2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

zeynepcim karar verildi. 9 ekim ctesi buluşuyorsunuz. sonra siz buluşma gününün fotolarını bende diş bugdayının fotolarını koyuyoruz. 1 hafta onlar üzerine sohbet ediyoruuuuz.... :)

yaaa siz katılamayacakmısınız

tamam olur o zaman :sinifsinif:
SEDACIM burcu göztepede oturuyor. ben zeynebi alıcaktım arabayla ama o gelemeceğine göre seni uygun bi yerden alabilirim... 1 kişilik boş yerim var.

selam hatunlar...

hülya bende geçen ay oldum ilk kez..1-2 yaşına kadar olmayanlar var..bnm olduğumu duyanlar şaşırdı ne çabuk oldun diye burda..

hadi yaa. ben de bu kadar uzun olmayanı hiç duymamıştım. ben 9 aylıkken annem kardeşime hamile kalmasaymış: anlardım belki de o örnekte kardeşimle birlikte yok olmuş ohaoldumsmile

çok geçmiş olsun cnm.. inş kısa sürede atlatır kuzucum.

sağol güzelim. evet atlattım: içim rahatladı. doğum kontrol hapı kullanmıyorum zaten. söktürücüyü de burdaki bazı arkadaşlara vermişlerdi: o yüzden sordum. kullanacağımdan değil yanii. orkid masrafım da yok: tadını çıkarayım ben bu durumun en iyisi delikafadulden

oyy akıllı bıdığım benim... öğrenmiş demek ki eve geldğin zamanı.
ben Miray'a ne zaman kitap okumaya kalksam: kitabı yemeye kalkıyor: kitap kurdu benim kızım a.s

dişin, vb şeylerin mutlaka etkisi vardır ama bence sendeki çalışma fikri doğduğundan beri huzursuz ipek. bi de bu konuya yoğunlaşsan. Bi iş görüşmsi için tllf görüşmesinden hemen sonra huzursuzlanmıştı Miray. babaannesinde de durmamıştı o gün. hatta görüşmeden söndüğümde yne giderim diye uyumamıştı. :çok üzgünüm: hatırlarsan.
yine de bilemiyorum: çok uzun sürdü çünkü.

Miray reklama denk gelince tepki bile veriyor artık. kahkahayı basıyor bazen.
çok açmıyorum tv yi bende. çok ilgisini çekiyor çünkü.
netten müzik dinnletiyorum. hala MİNİK MİRAY, UYUSUNDA BÜYÜSÜN e bayılıyoruz. ::)

anamm geçmiş olsun. milli olmak istemiyorumm.

inş ilerlememiştir cnm. hayırlı haberlerle gel.

allah kavuştursun kuşum.

kendine ne güzel oyuncak bulmuş çocuk işte delikafadulden

bizde böyle bişey yok anca bulduğu herşeyi kemirsin dursun fisfisfis

alkisalkisalkis ne yapsın çocuk kızz. bırak kemirsin herşeyi.

olabilir hülyacım... hissediyodur,beklerim ben bu cadılardan herşeyi artık...

ay onun ninnisini sevsinler yaaa seninki pek güleryüzlü zaten,herşeye gülüyor maşallah lülülülülülü

geldim kızlar ama iyi haberlerle gelmedim..
bizmki ciğerlerini üşütmüş..
ciğerine kadar inmş dedi dr..moralim sıfır..
2 gün öncesine kadar bişey yoktu..dün bir anda oldu nolduysa yaa...
ilaç verdi antibiyotik kullan düzelmezse içeri alırız dedi:çok üzgünüm:
inş düzelirde hastaneye falan yatmayız...

yaaa kaşla göz arasında ne oldu böyle sibelcim ya :sinifsinif:
çok geçmiş olsun... düzelir niye düzelmesin. kötüyü düşünme. yokmu alternatif yöntemler acaba bi araştıralım. ben bitkilerin gücüne,şifasına inanırım. ilaçlardan hep bitkilerden yapılma değil mi zaten...
ciğer için ne iyi gelir ki acaba...
sen üzme kendini annesi. dişten emin ol. biliyosun ipekte grip bu günlerde. diş çıkarma döneminde bağışıklıkları zayıf oluyor her zamankinden.
kısa sürede atlatırsınız umarım...

zyenepcim kasımda dolu yani..ee ben de aralık boşsa orayı rezerve edeyim bari,aralıkta da doğum günüm var onu da kutlarız...

