2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

sibel evlilik yıldönümünüz kutlıu olsun
selmacım saol amin canım
havacım üzülme valla bende kötü oldum üzüldüm onun için çalışıyosun canım benim

Havvacım üzülme,ağlama ne olur,kendini suçlu falanda hissetme sen kızın için onun daha rahat büyümesi için çalışıyorsun, bak ben çalışmıyorum evdeyim, ama bende pek fazla bişey öğretemiyorum birara tel sarıyordu ama artık bıraktı yapmıyor, o kadar uğraşmama rağmen emekleme adınada bişey yok hala, her çocuk bir olmuyor canım, kayınvaliden neden yemek saatlerini aksatıyormuşki çocuğun bir düzeni olması lazım Esranın düzenine göre kayınvalidenin kendisini ayarlaması lazım lmaz:

Fatma, Selma sağolun kızlar desteğiniz için. Neden böyle yapıyor inan bilmiyorum Selmacım. Mesela önce ek gıdasını sonra sütünü ver diyorum tersini yapıyor. Sonra da neden böyle yapıyosun deyince sen bana böyle söyledin diyor. Bi de bu kadının elinden Kuran düşmüyo, alnı secdede. Böyle olmasına rağmen nasıl yalan söyleyebiliyo anlamıyorum ya

belki biberonla beslemek kolayına geliyordur ama çok yazık yani, havvacım baban rahatsızdı nasıl oldu canım keşke annen bakabilse gözün arkada kalmazdı o zaman ...

babam iyi çok şükür canım ama beslenmesine dikkat etmesi lazım bu yüzden anneme ihtiyacı var. Neyse zaten bi kaç haftaya görümcem doğurur. Eşimin yengesi gelecek bakmaya. O daha iyi bakar eminim.

bende şimdi bizim küçük oğlanla Eren'le uğraşıyorum, bu saat oldu hala ödevi bitmedi, ağlıyor yapmak istemiyor 6 yaşını yeni doldurdu (eylül doğumlu oğluşum) daha küçük olduğu için kıyamıyorum, fazla üstüne gitmekte istemiyorum, el yazısı ile yazmaya çalışıyor ama beceremiyor,el kaslarının gelişmesi lazım buda zamanla olacak tabi,, bir yandan zeynep,bir yandan eren, tabi kereminde ödevlerine yardım ediyorum size fazla yetişemiyorum artık mafoldumben yorucu oluyor evet ama iki ay sabretmem lazım okuma yazma işini kavrayınca rahat edecem inş zemuszemus....

havva canım okuyunca bende üzüldfüm acaba derinde öylemi yapar diye malum bende pazartesi işe başlıycam şimdiden kara kara düşünüyorum o kadar zoruma gidiyoki off off ne yapıcaz böyle kayınvalidene gelince neden böyle yapıyorki ilgilenmesi lasım olmazki

allah kolaylık versin canım 1.sınıf zorda bide çocuk birden ne olduğunu anlamaya çalışıyo tabii

günaydın kızlar havvacım okuyunca çok üzüldüm sıkma sen canını maalesef babanneler hep böyle duyduğuma göre ama el mahkum olunca yapacakta bir şey yok yemek saatlerinde sen mutlaka ara onu bence şimdi süt saati şimdi meyva saati diye hatırlatmalrını yap böylece sen böyle söyledin deme şansı olmaz bide durumunuz uygunsa bence esraya bir bakıcı bul babannede bakıcının yanında durup göz kulak olsun
ayrıca canını sıkma benim zillide öyle tembelki hiçbirşey yapmıyor zorla yaptırmaya öçalışıncada ablası bir kavga zaten revna çok kavgacı olacak sürekli bıdır bıdır söylenme halinde sanki gölgesiyle bile kavga ediyor sürekli konuşuyor napalım her çocuk bir değil istedikleri zaman yaparlar

siz erken öğrenecekmişsiniz bizim martı bulucakmış okuma yazma öğrenmemiz acele etmeyeceklermiş maşallah diyeyim neva çok hevesli okuldaki yazma setinden evede 1 tane aldık okuldan gelince biraz dinlenip hemen başlıyor okuldakiler tekrar etmeye inşallah hep böyle devam eder anası gibi hırslı

bizim için dua edin kızlar dün eşimin asistanını birisi aramış ben pzt orda işe başlıycam servisle nasıl gelicem diye sormuş kızcağız dumura uğramış tabi anlatmış ama ne olarak başlıycaksınız dişye soramamış şaşkınlıktan sonra akşam eşime anlatmış veee kocamın alınan adamdan haberi yok herhalde benim yerime aldılar diyo dua edin bizede öyle olmasın dün akşam uyku uyuyamadım valla strese girdim

