2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Ben son günlerde kabak salatasını çiğ yapmaya başladım cevizli filan çok hoş oluyor mezelik böyleee.Bi de nohut alatası denedim geçen gün arkadaşlar gelince o da değişik oldu beğendiler.Pirinç salatasını da yaptım bi kere ramazanda.Güzel oldu değiişik bi tat..
Hep salata söyledim
Çok seviyorum renkli salataları misafir gelince masada böyle süslü süslü durmasını
Yazın hep babamız yıkadı kucağında,alıp giydiriyordum bende.Öyle kaldıkaydirigubbakcemile3 onun görevi oldu banyo

hımm... bunu ne kadar kullanır ki? ben kucağımda yıkıyorum sonra veriyorum babasına,e bende ıslanıyorum bu arada kendimde bi duş alıp çıkıyorum. biz ıslanmadan onları yıkamanın yolunu arıyorum da :)
yaşına geldiğinde falanda kullanırmı acaba bunu???

tamam bi kek koyayım ipek uyanınca.
yada sabahtan koyarım. babamız geç geliyomuş. uyansın,bişeyler yediriyim çıkalım parka falan gidelim hava güzelken.
bu havalar bi daha ele geçmez...

anammm mertkan mı düştü
geçmiş olsun tubişim
sağol canım düştü ya anası burda çeneye daldı çocuk orda düşmüş:sinifsinif:

ersin akşam 9 gibi gelicekmiş
Benim koca kendi işimiz olmasına rağmen hiç 9dan önce gelmez valla . Ne bana yardımı oluyor çocuk bakımında. Nede bir yere gezmeye gidebiliyoruz . Hep yorgun hep yorgun
ne yapalım çalışmayana ekmek yok :çok üzgünüm:

ben hiç fileyle yıkamadım canım malum kayganamla örümcek vardı yardım ediyorlardı.
Şimdi yalnız yıkıyorum leğene oturtuyorum valla gayette güzel yıkanıyor hiçte ağlamıyor artık
En basit vedoyurucu olan patates salatası yap birde kek çırp yeter daha ne olsun
Arkadaşın yapıp getirse daha iyi olur aslında aklinialirimsmile

cocuğu yakar diye vermiyor..sankim bardak bardak verecek..

azcık yaksın böylece suda içer birşey olmaz.

ayy bu arada havalar serinledi derken hastalıklar mı başladı geçmiş olsun.

ersin akşam 9 gibi gelicekmiş

bari hazır yiyecek birşeyler alıp gesin madem geç gelecek.

kek ve tavuk göysü yap pratik ve kolay .

biz fileyi bırakalı herhalde 3-4 ayı geçmiştir.annemlerde bi oturak var bebekler için bi ara link atmıştım buralarda yok yurtdışında onda oturarak banyo yapıyor.bizim evdede küvete oturuyor bende kenarına oturup yıkıyorum ayaklarımlada onden arkadan tutuyorum.beraber yıkanamıyoruz kucakta kendini atıyor korkuyorum.

evet ya... 2-3 ay öncesine dek filede yıkanıyodu artık sığmıyolar maşallah :)
şimdide kucakta yıkanıyolar ama tabi onları yıkamak için birinin kendini feda etmesi lazım.
evde tekkende zor oluyor,sen tek girip onu yıkayıp baştan sona ıslanıp çıkıp giydiremiyosun.biri olması lazım evde.

evet kendi getirse aslında tam süper olur kaydirigubbakcemile3

kek koycam sabahtan. bu akşamda patates salatası yada tavuk gögsü yaparım yeter ya. ben çocuklu ve yorgun bi bayanım alsanaalsanasmile

şu oturakları bende araştırayım bari.
bizde küvet yok,buraya taşınırken kırdırmıştık. mecbur kucağımızda yıkanıyor ama o da zor. sen komple ıslanıyosun,onu yıkayıp çıkmak gibi bi lüksün olmuyor zira.

sabah bi selam verip kaçtım geçmişi de ancak bitirdim
iyi bildiniz şekerler işler karışık

Mertkanıma geçmiş olsun Allah korusun meleklerimizi
İpoşum dişini seveyim senin darısı başımıza:)

Hülyacım valla benim de kafam bozuk iş yüzünden, senden eksiğim biz müşteriyle muhatap olmuyoruz o tarafı iyi eski işimde uğraşıyordum biliyorum zorluğunu.
benden bi tavsiye her toplantıdan veya ayrıntıları konuştuktan sonra toplantı notları başlığıyla ilgili kişilere bilgilendirme maiyetinde mail at.. biz öyle yapıyoruz.. söz uçar yazı kalır :)

Esracım teşekkürler kitap için ben de başvurdum.. ama bu telefonu verilen kitapla aynı değil gibi geliyor bana adını hatırlayamıyorum ama..

