2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ben uyku tulumu almayı düşünmedim ,benim kızda abileri gibi çok terliyor çünkü....
hımmmmm bilmiyorumkismile
ben yorum yapmıyorum. kelin ilacı olsa ohaoldumsmile

amannn hepsi aynı anda gelmesinler de :2:
Tuba kız birak baksınlar. dişi ilk gören mertkana hediyeler alacak de bak kimse bakmaz görmez.... gelenek öyledir. dişi ilk gören baştan aşağı giydirir bebegi.....
ilk ben gördüm nası olcek şimdi -tatlicadiarzu-

Ya valla Hülyacım herkesin derdi bu galiba..
Kimsenin formülü kimseye uymuyor ki
Bak mesela 8.ayından sonra gece beslenmemesi lazım bebiklerin bende bunu kafama takıyorum.
Nasıl yapcaz biberon yok meme yok:uhm:

Hülya 1-2 kez iyice uykusunun gelmesini bekle. yatagına yatır. yanına kemirebilecegi birsey ver. eline güzel bir hikaye kitabı al oku. ama bu arada onunla konuşma sohbet etme. o biraz dinlicek biraz mızırdanıcak. 15 dk falan oku. sonra yanında dur. yine hic konuşma gülme istersen yanına uzan biraz dene böyle alışır gibi. biz mucize eseri başardık bunu dorukta. son 5 gündür sallamıyoruz :)

Merhabayınnnna.s.

hoşgeldin cnm.

pekmeze devam mı? a.s.

hoşgeldin hülyacım valla çok hamaratsınız maşallah, bende de bugün bir tembellik var iş yapasım yok sempatiksalakcinni

hoşbulduk selmacım. ne hamaratlığı canım yaa: mirayla vakit geçirmek için uyurken halletmeye çalışıytorum işleri. yemeği de, eşim öğle için evden götürüyor yemeği. o yüzden yaptım.
3 çocuklusun, olsun o kadar.

maşallah mertkan kuşuma. gözünüz aydın.

evet bizdede çizik vardı,ertesi gün patladı dişler
sizinkilerde yolda haydi hayırlı olsunnnn :teytey:

tubacım önce zaten öyle beyaz bi çizik oluyor sonrada dişi çıkıyor, hadi bakalım hayırlı olsun mertoşun incisi....
çok teşekkürler teyzoşlar umarım geceleri deli deli ağlamasının sebebi budur.
Zeynep senin gibi benimde canım çıktı uykusuzluktan sinir stres sahibesi oldum vallah sempatiksalakcinni
Tuba kız birak baksınlar. dişi ilk gören mertkana hediyeler alacak de bak kimse bakmaz görmez.... gelenek öyledir. dişi ilk gören baştan aşağı giydirir bebegi.....
hımm bunu beğendim işte ne olacak şimdi kaynana baktı ona diyimde alsın bari kaydirigubbakcemile3

aynen bende malesef uyutamıyorum sıpayı benim çocuk uyku düşmanı ben anladım akannehir

Kocişin sana hediye alsın İpeğede sen al aylardır onca sıkıntıyı çektin hakettin bence boshayallersmile

Bak mesela 8.ayından sonra gece beslenmemesi lazım bebiklerin bende bunu kafama takıyorum.
işte olay orda.
son yediği yemek onu sabaha kadar tutabilir aslında
gece yemesi gerekmiyor...

zeynep bu çok iyi fikir,bende bu akşam deneyeyim ama bi sorun var. şöyle ki,ipeği yatırdığın an hooop dönüyo ve o zamanda sinirlenip ağlamaya başlıyor.
dönmesini nasıl engelleyeceğim ki :uhm:

tubiş süper fikir bencede,aylardır çile çekiyoruz,kocişler alsın bize hedaye kaydirigubbakcemile3

hımm haklısın ama bu durumu çözmem lazım bir an evvel. evet bizimki biberon da kullanmıyor. memede uyuması benim için sorun değil ama fazla kaçırıyor ve çok kusuyor. mide problemi çker diye korkuyorum. benden başka herkeste meme ve emziksiz uyuyor.bakalım becerbilecek miyiz? toprak çok mu kalkıyor gece?
miray sabah 5 gibi kalkıyor sadece.

