Bugün Topitopumun iki arkadaşı gelicek kızlaaarsositososito
İlk kez arkidiş ağırlıcaz oğlumla evde çok heyecanlıyızzzemuszemus
Yetişkinlere özel menü hazırlanıyoda bebiklere neden hazırlamıyoz diye düşündüm balkabağından tatlı yaptım sıpalara opuyorumnanaktan
Tavuk haşladım suyuna güzel bi tahıl pilavı yapim+cacık bi de ıhlamur kaynattım taze mandalinayla bi iki damla limon sıkıp servis yapıcam ay çok eğlencelikaydirigubbakcemile3
Bi de değişik olsun domatesli kereviz yapraklı şehriyeli bi çorba yapim kocam çok sever Toprakta sevmişti bi kere yaptım inşallah bebiklerde beğenirzemuszemus
Merhaba dedik kimse oralı olmamışmafoldumben
Alınan arkadaşlara kızardım demek insan alınabiliiimirmirmirmir
bence bu biraz tercih meselesi.. 3 sene önce ameliyat olduğumda 1 aylık raporumu kullanmamıştım bile 15 günsonra çalışmaya başlamıştım çünkü yapamıyorum evde.. bu yaşıma kadar ilk defa doğum öncesi sonrası izin süresince 4.5 ay evde kaldım ama çocukla zaman su gibi geçiyordu.. anneme gidiyordum o geliyordu, hiç bi zaman gidemediğim akrabalarıma gittim.. çocuk çok küçük olduğu için kendimle alakalı hiçbirşey yapamadım ama sonuçta tüm vaktini ve enerjini alıyor.. işe başlamak çok zor geldi ama evde oturmakla alakalı değil çocuğumu bırakmakla alakalıydı. ben evde oturmayı özlemiyorum evin kısır döngüsü boğuyor beni, çalışırken de aynı işler yapılıyor nasılsa.. şimdi haftada 1 gün yaparken evdeyken her gün yapıyorsun.. en azından kendim için ve çocuğum için faydalı bişeyler yaptığımı hissediyorum..
Ev işi için cumartesi sabah bi kadın geliyor zaten. Ama 5'te çocuğu alıp eve geliyorum ve ardından banyosu maması akşam yemeğinin hazırlanması çakışıyor. Yavrum 7 ile 9 buçuk arası bi satte uyuyor. Sonra sofrayı topla yerleştir derken saat 10'a geliyor ve sabahtan beri hiç dinlenmemekle alakalı herhalde uykum geliyor. Haftasonu cumartesi temizlik ve genelde misafirle ve pazar da çamaşır ve ütüyle geçiyor.Ki genelde de ütüler birikmiş oluyor pazarları biraz tembellediğim için. Aslında bu evliliğin kısır döngüsü galiba. Ama yine de zaman yetmiyor bana.
Evlenmeden önce asla çalışmadan yapamayacağımı düşünürdüm. Evlendikten sonra zaman yavaş yavaş yetmemeye başladı. Bebekten sonraki doğum iznimde hep evde kalmak zorunda kaldığım için çok sıkıldım ve ilk çalışmaya başladığımda dışarda olmayı özlemiş olduğumu farkettim. Ancak sabah bebeği bırakıp gittikçe ve akşam aldıktan sonraki kısıtlı zamanda evle ilgili sorumluluklarım çakıştıkça ev hanımlarını kıskanır oldum. Bebeğimle daha kaliteli zaman geçirebilmek isterdim. Hiç bir an geri dönmeyecek ve o öyle hızlı değişiyor ki...
slm kızlar nasılsınız
of n çok fena grip oldum ya
oğluşa geçemse bari
kafamı tuttamıyorum
eskiden olsa vurup kafayı yatardım
şimdi değil yatmak oturamıyom bile
geçmiş olsun cnm geçmez inş oğluşuna
bende emin olun başta öyleydim biraz annem baktı 2 aylık bebeği her akşam eve gelinece şikayet ediyordu bide haliyle bizde kalıyordu evde 3. kişi zor oldu ne konuşssak eşimle iyide olsa kötüde olsa üsütne alınıyordu gerçi o zmanlar babamı yeni kaybetmiştik belki psikolojisi bozuktu (böyle deyip kendimi avutuyorum çünkü geçen yazda nevaya kimseyi ayarlamayın ben bakarım dedi oratada bırakıp gitti yazık yavrum 15 gün benimle işe gelip gitti)zaten 1 ay baktı sonra ben bakamam daha fazla başınızın çaresine bakın dedi allah bin kere razı olsun kayınvalimde kayınpederim hemen geldiler 2 ay falan baktılatr saolsunlar sonra ciciannemiz başladı bide ben akşamları gelince annem hiçbirşeye karışmazdı yemek falan yapmazdı ben akşam gelince herşeyi yapardım kayınvalidemde tam tersi kadın herşeyi yapardı akaşma ben gelince kızım sen dinlen ben yaparım derdi o yüzden bu konuda çok yaram var annemede kızgınlığım hala geçmiş değilidr hala da yeri gelince lafı sokarım yaa böyle işte
slm kızlar nasılsınız
oğluşa geçemse bari
kafamı tuttamıyorum
hıımm o zaman iyi bende ,kz bulana kadar devam diyeceksin sandım :)))yok kız sendekafamçokkarıştı..
