2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Analdım canım sağol giremiyorumki haberim olsun

AH keşke nerde o günler daha yeni başladık anacım düşe kalka büyüyecekler malesef eyvahedigeldismile

kolay gele bacım evet onlar peşinde olunca iş uzuyorda uzuyor
kaç defa ara vermek zorunda kalıyorum bende

canım hiç bozma moralini biçbiyer mükemmel değil ve hepimiz sıkıntılar yaşıyoruz emin ol... özel böyle işte.. ve işin kötüsü gittiğin hiçbir yer burdan daha iyi olmuycak..

sağolun şekerler Allahım korudu valla ama hala elim ayağım tutmuyor

canım ben kaçırmışım geçmiş olsun ne oldu ya?

ben bilmiyodum ya neden 8. aydan sonra gece emzirmemek gerekiyo.. bende bi yerde gece emzirmeler bebek için daha faydalı zeka gelişimi için özellikle diye okumuştum... ben cereni gece emziriyorum walla çok uyanıyo ve emzirmeden hayatta uyumaz... biz biberon mamasıda kullanmıyoruz..

sarımsağıda yedi walla zeynep epey uyur o:))

yok ben acele etmiyorum ama biçok bebişin dişi çıkınca bi garip oldum. ben ve eşim geç çıkarmışız dişlerimizi. halla ben üstten çıkarmışım ilk. o yüzden erken beklemiyorum. ağrısız sızısız olsun da başka bişey istemiyorum.

ohh ellerine sağlık cnm. güle güle kirletin.
ben de kabak yapmıştım. miray yicek diye içine kırmızı biber (yağ biberi diyorsunuz ya) ve nohutta koydum. ekşili kabak diyorlar: kayınvalidemden öğrenmiştim. çatalla ezdim içine bi kaşıkta pilav koydum. yanınada az yoğurt. bitti gitti.
afiyet bal şeker olsun kuzucuklara.

ya ben burak'a 1 akşam 150 ml, 1 akşam da 180 ml mama yaptım, zorla yedirdim.. sonraki akşamlarda 120 yi bile zor içti. yatmadan nasıl o kadar süt içiyor sizin yavrucaklar anlamadım..maşallah diyim de nazar olmasın :)

zaten mamanın içine kaşık mamalarını katınca hayatta yemiyor.. dün de keçi sütü aldım, güya keçi sütünün içine bebe bisküvisi atacaktım, böylece daha tok uyuyacaktı ama içmedi sıpa..
bakalım annem bugün keçi sütüsünden yoğurt yapacaktı, yemiş mi benim oğlan..
pek bi huylular yaf..bu akşam da mamanın içine bisküvi katayım..keçi sütünü içmiş olsaydı, devam sütünden yavaş yavaş keçi sütüne geçiş yapacaktım.
bir de denemediğim pınar 6-12 kaldı..onu da bulamıyorum, hep 1 yaş üstü var burdaki marketlerde.keçi sütünü de gücün bulmuştum zatii..

ben de 8.aydan sonra gece beslememek gerektiğini bilmiyordum..bişey daha öğrenmiş olduk..dişlerine mi zarar veriyor ki? neden?

sağolun kızlar,gelin beraber kirletelim...
:1ninca:
ipoşta dalmak üzere,o dalsın bende bişiler yiyim acıktım yaw

dün oğluma playskool ilk arabam aldık..akşam biz döndüğümüzde uyumuştu ama sabah pek bi sevindi..önündeki oyuncaklarla oynuyo şimdilik..:) zaten daha doğmadan hevesim vardı bu arabada :)))

hülya (yaren) ben aldım 6-12 devam sütü,bazen kahvaltı hazırlıyorum onla,bazen gün içinde ara öğün olarak içiriyorum,bazende geceleri veriyorum.
ama bugün içmedi mesela,çok aç değildi ondan heralde,kapadı ağzını...

bizimkide gece 150 cc den fazla içmez. oda zarla zorla. maşallah sizinkiler baya içiyolarmış kızlar.

hatta 2 gecedir biberon istemiyor,bende muhallebi,kaşık maması falan yapıp kaşıkla yedirip yatırıyorum.

bizimkinin iştahı açılmıştı ne versem yiyordu...
bugünlerde yine bişey yemiyo(
çorba yaptım yemedi kaldı öylece...
meyve suyu sıktım karışık onu içiricem bakalım..
püreyide yemiyo artıkın...
düzeleydi yemesi yaaa...
zaten yemeyen bi tane var başımda 2.yi istememmafoldumben

Nişasta-yulaf unu-kuru meyveden yapıyorum canım..Bazen nişasta yerine pirinç unu ya da buğday unu kullanıyorum.Kuru meyvelerden ceviz-kuru üzüm kullandım şimdiye kadar.Bi kere de çilek marmelatından yapmıştım..
Tabi her gün buna uğraşmak bana zor geldiği için haftalık yapmaya karar verdim
Pişiriyorum muhallebi kıvamında, sıcakken minik kavanozlara koyup kapatıyorum.Soğutup dolaba koyuyorum.Akşam kaynamış suyla karıştırıp biberona koyuyorum.

Bİliyorum canım senin dediğini,gece eline vermiyorum biberonu..Hadis var biliyor musun süt içtikten sonra mutlaka 1 bardak su içmeli diyor Peygamber..
Bende öyle yapıyorum mamadan ve sütten sonra mutlaka su veriyorum..

dün oğluma playskool ilk arabam aldık..akşam biz döndüğümüzde uyumuştu ama sabah pek bi sevindi..önündeki oyuncaklarla oynuyo şimdilik..:) zaten daha doğmadan hevesim vardı bu arabada :)))
bende çok seviyorum onu ama..evin içi oyuncak doldu...
yakında bize oturacak yer kalmıycak...
utkuya almadık gerçi bunada almam zaten...

normal bildiğimiz nişasta değilmi..bebekler için olanı değil...
ayy çok hoşmuş beyaa bende yapayım bir ara...
tam tarifini versene canım yaa...ölüüleri yani...
mesela nişasta hangi marka alıyosun...suylamı yapıyosun bide sütlemi..

Bende vermiyorum kan hapı..Tedbir olsun diye baştan ilaç verilmesini doğru bulmuyorum.6.ayda test yaptırdım kan değerlerinde bi problem yok çok şükür.Pekmez veriyordum ama epeydir sabahları uyanınca..

dişten canım ya...
ipekte bu aralar biberon istemiyor,kaşıkla yediriyorum hep.
düzelir bi süre sonra.
evet bende deneyeyim bakalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…