2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

biz pekmezi günde 2 öğünde tüketiyoruz
bi kahvaltıda muhakkak,bi de yogurduyla yada gece ogunuyle bir.
malum kansızlığımız var...
kuş üzümü de yediriyorum sık sık.
yine kahvaltısında yada meyvesiyle,yoğurduyla falan

Hülya sıcakken kavanoza kapatıyorum bozulmuyor canım.konserve mantığı.Hani dışardan aldığımız meyve püreleri varya onlar da öyle yapılıyormuş soruşturup öğrendim
Ama çiğ meyve pişirilince besin değerini kaybediyor diye kuru meyve kullanıyorum..

Ya eşim dışardan vitamin vermeme konusunda epey bi direniyor,devam sütü vermiyoruz.Zaten de almıyor Toprak devam sütünü. İşte o yüzden epey bi kaf patlattım besin değerlerine baktım devam sütünün içinde neler var..Yulaf ununu buldum sonunda.Baktım netten meğer mamalarda filan hep kullanılıyormuş zaten.Besin değerleri çok yüksek yulaf ununun kızlar.Magnezyumdan tut,çinkoya kadar.

Sibelcim suyla yapıyorum,süt veriyorum zaten diyerekten.İster sütle de yapılır.Bildiğin muhallebi kıvamında.Meyveleri çekiyorum robotta işte.Yulaf ununu zor buldum burda yalnız.İzmit merkezde bulabildim aktarda..Arkadaşlar bazı marketlerde de olduğu söylüyolar ama burda bulamadım.

Hülya benim oğlumda mama devam sütü şeyler verince 100ccyi zor içiyor.Ama süte bayılıyor.Bi de bu yaptığım mamaları sevdi.Meyve tadından ötürü sanırım sıpa nolcakkaydirigubbakcemile3

Allah kolaylık versin ne diyelim.

8 aydan sonra birden kesilmeli demiyor tabi dişler ile bağlantılı olarak diş gelişim sorunu olmasın cabuk çürümesin ve uykusu düzene girsin diye gece beslenmesi kesilir uyku saati öncesi muhallebi yedirilir ve sabaha kadar aşama aşama beslenme olayı biter diyordu.ama Özlemin söylediğide var gece süt bezleri daha çok çalışıyor banada kendi dr demişti bunu.

biliyormusun ben hiç acaba içermi diye düşünmedim hiç alerji yaparmıda demedim 1 kerede 120 mi 150 mi verdim içti tadını severmi falan diye hiç tereddüt etmedim.akşam 18-19 da sonra birşey vermiyoruz yani sadece biz yerken 1-2 lokma o kadar.içiyor valla hemde 210-240 ı içine kaşık mamada koyup biberon ile veriyorum.yemezse diye düşününce galiba daha bi nazlı oluyorlar.

Ayy özlem bu ne.valla yalan değil ben yapamam herhalde.neden mama vermiyorsun yani ver diye demiyorumda vermeme sebebini merak ettim.birde ek besinlerle bu kansızlık iyice yükseliyormu diyede korkuyorum azaltım mamaya mı yüklensem diyorum hoş pekmezi-kan ilacını-etini artık hiç ihmal etmiyorumda.

bende su veriyorum ama bi bardak değil valla mamadan sonra en fazla 20 cc içiyordur gece uyandıgındada aralarda su veriyorum.Hadis edilenler valla sırf sağlık üzerine ona çok inanırım kesin vucutta yararı çoktur.

Kız hadiste o yüzden işte.Sütün tortusu kaldığında müthiş ürüyor ağızda ve dişlerde bebiklere de o yüzden verilmesi iyi.Bi bardak nasıl iççek zaten anacım
Ya sen yapaamazsın çalışıyosun bacım geçen gün ki temponu anlattığın yazın hala aklımda :)

Son düzenleme:
Hülya sen neden pekmez vermiyorsun anladığım kadarıyla ferro da vermiyorsun.Kan ölçümü yaptırdın mı ben 1-2 harici ihmal ettmediğim halde kansızlık çıktı ihmal etme güzelim.

herkes kendinde hata aramaya çekildi galiba bu ara bizde meşhur oldu bu bugun bensem yarın başkası sıyırdık iyice kaydirigubbakcemile3

ben şimdi iş yerinden çıkıyorum
tel edicem sana aklımda yani
benim kıza hastada onun için hızlı hızlı çıkmaya çalışıyorum kusura bakma.mutlaka arıycam seni
mesaj yazamıyorum malum 50 olmamış daha
görüşürüz

canım nişasta falan onları annem köyden getirdi

kızlar yarın arkadaşım gelcek öyle oturmaya.
yabancı değil ama yinede bişiler hazırlamak lazım. napsam bi fikri olan var mı?

bide bebişleri artık nasıl yıkıyosunuz? malum banyo filesi göçüyo artık:)

zeynepcim aksama sana bezelye yap önerim. yanınada pilav cacik. (ben bunu yaptım dün aksamda )

arkadaşın içinde bi kek yap, bide patates salatası. yanına cay.

yıkama için ben 2 aydır özel bisey aldım orda yıkıyorum. cokta rahat oluyor. sana bulacagım şimdi internette resmini.
fileyi coktan bıraktık. durmuyordu üzerinde epeydir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…