çalışmayı düşünüyorum..
bendede eskiden çok oluyodu bu durum ama sonra sonra alıştım bide ben çok sık giremediğimde takipde edememekten alıştım yazıp çıkar oldum ne kadar kötü olsadakuzum maşallahın var valla senin hem kendinize hem bebiklere yetişiyosun iyi düşünmüşssün afiyet bal şeker olsun bebişlere
evet ya insan ister istemez alınıyo biraz cevap verilmeyince bana genelde olduğu için alıştım :gitme:
iyiyz bizde oğlum gripi atlatmaya çalışırken ben tutuldum :2: kafam kazan gibi oldu
çok geçmiş olsun canım ama klasik zaten evde birisi olunca sırayla dolaşıyor körolası:2:
Evlenmeden önce asla çalışmadan yapamayacağımı düşünürdüm. Evlendikten sonra zaman yavaş yavaş yetmemeye başladı. Bebekten sonraki doğum iznimde hep evde kalmak zorunda kaldığım için çok sıkıldım ve ilk çalışmaya başladığımda dışarda olmayı özlemiş olduğumu farkettim. Ancak sabah bebeği bırakıp gittikçe ve akşam aldıktan sonraki kısıtlı zamanda evle ilgili sorumluluklarım çakıştıkça ev hanımlarını kıskanır oldum. Bebeğimle daha kaliteli zaman geçirebilmek isterdim. Hiç bir an geri dönmeyecek ve o öyle hızlı değişiyor ki...
seni çok iyi anlıyorum ama inan evde olan bizlerede yetmiyo zaman heleki benimki gibi kucak delisi bir canavarus varsa evde iş miş hak getire sadecedediğin gibi her anını bizzat yaşıyosun o avantajı var ama sizleride ayrıca tebrik ediyorum çalışırken eminim daha zordur herşey
Benim de kayınvalidem annen gibi. Yemek yapmaz bi de okuldan gelirim Gülşah acıktık der. Daha Eflal'in bi kere bile altını değiştirmişliği yoktur. Sadece bi kere mama yedirdi onda da ben rica ettim. Doğumumda yanımda kalmak istedi refakatçi yatağına bi yattı sabah kalktı. Zavallı annem ve eşim dönüşümlü olarak yanımdaki koltukta uyudular.Bebeğe bakmayacağını zaten bebek olmadan söylemişti. Şimdi ama annem bakıyor ya sanki bakacakmış gibi gelir bakarım diyor. Bakmayacağı garanti olunca tabii iyi adam oluyor işte.
slm cnmslm kızlar nasılsınız
oğluşa geçemse bari
kafamı tuttamıyorum
benimki yemek yapar oğlumada bakıcam die can atar hatta hasta olmasa bakıcaktı daBenim de kayınvalidem annen gibi. Yemek yapmaz bi de okuldan gelirim Gülşah acıktık der. Daha Eflal'in bi kere bile altını değiştirmişliği yoktur. Sadece bi kere mama yedirdi onda da ben rica ettim. Doğumumda yanımda kalmak istedi refakatçi yatağına bi yattı sabah kalktı. Zavallı annem ve eşim dönüşümlü olarak yanımdaki koltukta uyudular.Bebeğe bakmayacağını zaten bebek olmadan söylemişti. Şimdi ama annem bakıyor ya sanki bakacakmış gibi gelir bakarım diyor. Bakmayacağı garanti olunca tabii iyi adam oluyor işte.
Takılıyorum Esmacım yerimseniben
Elifcim Toprakın düzenli uykusu var.İşimi planlayabiliyorum bu yüzden.Sabah uyanır uyanmaz günümü planlarım ben.Çalışırken de böyleydi.Bu düzen yetişebiliyorum sanırsam..
Uyku düzeni olmayınca çocuğun ister istemez iş yarım kalıyor
benim annem doğuma bile gelmedi hastanede saolsun kocam baktı 1 hafta sonra oda ben artık telefonlarına çıkmamamaya başlayınca lütfedip geldi
hıımm o zaman iyi bende ,kz bulana kadar devam diyeceksin sandım :)))
bendede eskiden çok oluyodu bu durum ama sonra sonra alıştım bide ben çok sık giremediğimde takipde edememekten alıştım yazıp çıkar oldum ne kadar kötü olsada
iyiyz bizde oğlum gripi atlatmaya çalışırken ben tutuldum :2: kafam kazan gibi oldu
çok geçmiş olsun canım ama klasik zaten evde birisi olunca sırayla dolaşıyor körolası:2:
seni çok iyi anlıyorum ama inan evde olan bizlerede yetmiyo zaman heleki benimki gibi kucak delisi bir canavarus varsa evde iş miş hak getire sadecedediğin gibi her anını bizzat yaşıyosun o avantajı var ama sizleride ayrıca tebrik ediyorum çalışırken eminim daha zordur herşey
katılıyorum sana cnm aynen bendede var o kucak delisinden zor yetişiyorum herşeye buraya bile eskisi gibi takip edemiyorum o sebebten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?