Dikkat ediyorum,Abisii ablası olanlar hep onlarla oynamayı çok seviyorkaydirigubbakcemile3
Kıskançlık oluyor mu Sibel
derini uyuttum yemeğimi yaptım geldim
sibel geçmiş olsun cnm düzelicek merak etme şifasıda tez olsun inş.
derin del del diyo bay bay yapıyo ,memmeee,anniii diyo,tükürük yapıyo bide taklit ediyo ne söylenirse söylüyor artık az önce düt düt diyorum oyun oynatken hemen düt düt dedi ama bir kere hehe bide şirin oluyo çirkşn oluyoo ee çocuk bu kadar kalabalığın içinde sanırım birazda onun etkisi var
ama yemek yedirmek facia heryer batıyooo aman yesindeee
destursuz konuşmayın sizde kaydirigubbakcemile3yemeyi seviyo şükür sıkıntım yok ama işte biraz uğraştırıyo... yoksa tabağı elimde görünce kafayı yiyo.. yada biz bişey yerken mümküse ona vermeden ye yiyebiliyosan... memeyide hala öyle severek emiyo şükür... mamaya başlayınca korktum bırakır diye ama... gerçi dikkati çabuk dağılıyo biri bişey desin hemen çekiyo ağzını atıyo kafayı geri ters bakıyo kim konuştu diye...
o kucağına alınca yüzünü yemeye çalışması yokmu,bayılıyorum yaaaaaa :kedi:teşekkürler kızlar...inş iyileşir paşam...
bizimkide çok seviyo ama biz cee demiyoruz yav..icikkkkk diyoz çok seviyo bayılıyo gülmekten...
oyuncaklarla oynamayı falanda çok seviyo..baya oyalanıyo dalınca...
ama en çok abisiyle oynamayı seviyo...o yüzüne gülsün yeter..hemen yapışıyo suratına yalıyo yalanıyo...
bizede yapıyo aynını kucağımıza alınca hemen yüzümüzü yalıyosırnaşık şey
sevindim senin adına. maşallah bozulmasın düzeniniz. sende pek gayretlisin,azimlisin ama maşallah sana. toprak ta üzmüyor annesini ne güzel opuyorumnanaktanCanım şu an yardımcım yok,kaynanam var yakında Allah razı olsun çok yardımı dokunur şu an köyde gerçi ama..Zaten şu an için yardıma ihtiyacım olduğunda eşim yetiyor..Bende ilk öğrendiğim zaman bu dönemlerimin çok kötü geçeceğini düşünüyordum ama şaşırtıcı ama Allah kolaylığını veriyor gerçekten..Oğlumla tek dışarı çıkamıyorum pek,anca akşamüstü parka çıkyıyoruz dönüşü de babamızla yapıyoruz öyle işte..İşleri filan kocamla beraber halletmeye çalışıyoruz.Ama Toprak düzenli yiyor,uyuyor bunun etkisi büyüktür Zeynepcim..Geceleri uyuyorz mesela senin durumun gibi değil.Uyansa bile emiyor,ya da süt içip yatıyor..Gece dinlenince gündüz iyi oluyorum ben,hamileliğim şükür çok iyi geçiyor.Biraz beşiğine koyarken filan zorlanıyorum,son zamanlara doğru yere yatak açarım odasında diyorum bakımını orda yaparım,sonuna kadar ben yapmak istiyorum oğlumun bakımını filan Allahım güç versin inşallah..Kocacım diyor bi yardımcı tutalım son iki ay bi de doğumdan sonra bi dönem yaza kadar en azından.Evin işlerini yapması için.Öyle işte bakalım opuyorumnanaktan
bence anlıyolar. ses tonundan anlıyolardır. ama diyorum ya,işlerine gelmiyo olabilir.Bunu konuşalım mı kızlar..
Nasıl ve de nezaman hayır hadi fikirlerimizi söyleyelim olmaz mı
maşallah derine.derini uyuttum yemeğimi yaptım geldim
derin del del diyo bay bay yapıyo ,memmeee,anniii diyo,tükürük yapıyo bide taklit ediyo ne söylenirse söylüyor artık az önce düt düt diyorum oyun oynatken hemen düt düt dedi ama bir kere hehe bide şirin oluyo çirkşn oluyoo ee çocuk bu kadar kalabalığın içinde sanırım birazda onun etkisi var
derini uyuttum yemeğimi yaptım geldim
hoşgeldin canım..
kalabalığın çok etkisi var çocuklarda.. mutlaka kalabalık bi ortamınız yoksada dışarı çıkın insanların olduğu yerlerde gezdirin diyolar.. sosyalleşmesi ve yabani olmaması için önemliymiş bu.. gerçi ne kadar iyi onuda bilemedim cereni kim alsa kucağına gülücük atıyo... yarın öbür gün tanımadığı insanlara karşı dikkatli olması gerektiğini nasıl anlatıcam ona ben...