dün gece yatağına yatırdım: emziğini verdim. kitap okudum ama o meme için mızırdanıyordu. beni duymadı bile. 3 sayfa okudum topu topu. sonra kucağıma alıp pışpışlayarak uyutayım dedim. gözü kapanıyr ama mızır mızır. çook da uykusu vardı ama uyuyamadı. bi de yanıma yatırıp, senin dediğin gibi kemirebileceği bişey vereyim, bakalım ne olacak.

sağolun kızlar.

öyle deme bee. guclubacismile

anne ve babanın dışında ilk gören hediye alıyor cnm. ona bakarsan % 99 anne yada baba görüyor zaten.

tubiş süper fikir bencede,aylardır çile çekiyoruz,kocişler alsın bize hedaye kaydirigubbakcemile3

alsın valla. ne iyi olurr

Abooooooooo benim oğlan gece uyanınca memeye yapışmadan asla uyumaz 1-2 çeker doymak için değil eminimde. Zaten biberon almıyor hala ısrarla çokta önemsemiyorum.
Ama memede vermeyince asla uyumaz yandım ki ne yandım :1shok:

Bak buda çok güzel bir fikir bizim sıpada sallanmadan uyumaz aslaaaa
Aman ne yapayım uyusun diye mecburen sallıyorum . Bende asla sallamayacağım dedim sonuç büyük konuştum hata ettim :mymeka:

maşallah mertkan kuşuma. gözünüz aydın.

sağol canım darısı tüm diğer meleklerimize kolayca çıkarsın hepside :Saruboceq:

zeynep dönünce aglarsa düzelt. o dönsün sen düzelt. bıkana kadar. ama eline bir pelüş yada meme ver kemirsin dönmez herhalde.

zeynepte gece uykusuna geçecekse mutlaka memede uyuyor yanına uzanıyorum memeyi alıyor ağzına ama emzik niyetine, diğer zamanlarda ayağımda sallıyorum öyle uyuyor....

slm canlarım dün radyo dinlerken bi reklam duydum.. Sabiha Paktuna Keskin'in "Çocuğunuzun Yeteneğini Keşfedin" kitabı 440 1 440 arayanlara ücretsiz diye.. aradım ve sadece kargo ücretini ödeyeceğimi ( 4,50 tl) ve ücretsiz olarak yolayacaklarını söylediler.. sizlerle paylaşmak istedim... tel. açmak istemeyenler internettende istek yapabiliyor.. linki yolluyorum...

Anaokulu Dergisi / 3-6 Yaş Anne Çocuk Eğitim Dergisi / Boyut Yayın Grubu

bu adet bizdede var, tabikide dişini önce ben gördüm ama diş hediyesini ben almadım kaydirigubbakcemile3onu halama aldırdım hala baksana bir dişi çıkmışmı çok kaşıyor bu aralar dedim baktı ayy valla dişi çıkmış dedi kırmızı bir süveter almış getirdi diş hediyemizi halam sempatiksalakcinni

1 yaşını geçer canım.

çalışmak çözüm değil canım bende evde olsam herşeyini bilirim hep evde olur düzen kurarız diyorum .işte gel bi dünya manyakla uğraş eve gidince tahammül 0 tabii.yaa bu çalışan anneler çoçukları ile kalşiteli zaman geçirir diyen kimdi bakammm.dün evdeyken düşündümde yok anam kızı akşam aldığım gibi uyudu.gece uykusu dağılacak diye zaten konuşma gülme yok put gibi alıp yerine koyuyorum , sabahta bir sürü ev işi var onları yap.yapmazsam olmuyor arkamdan gelip yapacak yok mecbur yine ben yapıcam valla ben katiyen kaliteli zaman geçiremiyorum bunu anladım he ne zamanki evden dışarı çıkyoruz geçmeye sürekli Duru ile öpüşüp koklaşma modundayız ama evdeyken valla yok yani.

