2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

cnm hoşgeldin
herkesin işi var heralde

valla esma istiyo kızımı şartlarımız uyarsa alır hehehe

oleyyyy çok sevindim ayşegül hayırlısı olsun cnm

sorma zeynep herkese dalasım var
sen nasılsın arkadaşım ipek nasıl

kızlar sağolun. yani anlatılcak bişey yok aslında...
genel bi can sıkıntısı. ne bileyim,uykusuzluk,yorgunluk,hastalık.
tahammül sınırım doldu maalesef,hiçkimseye hiçbirşeye tahammül edemiyorum artık. sinirlerim boşalıyor,durduk durmadık yerde ağlıyorum. cuma günü ipek ağlıyo uyutamıyorum. ayağımda salla yok,emzir yok,salıncağa koy yok,durmuyor. bende başladım ağlamaya sonra bi sinir geldi üstümdeki badiyi çekiştirdim yırttım sırf ona bağırmamak için. yazıkki tek başımayım. "ah" dediğimde gelecek kimse yok. ne anne,ne kardeş ne bişey. kayınvalidem var ama onada ben naz yapamıyorum işte. dik duran gelin modundayım hep. eğilip büküldüğümü,zorlandığımı görmesini istemiyorum. huy meselesi işte... çok zorlanmadıkça "alo" demiyorum o yüzden. ipek beni çok zorluyor. dün gece aramızdaydı,abartmıyorum 15 dk. da bi kalktı. ya yine diş çıkarıcak,ya kulağı acıyor yada tamamen huysuzluk. huysuzluk olduğundan emin olsam koyucam yatağına bi süre ağlasın dicem,ama emin olamıyorum. ya dişse? ya kulağıysa? kaç gündür yine uykumuz sıfır. ersin ruh gibi dolaşıyo,keza bende. gece bi görseniz yatağı tavaf ediyor resmen. sürekli dönüyor. dönünce uyanıp ağlıyor. elini ayağını mı bağlasam diye düşündüm bi ara. hiperaktifleşiyor geceleri resmen ya. 5 dk dan fazla aynı şekilde durmuyor. sürekli kıpır kıpır. dolayısıyla süreklide uyanıyor. yorgunum işte. kafam bişey almıyor. kime dert yansam "annelik işte,herkes böyle büyüyor" diyor. ve bu söz beni deli ediyor. kendi vicdanını rahatlatmak için böyle söylüyorlarmış gibime geliyor. bende biliyorum zor oldugunu,kimse bana gül bahçesi vaadetmedi ama sinirleniyorum işte... kendim için en son ne zaman bişey yaptım? hatırlamıyorum inanın... ersin çok sıkıldığında arkadaşlarıyla çıkıyor,bahsetmiştim. ben yapamıyorum. çalışmak istiyorum ama bu tempoyla nasıl? ipek ne gece ne gündüz bensiz durmuyo,uyumuyo,zaten iş te yok... çalışmadan da olmuyor,hayat pahalı,zorlanıyoruz bazen...
böyle işte. bu aralar biraz zor. dün mesela dogum gunumdu,ne yapmak istiyosun dedi ersin. taksime ne zamandır gıtmıyoduk,taksime gidelim dedim. neyse gittik,ipeğin uykusu geldi başladı ağlamaya. istiklalin ortasında bi yerde durduk,eğildim bebek arabasının yanına,elini tuttum uyuttum onu yarım saat. manzarayı bi hayal edin. alel acele yemek yedik döndük durmuyor diye. o bile zevk vermedi bana. boş geldi herşey,boş geliyor yani.