ne kadar güzel Sibelcim Allah bozmasın inşallah aralarındaki o bağı , bizim oğlanda çocuk görsün bayılıyor kimi görse kend boyuna yakın bağırıyor çığlık atıyor deli oluyor şebeklikler yapıyor uzanmaya çalışıyor
anamm ecoş turşu kurdu haaa..artık her işinize yardım ederler..ohhh ne güzel..yerim onları totosunu ben...
ne kadar güzel Sibelcim Allah bozmasın inşallah aralarındaki o bağı , bizim oğlanda çocuk görsün bayılıyor kimi görse kend boyuna yakın bağırıyor çığlık atıyor deli oluyor şebeklikler yapıyor uzanmaya çalışıyor
destursuz konuşmayın sizde kaydirigubbakcemile3
o kucağına alınca yüzünü yemeye çalışması yokmu,bayılıyorum yaaaaaa :kedi:
sevindim senin adına. maşallah bozulmasın düzeniniz. sende pek gayretlisin,azimlisin ama maşallah sana. toprak ta üzmüyor annesini ne güzel opuyorumnanaktan
bence anlıyolar. ses tonundan anlıyolardır. ama diyorum ya,işlerine gelmiyo olabilir.
maşallah derine.
bizim kız çene yönünden çok geride.
sadece ağlarken "enneee" diyo bazen o kadar.
arada kendi kendine "gak,guk" bişeyler diyo ama o kadar.
daha anne,baba,bişey dediği yok.
hoşgeldin canım..
kalabalığın çok etkisi var çocuklarda.. mutlaka kalabalık bi ortamınız yoksada dışarı çıkın insanların olduğu yerlerde gezdirin diyolar.. sosyalleşmesi ve yabani olmaması için önemliymiş bu.. gerçi ne kadar iyi onuda bilemedim cereni kim alsa kucağına gülücük atıyo... yarın öbür gün tanımadığı insanlara karşı dikkatli olması gerektiğini nasıl anlatıcam ona ben...
kızlar hayır demek. otorite konusunda tamda okuyordum şu anda kitabımın bölümünde. biraz yazayım. fikriniz olsun.
- Yetişkinlerin cocukları kendileriyle bir tutmaları kadar, yeniden cocuk olmak icin gerilemek istemeleri de sorunlar yaratır. Dünya küçükler ile büyüklerden oluşur ve cocuklar yetişkinlerin yol göstermesini beklerler. orneklere gereksinim duyarlar. hicbir sey cocuk gibi davranan yetişkin kadar güven sarsıcı olmaz. ana baba otoritesi gereklidir. cocuga saygı göstermek aynı zamanda ona sınırlar ve yasaklar koymak demektir. cocugun istegi göz önüne alınır ama aynı zamanda isteğinin gerceklesmesinin neden o anda olanaksız yada sonsuza kadar yasak olduğu ona acıklanabilir. cocuklar otoriteye duydukları ihtiyacı cesitli sekillerde belli ederler. her aile iç tüzügünü kendi hazırlar. şu ailede sofradan kalkılabilir. bu ailede kalkılamaz. ama temel yasalar her ailede aynıdır. kendine ve baskalarına saygı gösterme zorunlulugundan taviz verilemez. cocuk daha güclü ve daha sorumlu olmak icin durtuleri sınırlayan yasakları kabul etmek durumundadır. Ona hayır dendikce cocuk gelişme gösterir. alternatifler arar. ancak yasaklar ve hayırlar asla kücük dusurmemeli. gülünc duruma sokmamalıdır. sınırların eksikligi cocugu saskına döndurur. bir cocugun her aklına eseni yapmasını yasaklamak, ileride yetiskin oldugunda ona özgür olma firsatı verir.
aynen zeynepcim sökücek gibi duruyor e evin içi kalabalık her kafadan bi ses çocukta tabi aktif oluyo bence seninki aslında böle bakınca çok bilmiş duruyo sonradan çıkmasın acısıı
hoşbulduk cnm derinde öyle herkese gülüyor yolda arabada ama zeynebinde dediği gibi böyle olmaları daha iyi bencede
Ecenaz çok temkinlidir dışarıya karşı...girdiğimiz ortamda ilk önce hiç gülmez etrafı ve insanları inceler özellikle ilk girdiğimiz ortamlarda ve yeni insanlar gördüğünde...yada uzun zaman görmediği kişilere karşı çok dikkatli..
bi süre sonra kendiliğinden açılıyo gülmeye tepki vermeye başlıyo...ama ilk girdiğimizde mümkün değil gülmek konuşmak...yapı meselesi galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?