmuş çocuk işte delikafadulden
bizde böyle bişey yok anca bulduğu herşeyi kemirsin dursun fisfisfis
selam hatunlar...
hadi yaa. ben de bu kadar uzun olmayanı hiç duymamıştım. ben 9 aylıkken annem kardeşime hamile kalmasaymış: anlardım belki de o örnekte kardeşimle birlikte yok olmuş ohaoldumsmile
çok geçmiş olsun cnm.. inş kısa sürede atlatır kuzucum.
sağol güzelim. evet atlattım: içim rahatladı. doğum kontrol hapı kullanmıyorum zaten. söktürücüyü de burdaki bazı arkadaşlara vermişlerdi: o yüzden sordum. kullanacağımdan değil yanii. orkid masrafım da yok: tadını çıkarayım ben bu durumun en iyisi delikafadulden
oyy akıllı bıdığım benim... öğrenmiş demek ki eve geldğin zamanı.
ben Miray'a ne zaman kitap okumaya kalksam: kitabı yemeye kalkıyor: kitap kurdu benim kızım a.s
dişin, vb şeylerin mutlaka etkisi vardır ama bence sendeki çalışma fikri doğduğundan beri huzursuz ipek. bi de bu konuya yoğunlaşsan. Bi iş görüşmsi için tllf görüşmesinden hemen sonra huzursuzlanmıştı Miray. babaannesinde de durmamıştı o gün. hatta görüşmeden söndüğümde yne giderim diye uyumamıştı. :çok üzgünüm: hatırlarsan.
yine de bilemiyorum: çok uzun sürdü çünkü.
Miray reklama denk gelince tepki bile veriyor artık. kahkahayı basıyor bazen.
çok açmıyorum tv yi bende. çok ilgisini çekiyor çünkü.
netten müzik dinnletiyorum. hala MİNİK MİRAY, UYUSUNDA BÜYÜSÜN e bayılıyoruz. ::)
anamm geçmiş olsun. milli olmak istemiyorumm.
inş ilerlememiştir cnm. hayırlı haberlerle gel.
allah kavuştursun kuşum.
alkisalkisalkis ne yapsın çocuk kızz. bırak kemirsin herşeyi.
geldim kızlar ama iyi haberlerle gelmedim..
bizmki ciğerlerini üşütmüş..
ciğerine kadar inmş dedi dr..moralim sıfır..
2 gün öncesine kadar bişey yoktu..dün bir anda oldu nolduysa yaa...
ilaç verdi antibiyotik kullan düzelmezse içeri alırız dedi:çok üzgünüm:
inş düzelirde hastaneye falan yatmayız...
olabilir hülyacım... hissediyodur,beklerim ben bu cadılardan herşeyi artık...
ay onun ninnisini sevsinler yaaa seninki pek güleryüzlü zaten,herşeye gülüyor maşallah lülülülülülü
yaaa kaşla göz arasında ne oldu böyle sibelcim ya :sinifsinif:
çok geçmiş olsun... düzelir niye düzelmesin. kötüyü düşünme. yokmu alternatif yöntemler acaba bi araştıralım. ben bitkilerin gücüne,şifasına inanırım. ilaçlardan hep bitkilerden yapılma değil mi zaten...
ciğer için ne iyi gelir ki acaba...
sen üzme kendini annesi. dişten emin ol. biliyosun ipekte grip bu günlerde. diş çıkarma döneminde bağışıklıkları zayıf oluyor her zamankinden.
kısa sürede atlatırsınız umarım...
sağol canım..geçmiş olsun tekrar sibel..
edit, hoşgeldin.
sibelcim,geçmiş olsun canım,üşütme değilse Burak acaba birinden mi mikrop kaptı..biliyorsun yıkanmamış ellerle çocuğa dokunmak,öpmekle de mikrop vücuda kolayca girer..
üzülme canım antibiyotik toparlar onu,sen öptürtme kimseye..
bende anlamadım huysuzdu ama diştendir diye aklıma başka bişey getirmedim açıkcası...
inş canım ya düzelirde hastaneye falan gerek kalmaz...
bende araştırıyorum netten ıhlamur çıkıyor hep karşıma...
aksilik bu ya dişi çıktığından beri biberon almıyo...
şimdi ilaçlarını verdm birazdan kaşıkla ıhlamur vercem napıym..kaşık kaşık verrm...
bu arada sağolun kızlar ya...iyiki varsınız..anneme dahi söylemeden hemen sizle paylaştım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?