çok konuştum yine farkındayım. böyle işte...

ben canım ben...
hiç uyumadık...
anlıyorum inan seni.
bu saate kadar uyuyomu sonra bari? biz 7 den beri ayaktayız.

eltimle aynı gidiyosun... ocak 2 demiş doktor. oda 31 hf lık.

aayy zeynep ne denir bilmiyorum dediğin gibi annelik bu desem kasılacaksın yine..
napıcaksın canım inş düzene girer bol bol dua oku..

sağol Zeynepçim artık ellerinden tutup yürüme zamanı yaklaşıyor hepsine maşallah

canım çok haklısın İpek seni çok yoruyo sanki sen geçeceğini bilmiyorsun herkese söylemesi kolay işte.. sinirler yıpranıyo insann sabretmek kolay değil.. sen güçlü bi annesin yine de hastalığına huysuzluğuna göğüs geriyorsun. ama dik duruyorum göüncem diye yıpratma kendini çağır gündüzleri kayınvalideni ya da işim var deyip ona bırak dinlen ki gece ona yetebilesin.. kendini yıpratma bu kadar arkadaşım..

valla canım bunalımda yalnız değilsin farklı konular da olsa ben de öyleyim galiba
adaşımın tabiriyle herkese dalasım var
eşim dahil hiç kimseyi çekemiyorum herşey çok mu üzerime geliyor ya da ben mi olayların fazla üzerine gidiyorum bilemedim
yakında depresyona girerim

düşen bebeklere geçmiş olsun. valla artık hep düşecekler bu kesin. Dorukta yuvarlanırken bazen kafayı sert atıyor biraz mızıldanıp kaldığı yerden devam ediyor. duşe kalka büyümek bu olsa gerek.

Doruğun yaptığı düşe kalka büyümek evet ama bizim sadece yüksekten düşmek kalkma faslı yoksempatiksalakcinni

ah canım kıyamam nedir bu çocukların derdi mahvettiler sizi
hadi çabuk gel

ve sen hala temizlik peşinde koşuyorsun
bu da sana gelsin:tomato:

ben canım ben...
hiç uyumadık...
anlıyorum inan seni.

Evet aaa doktorun verdiği tarihte aynı
Doktorum ocakı beklemeyeceğini söyledi benimkini

Zeynep bende kaynanamdan sürekli medet ummaktan nefret ediyorum..Ama sonra noluyo dün yordum yordum kendimi bu sabah karın ağrısından mide bulantısından kalkamadım beter oldum beter..Aynı şey kocamdan yardım isterken de mevcut..Kendi kendine yapmasını istiyorum halimi görüyor..Daha düşünceli olabilir diye düşünüyorum..Ama o da söylemezsem anlamadığını söylüyor..İki haftadır dışarı çıkıcaz hava mis gibi ama evde iş yetiştiremediğimiz için çıkamıyoruz..Ama o dün akşam yine çıktı maça gitti..DEpresif olmak istemiyorum güçlü durmak istiyorum.Kolay unutuyorum motive oluyorum.Ama kolayda yoruluyorum.Bende de gelip gidiyo gelip gidiyo şarteller her an atabilir.

dur anam atmasın şarteller..seninki çifte kavrulmuş oluyo zati...
karnındaki ve yanındaki...
hamilelik depresyonu da olabülü...

dur anam atmasın şarteller..seninki çifte kavrulmuş oluyo zati...
karnındaki ve yanındaki...
hamilelik depresyonu da olabülü...

Bu benim doğamda var bi an iyiysem 5 dk sonra kötü olabiliyorum..Her şeyi çok düşünüp,az kafaya takıyorum,takmaya çalışıyorum diyim.. en azından deniyorum..
Valla bence de Sibelcim girmeyeyim,girersem çıkamam herhal kaydirigubbakcemile3

Biri anlatınca herkesin sıkıntısı depreşiyo dikkat ederseniz..kaydirigubbakcemile3
Hadi güzel şeylerden bahsedelim Zeynep
Güzel düşünelim,konuşalım güzel olsun.

