hımmmmm bilmiyorumkismileben uyku tulumu almayı düşünmedim ,benim kızda abileri gibi çok terliyor çünkü....
ben yorum yapmıyorum. kelin ilacı olsa ohaoldumsmiledün kayınvalideme giderken sağlık ocağına uğradım. boy, kilo ölçümü için. bu ay evde tarttım, dr a götürmedim. ( dr değiştirecem) neyse 72 cm vr 9800 gr çıktı. evde 9500 dü. neyse bilmiyorumkismile
benim sorunum şu: miray memede uyuyor. uyumak için emiyor bazen ama uyuyamıyor. o da fazla gelince kusuyor sürekli. farklı bi şekilde uyutmak istiyorum ama nasıl olascak bilmiyorum.dün kayınvalidem dışarı hava almaya çıkardı. uyumuştu kucağında geldiğinde.
aslında emzikle de uyuyabilir ama emerken eli rahat durrmuyor: çekip alıyor ve oyuna başlıyor.
gece emzikle kucağımda uyutayım dedim. gözler kpandı ama dalamadı. meme için mızırdandı.
öğleden sonra da salıncakta uyutmaya çalışcam. olur mu bilmem???
böyle bi geçiş dönemi yaşayan var mı???
amannn hepsi aynı anda gelmesinler de :2:Ya yok Toprakın daha dişi acayip heyecan basıyor beni de sizi böyle görünce en son benim böcüküm çıkarcak galiba..
Yani aslında ağzı diş dolu şu an bütün hepsi gözüküyor ama bi türlü gelmorlar yaf
ilk ben gördüm nası olcek şimdi -tatlicadiarzu-Tuba kız birak baksınlar. dişi ilk gören mertkana hediyeler alacak de bak kimse bakmaz görmez.... gelenek öyledir. dişi ilk gören baştan aşağı giydirir bebegi.....
dün kayınvalideme giderken sağlık ocağına uğradım. boy, kilo ölçümü için. bu ay evde tarttım, dr a götürmedim. ( dr değiştirecem) neyse 72 cm vr 9800 gr çıktı. evde 9500 dü. neyse bilmiyorumkismile
benim sorunum şu: miray memede uyuyor. uyumak için emiyor bazen ama uyuyamıyor. o da fazla gelince kusuyor sürekli. farklı bi şekilde uyutmak istiyorum ama nasıl olascak bilmiyorum.dün kayınvalidem dışarı hava almaya çıkardı. uyumuştu kucağında geldiğinde.
aslında emzikle de uyuyabilir ama emerken eli rahat durrmuyor: çekip alıyor ve oyuna başlıyor.
gece emzikle kucağımda uyutayım dedim. gözler kpandı ama dalamadı. meme için mızırdandı.
Merhabayınnnna.s.
ben de uyku tulumu ile yatırıyorum, üstünü örtmüyorum..bi gece normal uzun kollu pijama ile yatırmıştım, gece baktım buz gibi kolu bacağı.artık her gece giydiriyorum tulumu..çok az terliyor ama üşümüyor.
hoşgeldin hülyacım valla çok hamaratsınız maşallah, bende de bugün bir tembellik var iş yapasım yok sempatiksalakcinni
Sibel Burak hasta olmuş çok ama çok geçmiş olsun inş. ilaçları içince düzelir çok üzüldüm kıyamam
Evlilik yıldönümüzde kutlu olsun daha nice seneler beraber girersiniz inş.
Havvacım yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm . Kendine haksızlık yapıyorsun bencede. Sen de biliyorsun eminim her bebek kendine özgüdür. Ben bu yüzden oğlumu hiç bir arkadaşıyla kıyaslamıyorum . Çünkü her bebeğin öğrendikleri . yaptıkları farklı ama illaki yapacak diyede bişey yok.
Esrada maşallah çok akıllı bir bebek. Sen üzülmeki oda bunu hissedip üzülmesin tamam mı canım :1hug:
İpek gelirsem senide yeni çıkan dişlerinide yerim maşallah fıstık sana dişlerinde sapasağlam çıksın . Kolaycacık ağzrısız sızısız olsun inş.
Teyzoşlar galiba bizimde dişimiz çıkıyor alt damağında çizik gibi bişey var. Parmağımızı değidirince kesici baya . Hatta akşam kaynanada azğını açmayınca görememiş. Oda parmağıyla bakmış çıkıyor gibi dedi. Bu arada bunu kocişe söyledim zırt pırt çocuğun ağzına bakmasınlar. Sen uygun dille anlat ben söylersem yanlış anlaşışır dedim. Bana hak verdi ve böyle davranınca bana çok iyi davranıyor oda .
Kendisinin söylemesi daha iyi dimi ama nasılım sengözlerimebaksanab
evet bizdede çizik vardı,ertesi gün patladı dişler
sizinkilerde yolda haydi hayırlı olsunnnn :teytey:
çok teşekkürler teyzoşlar umarım geceleri deli deli ağlamasının sebebi budur.tubacım önce zaten öyle beyaz bi çizik oluyor sonrada dişi çıkıyor, hadi bakalım hayırlı olsun mertoşun incisi....
hımm bunu beğendim işte ne olacak şimdi kaynana baktı ona diyimde alsın bari kaydirigubbakcemile3Tuba kız birak baksınlar. dişi ilk gören mertkana hediyeler alacak de bak kimse bakmaz görmez.... gelenek öyledir. dişi ilk gören baştan aşağı giydirir bebegi.....
aynen bende malesef uyutamıyorum sıpayı benim çocuk uyku düşmanı ben anladım akannehirhımmmmm bilmiyorumkismile
ben yorum yapmıyorum. kelin ilacı olsa ohaoldumsmile
amannn hepsi aynı anda gelmesinler de :2:
ilk ben gördüm nası olcek şimdi -tatlicadiarzu-
işte olay orda.Ya valla Hülyacım herkesin derdi bu galiba..
