canım anlıyorum seni...bu gece biz 40 kere kalkmışızdır :bbo: bi de duş aldırdım rahat uyusun diye.. bi de akşam aç bıraktım,yatmadan 180 cc bisküvili mama verdim(yarım saatte yedi :)) buna rağmen..
gece de baktım çok ağlıyor, 3.30 da bi daha 90 cc mama yaptım..
ben ne uykusunu,ne gece beslenmesini düzene sokamayacağım galiba. uykusuz geceler beni bekliyor.
canım şubatın 15 i miydi esranın doğum tarihi ben yapayımÇıkar valla Serapçım...Esra çığlık çığlık bağırdı gece. Dişlr sıkıntı yapıyo galiba... Gündüz iyi ama geceleri burnumuzdan geetiriyo...İyi olacak inşallah...
Kızlar ya bana şu büyük tickerlerden yapabilir misiniz. Yapıyom yapıyom minnacık oluyo göremiyom yazıları ya hu
anladım canım...
Aslında şu an yapılcak pek bişeyde yok. çünkü erkenden yatıyolar. Yapabileceğin şeyler sınırlı. Belki biraz daha büyüse 10 gibi yatmaya başlasa mesela,oyundan daha çok anlasa,beraber saklambaç ta oynarsınız,evcilikte... Ama şu an oyun namına tek bildikleri "fışfış kayıkçı,cee-e" gibi şeyler.
Bir de bişey sorucam sana. Kayınvaliden size mi gelip bakıyor? Yakın mı oturuyor sen ona götürüyosun?
Eğer size gelip bakıyosa evinin düzenine karışmasını istememen çok normal. Bence yemek saatlerini yaz as buzdolabının üzerine. Gün içinde bol bol ara,yokla. çocugunun hatalı yeme alışkanlıkları edinmesini hiç bi anne istemez...
Biz yaşına girsin öyle düşünüyoruz canım.
9-25 ve 9-36 kg var
yükseltici ile kullanılabilir gibi geliyo.
Ama en temizi geziceksin bikaç mağaza bakıp araştırıcaksın.
E-bebek te seçenek çok mesela, fikir edinmek için gidip ordan bakınabilirsin.
Küvette de döktüğün su küvetin altında birikiyo,o pis suyun içinde yıkanmış oluyo işte...
Hadi bakalım damatlığınıda görürsünüz inşallah...
şimdiden çok geçmiş olsun.
Nane-limon mideye iyi gelebilir canım.
çok geçmiş olsun.
O ne kız veda partisi :)
sanki komple gidiyosun tövbe yarabbim :)
tabi işin şakası bu,size de gülüp eğlenicek fırsat çıkmıştır işte...
Günaydın kızlar bu arada.
Dün akşam ipeğe yatır/kaldır uyguladım.
21.10 gibi iyice uykusu geldi artık,aldım yatağına koydum önce kitap okumayı denedim. Yatakta fıldır fıldır döndü hiiiç umru olmadı. Sonra emziğini verdim pış pış yaptım,bi o yana döndü bi bu yana döndü,debelendi ama 21.50 de uyudu nihayet...tam 40 dk uğraştım. Alsam ayağımda sallasam ya da emzirsem 10 dk sürmez uyuması ama inat ettim. Hiç konuşmadım,sadece elimi tutmasına izin verdim ve yanında oturdum. Ağlasa alıcaktım,susunca tekrar koyucaktım beşiğe ama ağlamadı sadece mızırdandı bende kaldırmadım,yatakta müdehale ettim.
Ama dün gece yine 2 saatte bi uyandı tabi emmek için. 4 kere kalktık...
Ilk 3 ünde emzirmedim. Ağladı aldım kucağıma emzik verdim,sırtına pat pat yaptım,sakinleştirdim koydum yerine. Bi keresinde 10 dk falan ağladı ama yine vermedim meme. Sakinleştirip gene koydum. En son 5.30 da kalktı ama bu kez acıktığına kanaat getirdim 5 dk emzirdm yatırdım,7.15 e kadar uyudu...