Bu gece beslenmesi ve kendi kendine uyuma işine ben de bi el atmalıyım.. Hızlı kilo aldığı için tüm tahılları bırakmıştım.. gerçi pek etkilemediğini görüyorum şimdi yeniden başlayabilirim.. amma bu emme işi sütümü arttırdı gibi geliyo o yüzden de kararsızım.. 1 aydır falan çok uyanıyordu ama 2 gecedir kalkmıyor bu normale döndüğünün işareti mi diye bekliyorum bakalım..

Zeynepçim biz yaz başında bıraktık küveti duşta kucağımda yıkıyorum..

yok kız ben ıslanmıyorum artık.bak ben küvetin kenarına oturuyorum duruyuda küvet içine oturtuyorum ayaklarımla onden arkadan destekliyorum en son koluma alıp popo pıtı yıkıyorum bitti.ama sende küvet yoksa bence leğen al kenarları az yüksek birşey bulursan süper

selam arkadaşlar.. nasılsınız.. Umarım herkes iyidir.
Geçmişi gün içinde okumaya çalıştım. En azından yapılan yorumları okuma fırsatım oldu.
Ben sanırım kendimi hatalı ifade etmişim. Esra yı kesinlikle karşılaştırmıyorum hiçbir bebekle. Benim üzüldüğüm nokta ona yeterince zaman ayıramamak. Ev işleri vs çok fazla zamanımı alıyo.Üstünkörü yapmama rağmen. Yardımcım vs de yok. Benim anlatmak istediğim buydu.
Kayınvalde meselesine gelince. Sağolsun iyi bakıyo ama güç savaşına giriyo benimle. Yani Esra nın kurulu düzenini uygulamak değil kendi düzenini kurmak istiyo. Ben de bunu istemiyorum. Çünkü bunun olması Esra nın kafasının karışması demek. Aynı zamanda işlerin ileriki boyutu da var. Ben buna izin verirsem artık her şeyime karışır. Ailenin yönetimini eline almaktan bahsediyorum ufak tefek şeylerden değil. Çünkü bu insan kendi öz evladını iki defa mutsuz etmiş bir insan. Biliyorsunuz görümcem ikinci eşinden de boşanacak ve önümüzdeki ay da doğum yapacak. İÇoook uzun hikaye olmasaydı anlatırdım. O zaman bana daha da hak verirsiniz. Ben kendi ailemin düzeninne ne annemin ne de başkasının müdahale etmesini istemiyorum. Kim ister ki ayrıca...
Burcucum Esra ya kendi annem de baksaydı yine uyarırdım. Çünkü ben belli bir rutini olsun istiyorum. Üstelik bu rutini ben belirlemedim Esra belirledi ben sadece kılavuzluk ettim ona. Yani bu kızımın biyolojik saati gibi bir şey. ( Yine beceremedim anlatmayı ya)
Neyse konuştuk tatlıya bağladık...
Ayrıca onu böyle uyarmazsam Esra abur cuburla beslenen bir çocuk olabilir. ( KÜçük görümcemin kızı böyle çünkü ve bunda kayınvaldemin rolü büyük.)
Yorumlarınız için teşekkürler bu arada. İki açıdan bakmamı sağladınız. Özellikle Hülya ve Burcu nun yorumları...

kızlar ipek uyandı kaçıyorum...
yemek saatimiz.
burcu senin dediğin gibi denicem bu akşam,malum ersin geç gelicek...
zeynep açıyorum cnntürk hemen

görüşürüz

ay birazdan fıttırıcimmmmmmmm
Çocuk oturduğu yerde durmuyor habire emekleme ayağa kalkma vs. işleriyle uğraşıyor kafa üstü gidecek . Yeter canım bugünkü düşüş kontenjanı dolduda taştı
Örümceğe koydum şimdide fıldır fıldır heryere saldırıyor . Arkasında koşmaktan yoruldum . Meraklı yumurcak karıştırmadığı ellemediği bir eşya kalmayacak yakında sempatiksalakcinni,,

Çok sağol Serapcım seninde işler yoğun galiba sanada çok kolay gelsin

Havvacığım şu kadarını söyliyeyim evini geçindirebiliyorsan kır dizini otur kendi çoçuğuna kendin bak en az 1,5-2 yaşına kadar hee bakamıyorsan malesef vakit ayıramıyorsun.kendi evladın bile olsa bu kadar lükse ayıracak vakit yok.senin cevabında yazmıştım galiba ben bırak kalitesini valla vakit bile geçiremiyorum doğru düzgün.benim için böyle düzen meselesi için birşey diyemiyeceğim elbette tabuları olsun yada kurduğu düzen dağılmasın diyorsun.babaannesi ile vakit geçiriyor o konuşmuyordur bile oynamıyordur yanlız büyüyor diyede kendinle şelişiyorsun tahmin edebiliyorum.inşallah baban biran önce iyi olurda annendeyken için daha rahattı çünkü.

eeee büyüyorlar güzelim o dökecek kıracak sende arkasını temizleyeceksin alışalım bunlara.annem bana de işinin adı ne temizle diye arka toplamaya başlıyoruzzzzzzzzz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…