2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Dikkat ediyorum,Abisii ablası olanlar hep onlarla oynamayı çok seviyorkaydirigubbakcemile3
Kıskançlık oluyor mu Sibel

evet canım abisini çok seviyo...belirgin bi şekilde belli ediyo...

abiside onu çok seviyo..arada bi bize hava yapıyo...hııı siz onu sevin o sizin çocuğunuz olsun diyo ama..2 dk sonra sarmaş dolaşlar maşallah diym...

uyutunca falan bazen çok yatınca bazennnnnn amaaaa....özledim uyansın falan diyo..kıskanmıyo yani bence...

sağol canım inş..derin konuşmayı sökecek valla bu gidişle...

destursuz konuşmayın sizde kaydirigubbakcemile3
o kucağına alınca yüzünü yemeye çalışması yokmu,bayılıyorum yaaaaaa :kedi:
sevindim senin adına. maşallah bozulmasın düzeniniz. sende pek gayretlisin,azimlisin ama maşallah sana. toprak ta üzmüyor annesini ne güzel opuyorumnanaktan
Bunu konuşalım mı kızlar..
Nasıl ve de nezaman hayır hadi fikirlerimizi söyleyelim olmaz mı
bence anlıyolar. ses tonundan anlıyolardır. ama diyorum ya,işlerine gelmiyo olabilir.
maşallah derine.
bizim kız çene yönünden çok geride.
sadece ağlarken "enneee" diyo bazen o kadar.
arada kendi kendine "gak,guk" bişeyler diyo ama o kadar.
daha anne,baba,bişey dediği yok.

hoşgeldin canım..
kalabalığın çok etkisi var çocuklarda.. mutlaka kalabalık bi ortamınız yoksada dışarı çıkın insanların olduğu yerlerde gezdirin diyolar.. sosyalleşmesi ve yabani olmaması için önemliymiş bu.. gerçi ne kadar iyi onuda bilemedim cereni kim alsa kucağına gülücük atıyo... yarın öbür gün tanımadığı insanlara karşı dikkatli olması gerektiğini nasıl anlatıcam ona ben...

ne kadar güzel Sibelcim Allah bozmasın inşallah aralarındaki o bağı , bizim oğlanda çocuk görsün bayılıyor kimi görse kend boyuna yakın bağırıyor çığlık atıyor deli oluyor şebeklikler yapıyor uzanmaya çalışıyor

anlayacağı yaşa geldiğinde anlatırsın tabii ki esracım...
daha çok küçükler.
hem yabani bi çocuk olacağına böyle olması çok daha iyi bence.
zamanı geldiğinde öğreticez iyiyi,kötüyü.

Son düzenleme:

seninki binbir surat zaten bayılıyorum o yüz şekillerine delikafadulden

Çınarda acıkınca mama diyor emmek isteyince emme diyor değişik sesler çıkarıyhor anni diyor yaaaaaaaa diye bagırıyor bazen :) bırde aaaaa diye ona bayılıyorum

amin canım benmde tek dileğim o..birbirlerine bağlı olmaları..inş öyle olur....

kızlar hayır demek. otorite konusunda tamda okuyordum şu anda kitabımın bölümünde. biraz yazayım. fikriniz olsun.

- Yetişkinlerin cocukları kendileriyle bir tutmaları kadar, yeniden cocuk olmak icin gerilemek istemeleri de sorunlar yaratır. Dünya küçükler ile büyüklerden oluşur ve cocuklar yetişkinlerin yol göstermesini beklerler. orneklere gereksinim duyarlar. hicbir sey cocuk gibi davranan yetişkin kadar güven sarsıcı olmaz. ana baba otoritesi gereklidir. cocuga saygı göstermek aynı zamanda ona sınırlar ve yasaklar koymak demektir. cocugun istegi göz önüne alınır ama aynı zamanda isteğinin gerceklesmesinin neden o anda olanaksız yada sonsuza kadar yasak olduğu ona acıklanabilir. cocuklar otoriteye duydukları ihtiyacı cesitli sekillerde belli ederler. her aile iç tüzügünü kendi hazırlar. şu ailede sofradan kalkılabilir. bu ailede kalkılamaz. ama temel yasalar her ailede aynıdır. kendine ve baskalarına saygı gösterme zorunlulugundan taviz verilemez. cocuk daha güclü ve daha sorumlu olmak icin durtuleri sınırlayan yasakları kabul etmek durumundadır. Ona hayır dendikce cocuk gelişme gösterir. alternatifler arar. ancak yasaklar ve hayırlar asla kücük dusurmemeli. gülünc duruma sokmamalıdır. sınırların eksikligi cocugu saskına döndurur. bir cocugun her aklına eseni yapmasını yasaklamak, ileride yetiskin oldugunda ona özgür olma firsatı verir.

aynen zeynepcim sökücek gibi duruyor e evin içi kalabalık her kafadan bi ses çocukta tabi aktif oluyo bence seninki aslında böle bakınca çok bilmiş duruyo sonradan çıkmasın acısıı

hoşbulduk cnm derinde öyle herkese gülüyor yolda arabada ama zeynebinde dediği gibi böyle olmaları daha iyi bencede

teşekkürler zeynep,mesaj alındı...

olabilir. bakışlarından korkuyorum bazen öyle bi bakıyor ki.
sonradan açılcak sanırım çenesi kaydirigubbakcemile3

Ecenaz çok temkinlidir dışarıya karşı...girdiğimiz ortamda ilk önce hiç gülmez etrafı ve insanları inceler özellikle ilk girdiğimiz ortamlarda ve yeni insanlar gördüğünde...yada uzun zaman görmediği kişilere karşı çok dikkatli..
bi süre sonra kendiliğinden açılıyo gülmeye tepki vermeye başlıyo...ama ilk girdiğimizde mümkün değil gülmek konuşmak...yapı meselesi galiba

gülşah ipekte buna benzer tavırlar sergiler.
ilk etapta kimseye gitmez,zorlarsan ağlar.
ev dışında pek gülmez.
tanıdığı bildiği ortamda çok güler yüzlü ama başka bi yerde türlü şebeklik yapsan da pek gülmüyor.
biraz açılınca anca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…