Allah kolaylık versin ne diyelim.adaşım 1 tatlı kaşığından bişe olmaz. bak sen de benim gibi ferro'yu vermiyon dimi, bari pekmez,üzüm ordan alsın demirlerini. koç al kız pekmez, yesin miray..hehehee herkes pekmezci olsun :)
burcu firmalarla zaten hiç sözlü iş yapmıyorum ki, bizim şu işimizi yapmaadılar, yanlış yaptılar demesinler diye..mutlaka forward ediyorum müşteri maillerini patrona da. ama proje başında oturup, şöyle yapalım diye konuşuyoruz..mail olarak sorsam, cevap yazmaz kii...mail gönderince sonra yanına gidiyorum, "hocam mail atmıştım şu işi nasıl yapayım diye" o da söyler şöyle yap diye :) o kadar..neyse aman geçti galiba sinirim, yavrucukların resmine bakmıştım...delidir ne yapsa yeridir..:1ninca:
canım hiç bozma moralini biçbiyer mükemmel değil ve hepimiz sıkıntılar yaşıyoruz emin ol... özel böyle işte.. ve işin kötüsü gittiğin hiçbir yer burdan daha iyi olmuycak..
canım ben kaçırmışım geçmiş olsun ne oldu ya?
ben bilmiyodum ya neden 8. aydan sonra gece emzirmemek gerekiyo.. bende bi yerde gece emzirmeler bebek için daha faydalı zeka gelişimi için özellikle diye okumuştum... ben cereni gece emziriyorum walla çok uyanıyo ve emzirmeden hayatta uyumaz... biz biberon mamasıda kullanmıyoruz..
sarımsağıda yedi walla zeynep epey uyur o:))
ya ben burak'a 1 akşam 150 ml, 1 akşam da 180 ml mama yaptım, zorla yedirdim.. sonraki akşamlarda 120 yi bile zor içti. yatmadan nasıl o kadar süt içiyor sizin yavrucaklar anlamadım..maşallah diyim de nazar olmasın :)
zaten mamanın içine kaşık mamalarını katınca hayatta yemiyor.. dün de keçi sütü aldım, güya keçi sütünün içine bebe bisküvisi atacaktım, böylece daha tok uyuyacaktı ama içmedi sıpa..
bakalım annem bugün keçi sütüsünden yoğurt yapacaktı, yemiş mi benim oğlan..
pek bi huylular yaf..bu akşam da mamanın içine bisküvi katayım..keçi sütünü içmiş olsaydı, devam sütünden yavaş yavaş keçi sütüne geçiş yapacaktım.
bir de denemediğim pınar 6-12 kaldı..onu da bulamıyorum, hep 1 yaş üstü var burdaki marketlerde.keçi sütünü de gücün bulmuştum zatii..
Nişasta-yulaf unu-kuru meyveden yapıyorum canım..Bazen nişasta yerine pirinç unu ya da buğday unu kullanıyorum.Kuru meyvelerden ceviz-kuru üzüm kullandım şimdiye kadar.Bi kere de çilek marmelatından yapmıştım..
Tabi her gün buna uğraşmak bana zor geldiği için haftalık yapmaya karar verdim
Pişiriyorum muhallebi kıvamında, sıcakken minik kavanozlara koyup kapatıyorum.Soğutup dolaba koyuyorum.Akşam kaynamış suyla karıştırıp biberona koyuyorum.
Bİliyorum canım senin dediğini,gece eline vermiyorum biberonu..Hadis var biliyor musun süt içtikten sonra mutlaka 1 bardak su içmeli diyor Peygamber..
Bende öyle yapıyorum mamadan ve sütten sonra mutlaka su veriyorum..
Allah kolaylık versin ne diyelim.
8 aydan sonra birden kesilmeli demiyor tabi dişler ile bağlantılı olarak diş gelişim sorunu olmasın cabuk çürümesin ve uykusu düzene girsin diye gece beslenmesi kesilir uyku saati öncesi muhallebi yedirilir ve sabaha kadar aşama aşama beslenme olayı biter diyordu.ama Özlemin söylediğide var gece süt bezleri daha çok çalışıyor banada kendi dr demişti bunu.
biliyormusun ben hiç acaba içermi diye düşünmedim hiç alerji yaparmıda demedim 1 kerede 120 mi 150 mi verdim içti tadını severmi falan diye hiç tereddüt etmedim.akşam 18-19 da sonra birşey vermiyoruz yani sadece biz yerken 1-2 lokma o kadar.içiyor valla hemde 210-240 ı içine kaşık mamada koyup biberon ile veriyorum.yemezse diye düşününce galiba daha bi nazlı oluyorlar.
Ayy özlem bu ne.valla yalan değil ben yapamam herhalde.neden mama vermiyorsun yani ver diye demiyorumda vermeme sebebini merak ettim.birde ek besinlerle bu kansızlık iyice yükseliyormu diyede korkuyorum azaltım mamaya mı yüklensem diyorum hoş pekmezi-kan ilacını-etini artık hiç ihmal etmiyorumda.
bende su veriyorum ama bi bardak değil valla mamadan sonra en fazla 20 cc içiyordur gece uyandıgındada aralarda su veriyorum.Hadis edilenler valla sırf sağlık üzerine ona çok inanırım kesin vucutta yararı çoktur.
sağol canım sıpa uyuyordu ne ara kalktıysa artık yataktan düşmüş. Çok ağlıyordu kucağıma alınca sustu . Bİryerinde bişey yok ama hala içim acıyor :sinifsinif:canım ben kaçırmışım geçmiş olsun ne oldu ya?
herkes kendinde hata aramaya çekildi galiba bu ara bizde meşhur oldu bu bugun bensem yarın başkası sıyırdık iyice kaydirigubbakcemile3
normal bildiğimiz nişasta değilmi..bebekler için olanı değil...
ayy çok hoşmuş beyaa bende yapayım bir ara...
tam tarifini versene canım yaa...ölüüleri yani...
mesela nişasta hangi marka alıyosun...suylamı yapıyosun bide sütlemi..
herkes kendinde hata aramaya çekildi galiba bu ara bizde meşhur oldu bu bugun bensem yarın başkası sıyırdık iyice kaydirigubbakcemile3
kızlar yarın arkadaşım gelcek öyle oturmaya.
yabancı değil ama yinede bişiler hazırlamak lazım. napsam bi fikri olan var mı?
bide bebişleri artık nasıl yıkıyosunuz? malum banyo filesi göçüyo artık:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?