sibelcim,geçmiş olsun canım,üşütme değilse Burak acaba birinden mi mikrop kaptı..biliyorsun yıkanmamış ellerle çocuğa dokunmak,öpmekle de mikrop vücuda kolayca girer..
üzülme canım antibiyotik toparlar onu,sen öptürtme kimseye..

olabilir hülyacım... hissediyodur,beklerim ben bu cadılardan herşeyi artık...

ay onun ninnisini sevsinler yaaa seninki pek güleryüzlü zaten,herşeye gülüyor maşallah lülülülülülü

evet cnm, maşallah. çalışmıyoruz ama kaliteli zaman geçirdiğimizden de şüphem yok. kısa zamanda atlatırsınız bu dönemi, merak etme. seni biraz zorluyor ama biraz daha sabırr.

bende anlamadım huysuzdu ama diştendir diye aklıma başka bişey getirmedim açıkcası...
inş canım ya düzelirde hastaneye falan gerek kalmaz...
bende araştırıyorum netten ıhlamur çıkıyor hep karşıma...
aksilik bu ya dişi çıktığından beri biberon almıyo...
şimdi ilaçlarını verdm birazdan kaşıkla ıhlamur vercem napıym..kaşık kaşık verrm...

bu arada sağolun kızlar ya...iyiki varsınız..anneme dahi söylemeden hemen sizle paylaştım...

geçmiş olsun tekrar sibel..
edit, hoşgeldin.
sağol canım..

üşütmüş dedi dr ama...nasıl üşüttü orayı anlayamıyorum işte...

ceryanda kalmadı bu sıpa..soğukta hiç kalmadı...

tamam öptürmem teyzesi...

kızlar eşimin şirketinde revir var. hafta içi 2 gün doktor geliyor,rapor yazıyor,ilaç falan yazıyor,öyle genel şeylere bakıyor falan. eşimle arası baya iyiymiş ve asıl branşı pediatriymiş. adam çocuk doktoru yani. bugun öğlen yemeğide uzun uzun konuşmuşlar eşimle. detaylı olarak herşeyi anlatmış. adamda cevaplamış sağolsun.
şimdi adamın dediğine göre komplex problemler yaşıyormuşuz.
şöyle ki:
1-diş çıkarma dönemi
2-ayrılık kaygısı
3-gecikmiş gaz (geceleri ağlayıp gaz çıkarması gecikmiş gaz olarak tanımlanırmış)
4-geceleri oluşan emme isteği

diş çıkarma döneminde uyku bozukluğu görülebiliyormuş. buna 7.ve 8.aylarda oluşan ayrılık kaygısıda eklendiğinde saat başı uyanması normal demiş adam. ayrıca bazı bebeklerde gece uyku arası anneyi isteme,emme isteği oluşabiliyormuş. çok önemli bi noktada ipeğin hala geceleri gazının olması. bunun için problemli olduğu geceler fitil (spazma panalgine) ve metsil gaz ilacı önermiş. ve gece nişastalı gıdalar vermeyin,daha çok gaz yapar demiş. (bebe bisküvisi,muhallebi,pekmez gibi şeyler)
hazmı kolay şeyler yedirmeliymişiz ve yedikten sonra bi müddet kendi haline bırakın,debelensin,gazını atsın,yer yemez yatırmayın demiş.
olayın bir de psikolojik boyutu var tabi...
şu dönem geçene kadar annenin çalışmasını önermiyorum,mümkün olduğunca bebeğin yanında olsun demiş. gündüzleri oyunlar oynasınlar,vakit geçirsinler,geceleri de düzene sokmak için uğraşmayın demiş. şu an ne yapsak boşaymış yani,zamanla düzelicektir,ağlatmadan hemen müdehale edin,emmek isterse emzirin,gazı varsa çıkarına,aç işe doyurun ama kesinlikle ağlatmayın ve sesinizi yükseltmeyin demiş. bize ihtiyacı olan bi dönemde ona karşı tavır aldığımızı hissetmek,bize ve kendisine karşı güven eksikliği yaratabilirmiş...
bu bi dönem,zamanla normale dönücek herşey diyor adam...
böyle yani. sorunumuz bir değil,birden çok...
zamanla düzelicez umarım.
bilginiz olsun diye buraya da yazayım dedim.

bardakla içirmeyi denesen...
kahvaltısını ıhlamurla yaptır mesela.
gece yatmadan tahıl maması değil ıhlamur içir. içine bebe bis,pekmez falan koy onla doyur.
kaşıkla ver gerekirse tabi. ıhlamur şifadır...

Zeynepçim sağol paylaşımın için...
Sibel pipet de deneyebilirsin. Ben su bardağının içine daldırıyorum pipeti üstten kapatım ağzına getirip açıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…