Birden bire kesemedim gece emzirmesini ama zamanla o 1 kere emzirmeyide 0 a indiricem umarım...
aman maşallah uyusun uyusun sende dilini ısır.
Sen gel valla söz ataşehirden gelip ben alıcam seni.
Senin çekirdek aileni yesinler.
Ben bilmiyorum banada zeynep yapmıştı sağolsun.
aynen... aç da değil aslındazeynepcim bak yavaş yavaş olucak kendini üzme sakın benimkide artık gece beslenmek istemiyo sadece emmek adına emiyo gibi geliyo bakalım ne olcak iki çekiyo dalıyo ama uyanıyo illakiii
ben dün çamaşır sepetinde yıkadım banyoda eline de oyuncak verdim hoşuna gitti. tek yıkayabiliyorum aslında ama doğru diyosun onun kirinden nolucak.Zeynepçim kız onların pisliklerinden ne olacak ya.. Biz eşmle yıkıyoruz. Son durularken o tutup kaldırıyo belden aşağı bölümünü iyice durlatıp havluya sarıyom. Dene bak çok zevk alacak İpek...
Kızlar ben Esra ya Bebek Duyuları diye bir kitap almıştım. 5 duyuyu harekete geçiren bir kitap. her akşam 15-20 dakika o kitabı inceleyip oynuyoruz Esrayla. kitabın ardından yatırıyorum uyumaya. Üç gecedir kitabı okumadan uyumadı Pırtık.. Zeynepçim okumak değil de daha çok görseline hitap edecek kitaplar dene derim. Bir de vaz geçme. Bİr gecede istediğin gibi olmasını bekleyemezsin. Ala kucağına elinle göster resimmleri. Öyküyü okumak değil de resimleri anlat ona konuşur gibi. Yavaş yavaş okumaya geç. bence.
bende elime matkabı alıp küvetin altına 3-5 delik mi açsam sempatiksalakcinniinsaf zeynep bi anda kesme tabii.ama gece uykusunudan önce ne yediğide önemli aç mı değilmi bilirsin gerçi.
Bizim kuvetin altında delik var demekki ben daha rahat yıkayabilirm ben bu akşam öyle deniyeyim dün misafirim vardı yıkamadım .Annemde akşam rahat yatsın diye yıkamamış bugün yıkarım artık.
Günaydın hayırlı cumalar...
opuyorumnanaktanSağol Zeynepçim...Öpüyoruz seni papatyamla
Memede uyutmak istemeyen anneler kademeli olarak yastıkla bu alışkanlıklarını sona erdirebilirler. Tracy nin kitabında yazıyodu ama çok oldu okuyalı yanlış yönlendirmek isttemem. Kitabı taze okuyanlar paylaşabilir mi?
Günaydın kızlar. E-okul açılmıyor biraz fırsat bulabildim o yüzden. Artık girmeye başlarım herhalde yeniden. Bide yazıyorum buraya sonra uzun süre giremiyorum cevap mevap yazıp da yorum alamamışsanız okumamışımdır alınmasın kimse.
Gece uykularına geçmişsiniz. Bende değişim yapacak enerji yoktu son günlerde. Hala beşikte sallıyorum. Bu kendi kendine uyuma olayını sadece gece uykusuna giderken mi yapıyorsunuz yoksa gündüz uykuları da dahil mi?
bi bakiyim o zaman.Uyku bölümünde olabilir...Önce memede uyuturken altına yastık koyuyosun. Sonra yavaş yavaş yastıkla ayırıyosun memeden benim zilli emmediği için o bölümü öylesine okumuştum
şu an gece uykularına el attım.Günaydın kızlar. E-okul açılmıyor biraz fırsat bulabildim o yüzden. Artık girmeye başlarım herhalde yeniden. Bide yazıyorum buraya sonra uzun süre giremiyorum cevap mevap yazıp da yorum alamamışsanız okumamışımdır alınmasın kimse.
Gece uykularına geçmişsiniz. Bende değişim yapacak enerji yoktu son günlerde. Hala beşikte sallıyorum. Bu kendi kendine uyuma olayını sadece gece uykusuna giderken mi yapıyorsunuz yoksa gündüz uykuları da dahil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?