Havvacım cok üzüldüm canım ya. o kadar iyi anlıyorumki seni. Doruk a babası bakıyor bazen ona bile ne kadar sinir oluyorum bir bilsen. malesef bir bebege annesinden iyi kimseler bakamaz. Ne yaparsa yapsın babaannesinin her yaptığını begenmeyeceksin. bizimkine babası bakıyorken ben herşeyi eline yazılı veriyorken bile birsürü sey istedigim gibi olmuyor. Bence didemin dedigi gibi bir bakıcı bulman daha dogru sanırım. benim annem de baksa, babaannemizde baksa bizde aynı olurduk. Cok üzme kendini. ve evde oldugunda esrayla ilgilen sadece. hep gülümse. esra büyük ihtimalle evde gülümseyen olmadığı icin gülmüyordur. babaanne asık suratlıysa eger. eski insanlar işte anlamıyorlar.

günaydın kızlar.

tamam anladım ben bu "hayır" olayını. hayırı rahat rahat diyebilceğiz anne-baba olarak. ama mutlaka nedenini de açıklayacağız. yerli yersiz değil tabi, bi de rencide etmeden.. tşklr özlem-ler :)

sibelcim evlilik yıldönümünüz kutlu olsun,Allah mutluluğunuzu daim etsin.

havvacım her cocuğun gelişimi farklıdır,en iyi sen bilirsin...eminim esra'nın yaptığı ama burda hiçbirinin yapmadığı ona özgü bi hareket mutlaka vardır.ama çalışan-anne olarak böyle düşünmeni anlıyorum..bence esra çok şanslı senin gibi annesi olduğu için..vakti geldiğinde nasıl olsa öğrenecekler herşeyi..
bir de aslında ben de anneme şu saatte çorba, şu saatte meyve gibi bi kısıtlama getirmedim. annem bazen öğleden önce yoğurdunu,bazen meyvesini verir. eğer çorba yapamamışsa, devam sütü verir, çorbasını da akşam ben veririm. bunların sırası,saati önemli mi ki? ama eğer kayınvaliden meyveyi,yoğurdu çorbayı ihmal ediyorsa,yani atlıyorsa o zaman problem var demektir..
canım bak gör esra bi dillensin, hiç susmayacak, bıcır bıcır bıcır...başının etini yicek :)

sana katılıyorum zeynep nevaya bir süre anne bakmıştı onunla bile sorun yaşamıştım ben 2,5 aylık çocuğu her akşam şikayet ediyordu üstelik evde üçüncü kişide cabası

günaydın şekerler,

Sibelcim geç oldu ama evlilik yıldönümünüz kutlu olsun.

Havvacım üzülmekte haklısın tabi ki. Ben anneme güvendiğim halde hala en az 3-4 kere konuşuyorum yattı mı kalktı mı şimdi şunu yedir diye söylüyorum. Anneme de dedim arıyorum soruyorum ama kusura bakma benim içim böyle rahat ediyo merak ediyorum. Bence sen de onunla ciddi ciddi seni arayıp ne yapmanı istediğimi söylücem de. Ve arayıp şunu ver bunu ver diye söyle. Bunda darılmaca gücenmece yok. Onlar bizim çocuklarımız ve bizim istediğimiz şekilde beslenecekler ve büyüyecekler onların çocukları değil. Ona zor gelen şeyler varsa çözüm olarak sen yap ona kolayları bırak mesela çorbasını akşam sen içir gündüz bırak süt içsin yoğurt meyve yesin. Ben de kaynanama bu konuda güvenemem bak aynı bunları yaşarım diye düşünüyorum.
Ayrıca onu bunu yapmıyo diye üzülecek ne var kız benimki de ne alkış yapıyo ne emekliyo ne tel sarıyo. Eve gittiğimde eğer sokaktaysa yüzüme bakmıyo. Canı istemezse kucağımdayken iktiriyo kendini. Çocuk bu canım benim sanki herşeyi bilinçli mi yapıyorlar dikkatleri hemen dağılıveriyo zaten. Hiç kendini yıpratma. Sen onu için elinden gelenin fazlasını yapıyorsun

didemcim problem varmıydı ki, niye durduk yere onun yerine alsınlar. başka bi konum içindir belki.dur bakalım,ne zaman belli olcak peki?

burak da akşamları bazen gülücüklerle karşılıyor beni, bazen de yüzüme bakmıyor, teyzesine gitmeye atılıyor..onu daha çok özlemiş gibi sanki gün içinde..:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…