gülşah ipekte buna benzer tavırlar sergiler.
ilk etapta kimseye gitmez,zorlarsan ağlar.
ev dışında pek gülmez.
tanıdığı bildiği ortamda çok güler yüzlü ama başka bi yerde türlü şebeklik yapsan da pek gülmüyor.
biraz açılınca anca...
kızlar hayır demek. otorite konusunda tamda okuyordum şu anda kitabımın bölümünde. biraz yazayım. fikriniz olsun.
- Yetişkinlerin cocukları kendileriyle bir tutmaları kadar, yeniden cocuk olmak icin gerilemek istemeleri de sorunlar yaratır. Dünya küçükler ile büyüklerden oluşur ve cocuklar yetişkinlerin yol göstermesini beklerler. orneklere gereksinim duyarlar. hicbir sey cocuk gibi davranan yetişkin kadar güven sarsıcı olmaz. ana baba otoritesi gereklidir. cocuga saygı göstermek aynı zamanda ona sınırlar ve yasaklar koymak demektir. cocugun istegi göz önüne alınır ama aynı zamanda isteğinin gerceklesmesinin neden o anda olanaksız yada sonsuza kadar yasak olduğu ona acıklanabilir. cocuklar otoriteye duydukları ihtiyacı cesitli sekillerde belli ederler. her aile iç tüzügünü kendi hazırlar. şu ailede sofradan kalkılabilir. bu ailede kalkılamaz. ama temel yasalar her ailede aynıdır. kendine ve baskalarına saygı gösterme zorunlulugundan taviz verilemez. cocuk daha güclü ve daha sorumlu olmak icin durtuleri sınırlayan yasakları kabul etmek durumundadır. Ona hayır dendikce cocuk gelişme gösterir. alternatifler arar. ancak yasaklar ve hayırlar asla kücük dusurmemeli. gülünc duruma sokmamalıdır. sınırların eksikligi cocugu saskına döndurur. bir cocugun her aklına eseni yapmasını yasaklamak, ileride yetiskin oldugunda ona özgür olma firsatı verir.
Ecenaz çok temkinlidir dışarıya karşı...girdiğimiz ortamda ilk önce hiç gülmez etrafı ve insanları inceler özellikle ilk girdiğimiz ortamlarda ve yeni insanlar gördüğünde...yada uzun zaman görmediği kişilere karşı çok dikkatli..
bi süre sonra kendiliğinden açılıyo gülmeye tepki vermeye başlıyo...ama ilk girdiğimizde mümkün değil gülmek konuşmak...yapı meselesi galiba
iyi akşamlar kızlar
bugün topiğe girip çıkmam bir oldu hep ya bihaberim sizlerdenn şimdi de çıkıyorum öptüm
bende çıkıcam kızlar hepinize iyi akşamlar görüşürüz
bizimki 1 saattir uyuyo bende çıkayım bişeyler atıştırayım anca uyanır zati.
yarın görüşürük kızlar.
evet canım abisini çok seviyo...belirgin bi şekilde belli ediyo...
abiside onu çok seviyo..arada bi bize hava yapıyo...hııı siz onu sevin o sizin çocuğunuz olsun diyo ama..2 dk sonra sarmaş dolaşlar maşallah diym...
uyutunca falan bazen çok yatınca bazennnnnn amaaaa....özledim uyansın falan diyo..kıskanmıyo yani bence...
kızlar bugün evlilik yıldönümümüz sıkıntımdan söylemedim..aklımdaydı yani unutmadımda..daha önemli mevzu olunca bunu atladım...8 sene bitiyo maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?