Kimsenin formülü kimseye uymuyor ki
Bak mesela 8.ayından sonra gece beslenmemesi lazım bebiklerin bende bunu kafama takıyorum.
Nasıl yapcaz biberon yok meme yok:uhm:
Hülya 1-2 kez iyice uykusunun gelmesini bekle. yatagına yatır. yanına kemirebilecegi birsey ver. eline güzel bir hikaye kitabı al oku. ama bu arada onunla konuşma sohbet etme. o biraz dinlicek biraz mızırdanıcak. 15 dk falan oku. sonra yanında dur. yine hic konuşma gülme istersen yanına uzan biraz dene böyle alışır gibi. biz mucize eseri başardık bunu dorukta. son 5 gündür sallamıyoruz :)
çok teşekkürler teyzoşlar umarım geceleri deli deli ağlamasının sebebi budur.
Zeynep senin gibi benimde canım çıktı uykusuzluktan sinir stres sahibesi oldum vallah sempatiksalakcinni
hımm bunu beğendim işte ne olacak şimdi kaynana baktı ona diyimde alsın bari kaydirigubbakcemile3
aynen bende malesef uyutamıyorum sıpayı benim çocuk uyku düşmanı ben anladım akannehir
Kocişin sana hediye alsın İpeğede sen al aylardır onca sıkıntıyı çektin hakettin bence boshayallersmile
Ya valla Hülyacım herkesin derdi bu galiba..
Bak mesela 8.ayından sonra gece beslenmemesi lazım bebiklerin bende bunu kafama takıyorum.
Hülya 1-2 kez iyice uykusunun gelmesini bekle. yatagına yatır. yanına kemirebilecegi birsey ver. eline güzel bir hikaye kitabı al oku. ama bu arada onunla konuşma sohbet etme. o biraz dinlicek biraz mızırdanıcak. 15 dk falan oku. sonra yanında dur. yine hic konuşma gülme istersen yanına uzan biraz dene böyle alışır gibi. biz mucize eseri başardık bunu dorukta. son 5 gündür sallamıyoruz :)
hımmmmm bilmiyorumkismile
ben yorum yapmıyorum. kelin ilacı olsa ohaoldumsmile
amannn hepsi aynı anda gelmesinler de :2:
ilk ben gördüm nası olcek şimdi -tatlicadiarzu-
tubiş süper fikir bencede,aylardır çile çekiyoruz,kocişler alsın bize hedaye kaydirigubbakcemile3
maşallah mertkan kuşuma. gözünüz aydın.
dün kayınvalideme giderken sağlık ocağına uğradım. boy, kilo ölçümü için. bu ay evde tarttım, dr a götürmedim. ( dr değiştirecem) neyse 72 cm vr 9800 gr çıktı. evde 9500 dü. neyse bilmiyorumkismile
Tuba kız birak baksınlar. dişi ilk gören mertkana hediyeler alacak de bak kimse bakmaz görmez.... gelenek öyledir. dişi ilk gören baştan aşağı giydirir bebegi.....
burcu bende bazen çileden çıkıyorum.
2 ayı aşkındır ciddi uyku problemleri yaşıyoruz. annem yok,babam yok,kayınvalidem sadece ben biyere gidince 2-3 saat bakıyor şimdilik,tek başıma baş etmeye çalışıyorum.artık yorgunluktan sinirlerim bozulmuş durumda. bazen sesimi yükseltiyorum,ersin kızıyo ama tahammülüm kalmıyo. sonra oturup ağlıyorum ne biçim anneyim diye.
bazen bu yüzden çalışmak istiyorum. biraz uzaklaşmak için. ama gerçekten çok zorluyor artık beni ipek,çıldırıcak gibi oluyorum bazen,dişlerimi sıkıyorum resmen ağzımın içinin acığını hissediyorum.
bağırmak çözüm değil,dediğin gibi aksine daha çok korkup ağlıyolar. ne zaman düzene girecek bilmiyorum. tekrar uyku eğitimine başlicaz ama açıkcası korkuyorumda çok zorlarsa beni,hem fiziksel hemde ruhsal olarak nasıl dayanırım diye.
aşşağı yukarı ne zaman başlıyorlar düzenli bi gece uykusu uyumaya?
1 yaş? 1.5 yaş?
hayır daha ne kadar sürecek bu bilmiyorum...
Hoşgördük Zeynepcim
Ya ne kadar ilginç bişe öyle damaklardan dişin çıkması çok heyecan vericiopuyorumnanaktan
hımm haklısın ama bu durumu çözmem lazım bir an evvel. evet bizimki biberon da kullanmıyor. memede uyuması benim için sorun değil ama fazla kaçırıyor ve çok kusuyor. mide problemi çker diye korkuyorum. benden başka herkeste meme ve emziksiz uyuyor.bakalım becerbilecek miyiz? toprak çok mu kalkıyor gece?
miray sabah 5 gibi kalkıyor sadece.
dün gece yatağına yatırdım: emziğini verdim. kitap okudum ama o meme için mızırdanıyordu. beni duymadı bile. 3 sayfa okudum topu topu. sonra kucağıma alıp pışpışlayarak uyutayım dedim. gözü kapanıyr ama mızır mızır. çook da uykusu vardı ama uyuyamadı. bi de yanıma yatırıp, senin dediğin gibi kemirebileceği bişey vereyim, bakalım ne olacak.
sağolun kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?