Senin yine kaynana var zeynep kızlardan çoğu ek bakıyor.ya bana açıkçası zor gelmiyor bakmak ama bi orda bi burda olunca ister istemez çoçukta adapte olamıyor.hergüğn haftasonuda dahil annemlerde öğlen uyurken çarşamba günü evde uyuyamıyor bende deliriyorum az silkelenip kendime gelmem lzım.

Hoşgördük Zeynepcim
Ya ne kadar ilginç bişe öyle damaklardan dişin çıkması çok heyecan vericiopuyorumnanaktan

çokkk. ben halen insanın içinde insan büyümesinde kaldım ilerleyemedim.Rabbim sen nelere kadirsin denilen şeyler işte.

biz mama yerken uyumaya alışkınız ama artık büyüyorlar mama arkasından heme uykuda iyi değil.şuan gündemde dişler var bi çıksın da sonra mamadan 30 dk sonra uyutmaya alıştırıcam.bi yandan mama yiyor bi yandan göysüne pış pış yapıyorum o şekilde alışkın pış pışlamayınca kendi elimi tutup pış pış yaptırıyor :) salıncakbta gündüz oturtma sadece uyuması için pijama giydir koy belki işe yarar ama o zamanda sallanmaya çok alışacak ilerde ne yapacaksın.

gece uykusundan önce 180-200 cc tok tutan yerse beslenmeye gerek yokki.biz 10-15 gündür gece beslenmiyoruz.

Tuğba taktik değiştirmişsin bak daha iyi olmuş böyle.

hülya yazınca aklıma geldi dün bende sağlık ocağına götürdüm hem kan ilaço aldım hem tartırdım Duru 16 günde 300 gr almış 9500 olmuş

Herkeze merhabalar kizlar.......

Sibelcim evlilik yildönümünüz kutlu olsun canim Burakta hastaymis çok çok geçmis olsun insallah biraz daha iyidir

Ipektosun incilerini gördüm hayirli olsun masallah agrisiz sizisiz gelsin digerleride

Bende dünden beri baya bi yogunum babamin dükkaninin fatura islerini hallediyorum
ay sonuna yetismesi gereken faturalari hazirliyorum onlarda çok yogun biraz yardim ediyorum

Bu arada Ecem artik biyerde müzik duysun hemen basliyo saga sola sallanarak oynamaya super bisey bu
bide dün sehpanin altinda mumluklarvar elini üstüne koyuyo bide bana bakiyo bisey diycekmiyim diye hayir elleme deyince basliyo gülmeye tam cadi bu kiz :)))

kitap okumak yada eline kemireceği birşey vermek daha çok uykusunu dağıtmazmı.hani bi bebek olabilir sarılabileceği belki yanlışmıyım ki acaba sen bi denede bu gece bakalım ne olacak.

Zeynep o sorunu bulamadımda .ben hem başına ince bi yastık koyuyorum yani belden yukarısını koyuyorum sırtına yastık ıle destekliyorum.yan daha çabuk uykuya geçiyor sende önene koy yada iki yanınada ince bir yastık koy.zaten bi uyuşuklaşıyorlar uykuları gelince yastıklarla oyun yapmaz ise çözüm olabilir.

Ay kızlar gidip gelip sürekli bakıyordum daha az önce bakmıştım oysa elim ayağım titriyor ve ağlıyorum şimdi. Merrtkan yataktan düşmüş gerçi çok yüksek değil birde üstüne örttüğüm battaniyeyle düşmüş
Galiba korkudan ağlıyormuş. KUcağıma alınca sustu elini yüzünü yıkadım su içirdim tabi.
Şuan bana bakıp gülüyor bense kahraoluyorum ay aklım çıktı deliriyordum resmen şükürki bişeyi yok
Allahım meleklerimizi korusun onları ana babalarına bağışlasın mafoldumbenmafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…