Ben geldim çayımıda aldım yanıma . Sıpa mızıklamadığı sürece burdayım bugün . Az geçmişe bakınayımda geleyim meraktayım

Zeynepcim anlıyorum seni canım uykusuzluk insanı çıldırtıyo resmen cumartesi evdeyim mesela uyu demi yok 5:30 da ayakta zeynebin dediği gibi yatakta dönmediği yer kalmıyo düz yatırıyorum yatağın altından çıkıcak bi gün nedir bu yani bide bi ağlamak saldırıyo etrafa artık bıraktım dün babasıyla ne yaparsanız yapın işlerimi halledeyim dedim tabi aklım orda sen öyle demeya kalmadı kütt düş yüz üstü dağılcakmış burun göz bide heryerde yorgan minder var ama hala oraya gidiyor sandalyeden sandalyeye geçiyor mutfakta tay tay durup hep arkasındayım anlıycağınız iki saniye durmuyo bide kızınca şirin oluyo herşey bitiyyo o anda zaten ay bende dolmuşum çok konuştum

dogru dıyonuz kızlar yardım ıstemek lazım da,benımde yapımda yok işte. özlemin dediği gibi o anlasın istiyorum. sürekli kafasına kakar gibi dır dır söylenmek istemiyorum. goruyo işte halimi,kaynanam da göruyo,illa soylememız mı lazım...
neyse evet,güzel şeylerden bahsedelim güzel olsun evet.
bizim kız mesela artık kendı kendıne oturur pozısyona gecıyor ve 2 gundur çadır kurma pozisyonu alıyor cadı. bu uykusuzluga bu enerjıyı nasıl buluyor bılmıyorum...

Son düzenleme:

ahhh serap ahhh...
kanımca bu kızlar bize çok çektirecekler.
şu an örümcekte mesela evin her yerini didikliyo. 2 saniye durmuyo ya,ne uyanıkken ne uyurken... arkasında gezmekten arkasını toplamaktan bı kendıme bakamıyorum.
bı ayaklansalar o zaman daha beter yandık sanırsam.
gecmıs olsun dusmus bıde cadı. bızım kız ha bıre dusuyor artık emeklerken donuyo cat kafa goz dagılıyor.heryerı halıyla kapladık... yorgan mınder,yıne de gıdıp taşı buluyor...

ahh zeynebim.. sen çok şen şakrak bi insansın.. yakışmıyo bu hallerr.. çok üzülüyorum sen böyle yazdıkça..ipeğim çok tatlı, tam yenilesi..neden öyle yapıyor acaba geceleri..psikolojik destek mi alsan acaba? sen ve eşin kafa olarak rahat olursanız, ipeğim de bu durumdan fayda çıkartıp, daha az huysuzluk yapar belki..ooff hiç bilemiyorum, aynı yerde olsaydık koşar gelirdim inan...Allah kolaylık versin canım..

kızlaarrr eşim aradııı MERKEZDEYİZZZ ayy çok heyecanlandımm..şükür..hihoyyythihoyyythihoyyyt
Gözün aydın canım umarım orasıda rahat edebileceğin biryer olur.Hem sizin içim hemde kızlar için en azından merkezde daha rahat edebileceğinizi düşünüyorum .Nede olsa okul , hastene vs. yerler daha iyidir ilçeye nazaran.

ben canım ben...
hiç uyumadık...
anlıyorum inan seni.

Ah canım benim ya seni öyle iyi anlıyorum ki. uykusuzluğun insanı ne hale getirdiğini bilirim.mafoldumbenCumartesi günü bir gece önceden yine sabaha kadar kaç kere kalkttığımız için ben çok fena hastalandım. Ogün akşamda düğünümüz vardı nasılda heveslendim ne giyeceğime bile bir gece önceden karar verdim. Ama akşama doğru bir baş ağrısı mide bulantısı kustum durdum nasıl fenalaştım . Gece ben emzirdim çocuğu verdim kocişe o ilgilendi uyuttu. O uyuttu ya sabaha kadar bir kere kalkttı sadece . Dünde kaynanam evde ya onların evde alt tarafı iki minder ya oraya yatırdım 3 saatten fazla uyudu. Normalde yanımda kimse yokya gün içinde kaç defa yatırmaya çalışsam okadar uyumaz topluca saysam . Anladım garezi bana çocuğun . Dün gece yine aynıydı kaç kere kalkttı birde uyumak istemiyor. Emiyor uyuyor diye yatırıyorum 5 dk sonra bir ağlamayla kalkıyor. Abartısız 1 saat ayağımda sallıyorum yerine koyuyorum pat yine uyanıyor .Birde almayınca çıldırrıcasına ağlıyor .Haliyle kocişte uyanıyor hele bu böyle birkaç defa tekrarlanınca bana geliyorlar .En sonunda ya yüksek sesle kızıyorum , ya yeter diye bağırıyorum . Bu seferde kocişle papaz oluyoruz. Yani hergün aynı .Eminim sen ne demek istediğimi anlıyorsun canım. Sabahlarıda mızlayıp duruyor .Valla kalkmıyorum saat 10 a kadar uyumaya çalışıyorum Eğer ki uyku denirse buna :sinifsinif:

ah canım kıyamam nedir bu çocukların derdi mahvettiler sizi
hadi çabuk gel

ve sen hala temizlik peşinde koşuyorsun
bu da sana gelsin:tomato:
Aynen canım ya sağlığım ve tabisi ruh sağlığım bozulmak üzere .Aşırı asabi oldum hiçbişeye tahammülüm yok. Herşeye ve herkese karşıyım . inanılmaz tahammülsüz oldum .Devamlı patlamaya hazır bir bomba gibiyim . Ve bu şekilde olmak beni inanılmaz zorluyor ve etkiliyor . Çok huzursuz hissediyorum kendimi ve bol sabııııııııır diliyorum :çok üzgünüm:

Bu arada düşen kuzucuklar olmuş. Hepiciğine çok geçmiş olsun .Eminim bundan sonra hep böyle olacak .Düşe kalka büyüyecekler.Bizde devamlı ayağa kalkma girişiminde olduğumuz için habire düşüp biryerlerimizi vuruyoruz .Geçende yanağımız morardı.Ama yinede vazgeçmiyor .emeklemeyi hiç sevmiyoruz direk ayağa kalkıyoruz tutunacak yer bulduğumuzda akannehir
Hasta olan meleklerimizede acil şifalar dilerim Umarım çabuk iyileşirler :Saruboceq:

canım benim ya... düşünmen yeter... aslında dediğin gibi neşeli biriyim,kolayca umutsuzluğa kapılmak... ama cuma günü resmen cinnet geçirdim evde. sinirimden üstümü parçaladım ya. kendimden korktum ilk kez. bazen bi destek almayı bende istiyorum,düşünüyorum. ama millet bisürü söyleyecekler arkamdan,offf kimseye laf anlatamam şimdi inan. ipek çok tatlı bi gülüyo herşey gidiyo bitiyo ama işte...

Bende kaynanamın eski halıfleksleerini antreye serdim hemde kahverengi
:tomato:

Bi gün eivini halıfleks yapcaksın deseler haytta inanmazdımdelikafadulden o kadar nefret ederdim yani..
Ama çucuklar için
Karıştırmacı kişilik bunlar Zeynep bi eline alır karıştırdığı şeyi gözlerini kocaman açar:1shok:

Ben kaynanama geçiyorum kızlar ordan da takılırım size kocam arayıp duruyo geç geç diye

zeynepçim çok bunalmışın bacım zor ya insan kıyamıyo bebişlere bişide yapamama çıldırtıyo insanı napçaz bilmiyorum canım benim sıkma kendiniz sıktıkça dahada zorlanırsın....allah yardımcımız olsun

tugba aynı durumdayız ınan...
bende bazen sesımı yukseltıyorum. ersınle papaz oluyoruz. ıste cuma gunu ona bagırmamak ıcın kendımı parcaladım resmen. dayanılmıyo ya,yanı mekanık degılız kı. ınsanız. anneyız dıye robotlaşmamızı beklıyolar bızden.
"sen annesin"
tamam ben anneyım ama ınsanım ya. dınlenmeye ıhtıyacım var,kafamı dınlemeye ıhtıyacım var... anneyım dıye sureklı mor gozlerle mı dolasayım. bıde bunu anlasalar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…